Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Sve deaktivacije idu preko call centra

Ako ste na optici, zar ne bi trebala biti besplatna identifikacija poziva?

U slučaju potpisivanja box paketa bez uređaja da li posle može da se doda telefon npr? Skuplja je pretplata na box 4 i to je ok, nego me samo interesuje da li može da se doda ili se potpisuje nov ugovor?

Uveden MTS BOX 4 PLAVI optika 200/40.
Konfigurisane obe wifi mreže i 2.4 i 5ghz.
5ghz redovno nestaje pa se pojavi posle nekog vremena. Ima li neko sličnih problema?

@ B@K@: Ako kod tebe nema optika šanse da si među onima kojima VDSL može da izgura 100 Mbps net su ispod 1%. Kolikom sam upoznat hybrid ruter ne daju za 100 Mbps paket, pa da ti "dopune" brzinu sa 4G netom.

Šta sad koristiš, 50/8 VDSL? Ako si već na VDSL proveri parametre rutera šta kaže procena za max ostvariv download.

Da, VDSL 50/8 i 2 STB-a pride. Kontao sam i ja da sam na granici i da sa ev. 2 ili 3 STB-a neću osetiti nikakvo poboljšanje od nazovi malog ubrzanja. Trenutno kažu da optika nije u ponudi na mojoj lokaciji.
Što se parametara tiče, valjda su to ovi?
Capture.JPG

U slučaju potpisivanja box paketa bez uređaja da li posle može da se doda telefon npr? Skuplja je pretplata na box 4 i to je ok, nego me samo interesuje da li može da se doda ili se potpisuje nov ugovor?
Možeš da dodaš naknadno telefon i potpisuješ u tom trenutku produženje tj. novi ugovor na 24 meseca.

Poslednja izmena:
Uveden MTS BOX 4 PLAVI optika 200/40.
Konfigurisane obe wifi mreže i 2.4 i 5ghz.
5ghz redovno nestaje pa se pojavi posle nekog vremena. Ima li neko sličnih problema?

Tebi su i pogrešan paket pustili, ide 200/80.

Kod mene sve ok.

Ima tamo u podesavanju "Automatic wifi Shutdown" vidi da ti nije cekirano.

Kad smo kod ovog... Evo pustili mi 100/20 koliko ide sa novim BOX4, ali na WiFi ne mogu više od 50-ak, dok preko kabla ide datih 100. Treba li se drugačije konfigurisati ruter za WiFi da bi išla puna brzina? WiFi adapter je WNDA3100v3 – N600 WiFi USB Adapter—802.11n Dual Band. I na fonu ide 50ak.
Huawe HG8245H je u pitanju.

Poslednja izmena:
https://www.youtube.com/watch?v=hZI7r7ay9Bc

Kod:
https://milankragujevic.com/zasto-nemate-punu-brzinu-interneta-preko-wifi

I ja kad resetujem modem, komp ne vidi 5ghz neko vreme.

Inače, ispostavilo se da ONT HG8245Q2 ima i 5GHZ i 2.4GHZ, pisalo se da ima samo 5.

Kad smo kod ovog... Evo pustili mi 100/20 koliko ide sa novim BOX4, ali na WiFi ne mogu više od 50-ak, dok preko kabla ide datih 100. Treba li se drugačije konfigurisati ruter za WiFi da bi išla puna brzina? WiFi adapter je WNDA3100v3 – N600 WiFi USB Adapter—802.11n Dual Band. I na fonu ide 50ak.
Huawe HG8245H je u pitanju.

Puna brzina, tj da izvučeš max samo na 5g.

Ja bih prvo pregledao kanale, moguće da ti komšije guše taj 5Ghz kanal...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sad su me zvali...kao sad je ok. Uradili su neki update. Videćemo da li će se i dalje gubiti 5ghz mreža.

Kakva je procedura oko zamene uredjaja? Hteo bih da uzmem onaj mali crni za iptv, imam onaj prethodni ali je dosta spor. Da li odem do bilo koje poslovnice ili ih zovem telefonom?

@ B@K@: Ako ti je primarna motivacija za uzimanje Belog umesto Plavog brzina neta definitivno nemoj da prelaziš na Beli. Sa ovom paricom nema teorije da možeš da imaš 100 Mbps net + još protok za 2 ili 3 IPTV STB-a.
Tj ukupna brzina ostvariva u praksi teško da može preko 80 Mbps. Sad kad su ti pustili ovih 66 Mbps (50 za net ostatak za UI TV STB-ove) procena načinima je oko 88-89 Mbps s tim da sad imaš downstream SNR marginu od 10 db pa nema lufta za ne znam kakvo dodatno povećanje pre nego što SNR padne na 6.0 dB.

Gledaj onda sve ostalo (mobilna tarifa, TV kanali...) da li ti znači za razliku u ceni.

Poslednja izmena:
Dobar dan,zasto ne mogu na iPad-u da gledam mtsGo?
Da li mozete da mi kazete koji operativni sistem koristi?
Apple obicno iOS.
A verzija?
Kazem 14.1 posto je ipad 8th generacija
E pa ne moze,morate da spustite verziju na 13 da bi mogli da koristite
Prica(svadja) ide dalje i na kraju mi kaze da nisam trebao nov da uzima vec stari.
Sada mi je bas krivo sto sam otisao u Mts jer umesto oni da unapredjuju stvari,teraju korisnike da nazaduju.

na vsdl-u preko kabla imam
kabl + 2 stb boxa.jpg

a preko wifija dok stojim pored modema

wifi + 2 stb boxa.jpg

Jel moze da pomogne neko podesavanje ZXHN H168N modema ili je to njegov maximum kad je wifi u pitanju ?

Ako ste na optici, zar ne bi trebala biti besplatna identifikacija poziva?

Svi korisnici koji dobiju nov broj telefona kada zaključuju ugovor za BOX paket bilo da je to preko optike ili ADSL/VDSL-a, to se podrazumeva da je BBTF telefonija (telefon ide iz modema a ne iz utičnice iz zida :) ) i tom slučaju ne bi trebalo da im se naplaćuje identifikacija poziva!

OK, to sam ja pomenuo kao mogućnost, jer sam prvi račun dobio na 80+ dinara, sa stavkom mesečne naknade za fiksni telefon od 70.86 din + pdv. Poslao reklamaciju, očekujem da bude prihvaćena.

Možete da promenite kanal za wifi, mislim da ima od 1 do 16 u modemu. To je nesto prvo sto sam probao. Veliko zagusenje na 2,4. Ali nije to max

Prilozi

• 1.png
    1.png
    123.1 KB · Pregleda: 116
Morace uskoro menjati listu kanala jer kad precu 100 HD kanala ne znam gde ce ih stavljati.

Vrh Dno