Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Presao dal 4. ili 5. oktobra sa uslugom na Box4, sta se desava sa racunom za mobilni i fiksni koji su do sada bili pojedinacna usluga?
Kada i dali uopste dodje racun za tih prvih 4-5 dana dok su bili stari mobilni paket i fiksni telefon zasebno, van Box-a?

Da li se taj oktobar ceo ili samo 26 dana oktobra racuna 1rsd mesecno?
Ima li nekog prenosenja dana za 1rsd u naredni mesec i sl. da se namiri 1rsd za mesec dana ili je njima (MTS-u) mesec u stvari kalendarski mesec i ko zapocne krajem meseca ima samo nekoliko dana 1rsd... kako to ide?

Da li se moze odjednom uplatit za 12 meseci 12 dinara (ako nece biti trosenja mimo paketa, npr. pozivi u inostranstvo Federacija BiH, Nemacka i slicne skuplje lokacije za zvanje), da se ne placaju provizije banci preko koje placam racune?

sve se prenosi
poslednji mescek kada ti ističe to za dinar ćeć biti umanjen za tih par dana, tako da će se ispoštovani forma x meseci jedan dinar
ne možeš platiti sve od jednom, svaki mesec je drugačiji poziv na broj, pa će posle biti problem da se to razduži

Može da plati od jednom, svako novo zaduženje se automatski namiruje is trenutno raspoližive pretplate

sve se prenosi
poslednji mescek kada ti ističe to za dinar ćeć biti umanjen za tih par dana, tako da će se ispoštovani forma x meseci jedan dinar
ne možeš platiti sve od jednom, svaki mesec je drugačiji poziv na broj, pa će posle biti problem da se to razduži

Može da plati od jednom, svako novo zaduženje se automatski namiruje is trenutno raspoližive pretplate

Može, ne može, znam da je bilo problema s "preknjižavanjem", da preplate nisu bile proknjižavane, desavalo se i meni kad sam namerno zaokruzivao cifre pa posle morao da se zalim sto 1-2rsd il 5-6rsd nije uracunato...
Zato i pitam, da vidim jel se stogod promenilo, jesu naucili da sabiraju ...

Ja pričam iz iskustva
Svaki put kad sam pretplatio bio je muka živa da se to preknjiži, i to posle tri, četiri meseca dopisivanja.
Sad mi od jula stoji 150 dinara više koje nisu prebacili

@Ma[emoji2400]e

To im piše u Opštim uslovima za pružanje usluga u javnoj fiksnoj mreži.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Evo javiću ti tačno da znaš koliko je prošlo od podnošenja zahteva do raskida za vdsl.

07.11. sam podneo zahtev.

Prilozi

• mts.png
    mts.png
    6.7 KB · Pregleda: 145
Ja pričam iz iskustva
Svaki put kad sam pretplatio bio je muka živa da se to preknjiži, i to posle tri, četiri meseca dopisivanja.
Sad mi od jula stoji 150 dinara više koje nisu prebacili

Isti slucaj. Zimus reklamirao racun zbog loseg neta, uvazilk, kazu cekajte ispravku. Ja ga ipak platim znanuci da ce nesto zabrljati.Posle 6 meseci stize ispravljen racun umanjen za skoro 1000 dinara. Ja ga ne atim ner sam ga preplatio zimus. Sledeci mesec stize kamata nekakva. 3 dana sam se rapspravljao sa njima preko emaila oko toga. Pitao sam ih ko ce meni kamatu da plati sto su 7 meseci koristili moj novac :). Elem, pre dva dana stize sms da su sve kao proknjizili i da je sve u redu. Kod SBB mi se svidja da tamo uvek stoji pravo stanje, ako sam platio par dinara vise stoji da sam u plusu za toliko. Kad platim unapred dva racuna stoji mi da sam za toliko u pretplati. Ne znam, ne savetujem da se placa tih 12. Ja sam zeni prosle godine platio ne 7d(za 7meseci po dinar) nego 200. Jedva dam se ubedio sa njiima,slao skrinsot bancine aplikacije preko koje placam. Hteli da joj iskljuce telefon zbog 25d neke kamate.

Ma nesposobnost, neodgovornost, neznanje i sto je najgore lose zamisljen softver koji im to sve obradjuje i nisu u stanju automatski to sve da sravne vec mora rucno.

Ugovor za box optiku važi od 06.11. Dal postoji mogućnost sad posle par dana da se uzme televizor i izmeni uo? Totalno sam zaboravio na ovo a treba mi jedan 4k tv

Mislim da može, ali pitanje koliko ti se isplati kod njih da uzimaš tv.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Danas me zvali da me obaveste da mi je istekao ugovor,novi ce mi poslati postom,dogovoreno da bude 50mb,dva prijemnika za iptv i cena od 3450din.

Mislim da može, ali pitanje koliko ti se isplati kod njih da uzimaš tv.

Isplati se. Cak bude i jectinije nego u radnji u zavisnosti koji box paket imas kod mts-a. Pri tome je jos na 12 rata. Mene je prvi Tesla tv od 50', pre 5/6 godina izasao skoro za 50e jeftinije nego sto je kostao tad u radnjama. Evo ga jos radi.

Ugovor za box optiku važi od 06.11. Dal postoji mogućnost sad posle par dana da se uzme televizor i izmeni uo? Totalno sam zaboravio na ovo a treba mi jedan 4k tv

Ne znam da li si se raspitivo ali ako uzmeš tv gubiš odmah mesece po 1 dinar.A ne dobiješ nikaki popust u skladu sa tarifom i tim besplatnim mesecima već puna cena televizora na rate + pretplata zbog uređaja bar 1000 dinara više.

Isplati se. Cak bude i jectinije nego u radnji u zavisnosti koji box paket imas kod mts-a. Pri tome je jos na 12 rata. Mene je prvi Tesla tv od 50', pre 5/6 godina izasao skoro za 50e jeftinije nego sto je kostao tad u radnjama. Evo ga jos radi.

Nekad je bilo tako ali sad gubiš besplatne mesece a i uz svaku tarifu rata ti ostaje ista,ne smanjuje se ako uzmeš skuplu tarifu a što skuplja tarifa veća je i cena pretplate sa uređajem.

Poslednja izmena:
Nekad bilo, više nije.

E to vec nisam znao. Cini mi se da je neko uspeo da ispregovara free mesece i uredjaj. Nisam siguran da li je telefon ili televizor bio.

Nema više toga.

Nekad je valjda i novi korisnik mogao da uzme uređaj i da ga otplaćuje uz odgovarajuću tarifu paketa a sada mora da ima šest plaćenih računa u mts-u pre nego što bude mogao da uzme uređaj.

Meni su rekli da ne gubim 6 meseci pretplate po 1 din ako uzmem telefon. Box4 je u pitanju.

Sent from my G8141 using Tapatalk

Sad sam baš pogledao televizore i cena su oko 10% više nego u radnjama. Lično ne bih kupovao ove krš marke Aplha, Vox i sl., a od LG i Samsung televizora imaju samo one koji su entry level modeli.

Meni su rekli da ne gubim 6 meseci pretplate po 1 din ako uzmem telefon. Box4 je u pitanju.

Pa ti čim imaš šest meseci po dinar verovatno si stariji korisnik koji ima istoriju plaćanja računa tokom poslednjih šest meseci tako da možeš da uzmeš telefon i tokom tih šest meseci plaćaš samo njega.

Ja da sam imao račun za mobilni koji plaćam poslednjih šest meseci, mogao sam da uzmem telefon koji bih plaćao a ostala bi mi 12x1 dinara promocija.

Nemam mob u mts-u ali sam tražio ponudu da predjem na Box4 (sad imam Box3) u varijanti sa i bez telefona.

Može da se dobije promocija meseci po 1 din uz kupljeni uređaj, ali cena mesečne pretplate nije ista. Za box4 plavi je 5700 (umesto 5000), a za box4 beli je 7800 (umesto 6700) mesečno.

Ja još uvek nisam obnovio ugovor, posle natezanja i ponude od 5 meseci po 1 din za box4 plavi ili 8 meseci po 1 din za box4 beli, ja sam tražio 6 meseci za plavi, ali mi ponudila gospođa 9 meseci za beli, kao nema ovlašćenje za plavi više.
Rekao sam joj da mi javi kad dobije ovlašćenje, u međuvremenu se preračunah i skontah da mi se isplati beli 9 meseci (jer koristim i HBO, pa sa pretplatom ispadne povoljnije). Onda me je pozvala u narednih dan-dva i kaže može 6 meseci za plavi, ja rekoh hvala, ali ipak sam skontao da mi više odgovara ona vaša ponuda od 9 meseci za beli - ona veli - nažalost to više ne važi?!?!
Da preskočim naše prepucavanje, rekao sam joj da im je politika bezveze i da mi javi kad se ponuda promeni, slobodno da mi javi da dobijam sad čak i manje benefite. :d
Izvinjavala se, rekoh nema zašto, samo dajte svima ujednačenu ponudu.
I sutradan zvala na fiksni, mami izdiktirala da može sad plavi za 7 meseci po 1 din (!!!), ali beli nažalost samo 8 meseci.

Nisam još zvao, zaista ne znam da li da uzimam plavi ili da ev. prelazim čak na SBB (što bih i učinio, ali ne znam kako da uklopim neku ok mobilnu tarifu i da imam dovoljno mobilnog neta, a za slične pare).

Razlika plavi vs beli je 5000 din vs 6700 din: 50/8 Mbit/s vs 100/10 Mbit/s za net i veći TV paket (gde u belom dolazi i HBO, što mi znači), a najveću razliku pravi omorika 2 vs omorika 3 (što mi bukvalno ne znači, ako imam 100 GB na dodatni mobilni).

Kada se uz BOX uzme uredjaj placa se veca pretplata SAMO ako je uredjaj mobilni telefon. Za laptop ili tv placa se ista pretplata.
Dal moze i jedno i drugo, zavisi kako se dogovoris.

Cene TV-a su ok, moze na rate a ne moras da dajes cekove ili opterecujes karticu , jedino sto pre par dana nije bio nijedan veci od 55" a meni treba veci.

E to vec nisam znao. Cini mi se da je neko uspeo da ispregovara free mesece i uredjaj. Nisam siguran da li je telefon ili televizor bio.
Ja sam uzeo Omoriku 1 + mobilni + 2 meseca po dinar . Taj broj mi je nezavisan od Boxa.

Ja sam danas zvao za produženje Box paketa i nude mi samo mesec dana po 1 dinar, iako sam kod njih od 2007. godine. Da li je iko uspeo da dobije više odlaskom u poslovnicu ili je to to?

Vanstandardnu ponudu ne mozete dobiti u poslovnicama, ili pisite ma mail ili jos bolje pozovite 064/733.

@ B@K@: Ako kod tebe nema optika šanse da si među onima kojima VDSL može da izgura 100 Mbps net su ispod 1%. Kolikom sam upoznat hybrid ruter ne daju za 100 Mbps paket, pa da ti "dopune" brzinu sa 4G netom.

Šta sad koristiš, 50/8 VDSL? Ako si već na VDSL proveri parametre rutera šta kaže procena za max ostvariv download.

Jel daju hibridni ruter za najnizi box 3 sa 20/4 netom? Optiku u zgradi nemam jos, a net preko parice im je totalno nestabilan pa bi mi bas znacilo da ga 4g malo "pogura".

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jel pitao neko kada im stižu samsung telefoni iz s serije? Nema ništa na sajtu.

Pitao ja juce, na chatu mi rekli FE bi trebalo do kraja nedelje a za ostale nemaju informaciju.

Poslednja izmena:
Par razlicitih odgovora, da li moze televizor da se uzme i promocija za dinar. Neko kaze moze, neko ne, neko cena je veca . Za box 3 (fiksni, net i tv 3449 je cena) nema vece cene, kao u nekom paketu za box 4 sa telefonom. Videcu, kao da sam negde cuo da moze tv i po dinar. Mada mogu i kreditnu da provucem u nekoj radnji isto na 12 m.

Drugo, jel zna neko jel se u boxu naplacuje dodatno identifikacija poziva, poziv na cekanju i te dodatne funkcije. Nisam nista trazio a sve aktivno.

Inace optika radi kao sat, ovo jednostavno leti.

@Ma[emoji2400]e Odgovori su različiti zato što ne pričaju o istoj stvari:

1. Da bi mogao uređaj da uzmeš na rate moraš koristiti neku uslugu MTSa bar 6 meseci.

2. Prilikom prethovne dve obnove ugovora imao sam i 6 meseci po dinar i uređaj na rate. Nisam obratio pažnju da li je cena pretplate bila veća ukoliko se uzima uređaj mada mislim da nije. Pre 4 godine sam uzeo laptop a pre dve mobilni telefon.

Sada jeste cena veća ali isključivo ako se uzima mobilni telefon. Za kupovinu ostalih uređaja cena je ista.

EDIT: Upravo sam se setio da mi je i tada žena sa kojom sam pričao rekla da ne može i pretplata po dinar i mobilni. Obzirom da je u pitanju bio iznos oko 200 eur koji bih tako izgubio rekao sam da ću onda da uzmem svojih 200 eur i da kupim tel koji hoću i pitao je za radno vreme poslovnice kako bih kad stignem kući odmah vratio opremu bez produženja ugovora (razgovarao sam sa njima u prevozu). Nakon 15 min je usledio poziv da će oni poslovnici proslediti nestandardan ugovor i da tamo samo to napomenem.

Poslednja izmena:
Ma[emoji2400 je napisao(la):
e;6234292]Par razlicitih odgovora, da li moze televizor da se uzme i promocija za dinar. Neko kaze moze, neko ne, neko cena je veca . Za box 3 (fiksni, net i tv 3449 je cena) nema vece cene, kao u nekom paketu za box 4 sa telefonom. Videcu, kao da sam negde cuo da moze tv i po dinar. Mada mogu i kreditnu da provucem u nekoj radnji isto na 12 m.

Drugo, jel zna neko jel se u boxu naplacuje dodatno identifikacija poziva, poziv na cekanju i te dodatne funkcije. Nisam nista trazio a sve aktivno.

Inace optika radi kao sat, ovo jednostavno leti.
Indentifikacija poziva se placa 89,71 din. Morao sam da je aktiviram u mom slucaju jer nije bila aktivna.

https://mts.rs/Privatni/Fiksna/Usluge/Dodatne-usluge

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

A meni je, izgleda, aktivirali bez da me pitaju, pa je već prvi račun došao na 80+ din. Ja to ne mogu da deaktiviram sam, koliko sam gledao na moj mts

Vrh Dno