Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Kako se proverava koliko je preostalo neta, imam bonus od 20gb, ali ne koristim broj iz boxa, pa ne mogu da čačkam.
Preko *797#?

Preko *797# može samo glavni broj u Box-u da proverava. Najjednostavnije je preko moj.mts.rs portala, ako imaš nalog. Mora biti povezan sa Box uslugom.

Pozdrav svima!

Šta vi mislite, da li mogu da zahtevam brži net (20 mbs)? Podalje sam od gradske centrale ali tu na nekoliko km od mene je uradjena mini centrala i optika do nje.
Evo slike sa parametrima, modem je ZXHN H168N V3.1.
Screenshot 2020-08-25 at 17.07.35.png
Takodje videh da on ima podršku za VDSL2, e sad da li mogu da im tražim da mi puste to umesto ADSL2+ koji trenutno korstim? Da li taj VDSL2 može da radi samo tamo gde je linija u super stanju ili možemo to i mi ostali?

Nadam se da će neko odgovoriti, dosta bi mi značilo vaše mišljenje.
Hvala unapred!

Malo su zbunjujući podaci, po SNR-u bi rekao da može, po Attenuation bi rekao da ne može - totalno su zbunjujući podaci.
Kolko si ovako odokativno daleko od te mini centrale?

podnesi zahtev. mozda ti daju ovaj novi hibridni ruter koji manjak brzine na xDSL liniji nadoknadi preko LTE(4G) mreze.

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

Pa do mini centrale ima nekih 3 km ja mislim, 4 max. Te brojke mi se menjaju od modema do modema. Cetiri su bila kod mene u poslednjih mesec dana. Npr na HG520c attenuation je bio oko D26 / U18, a SNR 21/11.

Taj hibridni ruter sam vec imao, i odmah vratio jer nema 4g signala kod mene. Nisam bio tu kada su nudili, ne bi ni uzimao.

pa nisi trebao vratiti, sve i da nema 4g signala, ne bi trebalo da bude losije od ovoga, samo bolje. a mozda bi nesto dobio eksternim antenama za 4g.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Takodje videh da on ima podršku za VDSL2, e sad da li mogu da im tražim da mi puste to umesto ADSL2+ koji trenutno korstim? Da li taj VDSL2 može da radi samo tamo gde je linija u super stanju ili možemo to i mi ostali?
Hvala unapred!

Znate li sta oko ovoga? Radim od kuce i radicu neko vreme, pa moram videti da izvucem sta mogu.

trazi brzi net, paket 20/4, ako moze, oni ce ti dati vdsl modem.

To je to, hvala :wave:

Jel postoji mogucnost da se samo "omiljeni" kanali listaju na "gore-dole" kao kod sbb-a?

Postoji.

1. dok gledas bilo koji kanal pritisni OK na daljincu
2. pojavice se na levoj strani "traka" sa kanalima koji na vrhu imaju naziv SVE
3. pritisni udesno na strelicu na sredisnjem obrucu oko dugmeta OK
4. u vrhu sledeci meni posle SVE bice OMILJENI (ako si ih pre toga definisao)
5. mozes da ides gore dole po kanalima koje si pre toga odabrao da ti budu omiljeni

Moraces svaki put da ponovis ovu radnju da bi ponovo isao po OMILJENIM kanalima, ako hoces da odaberes neki drugi omiljeni kanal iz liste. To je mana.

:)

Poslednja izmena:
Postoji.

1. dok gledas bilo koji kanal pritisni OK na daljincu
2. pojavice se na levoj strani "traka" sa kanalima koji na vrhu imaju naziv SVE
3. pritisni udesno na strelicu na sredisnjem obrucu oko dugmeta OK
4. u vrhu sledeci meni posle SVE bice OMILJENI (ako si ih pre toga definisao)
5. mozes da ides gore dole po kanalima koje si pre toga odabrao da ti budu omiljeni

Moraces svaki put da ponovis ovu radnju da bi ponovo isao po OMILJENIM kanalima, ako hoces da odaberes neki drugi omiljeni kanal iz liste. To je mana.

:)

Da znam za to, bas smara sto nema fazon kao sbb da izaberes omiljene i posle samo njih vrtis
Hvala:)

Da li je neko imao slucaj da mts modem sam restartuje naziv wi-fi mreze.
Prethodno sam podesio svoje ime mreze i iskljucio pass za kucnu wi-fi mrezu i nakon jedno dve nedelje modem je sam od sebe vratio fabricki naziv wi-fi mreze kao i password.

Da li je neko imao slucaj da mts modem sam restartuje naziv wi-fi mreze.
Prethodno sam podesio svoje ime mreze i iskljucio pass za kucnu wi-fi mrezu i nakon jedno dve nedelje modem je sam od sebe vratio fabricki naziv wi-fi mreze kao i password.

Или је неко стисо хард ресет на модему или су ти remote они ресетовали. Свакако имају увид у твоју конфигурацију рутера и могу да мењају име мреже, откључавају/закључавају, виде на којим портовима си закачио уређаје итд...
Био сам лично присутан прошле год у техничкој подршци у Телекому и гледао како решавају проблеме. ☺

razumem da mts to moze da uradi, ali zasto bi?

Не мора да значи да су они, ако остављаш отворену мрежу можда ти се накачи било ко у домету и да уђе у конфигурацију рутера да се зеза...☺

Secam se da je neko vec pitao, ali ne mogu da nadjem preko searcha, jer me je mts podrska vec iznervirala svojom bahatoscu da disable-uje textarea u chatu, da ne moze da se odgovori na njihovu poruku.

1. 100GB ne moze da se koristi dok ne dodam jos jedan broj? Pa ako nemam nikoga u porodici u mtsu, ostaje mi opcija da otvorim jos jedan postpaid broj na sebe bezveze ili da jurim nekog prijatelja/rodjaka i da se molim da ne potrosi polovinu od 100GB?

2. Podneo zahtev za box 4 crveni, stigao ugovor, ali pise box 4 crveni 10, znaci samo 10mbps i start SD televizija. Ne znam zasto, jer su vec 2 puta proveravali i postoji mogucnost cak i za plavi. Ja potpisao, ocekujuci da nece biti ovih pilicarskih fora, ali izgleda da sam se zeznuo. HD televizija moze da ide na box 4 crveni? Takodje, ukoliko sam razumeo ide 2 stb uredjaja?

1. Tako je. 100GB imas tek kad pridruzis jos 1 postpaid broj, tvoj ili nekog drugog (rodjak, prijatelj, devojka/zena, svalerka itd.)
2. Zavisi od segmentacije tj tehnickih mogucnosti mreze kod tebe.

Imam box 3 (net, fiksni, msat). Ranije imao samo net. Posle 6 meseci imam problem sa fiksnim. Naime kada pozovem fiksni cuje se sustanje i pucketanje. A fiksni samo zazvoni 2 puta, pise external call iako imam indentifikaciju poziva i poziv prestaje posle 10 sekundi. Dok ja i dalje kao pozivalac cujem sustanje i pucketanje. Da li je problem u mrezi? Ili je moj fiksni telefon pokvaren? Neko sa slicnim iskustvom?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Bio sam u poslovnici mts-sa,hibridni internet daju samo ako je segmentirana centrala,moja centrala nije segmentirana,kazu mi u poslovnici da je to jednostavan postupak,hibridni internet daju samo za box 4 i box 3,tj ko ima 2 iptv televizije ,ko ima box 3 sa m:satom nedaju za sada.kazu da iptv ide preko fiksne linije a internet preko 4g kartice.Kazu isto da hibrid je im nova usluga posto sam ih pitao zasto ponude nema na sajtu mts,i rece mi sluzbenica da hibrid planiraju da daju korisnicima kojima trebaju vece brzine ali ne mogu da ih ostvare jer su daleko od adsl centrale,uslov za hibrid je i da si poktiven 4g mrezom.

Da li ti sve vreme radi internet, ili i on prekida?

Da li ti sve vreme radi internet, ili i on prekida?
Pa desavaju se prekidi ali ne tako cesto. Korisnik sam od 2009 telekomovog neta. Nikad nije bilo problema. Pre neki dan bilo je dva prekida ali kratka. 1-2min. Uglavnom je net dobar. Probacu sa drugim telefonom, provericu instalacije. A vec u ponedeljak se spremam da odem u njihovu poslovnicu.

probaj drugi fiksni, i proveri kablove od splitera do fiksnog. da li negde prolaze ispod vrata, savijaju se, ispod tepiha gde se prolazi..

probaj drugi fiksni, i proveri kablove od splitera do fiksnog. da li negde prolaze ispod vrata, savijaju se, ispod tepiha gde se prolazi..

Jedva nadjoh stari telefon (rucno biranje). Isti problem. Znaci nije do telefona. Proverio instalacije sve je ok. Cak vadio i spliter da on mozda ne pravi problem, vadio lan kabal... Definitivno mreza.

• Like
Reagovanja: M J
Postovani,
Molim vas za odgovor da li se placa usluga "vrati unazad do 7 dana" za one ko ima BOX 3 paket (fiksni+internet 10 Mb/s+TV START) i koliko se placa ako se naplacuje navedena usluga?Hvala!

Nije uključeno u taj paket za dž tako da se plaća 100 din mesečno ako & nakon što aktiviraš uslugu.
Za dž svi imaju samo ono sat vremena u nazad.
Ni u najjeftinijem Box 4 nema 7 dana u nazad za dž...

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Imam box 3. Prijavio problem u poslovnici sa fiksnim telefonom (pisao vec o tome). Pitam ih moze li hibridni modem. Upload mi je 1 Mb/s a imam 20/4 paket, njihov sam korisnik od 2009. Kazu ne moze vec sam februara potpisao novi ugovor, da je pred istek ugovora moglo bi. Pitam kada ce optika u Vranju. Kazu vec su razvukli do novih policijskih zgrada kod pete skole. Uskoro ce poceti gradnja jos 5 takvih zgrada 30 metara od mene. Uopste se ne nadam optici u skorije vreme kad tako favorizuju ko moze a ko ne moze da ima dostupnu uslugu. Ajde dobili jeftine stanove pa jos odmah i optika. Trebao sam da budem pandur upm...

Nazad
Vrh Dno