Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

72h je samo do marta besplatno!
Sacekaj bolje, koliko vidim ima jos problemcic koji sa novom IPTV platformom. Vidi IPTV temu.

Mislis mtstvgo je do Marta besplatno, ne 72 h.
A ja nesto mislim da ce to biti free jos dugo, dugo tj. zauvek :)

2h unazad je besplatno. a 72h je besplatno do marta
Mozda je za neke korisnike 72h besplatno do marta, ali koliko znam meni naplacuju i to u zavisnosti od kog dana ga aktiviram tj. kog dana pocnem da ga koristim!
Znaci ako ne gledas nista celog meseca na 72h, nece ti ga ni naplatiti!

Ma to je smesno 72h unazad kosta 100 sa PDV kome je to jos trosak.
Bitnije je da oni daju free mts tvgo nakon marta on ne kosta ili nece kostati 100 din vec vise ako ikada budu naplacivali a ja mislim da nece nikad naplacivati.
1200 rsd godisnje za nesto sto je jako korisno nije nimalo skupo a cak i da je beskorisno 72h unazad nije skupo 1200 din.

Poslednja izmena:
jedino jos kad bi u mts multiscreen dodali neke programe. izbacili su discovery koji je bio na pocetku a nema ni national geographic

Koristim Box 3 paket i zelim da povezem jos 3 televizora.

E sada fora je sto koliko ja razumem i kako su mi rekli da svaki povezan televizor vuce po 2 mbit/s brzine tako i meni je sada brzina downloada kada skidam nesto oko 7,5mbit/s. (trenutno imam samo 1 televizor povezan)

Zanima me da li moze u box paket da se poveca brzina neta na 30/40 mbit/s i koliko bi to kostalo otprilike.

Hvala unapred :)

E sada fora je sto koliko ja razumem i kako su mi rekli da svaki povezan televizor vuce po 2 mbit/s brzine tako i meni je sada brzina downloada kada skidam nesto oko 7,5mbit/s. (trenutno imam samo 1 televizor povezan)

Zanima me da li moze u box paket da se poveca brzina neta na 30/40 mbit/s i koliko bi to kostalo otprilike.

Mozda sada i dozvole da imas 3 stb-a samo ako ti linija dozvoljava,tj. ako si blizu centrale pa te prebace na VDSL!Ali sto se tice brzine NET-a u BOX-u, tu smo svi limitirani na 10 Mb/s! :(

Eeee znaci ne moze da se poveca brzina -_-. Odobrili mi danas jos jedan televizor ali racunam pasce i brzina downloada i otici ce sve u k...

Ali to je stvarno glupost oko brzine da ne moze da se uveca.

Eeee znaci ne moze da se poveca brzina -_-. Odobrili mi danas jos jedan televizor ali racunam pasce i brzina downloada i otici ce sve u k...

Ali to je stvarno glupost oko brzine da ne moze da se uveca.
Kazem ti ako ti je parica ok i ako si blizu centrale onda ti nece smanjiti brzinu NET-a,vec ce ti povecavati samo brzinu "IPTV-a" proporcionalno broju STB-ova!Ako me razumes na sta mislim! :)

Hmmm, ovako, koliko si udaljen od DSLAM-a? To je prvo i osnovno, drugo SD kanali vuku malo vise od 2Mbit a bar po tome sto si napisao tesko da ces moci i da si malo dalje od dslama.
Moze da se poveca brzina neta u superboxu je 50 a ono sto ti pitas je da li moze da se poveca brzina neta zbog tv da bi imao full net protok, jel tako?
Moze, tako se i radi u slucajevima kad postoji teh mogucnost da se na net brzinu zbog tv-a doda da se nebi koristio net iz IP opsega za internet.
Dal tvoja linija podrzava vece brzine to moras da proveris a mozes i SS da postavis pa cu ti reci.
Ti recimo imas net 10 i hoces jos 3 tv pored jednog sto vec imas sto znaci da bi oko 16Mbit preko trebalo da se pusti da bi imao net od 10Mbit i 4tv koja ne bi uticala na brzinu interneta.
U tome i jeste fora kod IPTV-a ali da li tvoja parica podrzava toliku brzinu? Ja bih na prvu rekao NE a zasto pa zato sto vec kazes da ti je brzina neta sa jednim 7.5 sto znaci da su ti sad podesili port na ~12Mbita a verovatno bi na vise da su mogli. Tj ne znam koji je sledeci profil ba tako malim brzinama, daj SS da razjasnimo.

Mozda sada i dozvole da imas 3 stb-a samo ako ti linija dozvoljava,tj. ako si blizu centrale pa te prebace na VDSL!Ali sto se tice brzine NET-a u BOX-u, tu smo svi limitirani na 10 Mb/s! :(

Dozvoljeno je max 4 stb na telefonskom prikljucku. Nije neophodno da si blizu centrale da bi bio "prebacen" kako ti kazes na VDSL slozices se da 800+m uopste nije blizu, a i relativno je to blizu na koliko si mislio kad kazes blizu? I na 800+m moze biti prebacen na VDSL2 nije to problem, vec nesto drugo.
Sto se tice neta u boxu nijsu svi limitirani na 10Mbit svakako postoji i superbox gde je net 50Mbit a u dogledno vreme ce biti i box sa 100Mbit naravno nece to moci svi da imaju kao ni danas superbox sa netom od 50Mbit-a.

Hmmm, ovako, koliko si udaljen od DSLAM-a? To je prvo i osnovno, drugo SD kanali vuku malo vise od 2Mbit a bar po tome sto si napisao tesko da ces moci i da si malo dalje od dslama.
Moze da se poveca brzina neta u superboxu je 50 a ono sto ti pitas je da li moze da se poveca brzina neta zbog tv da bi imao full net protok, jel tako?
Moze, tako se i radi u slucajevima kad postoji teh mogucnost da se na net brzinu zbog tv-a doda da se nebi koristio net iz IP opsega za internet.
Dal tvoja linija podrzava vece brzine to moras da proveris a mozes i SS da postavis pa cu ti reci.
Ti recimo imas net 10 i hoces jos 3 tv pored jednog sto vec imas sto znaci da bi oko 16Mbit preko trebalo da se pusti da bi imao net od 10Mbit i 4tv koja ne bi uticala na brzinu interneta.
U tome i jeste fora kod IPTV-a ali da li tvoja parica podrzava toliku brzinu? Ja bih na prvu rekao NE a zasto pa zato sto vec kazes da ti je brzina neta sa jednim 7.5 sto znaci da su ti sad podesili port na ~12Mbita a verovatno bi na vise da su mogli. Tj ne znam koji je sledeci profil ba tako malim brzinama, daj SS da razjasnimo.

Dozvoljeno je max 4 stb na telefonskom prikljucku. Nije neophodno da si blizu centrale da bi bio "prebacen" kako ti kazes na VDSL slozices se da 800+m uopste nije blizu, a i relativno je to blizu na koliko si mislio kad kazes blizu? I na 800+m moze biti prebacen na VDSL2 nije to problem, vec nesto drugo.
Sto se tice neta u boxu nijsu svi limitirani na 10Mbit svakako postoji i superbox gde je net 50Mbit a u dogledno vreme ce biti i box sa 100Mbit naravno nece to moci svi da imaju kao ni danas superbox sa netom od 50Mbit-a.
Pricamo o BOX3 paketu i @jocar96 je pitao za BOX 3 i ADSL, pa sam zato i objasnjavao.Ako je blizu a na ADSL-u je nece moci da dobije 4 STB-a dokle god ga ne prebace na VDSL, a naravno da znam za Super BOX ali mnogi nemaju mogucnosti za njega!

Poslednja izmena:
Da naravno na adslu nece dobiti. Dole kaze "da li moze u box paket da se poveca brzina neta na 30/40" predpostavljam da pita zbog tv. To sam rekao DA pod uslovom da je na vdsl-u i da mu 30 treba zbog 4 tv i da naravno parica to dozvoljava. A ako bi net 30 za internet, to ne moze.

Pa udaljen sam jedno 3,4 km...zvao sam ih danas i rekli su mi da odem da podnesem zahtev da izadju na teren i da vide da li moze da se uveca brzina.

Kao sto sam i predpoatavio da si bas udaljen. Nego sto kazes "jedno" si ti to odokativno rekao ili znas i stavi SS iz rutera.

Jel postoji način da se bežično povežu ruter i stb za iptv ili isključivo mora kabl?

moze. pisano je pre o tome. mora jedan ap pored telekomovog rutera da salje signal i jedan ap pored iptva da prima taj signal. samo ne znam sad kako ga treba podesiti... ali proguglaj malo, moze da se uradi

Danas sam ih ponovo zvao da podnesem zahtev da izadju i da vide da li moze medjutim nije ni to potrebno rekose da nema mogucnosti -_- .

Sinoc sam primetio da mi je brzina oko 10 mbit/s sto je prvi put posle 10 meseci koriscenja a odobrili mi i za drugi televizor. E sada moguce da su oni to sami povecali zbog tog drugog televizora. Videcu kada idem da podignem to za drugi televizor i povezem ga kako ce biti stanje brzine.

Hvala ljudi :)

Danas sam ih ponovo zvao da podnesem zahtev da izadju i da vide da li moze medjutim nije ni to potrebno rekose da nema mogucnosti -_- .

Sinoc sam primetio da mi je brzina oko 10 mbit/s sto je prvi put posle 10 meseci koriscenja a odobrili mi i za drugi televizor. E sada moguce da su oni to sami povecali zbog tog drugog televizora. Videcu kada idem da podignem to za drugi televizor i povezem ga kako ce biti stanje brzine.

Hvala ljudi :)
Ne nego su odradili kompresiju slike pa sada manje neta vuce tv.

Jel postoji neka "pravilnost" kod uzimanja box paketa, koliko im treba za "puštanje u rad"?
Pitam zbog otkazivanja postojećeg kablovskog operatera , pa da smanjim preklapanje...

sigurnije ti je da prvo dobijes box pa tek onda odjavis kablovsku, za svaki slucaj...ako ti treba stalno net.

sigurnije ti je da prvo dobijes box pa tek onda odjavis kablovsku, za svaki slucaj...ako ti treba stalno net.

Ma net nije problem, verovatno ce nekim starijim ukucanima tv da bude veci problem ;)

Ma tako ce i biti , pretpostavljao sam da se nikad ne zna, kad je otislo ovoliko meseci moze jos jedan ;)

Kad uzmes modem od Telekoma i IPTV ruter, podesis ih, onda vratis kablovske modeme itd. i raskines ugovor - odmah prestaje ugovor, sem ako nisu dodali neku pilicarsku stavku za raskid van UO.

Kad uzmes modem od Telekoma i IPTV ruter, podesis ih, onda vratis kablovske modeme itd. i raskines ugovor - odmah prestaje ugovor, sem ako nisu dodali neku pilicarsku stavku za raskid van UO.

E da znaci ja licno odem u MTS preuzmem hardver i spojim to sve kod sebe.To tako ide? Ne dolaze oni?To mi i jos najvise odgovara....

Mogu i da dodju, ali bolje ovako, manje cekas. Imaj i na umu da ti verovatno nece javiti kada je gotovo, nego pozovi jednom nedeljno vidi da li je zavrseno, da mozes otici po modem/iptv.

Ma uzmeš samo opremu kod Telekoma i sam prikačiš. Ja se i ne sećam čak da sam nešto podešavao, samo spojio ruter sa kompom i to je to.

Treba IPTV da se "podesi". Ruter samo treba da se podesi za Wifi.

Vrh Dno