Mozda je za neke korisnike 72h besplatno do marta, ali koliko znam meni naplacuju i to u zavisnosti od kog dana ga aktiviram tj. kog dana pocnem da ga koristim!2h unazad je besplatno. a 72h je besplatno do marta
2h unazad je besplatno. a 72h je besplatno do marta
Mozda sada i dozvole da imas 3 stb-a samo ako ti linija dozvoljava,tj. ako si blizu centrale pa te prebace na VDSL!Ali sto se tice brzine NET-a u BOX-u, tu smo svi limitirani na 10 Mb/s!Koristim Box 3 paket i zelim da povezem jos 3 televizora.
E sada fora je sto koliko ja razumem i kako su mi rekli da svaki povezan televizor vuce po 2 mbit/s brzine tako i meni je sada brzina downloada kada skidam nesto oko 7,5mbit/s. (trenutno imam samo 1 televizor povezan)
Zanima me da li moze u box paket da se poveca brzina neta na 30/40 mbit/s i koliko bi to kostalo otprilike.
Hvala unapred![]()
Kazem ti ako ti je parica ok i ako si blizu centrale onda ti nece smanjiti brzinu NET-a,vec ce ti povecavati samo brzinu "IPTV-a" proporcionalno broju STB-ova!Ako me razumes na sta mislim!Eeee znaci ne moze da se poveca brzina -_-. Odobrili mi danas jos jedan televizor ali racunam pasce i brzina downloada i otici ce sve u k...
Ali to je stvarno glupost oko brzine da ne moze da se uveca.
Hmmm, ovako, koliko si udaljen od DSLAM-a? To je prvo i osnovno, drugo SD kanali vuku malo vise od 2Mbit a bar po tome sto si napisao tesko da ces moci i da si malo dalje od dslama.Koristim Box 3 paket i zelim da povezem jos 3 televizora.
E sada fora je sto koliko ja razumem i kako su mi rekli da svaki povezan televizor vuce po 2 mbit/s brzine tako i meni je sada brzina downloada kada skidam nesto oko 7,5mbit/s. (trenutno imam samo 1 televizor povezan)
Zanima me da li moze u box paket da se poveca brzina neta na 30/40 mbit/s i koliko bi to kostalo otprilike.
Hvala unapred![]()
Mozda sada i dozvole da imas 3 stb-a samo ako ti linija dozvoljava,tj. ako si blizu centrale pa te prebace na VDSL!Ali sto se tice brzine NET-a u BOX-u, tu smo svi limitirani na 10 Mb/s!![]()
Pricamo o BOX3 paketu i @jocar96 je pitao za BOX 3 i ADSL, pa sam zato i objasnjavao.Ako je blizu a na ADSL-u je nece moci da dobije 4 STB-a dokle god ga ne prebace na VDSL, a naravno da znam za Super BOX ali mnogi nemaju mogucnosti za njega!Hmmm, ovako, koliko si udaljen od DSLAM-a? To je prvo i osnovno, drugo SD kanali vuku malo vise od 2Mbit a bar po tome sto si napisao tesko da ces moci i da si malo dalje od dslama.
Moze da se poveca brzina neta u superboxu je 50 a ono sto ti pitas je da li moze da se poveca brzina neta zbog tv da bi imao full net protok, jel tako?
Moze, tako se i radi u slucajevima kad postoji teh mogucnost da se na net brzinu zbog tv-a doda da se nebi koristio net iz IP opsega za internet.
Dal tvoja linija podrzava vece brzine to moras da proveris a mozes i SS da postavis pa cu ti reci.
Ti recimo imas net 10 i hoces jos 3 tv pored jednog sto vec imas sto znaci da bi oko 16Mbit preko trebalo da se pusti da bi imao net od 10Mbit i 4tv koja ne bi uticala na brzinu interneta.
U tome i jeste fora kod IPTV-a ali da li tvoja parica podrzava toliku brzinu? Ja bih na prvu rekao NE a zasto pa zato sto vec kazes da ti je brzina neta sa jednim 7.5 sto znaci da su ti sad podesili port na ~12Mbita a verovatno bi na vise da su mogli. Tj ne znam koji je sledeci profil ba tako malim brzinama, daj SS da razjasnimo.
Dozvoljeno je max 4 stb na telefonskom prikljucku. Nije neophodno da si blizu centrale da bi bio "prebacen" kako ti kazes na VDSL slozices se da 800+m uopste nije blizu, a i relativno je to blizu na koliko si mislio kad kazes blizu? I na 800+m moze biti prebacen na VDSL2 nije to problem, vec nesto drugo.
Sto se tice neta u boxu nijsu svi limitirani na 10Mbit svakako postoji i superbox gde je net 50Mbit a u dogledno vreme ce biti i box sa 100Mbit naravno nece to moci svi da imaju kao ni danas superbox sa netom od 50Mbit-a.
Ne nego su odradili kompresiju slike pa sada manje neta vuce tv.Danas sam ih ponovo zvao da podnesem zahtev da izadju i da vide da li moze medjutim nije ni to potrebno rekose da nema mogucnosti -_- .
Sinoc sam primetio da mi je brzina oko 10 mbit/s sto je prvi put posle 10 meseci koriscenja a odobrili mi i za drugi televizor. E sada moguce da su oni to sami povecali zbog tog drugog televizora. Videcu kada idem da podignem to za drugi televizor i povezem ga kako ce biti stanje brzine.
Hvala ljudi![]()
sigurnije ti je da prvo dobijes box pa tek onda odjavis kablovsku, za svaki slucaj...ako ti treba stalno net.
Kad uzmes modem od Telekoma i IPTV ruter, podesis ih, onda vratis kablovske modeme itd. i raskines ugovor - odmah prestaje ugovor, sem ako nisu dodali neku pilicarsku stavku za raskid van UO.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari