Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Evo sa Pošta net teme, od makarene:

Za sada sam jedino cuo za onaj BOX Premier koji sam vec pominjao, on ce biti najjaci i moci ce da ga uzimaju svi koji imaju tehnicke uslove za net brzinu od 100 mb/s, ali naravno bice tu i onih manje napucanih paketa, medjutim nemam nikakve konkretne detalje, kazu da ce svi paketi biti znatno bolji i jeftniji od postojecih, kao i da ce omoguciti svim trenutnim korisnicima da predju na nove pakete ukoliko potpisu novi ugovor, cela ta akcija ce krenuti negde na prolece, a promotivna kampanja ce biti duga i mucna, zakupice sav reklamni prostor.

Nove pakete i promocije.

Ukratko da ti napišem, jer sam bio u dilemi i pratio sve živo. Treba da si do 250m udaljen od centrale najdalje (jako mali broj korisnika ima tu mogućnost, hendikep je velik zbog te udaljenosti), u suprotnom mts nije u mogućnosti da obezbedi super box uslugu zbog daljine. Zovi telefonom da proveriš koliko si udaljen, možš telefonom.

Da ispravim treba da si najdalje 450 m ,a ne 250 od centrale.

Od kada 450m?

Početkom februara mi ističe dvogodišnji ugovor sa Telekomom o korišćenju Box4 paketa, pa bi hteo da po njegovom isteku sklopim Novi ugovor za Super Box 4, medjutim u Telekomu kažu da sam od centrale udaljen 445 m i da ne ispunjavam uslove za ovaj paket. Interesuje me da li postoji mogućnost da se od strane telekoma još jednom na terenu proveri da li postoje tehnički uslovi kako bi ipak dobio ovaj paket od 50Mb/s.
Napominjem da mi je u poslednjih nekoliko dana po paketu Box 4 protok sa 10 Mb/s pao na oko 7 do 8 Mb/s.

Значи нова опрема и чекање маја за мене без УО?

Da. Nema razloga trenutno da opet potpisujes.
Canesta mozes da napises molbu da ti ipak puste 50.

Ne, nego maksimalno 250m i bliže, tj. oni koji sede na centrali.
Sa takvom politikom i trendom Telekom ce samo tavoriti i zamajava siroke mase,ali najgore je to sto dosta ljudi van Beograda i nema neku drugu alternativu! :(

Poslednja izmena:
Ја први немам баш ништа за нет осим Телекома...

Sa takvom politikom i trendom Telekom ce samo tavoriti i zamajava siroke mase,ali najgore je to sto dosta ljudi van Beograda i nema neku drugu alternativu! :(

Sta je tu "najgore"? Sto uopste imaju mogucnost da imaju net jer je drzavni Telekom subvencionisano efektivno to? To sto drugima nisu isplativi?
Kakav pogled na stvari... samo jer je drzavno :D

Subvencionisao tako sto je naplacivao prikljucke po hiljadu maraka i vise!!!

Subvencionisao tako sto je naplacivao prikljucke po hiljadu maraka i vise!!!
Upravo tako,pa svi smo mi debelo platili i preplatili svaki metar kabla koji nam je Telekom doveo do kuce.Sto je najgore prvo smo placali pa za godinu dve dobijali telefone i sada nam pricaju price kako je to njihova infrastruktura!
Ali bar da hoce sada da malo uloze i da je modernizuju,nego na sva vrata pricaju o nekih 50Mb/s i 100Mb/s,a svi bar ovde na forumu dobro znamo da samo mali broj korisnika 10% moze da ima te reklamirane brzine!
Neka mi Telekom omoguci kao sto su SBB,IKOM,Vektor ...svakom svom korisniku bar 50 Mb/s i rado cu ga hvaliti na sva usta,a ne ovako na 1.5 km ne mogu ni punih 15Mb/s da doguram!

Poslednja izmena:
Upravo tako,pa svi smo mi debelo platili i preplatili svaki metar kabla koji nam je Telekom doveo do kuce.Sto je najgore prvo smo placali pa za godinu dve dobijali telefone i sada nam pricaju price kako je to njihova infrastruktura!
Ali bar da hoce sada da malo uloze i da je modernizuju,nego na sva vrata pricaju o nekih 50Mb/s i 100Mb/s,a svi bar ovde na forumu dobro znamo da samo mali broj korisnika 10% moze da ima te reklamirane brzine!

Ali telekom ne terba prodati, uspesna je to firma o cemu vi to.........

Ali telekom ne terba prodati, uspesna je to firma o cemu vi to.........
Mislim da se prodajom ne bi mnogo toga promenilo na bolje,jednostavno pozicije su takve da Telekom ili neki novi vlasnik ne mora ni k....m da mrdne a da je vec u velikom doboitku jer stvari od samog pocetka nisu postavljene kako treba!
Dokle god u svakom mestu/gradu postoji samo jedan operater dotle ce biti i monopola.

i ne treba, vidimo kakvi su vip i telenor
ni da primirišu telekomu i po cenama i po kvalitetu

kad bi se prodao telekom cene bi otišle na gore, kod koga to još imaš paket da za 3200 imaš fiks, mob, tv, net. (u nekim mestima čak i dosta brži net ko ima uslove za superbox)
donose dobar profit
i posluju u cg, bosni i austriji

koja to firma radi bolje posle privatizacije, nevezano za telefoniju?

Poslednja izmena:
Pa air srbija, gledaš li ti vesti

i ne treba, vidimo kakvi su vip i telenor
ni da primirišu telekomu i po cenama i po kvalitetu

kad bi se prodao telekom cene bi otišle na gore, kod koga to još imaš paket da za 3200 imaš fiks, mob, tv, net. (u nekim mestima čak i dosta brži net ko ima uslove za superbox)
donose dobar profit
i posluju u cg, bosni i austriji

koja to firma radi bolje posle privatizacije, nevezano za telefoniju?

Ko još ima box paket do 10Mbs? To je suština problema, da ne ulazim u ponudu iptv kanala. Jeste, ima super box za korisnike u radijusu do 250m, e kad prošire taj radijus, tada se može reći ovo što si ti napisao za telekom.

1688f2147e2e03fd1fdc8f5d722b5595.jpg

Da li je moguć superBOX sa ovim parametrima?

imam dva IPTVa, sada.

Ne moze radijus da se prosiri, moze samo parica da se "skrati" postavljanjem veceg broja IPAN-ova prema ljudima koji su preko 300-400m daleko od dslam-a.
To je ono sto treba da urade a sto i kosta(ali to je njihov problem).

Ko još ima box paket do 10Mbs? To je suština problema, da ne ulazim u ponudu iptv kanala. Jeste, ima super box za korisnike u radijusu do 250m, e kad prošire taj radijus, tada se može reći ovo što si ti napisao za telekom.

A ja ponavljam: koliko njih koji imaju mogucnost za SBB/RV... nemaju mogucnost za VDSL? I koliko njih koji samo imaju mogucnost za ADSL ima mogucnost za vece brzine kod drugih providera?
Nadjite tu cifru... i shvaticete koliko nema smisla bilo kakvo kukanje na TS.

TO nije branjenje TS-a, to je prosto stanje u zemlji. Niko nece ulagati u manja podrucja sem njih. ONI su subvencionisali ADSL/VDSL u delovima gde SBB nece ni pomisljati na kroci.
Niste vi kroz ko zna kakve cifre za telefon, jer kada je postavljan telefon po tim cenama nije ni postojao DSL. To ih ne opravdava za taj deo (sto je toliko placano a ostaje u njihovom vlasnitsvu), ali ne opravdava ni ovo drugo vas da kukate stalno na MTS, kada se drugi jos manje trude.
TS se stvarno i trudi da sto vise ljudi moze obican internet da ima barem, i ipak dosta brzo siri mrezi za VDSL (to sto je nekome to presporo, jer sve dok njemu ne daju, nije dovoljno, je nebitno i nije isto).

Budite srecni za nesto sto stvarno nije lose kod TSa! Nemojte samo da kukate jer je drzavni i ne svidja vam se to. Ima mnogo pravih stvari za koje treba kod njih kukati, ali internet NIJE ni blizu medju njima!

Nazad
Vrh Dno