Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Da, dovoljno dugacak LAN kabl.

Имаш промоцију за нет али су мени тражили да дођем лично у пословницу да би ми рекли колико сам удаљен од централе и који нет могу да узмем.
Može to sa box paketom?

da li može neko da mi kaže gde u podešavanjima rutera mogu da vidim kolika mi je max brzina? trenutno sam na 20Mb/s. razmišljam o najbržem box paketu

Ili su se zeznuli pa ti pustili sve kanale ili si platio u sklopu iptv te kanale pa zato imas, a posto kazes da nisi i ja ti verujem onda he njihova greska.

Mislim da je u pitanju onih 2 meseca promo, kada je za 1din sve dostupno besplatno mozda..

Joj gorgilije morao sam zbog tebe dva puta da se vraćam kući po ovom kijametu :) Ko ima iptv na dva telija vraća i iptv modem i stb i dobija dva identična uređaja za novu platformu.

Jesam lepo rekao :D Koji si modem imao, a u koji si zamenio?

Mislim da je u pitanju onih 2 meseca promo, kada je za 1din sve dostupno besplatno mozda..

Meni je rečeno da korisnici box paketa nemaju probni period za korišćenje usluge i imaju pravo na korišćenje samo osnovnog paketa u okviru naknade za box. To mi je odgovoreno na moje pitanje, zašto box korisnici ne mogu da dva meseca besplatno isprobaju iptv pakete?

Joj gorgilije morao sam zbog tebe dva puta da se vraćam kući po ovom kijametu :) Ko ima iptv na dva telija vraća i iptv modem i stb i dobija dva identična uređaja za novu platformu.

Joj izvini,ali ja nisam morao da vracam modem,to sigurno zbog dva TV-a.Nemam pojma,izvini jos jednom.:S:

Joj izvini,ali ja nisam morao da vracam modem,to sigurno zbog dva TV-a.Nemam pojma,izvini jos jednom.:S:

Ma šalim se ja, ionako imam neko kilo viška. Da, zbog dva tv-a.

Jesam lepo rekao :D Koji si modem imao, a u koji si zamenio?

Pa imao onaj crni, "entone" piše na njemu, inače neka marka na "k" sad sam zaboravio :D kačio sam sliku iznad negde, a dali su mi dva identična zbog drugog tv-a, beli su, imaju oznaku ec2108 V5, ma šta značilo :)

Pa jedino ako si sad na toj promociji uzeo to da, ja sam mislio da imas odavno iptv kao i ja imam super box 6 meseci a pre toga jedno 2 godine 50/2 net.

@dijabolik i ostale "sveznalice":

mareedesi je napisao(la):
da li može neko da mi kaže gde u podešavanjima rutera mogu da vidim kolika mi je max brzina? trenutno sam na 20Mb/s. razmišljam o najbržem box paketu

Znači prvo @mareedesi se interesuje za Box tj SuperBox paketu koji dolazi samo u jednoj varijanti, sa internetom od 50/2. Drugo, niko nije prvo pitao koji 20 Mbps paket koristi, ADSL ili VDSL. Jer ako je na ADSL paketu ruter među parametrima naravno neće da izbacuje procenu max brzine ostvarive kad bi parica bila na VDSL portu već max na postojećoj ADSL2+ tehnologiji, a kalkulatore tipa ovog gde se unosi vrednost downstream atenuacije treba uzeti u obzir sa rezervom. Mada jeste i to kao neka polazna informacija, ali realno više o kvalitetu parice se vidi pored atenuacije kakve su SNR margine i koja je količina HEC i CRC grešaka na postojećoj brzini, i naravno imanje tačne informacije koliko je neko žično udaljen od centrale.

Konkretno na mom primeru kalkulator je na osnovu atenuacije 7.0 dok sam bio na ADSL 20/1 je izbacivao procenu da sam 507m od centrale (nisam, 375m sam), da je maximum na ADSL-u 23988 kbps (nije varirala je procena rutera od maximalnih 23065 pa do 21700 kbps) a da bi na VDSL2 max bio 68536 kbps (a sad kad sam prešao na VDSL ruter , ruter procenjuje na 80043 kbps).

@mareedesi: Znači pogledaj na trenutnom ruteru te parametre (za uputstvo gde tačno su vidljive te informacije moraš nam navesti ovde koji ruter imaš) downstream atenuacija, SNR margin, broj HEC i CRC grešaka) konsultuj taj kalkulator i ako imaš neku okvirnu ideju koliko si daleko od centrale možeš da pretpostaviš da li imaš lošu, jako lošu, prosečnu ili odličnu paricu. Veća atenuacija (= slabljenje) obično znači veću udaljenost (mada i loša parica, vlaga, šum izazivaju slabljenje i možeš ti biti 200m od centrale a da ti bude džabe sve), ogroman broj HEC i CRC grešaka koji raste tipa po 1000 svakog sata aktivne konekcije su indikatori problematične parice.

Prostudiraš sve to i ako dolaziš to zaključka da si tipa preko 650m od centrale (naročito ako je i parica loša sa niskim SNR marginama i gomilom grešaka) sledi ti zaključak da nema šanse da dobiješ SuperBox. Što zbog birokratije Telekoma (njihove fixacije na cifru od 200 ili 250m kao limit za dobijanje SuperBox-a) , što zbog objektivnih razloga da ta brzina od nekih 60-ak Mbps minimalno jednostavno nije ostvariva ni u idealnim uslovima na udaljenostima preko nekih 700m.

Naravno postoji alternativa da prosto podneseš zahtev za SuperBox i sačekaš odgovor... tj sačekaš da te odj*bu :d Sve gore navedeno je samo da imaš ideju da li uopšte ima svrhe da podnosiš zahtev.

Poslednja izmena:
Pa jedino ako si sad na toj promociji uzeo to da, ja sam mislio da imas odavno iptv kao i ja imam super box 6 meseci a pre toga jedno 2 godine 50/2 net.
Nisam ja na Boxu, nego se mnoge stvari preplicu.
Ja sam uzeo mojima IPTV jer im ispada duplo jeftinije od SjBBa, i dobio 2 meseca gratis.

Netacno najbrzi je 50Mbit ne 100.

Enraged verovatno misli na limit za Box. 10 ili 50, nema druge.

Nego se u temi preplice podosta Box i Net i IPTV... pa se ljudi zbune.

Nema engared šta da misli on je samo za razliku od drugih pažljivo pročitao pitanje drugog korisnika koji jasno napominje najbrži Box paket.

@dijabolik: Reklamiraju 100 Mbps jer je to kao dobar marketing, zvuče da su kao generalno/globalno konkurentni kablovksim provajderima. Sa idejom kad si ti kao potencijalna mušterija već ih kontaktirao možda će da te ubede da je 20 ili 50 dovoljno za tvoje potrebe. Zato nigde ne piše explicitno kako implementiraju tu brzinu, tj da tu briznu nude samo u vidu VDSL tehnologije, to im je primarno namenjeno za ta malobrojna mesta koja su pokrili optičkom mrežom. Mali je procenat stanovništa koji može da dobije 50/2 net preko telefonske parice,a broj koji preko iste može da ostvari 100 Mbps je verovatno u promilima :D

Telekom i trud?:) Iz kog li je ovaj univerzuma ^^

Mislim da po broju korisnika (tj. domacinstava, tj. prikljucaka) koji mogu ostvariti 50/2 nisu bitno u zaostatku za SjBBom, ako su uopste u zaostatku.

I ono sto je bitnije, kome puste VDSL, njima radi. Za razliku od SjBB, gde stvarno preteruju koliko im se j*** za korisnike. Kod Telekoma, da kucnem u drvo, ko ima VDSL, i zalio se na nesto, expresno je resen problem. I kada zovem podrsku, nijednom se nije javio neki nezainteresovani tutuban, sto je tipicno kada sam zvao SBB podrsku.
Inace, SBB podrska se placa poziv, dok se MTS ne placa sa svih mreza:)

Da li SBB svugde moze da ponudi 120/5? Ne, cak ima mesta gde ne moze ni 30/2 da ponudi, a imaju mrezu. (iz nekih razloga, na nekim mestima puste samo KTV, i uopste ne diraju mogucnost za net neko vreme - moji nekih 7 godina nisu mogli SBB net da imaju, dok je SBB TV bio dostupan)

Ma realno tutubani su i jedni i drugi :d

Evo ja danima ne mogu da saznam da li mogu Super BOX da uvedem, nemam još uvek telefoski priključak (samo bih ga zbog adsl-a uveo) a na osnovu adrese ne mogu da mi kažu.
Našao sam broj iz komšiluka i ne žele na osnovu tog broja da mi kažu udaljenost od centrale :)
Traže da uvedem telefon pa da mi kažu haha

A SBB sa druge strane traži potpis 51% stanara iako su još tokom izgradnje provukli svoje kablove i investitor ima ugovor sa njima :D
U zgradi trenutno ima jedan useljen stan inače :d

Znači cirkus...

Ako je nova zgrada u Nisu, 99.99% ti garantujem da mozes VDSL, a 99% da moze 50/2 tj. SuperBox. Da nisi u Mozaiku?:)
Vidi ako komsija sa tog broja hoce da ode do poslovnice da vidi da li moze VDSL, pa onda ti samo zatrazis fixni i VDSL sam.

Za sta SBB trazi 51% potpisa??? Ili je to ono njihovo *****sko da dok se ne useli 50% zgrade, boli ih uvo, "ne isplati im se" da uvode nesto tamo, iako fizicki nista ne moraju da rade? (to se meni desavalo 2004. jos, ako tu glupost jos nisu izmenili...)

Nema engared šta da misli on je samo za razliku od drugih pažljivo pročitao pitanje drugog korisnika koji jasno napominje najbrži Box paket.

@dijabolik: Reklamiraju 100 Mbps jer je to kao dobar marketing, zvuče da su kao generalno/globalno konkurentni kablovksim provajderima. Sa idejom kad si ti kao potencijalna mušterija već ih kontaktirao možda će da te ubede da je 20 ili 50 dovoljno za tvoje potrebe. Zato nigde ne piše explicitno kako implementiraju tu brzinu, tj da tu briznu nude samo u vidu VDSL tehnologije, to im je primarno namenjeno za ta malobrojna mesta koja su pokrili optičkom mrežom. Mali je procenat stanovništa koji može da dobije 50/2 net preko telefonske parice,a broj koji preko iste može da ostvari 100 Mbps je verovatno u promilima :D

Verovatno si u pravu jos nisam video da se neko pohvalio tom brzinom.

Ma mala je zgrada, samo 12 stanova, preko puta vojne bolnice, ok je lokacija trebalo bi da može ali neću da uvodim fiksni ako nisam siguran..
A SBB je već sproveo svoje kablove, imaju ugovor sa investitorom i navodno je to dovoljno da ja zasnujem pretplatnički odnos kod njih ali kad smo zvali poslednji put rekli su da ne može bez saglasnosti 51% stanara :d

Inače SBB u ovim promotivnim paketima DUO, TRIO daje HD kanale fol besplatno samo prvih 12 meseci a ne mogu da vidim nigde na sajtu koliko bi naredne godine koštali ti HD kanali.
Imam utisak da svaki put druga priča kod SBB-a kad pozovem tako da ću da zovem dok se ne javi neko normalan...

@dijabolik i ostale "sveznalice":

Znači prvo @mareedesi se interesuje za Box tj SuperBox paketu koji dolazi samo u jednoj varijanti, sa internetom od 50/2. Drugo, niko nije prvo pitao koji 20 Mbps paket koristi, ADSL ili VDSL. Jer ako je na ADSL paketu ruter među parametrima naravno neće da izbacuje procenu max brzine ostvarive kad bi parica bila na VDSL portu već max na postojećoj ADSL2+ tehnologiji, a kalkulatore tipa ovog gde se unosi vrednost downstream atenuacije treba uzeti u obzir sa rezervom. Mada jeste i to kao neka polazna informacija, ali realno više o kvalitetu parice se vidi pored atenuacije kakve su SNR margine i koja je količina HEC i CRC grešaka na postojećoj brzini, i naravno imanje tačne informacije koliko je neko žično udaljen od centrale.

Konkretno na mom primeru kalkulator je na osnovu atenuacije 7.0 dok sam bio na ADSL 20/1 je izbacivao procenu da sam 507m od centrale (nisam, 375m sam), da je maximum na ADSL-u 23988 kbps (nije varirala je procena rutera od maximalnih 23065 pa do 21700 kbps) a da bi na VDSL2 max bio 68536 kbps (a sad kad sam prešao na VDSL ruter , ruter procenjuje na 80043 kbps).

@mareedesi: Znači pogledaj na trenutnom ruteru te parametre (za uputstvo gde tačno su vidljive te informacije moraš nam navesti ovde koji ruter imaš) downstream atenuacija, SNR margin, broj HEC i CRC grešaka) konsultuj taj kalkulator i ako imaš neku okvirnu ideju koliko si daleko od centrale možeš da pretpostaviš da li imaš lošu, jako lošu, prosečnu ili odličnu paricu. Veća atenuacija (= slabljenje) obično znači veću udaljenost (mada i loša parica, vlaga, šum izazivaju slabljenje i možeš ti biti 200m od centrale a da ti bude džabe sve), ogroman broj HEC i CRC grešaka koji raste tipa po 1000 svakog sata aktivne konekcije su indikatori problematične parice.

Prostudiraš sve to i ako dolaziš to zaključka da si tipa preko 650m od centrale (naročito ako je i parica loša sa niskim SNR marginama i gomilom grešaka) sledi ti zaključak da nema šanse da dobiješ SuperBox. Što zbog birokratije Telekoma (njihove fixacije na cifru od 200 ili 250m kao limit za dobijanje SuperBox-a) , što zbog objektivnih razloga da ta brzina od nekih 60-ak Mbps minimalno jednostavno nije ostvariva ni u idealnim uslovima na udaljenostima preko nekih 700m.

Naravno postoji alternativa da prosto podneseš zahtev za SuperBox i sačekaš odgovor... tj sačekaš da te odj*bu :d Sve gore navedeno je samo da imaš ideju da li uopšte ima svrhe da podnosiš zahtev.

hvala na odgovoru. modem je adsl hg532e... zvali me iz telekoma pre par meseci da promenim modem za vdsl , da bih imao upload 2Mb/s umesto 1...

pošto se ne snalazim najbolje, jel možeš da mi kažeš kako ti se čine ove vrednosti:

Connection Status
Help
DSL synchronization status Up
DSL up time 140:26:43

Line Status
Help
Upstream max rate (kbit/s) 1222
Downstream max rate (kbit/s) 22840
Upstream line rate (kbit/s) 1022
Downstream line rate (kbit/s) 17919
Line standard ADSL2+
Channel type
Interleaved
Upstream SNR (dB) 7.4
Downstream SNR (dB) 6.6
Upstream line attenuation (dB) 7.6
Downstream line attenuation (dB) 12
Upstream output power (dBmV) 6.9
Downstream output power (dBmV) 12.9
Upstream Interleave Depth 8
Downstream Interleave Depth 224
Upstream CRC 45
Downstream CRC 3094
Upstream FEC 1512
Downstream FEC 12917
Upstream HEC 0
Downstream HEC 18964
Upstream Total Cell Count 49036402
Downstream Total Cell Count 4187931191
Upstream Interleave Delay 4
Downstream Interleave Delay 7

hvala

Imam problem sa povezivanjem nove platforme. Išao sam po uputstvu: STB1 (tako da ga krstim) povezao u LAN3 i krnjavi crt tv odradio instalaciju i šljaka. STB2 mi na spratu i povezao sam ga internet kablom u LAN2 kao u uputstvu.
Slika1: adsl modem, trepere i lan 2 i lan 3
Slika2: prijavi mi ovo:
Slika3: kad uradim test pokaže ovo
Šta može biti problem?

Kapiram da je netvork veza ali kako kad po adsl modemu radi?

Prilozi

• IMG_20151127_181827.jpg
    IMG_20151127_181827.jpg
    1 MB · Pregleda: 357
  • IMG_20151127_180711.jpg
    IMG_20151127_180711.jpg
    976.4 KB · Pregleda: 139
  • IMG_20151127_180745.jpg
    IMG_20151127_180745.jpg
    1 MB · Pregleda: 337
Poslednja izmena:
Probaj da restartujes drugi risiver ,izvadi strujni kabl ,pa vrati,meni se to par puta desavalo ,i uspevalo mi je tako,ako nece pozovi ih na broj 0800 100 100

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno