Ili su se zeznuli pa ti pustili sve kanale ili si platio u sklopu iptv te kanale pa zato imas, a posto kazes da nisi i ja ti verujem onda he njihova greska.
Može to sa box paketom?Имаш промоцију за нет али су мени тражили да дођем лично у пословницу да би ми рекли колико сам удаљен од централе и који нет могу да узмем.
Dovoljno dugacak kabl![]()
Menjas samo to sto su ti rekli,modem ne treba.
Ili su se zeznuli pa ti pustili sve kanale ili si platio u sklopu iptv te kanale pa zato imas, a posto kazes da nisi i ja ti verujem onda he njihova greska.
Joj gorgilije morao sam zbog tebe dva puta da se vraćam kući po ovom kijametuKo ima iptv na dva telija vraća i iptv modem i stb i dobija dva identična uređaja za novu platformu.
Mislim da je u pitanju onih 2 meseca promo, kada je za 1din sve dostupno besplatno mozda..
Najbrži je 100mbs mislim da je 3999 mesecno. Uradi speedtest i vidi brzinu.da li može neko da mi kaže gde u podešavanjima rutera mogu da vidim kolika mi je max brzina? trenutno sam na 20Mb/s. razmišljam o najbržem box paketu
Joj gorgilije morao sam zbog tebe dva puta da se vraćam kući po ovom kijametuKo ima iptv na dva telija vraća i iptv modem i stb i dobija dva identična uređaja za novu platformu.
Joj izvini,ali ja nisam morao da vracam modem,to sigurno zbog dva TV-a.Nemam pojma,izvini jos jednom.:S:
Jesam lepo rekaoKoji si modem imao, a u koji si zamenio?
Pa jedino ako si sad na toj promociji uzeo to da, ja sam mislio da imas odavno iptv kao i ja imam super box 6 meseci a pre toga jedno 2 godine 50/2 net.Mislim da je u pitanju onih 2 meseca promo, kada je za 1din sve dostupno besplatno mozda..
Netacno najbrzi je 50Mbit ne 100.Najbrži je 100mbs mislim da je 3999 mesecno. Uradi speedtest i vidi brzinu.
mareedesi je napisao(la):da li može neko da mi kaže gde u podešavanjima rutera mogu da vidim kolika mi je max brzina? trenutno sam na 20Mb/s. razmišljam o najbržem box paketu
Nisam ja na Boxu, nego se mnoge stvari preplicu.Pa jedino ako si sad na toj promociji uzeo to da, ja sam mislio da imas odavno iptv kao i ja imam super box 6 meseci a pre toga jedno 2 godine 50/2 net.
Netacno najbrzi je 50Mbit ne 100.
Enraged verovatno misli na limit za Box. 10 ili 50, nema druge.A sto reklamiraju 100
https://www.mts.rs/privatni/internet/kucni-internet/internet-paketi
Nema engared šta da misli on je samo za razliku od drugih pažljivo pročitao pitanje drugog korisnika koji jasno napominje najbrži Box paket.
@dijabolik: Reklamiraju 100 Mbps jer je to kao dobar marketing, zvuče da su kao generalno/globalno konkurentni kablovksim provajderima. Sa idejom kad si ti kao potencijalna mušterija već ih kontaktirao možda će da te ubede da je 20 ili 50 dovoljno za tvoje potrebe. Zato nigde ne piše explicitno kako implementiraju tu brzinu, tj da tu briznu nude samo u vidu VDSL tehnologije, to im je primarno namenjeno za ta malobrojna mesta koja su pokrili optičkom mrežom. Mali je procenat stanovništa koji može da dobije 50/2 net preko telefonske parice,a broj koji preko iste može da ostvari 100 Mbps je verovatno u promilima![]()
@dijabolik i ostale "sveznalice":
Znači prvo @mareedesi se interesuje za Box tj SuperBox paketu koji dolazi samo u jednoj varijanti, sa internetom od 50/2. Drugo, niko nije prvo pitao koji 20 Mbps paket koristi, ADSL ili VDSL. Jer ako je na ADSL paketu ruter među parametrima naravno neće da izbacuje procenu max brzine ostvarive kad bi parica bila na VDSL portu već max na postojećoj ADSL2+ tehnologiji, a kalkulatore tipa ovog gde se unosi vrednost downstream atenuacije treba uzeti u obzir sa rezervom. Mada jeste i to kao neka polazna informacija, ali realno više o kvalitetu parice se vidi pored atenuacije kakve su SNR margine i koja je količina HEC i CRC grešaka na postojećoj brzini, i naravno imanje tačne informacije koliko je neko žično udaljen od centrale.
Konkretno na mom primeru kalkulator je na osnovu atenuacije 7.0 dok sam bio na ADSL 20/1 je izbacivao procenu da sam 507m od centrale (nisam, 375m sam), da je maximum na ADSL-u 23988 kbps (nije varirala je procena rutera od maximalnih 23065 pa do 21700 kbps) a da bi na VDSL2 max bio 68536 kbps (a sad kad sam prešao na VDSL ruter , ruter procenjuje na 80043 kbps).
@mareedesi: Znači pogledaj na trenutnom ruteru te parametre (za uputstvo gde tačno su vidljive te informacije moraš nam navesti ovde koji ruter imaš) downstream atenuacija, SNR margin, broj HEC i CRC grešaka) konsultuj taj kalkulator i ako imaš neku okvirnu ideju koliko si daleko od centrale možeš da pretpostaviš da li imaš lošu, jako lošu, prosečnu ili odličnu paricu. Veća atenuacija (= slabljenje) obično znači veću udaljenost (mada i loša parica, vlaga, šum izazivaju slabljenje i možeš ti biti 200m od centrale a da ti bude džabe sve), ogroman broj HEC i CRC grešaka koji raste tipa po 1000 svakog sata aktivne konekcije su indikatori problematične parice.
Prostudiraš sve to i ako dolaziš to zaključka da si tipa preko 650m od centrale (naročito ako je i parica loša sa niskim SNR marginama i gomilom grešaka) sledi ti zaključak da nema šanse da dobiješ SuperBox. Što zbog birokratije Telekoma (njihove fixacije na cifru od 200 ili 250m kao limit za dobijanje SuperBox-a) , što zbog objektivnih razloga da ta brzina od nekih 60-ak Mbps minimalno jednostavno nije ostvariva ni u idealnim uslovima na udaljenostima preko nekih 700m.
Naravno postoji alternativa da prosto podneseš zahtev za SuperBox i sačekaš odgovor... tj sačekaš da te odj*bu :d Sve gore navedeno je samo da imaš ideju da li uopšte ima svrhe da podnosiš zahtev.
Jel citas ti sta covek pita?Imaš i net 100.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari