Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Takodje i tvoj post je OFF ne znam da li si i njega racunao u tih 6-7 postova.

Mislim, a verovatno se i vecina slaze, da je potpuno besmisleno da brzina clanovima BOX paketa u cijem sastavu je IPTV, bude 10 mb.. To se, prosto, kosi sa svim principima i nacelima... Da li neko zaista misli da je tih 10mb (sto zapravo nikada i nije 10, vec 8 max) dovoljno da bi se paralelno gledala televizija i surfovalo ili, ne daj Boze, nesto skidalo ili gledao neki zahtevniji stream.. Teoretski jeste moguce, ali svi znamo da to u praksi ide malo teze.. To je moja najveca zamerka za sada.. Ali, o tome mogu samo glasno da razmisljam kad znam da se nista nece promeniti

Molim admina samo da mi dozvoli da završim diskusiju. Kamo sreće da radim u Telenoru, još bolje u Telekomu...ako može :)

Znači, slika govori više od hiljadu reči.
telenor.jpg

I konkurencija:
vip2.jpg

Što se mene tiče ovim je diskusija završena i na ovu temu se neći više vraćati. Idemo dalje, još jednom se izvinjavam za off. Sad možemo na pivo.

Sto volim kad pokazu tarabu, a ni natpis na njoj ne procitaju do kraja ;)

Kod VIPa je 50% od te cene, kod Telenora je 140% od te cene ako se uzima uredjaj, pade ti sve u vodu.

Mislim, a verovatno se i vecina slaze, da je potpuno besmisleno da brzina clanovima BOX paketa u cijem sastavu je IPTV, bude 10 mb.. To se, prosto, kosi sa svim principima i nacelima... Da li neko zaista misli da je tih 10mb (sto zapravo nikada i nije 10, vec 8 max) dovoljno da bi se paralelno gledala televizija i surfovalo ili, ne daj Boze, nesto skidalo ili gledao neki zahtevniji stream.. Teoretski jeste moguce, ali svi znamo da to u praksi ide malo teze.. To je moja najveca zamerka za sada.. Ali, o tome mogu samo glasno da razmisljam kad znam da se nista nece promeniti

-Kod mene skinuli na 5,5mb max.

Ja ljudi ne znam kako je vama 8 max, ja redovno imam 9,8-9,9......

Meni je 8.72 max i nikada ne ide preko toga... Meni je to sasvim dovoljno, ali onome ko ima IPTV to ne znaci mnogo, siguran sam..

Valjda ce prestati da mrse i da to do kraja godine promene... Tehnologija ide napred i ne postoji opravdanje da ne moze da se pusti bar 20mb kao osnovna brzina..

Inace, znam da je iluzorno porediti Svajcarsku i Srbiji po bilo kom parametru, ali kad odete na sajt swisscom-a i vidite koje oni brzine nude i za koji novac, pa to je da covek sedne i place.. Iako je standard i stanje u ove dve drzave neuopredivo na strani Svajcarske, siguran sam da kod nas postoji infrastruktura koja moze da gura velike brzine, samo da to treba nekome da dodje do mozga.. Ejjjj, pa oni daju 1gbit/s za 170 franaka mesecno, sto je za njihove uslove smejurija.. Ali, sta mi vredi i da mislim o tome..

Da imaju svi pristup sbb-u,verovatno ne bi gubili vreme sa telekomovom limitiranom uslugom.Tuzno je da neko preko noci drzi 60% trzista,a jos tuznije da ovi drugi povecavaju cenu za uslugu sa pocetka proslog veka u vidu telefona.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Проблем је што је Телеком свима пуштао 6Mbps плус неки проток за IPTV и онда је брзина била 6 (минус 15% overhead) а од промене брзине Бокс пакета на 10Mbps нису аутоматски свима повећали него је многима дато укупно 10 па када гледају телевизију, интернет успори ... онда неко тражи да му то среде и они ураде. Ко не тражи, не зна, не обраћа пажњу ... њему остане укупно 10.
Иначе ми за пар недеља истиче УО и одјављујем Бокс.

ja stvarno ne znam što se nekima ne sviđa box, *** za 3500 imaš fiksni, mob, tv i net i sve je dobro. Nema nigde ni blizu da je povoljnije
meni je pre pola godine istekao ugovor ali i dalje sam na boxu

naebasmo kad se privatizuje telekom ima da ga roknu sa cenama

Poslednja izmena:
Зато што 250, 300 минута колико дају у боксу за мобилни већини није довољно а ако прекорачујеш пакет онда све губи смисао. Боље је узети одвојен мобилни број, за исте те паре добијеш много више минута (СМС, нета)

ja ne prekoračim nikad
ali opet je najpovoljniji, imaš i fiksni za dž koji god grad da zoveš

Koji je degen u telekomu smislio da opet menja domen... u 5 godina 2 puta, pa oni bre nisu normalni... opet treba menjati adresu gde god se registrujes sa tim mailom...

Зато што 250, 300 минута колико дају у боксу за мобилни већини није довољно а ако прекорачујеш пакет онда све губи смисао. Боље је узети одвојен мобилни број, за исте те паре добијеш много више минута (СМС, нета)

Prva izjava je skroz netacna, jer cak i Telenor, koji ima najvisi ARPU u Srbiji, nema u proseku korisnike koji mu toliko ostavljaju za paket koliko kosta slican paket Boxu. Znaci, nikako nije tacno da "vecini nije dovoljno". Vecini je to paket koji im ne odgovara (obicno im je veliki za one koji uzimaju box, a ne obratno).

Koji to paket za "iste te pare" ima vise minuta/neta/SMSa? Sta poredimo, obican Box ili MegaBox?

Obican Box 3200, umesto 1550+1000+650+Mobi. To je 3200 naspram 3200+Mobi.. znaci za Mobi ima 0. Koja to tarifa za 0 dinara daje vise od Box tarife? :D
Za MegaBox je jos i negativan iznos ;)

Ne znam koje si ti to cifro racunao kada mozes dobiti bolju mobilnu tarifu :)

Jedino ako racunas Box3=2700, Box4=3200, pa za 500 dinara koja je tarifa - opet nijedna dobra kao Box.

Steta sto se vise ljudi nije zalilo kada su jos srozali Box tarifu (300+300MTS umesto 500 minuta ka svima), ali kada ljudi puste takve stvari (Telenorovci pre toga naravno), sada je kasno

Mega box ima tri rupe.
Prva je 300+300minuta,druga je slabasan izbor Hd kanala,treca je uploud booster.
Generalno gledajuci sirotinjski upload je glavni problem.

Poslednja izmena:
Ovo prvo ce vecinu pogoditi (kao nesto sto je retko kome taman, nekome malo, nekome puno), HD i UB ja ne znam da nekoga van foruma pogadja.

Pa pazi, to što prosečan korisnik ne zna da imenuje problem koji ga pogađa ne znači da problem za 90% ne postoji. Ne znam koliko to ljudi ne deli net sa ukućanima i koliko njih čita samo Blic i lista fotke po Facebook-u. Pošto za sve drugo upload je uskoro grlo.
Pa kad iskustvo počne da bude loše naivni & neupućeni uzmu paket sa većim download a istim uploadom i onda se iznenade kad opet nalete na isti problem dok "zvrji prazno" 60% download brzine.

Da imaju svi pristup sbb-u,verovatno ne bi gubili vreme sa telekomovom limitiranom uslugom.Tuzno je da neko preko noci drzi 60% trzista,a jos tuznije da ovi drugi povecavaju cenu za uslugu sa pocetka proslog veka u vidu telefona.

Dokle god sbb ne bude u paketu imao mobilnu uslugu sličnu kao u boksu, nema šta da traži kod naroda, bez obzira da li ima bolje kanale ili ne. Boks 4 pored svih mana, da se ne ponavljam sa krađom minuta od prošle godine, meni lično završava svaki mogući posao. U kući tri androida, komp, tablet, dva tv-a na iptv-u (ako ima neke veze brojnost tv uređaja), konstantno se visi na netu, svlači svašta i gleda kablovska. Ja ne osećama nikakv problem sa protokom od nekih 9-10 mbs. Razmišljam da pređem na mega boks, zbog tih hd kanala i zbog interneta do 40mbs. Sad koliko će to da mi pretstavlja zadovoljstvo, kad mi je potpuno svejedno da li će mi se film skinuti za petnaest ili pet minuta. Ako govorimo o download-u. Potpuno se slažem sa alfaunits-om, može da se priča šta hoće, boks je najbolji paket kako god da okrenete. Naravno da 300+300 nekome nije dovoljno, meni je sad stanje nacionale 240 minuta + 300mts. Ko koristi enormno telefon za bla bla razgovore, a ima neki srednji niži paket, ***, niko im nije kriv. Ko god koristi enormno telefon za poslovne razgovore, verovatno je u biz net paketu od same firme, tako da je ovih 300+300 za mene i previše.

Ja imam razne torrente celo vreme ukljucene, 20/1, odem kod mojih, nista nije problem.

Mnooogo veci problem je wifi ruter! Jer samo kad dodjem i nakacim 2 telefona i laptop, bez da se ista radi, dzaba i 100/100 net, ruter ne izdrzi toliko uredjaja.

Ne umete ni vi da imenujete problem :D

Poslednja izmena:
Dokle god sbb ne bude u paketu imao mobilnu uslugu sličnu kao u boksu, nema šta da traži kod naroda, bez obzira da li ima bolje kanale ili ne. Boks 4 pored svih mana, da se ne ponavljam sa krađom minuta od prošle godine, meni lično završava svaki mogući posao. U kući tri androida, komp, tablet, dva tv-a na iptv-u (ako ima neke veze brojnost tv uređaja), konstantno se visi na netu, svlači svašta i gleda kablovska. Ja ne osećama nikakv problem sa protokom od nekih 9-10 mbs. Razmišljam da pređem na mega boks, zbog tih hd kanala i zbog interneta do 40mbs. Sad koliko će to da mi pretstavlja zadovoljstvo, kad mi je potpuno svejedno da li će mi se film skinuti za petnaest ili pet minuta. Ako govorimo o download-u. Potpuno se slažem sa alfaunits-om, može da se priča šta hoće, boks je najbolji paket kako god da okrenete. Naravno da 300+300 nekome nije dovoljno, meni je sad stanje nacionale 240 minuta + 300mts. Ko koristi enormno telefon za bla bla razgovore, a ima neki srednji niži paket, ***, niko im nije kriv. Ko god koristi enormno telefon za poslovne razgovore, verovatno je u biz net paketu od same firme, tako da je ovih 300+300 za mene i previše.

Pišeš sve napamet ili bez jedne jedine činjenice.

Box paket ima samo jedan tarifni profil 300+300 i to meni nije dovoljno i tu je kraj priče.Da imaju više tarifa onda bi tvoje pisanije bilo smisleno.

Megabox paket ima jadan i bedan izbor kanala i hd kanala u odnosu na sbb i tu opet pada u vodu tvoje pisanije.Da imaju približan broj kanala kao sbb onda opet tvoje pisanije ima neki smisao.

Telekom ima najskuplji fiksni telefon u odnosu ako na sbb-ov kablovski fiksni koji u sbb varijanti nemoram uopšte da imam.

Telekom nema uploud ni blizu sbb-a.

Sad dobro pročitaj šta sam napisao,pa ćeš brzo shvatiti zašto drže 60% celog tržišta i zašto telekom ima tri puta manje korisnika od njih a pri tome maltene svih tih 60% su imali telekomovu bakarnu paricu pa nisu njihovi korisnici jer znaju da vrednuju kvalitet usluge.

Poslednja izmena:
Ja imam razne torrente celo vreme ukljucene, 20/1, odem kod mojih, nista nije problem.

Mnooogo veci problem je wifi ruter! Jer samo kad dodjem i nakacim 2 telefona i laptop, bez da se ista radi, dzaba i 100/100 net, ruter ne izdrzi toliko uredjaja.

Ne umete ni vi da imenujete problem :D

Pa očigledno da ti mama još nije formirala zavisnost od YouTube-a :D Ja isto imam 20/1 pa nije dovoljno uploada za mene, brata i ćaleta. Oba jaše na YouTube ostavljaju da zvrji isti za bzvz... brat jaši pola dana na Skype-u, ćale/keva ostavljaju D3i/TV i kad niko nije u sobi.
Šta bi bilo da ima par tinejdžera u kući :D :D

Baš bih voleo da se nađe još jedan forumaš koji će potvrditi da sam pisao napamet, odnosno bez činjenica. Dobro si rekao, box ima jedan mobilni paket za razliku od sbb koji nema nijedan. Dokle god sbb ne bude imao mobilnu ponudu, a neće, nema šta da tražim kod njih. Možda nemaju približan broj hd kanala kao kod sbb, ali su u principu i jedni i drugi gledajući sve kanale manje više isti, ionako gledam jedva desetak od stotinu. Šta beše to fiksni? To je u boksu besplatno, da su monopolisti jesu, ali mi se draška dok god bude bilo besplatno. To sbb nema. Pa šta sad? A ti budi čovek od principa pa predji na sbb, uzmi neki mega xxl i pričaj dok ti uši ne otpadnu. Ako ti nije dovoljno za bla bla razgovore ne treba ni da budeš u boksu. Slažem se za uploud, ali nedovoljno da bih menjao provajdera. Tebe očigledno nešto drugo bocka. A koja je cena sbb paketa do 40 mts protoka, sa televizijom?

Prva izjava je skroz netacna, jer cak i Telenor, koji ima najvisi ARPU u Srbiji, nema u proseku korisnike koji mu toliko ostavljaju za paket koliko kosta slican paket Boxu. Znaci, nikako nije tacno da "vecini nije dovoljno". Vecini je to paket koji im ne odgovara (obicno im je veliki za one koji uzimaju box, a ne obratno).

Koji to paket za "iste te pare" ima vise minuta/neta/SMSa? Sta poredimo, obican Box ili MegaBox?

Obican Box 3200, umesto 1550+1000+650+Mobi. To je 3200 naspram 3200+Mobi.. znaci za Mobi ima 0. Koja to tarifa za 0 dinara daje vise od Box tarife? :D
Za MegaBox je jos i negativan iznos ;)

Ne znam koje si ti to cifro racunao kada mozes dobiti bolju mobilnu tarifu :)

Jedino ako racunas Box3=2700, Box4=3200, pa za 500 dinara koja je tarifa - opet nijedna dobra kao Box.

Steta sto se vise ljudi nije zalilo kada su jos srozali Box tarifu (300+300MTS umesto 500 minuta ka svima), ali kada ljudi puste takve stvari (Telenorovci pre toga naravno), sada je kasno

300 minuta mi jednostavno nije dovoljno. Sa 500 sam se natezao ali ok, moglo se. Sad ti izracunaj koliko bi me kostalo tih 200 minuta prekoracenja... za 1000din ima MIX XL koji je 600 min i 1MB, a onih pominjanih 200 minuta prekoracenja iz BOXa bi me kostalo blizu 2000din. Ovo naravno ako nisu ukinuli 50% popust kao sto su u.rali BOX i kao sto su u.rali i stare MIX NET tarife.
Naravno kome je dovoljno 300 mun onda je ponuda ok.
Druga stvar, da mogu da imam pominjani SBB znas kad bi me video neki drugi kablovski operater. Prvenstveno zbog D3go ali i zbog SBB wifi-ja kojeg ima na dosta mesta po centru BG-a.

Poslednja izmena:
AKo meni i još stotinama hiljada ostalih korisnika,taj jedan jedini paket ne odgovara ONDA JE TO ZA NAS KAO I DA NE POSTOJI.
Mi smo valjda toliko pametni da možemo sami odabrati onoga koji nam odgovora ali je TS očigledno toliko glup da još nije shvatio zašto imaju tri puta manje korsinika od SBB-a sa sve MTS-om.Ti pišeš kao da telekom ima 60% a ne ne SBB.Čoveče božji oni sa sve MTS-om imaju tri puta manje korisnika,ja bi da sam na mestu telekoma debelo stavio prst na čelo.

Onaj ko tvrdi da su im kanali manje više isti, taj nije merodavan da uopšte diskuteje na ovoj temi.Teraš me da pravim uporednu tabelu kanala.

Nije u boksu ništa besplatno,samo su ti dali anesteziju da zaboraviš na fiksni zulum.Ceo box paket je napravljen sa ciljem da zadržiš fiksni sa sve zulumom jer bez fiksnog nemaš ništa.

Zašto nisu ukinuli fiksnu pretplatu za telefon ako nećeš telefon a uveli iznajmljivanje parice za net i njihove ostale usluge kad su toliko BOX mudri,stavi prst na čelo pa mi kaži odgovor.

Zašto nemaju više Box mobilnih tarifa?

Zasto im VDSL kasni bar 10 godina i zasto je implementacija istog spora.

Zasto nisu isli optikom do stana,čak i tamo gde su isli optikom do kraja nemaju adekvatne pakete?

Zašto nemaju više SD i HD kanala?

Zašto su izgubili 500.000 fiksnih pretplatnika?

Zašto nemaju upload booster?

Zašto im je sadržaj arena totalno deplasiran u odnosu na SK?

Zašto SBB-ov besplatan wi-fi ima sto puta bolju pokrivenost od njih?

Zašto im MTS-GO ima samo 13 kanala a SBB-ov pet puta više.

Zašto nemaju kanale preko satelita?

Zato što su nesposobni a ta nesposobnost se ogleda u tri puta manje korisnika od SBB-a, a,pri tome imaju tri puta više stručnjaka od Sbb-a.Poražavajuće,moraš priznati.

Poslednja izmena:
Realno gledano SBB ne može prići ni blizu Telekomu, ni po ceni, ni po usluzi.

To bolje kazi onim mučenim adsl i vdsl korisnicima koji svaki dan metrom mere razdaljinu do centrale i sanjaju da predju sa 6 na 10 mega.Ima ih ovde na forumu koliko hoćeš,samo se ti praviš da ih ne vidiš.Za njih je 300 metara sa preponama omiljena disciplina.Telekom ih je lepo istrenirao ,nema sta.Mislim i po sendvič da su dobili ne bi im bilo prijatno posle svih muka kroz koje su prosli ili jos prolaze.I ja sam bio jedan od njih pa znam kako je to ne biti sbb.Iskreno ne znam ni jednoga ko je presao sa sbb-a na TS ali u obrnutom smeru znam ih dosta.Taj obrnut smer je tacno proporcionalan stanju na terenu ko koliko ima korisnika, odnosno ko je to izgubio silne fiksne pretplatnike.U koliko budu gubili jos fiksnih petplatnika bice opet povećanje fiksnog zuluma jer svaki put kada su drasticno gubili pretplatnike dolazilo je do povecanja zuluma.Jako kreativno ,nema šta.
Nemoj da očajavaš,nismo krivi ni ti ni ja.Sve je krenulo od bezazlenog lupanja u šerpe u 19:30,što bi se reklo ko nekad u osam.

Poslednja izmena:
SBB se čak i ne trudi da se proširi, podrška je slaba, a sa netom često imaju problema. Ne uporedivi su. Jedina prednos SBB-a je bolji meni na D3, izbor kanala je podjednak, a sve ostalo je na strani Telekoma.
Normalno je da Telekom izgubi malo fiksnih pretplatnika, pa ne može ih izgubiti SBB, kada ih nije imao.

Imam,d3i,total tv,total mix i vdsl.Ubedljivo najbolju podrsku imam sa Sbb-om.Uvek su mi se javljali na mobilni sa resenjem.Mozda je to sreca ali da sam ne zadovoljan sigurno ne bi imao dosta njihovih servisa.
Jos jednom da ponovim velika vecina sbb korisnika od onih ukupnih 60% svih na trzistu ima mogucnost za telekom uslugu ali je nisu odabrali,mislim da to najbolje govori o tome zasto neko ima tri puta manje korisnika.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno