Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

aquXBgr.png

Evo i speedtesta sa firefox-a,prosli je bio sa chroma.

3741237985.png

Trazi da ti setuju vecu brzinu na liniji - bar 14Mbps.

Upload treba da bude bar 0.8Mbps na speedtestu.

Видим да је 14000 код amdpower. Али ови из Телекома очигледо очекују да их молим јер и после 2 мејла нема реакције. Мораћу да идем у пословницу.

Meni ne daju da uđem u Box paket dok god ne zamenim ISDN liniju u analognu. Da li neko zna jel smeju to da rade? Neželim da pređem na analognu koliko god oni insistirali, a nigde na sajtu ne piše da mora analogna linija da bude za box pakrt.

Kakva bre analogna linija??? Trebas preci na obican fixni prikljucak )koji ce morati da bude digitalni valjda za ADSL?), ne mora na analogni fixni da se predje.

Moj drug ima isdn u selu i ima box paket. Ne znam sto bi to bilo prepreka.

Имам и ја ISDN и Box али је у оно време било Annex B модема/рутера а сада их нема. Колико знам, не планирају набавку нових а не верујем да је могућа варијанта да сам набавиш модем/рутер па је изгледа једини начин да неко почне да користи ADSL/Box да замени ISDN за обичну (аналогну, наравно) линију. Ако ми једном рикне модем/рутер или решим да пређем на VDSL, мораћу да вратим ISDN и узмем обичну ... мада у првом случају могу да набавим неки Annex B и прикачим га.

Prepreka je jer im je u planu da potpuno ukinu ISDN, pa na ovaj način uslovima teraju ljude na klasičan tel. priključak.

Ништа му не фали, нећу да отказујем па макар увео још једну обичну линију за динар ако решим да користим вдсл. ;) Хм, како уопште иде то са увођењем нових линија за динар? Да ли ће да ми довуку нову парицу или иде неким другим путем? Можда није лоша идеја ако једном решим да узмем Мега Бокс али да не одјавим ИСДН. ;)

Ех да ми је сада dial up па да имам 128/128 фрај, имао сам отворен флет налог код једног провајдера а број је био у Телеком фиксној мрежи. ;)

Uvodjenje za dinar je ako se obavezes na 24 meseca za fixni - sto znaci da ti ne znaci mnogo.
Barem su meni tako rekli, iako ne pise nista u tom fazonu na sajtu!

Увођење аналогне линије за динар да бих узео и Мега Бокс ионако значи две године обавезе па ту није проблем. Мислио сам технички, ако рецимо у мојој згради нема слободна парица, како онда то решавају?

Zar analogna linija ne znaci pulsno biranje?
Ako nema slobodnih parica za ADSL to je drugi problem - nije to problem za fixni. Imamo u zgradi mojoj recimo po 3 broja po stanu, a mislim da nije ni po 2 planirano :) Snaci ce se oni za to, ne brini!

Nedavno sam poceo da koristim Box 2, net + fixni, i zovu me iz lokalne poslovnice i krenu da pricaju kako moram da menjam broj telefona iz nekog razloga.

Obratio sam se i putem mail-a Telekomu i njihov odgovor je:

S obzirom da Telekom Srbija neprekidno unapređuje i optimizuje svoje usluge i mrežu prema potrebama korisnika, izmena numeracije postojećeg broja telefonskog priključka je neophodna kako bi se numeracija integrisala u Box paket.

Zna li neko nesto vise o ovome, ili je mozda neko imao slicna iskustva? Iz lokalne poslovnice su rekli da ce oni sve to srediti i naci neko resenje, mada im nesto ne verujem.

Poslednja izmena:
Greskom postavljeno dva puta, molim obrisati ovaj post.

Poslednja izmena:
Kolale su neke priče po forumu,znači danas sam potpisao za box2, mogu kad hoću da pređem na box 3 sa tv-om ili box 4 sa postpaidom, čak iako imam važeći ugovor, jedino ne može ako je uzet telefon na ugovor.

Zamenu u obicnu liniju ti oni zavrse. Traje 5 min. Ako imas 2 broja na ISDN, 2 broja ces dobiti i ovako samo im moras naglasiti da zelis oba broja. ISDN-a moras da se resis ako zelis BOX pakete. Meni su ISDN izbacili kad sam uzimao veci protok interneta.

Zanima me ovaj novi BOX paket 3. Trenutno koristim internet i telefon po klasicnom nacinu tarifiranja(koliko potrosis minuta toliko platis). Ono sto me zbunjuje za ovaj BoX paket 3 jeste sledece:

-kada kazu domaci saobracaj na sta se to odnosi( da li je to u pitanju samo fiksni telefon a mob se dodatno placa)?
-kako se tarifiraju medjunarodni pozivi, dobija je zasebni racun ako se koristi ova usluga?

Trenutno placamo oko 2500 rsd(internet+fiksni) bez IPTV, a ako uzmem box3 dobijam za 2700 rsd internet+telefon+ iptv

Poslednja izmena:
Zar analogna linija ne znaci pulsno biranje?
Ako nema slobodnih parica za ADSL to je drugi problem - nije to problem za fixni. Imamo u zgradi mojoj recimo po 3 broja po stanu, a mislim da nije ni po 2 planirano :) Snaci ce se oni za to, ne brini!
Не, (им)пулсно бирање значи да је централа аналогна а само ISDN је (била, не знам како се воде све данашње варијанте) дигитална линија.
Мислио сам на слободне парице уопште, без обзира на АДСЛ. Једноставно, сутра им јавим да хоћу нови број а знам да је у зграду ушло 10 парица. То је било ОК док је било мало станова али је рађена надградња па је број станова сада 12, вероватно су потрошене све парице, осим ако нису њима давали неки PCM.
Zamenu u obicnu liniju ti oni zavrse. Traje 5 min. Ako imas 2 broja na ISDN, 2 broja ces dobiti i ovako samo im moras naglasiti da zelis oba broja.
Када добијеш два броја уместо ISDN-a, да ли и даље плаћаш једну претплату или две? Да ли остају исти бројеви или се мењају?
-kada kazu domaci saobracaj na sta se to odnosi( da li je to u pitanju samo fiksni telefon a mob se dodatno placa)?
-kako se tarifiraju medjunarodni pozivi, dobija je zasebni racun ako se koristi ova usluga?
Чини ми се да то домаћи саобраћај пише у опису понуде за мобилни из пакета. Фиксни има 150 минута према свим фиксним мрежама у Србији и после неограничено у фиксној Телеком мрежи, мобилни и иностранство се плаћају по стандардном ценовнику и биће у рачуну као и до сада.

Jedan broj ostaje isti, jedan menjaju. Kod mene je bio slucaj da su mi telefoni bili isti prva 4 broja, a zadnja 3 su bila 531 i 532. Broj sa 531 je ostao, a 532 su promenili. Placas jednu pretplatu.

Некада су се ISDN бројеви разликовали за 8, после су давали два узастопна броја. Претпостављам да остаје носећи број (што мени не одговара али је мање битно) али шта се дешава ако неко хоће Бокс па замени ISDN за две линије а у Бокс може само једна? За другуу се после плаћа екстра претплата? Мени су сада обе ISDN линије у Боксу и то ми баш одговара. Све ми је ближа варијанта да ако буде могућности за VDSL и хоћу да га узмем тражим нови број.

Meni su pri prelasku sa ISDN na obicnu promenili oba broja, a u Box mi je usla samo pretplata za jedan, drugu pretplatu placam upola cene i doplacujem za caller ID.

Nedavno sam poceo da koristim Box 2, net + fixni, i zovu me iz lokalne poslovnice i krenu da pricaju kako moram da menjam broj telefona iz nekog razloga.

Obratio sam se i putem mail-a Telekomu i njihov odgovor je:

Zna li neko nesto vise o ovome, ili je mozda neko imao slicna iskustva? Iz lokalne poslovnice su rekli da ce oni sve to srediti i naci neko resenje, mada im nesto ne verujem.

Ako se tvoj broj nalazi na nekoj centrali koja je digitalna a malo je starije generacije tipa (DKTS 20A ili SI2000/224 ...) onda ce morati da ti menjaju broj zbog besplatnih razgovora ka svim Telekomovim fixnim brojevima.
Ove starije digiitalne centrale nemaju tu mogucnost da tarifiraju posebno brojeve ka Telekomu i brojeve ka svim ostalim operaterima!
Mislim da i nije neki veliki problem sto ce ti menjati broj,uostalom prbacice te na neki MSAN ili fiksnu IP liniju pa ces imati na raspolaganju i sve dodatne usluge (CID,Call W itd...) koje do sada nisi imao na postojecoj centrali.
Pozz!

Poslednja izmena:
Žalio sam se mejlom i podesili su Downstream line rate (kbit/s) na 14335 i sada imam 10Mbit-a i sa uključenim STB-om.

Otisao danas do mts-a da se zalim posto mi lose radi net, i tante vante utvrde da mi je nesto los ruter crkava ili tako nesto uglavnom takav isti kakav ja imam nemaju na stanju a nisu dobili nove takve od jan. 2012te i sad mogu da mi daju onaj beli samo a do sada sam bas imao losa iskustva sa tim ruterima.. e sada posto kod mene u kuci ima 5 racunara 2laptopa xbox ps 2tv +2xiptv + 5 telefona na wifi verujem da ce taj ruter jako lose raditi.. e sad pitanje je sta kupiti? Znaci da odem sam i kupim ruter?

Linksys je najbolji ali je zato i vrlo skup. Odlican a povoljan - best buy jeste po meni TP-Link ali modeli kojima je cena preko 5000 RSD.

Poslednja izmena:
Otisao danas do mts-a da se zalim posto mi lose radi net, i tante vante utvrde da mi je nesto los ruter crkava ili tako nesto uglavnom takav isti kakav ja imam nemaju na stanju a nisu dobili nove takve od jan. 2012te i sad mogu da mi daju onaj beli samo a do sada sam bas imao losa iskustva sa tim ruterima.. e sada posto kod mene u kuci ima 5 racunara 2laptopa xbox ps 2tv +2xiptv + 5 telefona na wifi verujem da ce taj ruter jako lose raditi.. e sad pitanje je sta kupiti? Znaci da odem sam i kupim ruter?

Koji si imao i koje bele imaju?
Ako je HG532e, ne bacaj novac i zivce, uzimaj ga dok ga daju!

Koji si imao i koje bele imaju?
Ako je HG532e, ne bacaj novac i zivce, uzimaj ga dok ga daju!

Slazem se HG532e je sasvim dobar modem/router,dobio sam ga uz box i do sada radi bez ikakvih problema vec godinu dana.
Imam od ranije TP-LINK TD-W8920G koji vazi za extra modem jer u sebi ima Broadcom chip,ali nista bolje ne radi od tog malog HG532e-cak stavise na speed testu vece brzine pokazuje mi na HG532e! :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno