Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Meni je istekao box4 plavi 16.09.2026g.Pre 30 dana je podnet zahtev za raskid u zakonskom roku sa nadom da ce biti benefit isti kao u ugovoru koji je istekao 18meseci 50 posto popusta tokom UO od 24m.Ja sam zapao kod nekih menadzera od zla oca i gore majke,nudili su 14meseci 50 posto kažu to je konačna odluka,ja sam odbijo kategorički.Sutradan zovu nude 15meseci 50 posto popusta kao nemože više to je konačna odluka jer možda sledećeg meseca nećete imati ni ovo već samo 6m 50 posto popust.Rekoh joj hvala vam neodgovara mi i traživ vaše izuzeće neću da me vi više pozivate.Dopisivanje sa gospodom iz mts traje već 7dana ja ostajem.U predhodnim mojim zahtevima tražio sam da obone pod istim uslovima 18meseci 50posto popusta bakar oni kažu samo 14 pa posle 15m 50posto popusta.Ostaje pri svom stavu od 22m sa popustom od 50posto tokom UO 24m.

Da,to tek ne mogu da razumem da je ista cena za one sa optikom i bez optike.Besmisleno. Ovako cu uzeti Duo Plus i Neo Ultra i zdravo.

Oduvase oni mene na keca danas.Max sto daju je 12X50%.Rekoh,hvala dovidjenja.Ona opet kaze kako moram da ispostujem otkazni rok.Zvao sam danas A1 agenta posto hocu sve da prebacim kod njih pa ce on poslati zahtev.
Jel ti istekla UO?
Tako su i mom drugu, pa sutradan od isteka UO zvali, nudili prvo 21x50%, on nije prihvatio pa onda ponudili 23x50% i prihvatio.
Nakom toga savetovali trećeg druga i on isto dobio, preslikana situacija.
Na osnovu toga zaključujem da mora da istekne UO da bi ponudili nešto dobro

Pa nije baš logičnije, ovako vjerovatno plaćaju "rentu" mts-u.
Pa da , placaju rentu a visina rente varira zbog tipa mreze. Da li je tacno ne znam , ja sam dobio takvu informaciju...

@mlax37 ,istekla danas.Ma gotovo,idem u A1,nek se nose u tri lepe.Treba 100 puta da ih zovem kao na pijaci.Rekla je danas da je to maksimalno što mogu da ponude i da vratim opremu i da ispoštujem otkazni rok.To oko otkaznog roka već rešavamo.

@simmke
Čekaj poziv sutra, eventualno prekosutra.

Offtopic: Ne znam zašto svi govorimo "kao na pijaci", uključujući mene. Jel neko u skorije vreme pokušao da se pogađa sa seljakom na pijaci? Imam osećaj da bi me ubio kad bih pokušao da mu spustim cenu krompira ili paradajiza. Nema više cenkanja na pijaci, pre ćemo bilo gde drugo da uspemo cenkanjem nego na pijaci

I jel su te danas zvali?
Meni istice UO 13.10. pa da znam sta me ceka prelazak ili nova UO ali iskljucivo 24x50 imam zlatni box na veci ne mogu da me teraju da bi mi dali 24x50%.
Ne pada mi na pamet taj njihov "otkazni rok" da postujem jer kad sam potpisivao tekucu UO to postojalo nije, niti bih se verovatno i slozio sa istom da me pitaju, jer sta ja njima imam da otkazujem ako mi je istekla UO?
Ja njima mogu da najavim taj otkazni rok kad sam pod UO a kad nisam sta da im najavljujem.

Jel ti istekla UO?
Tako su i mom drugu, pa sutradan od isteka UO zvali, nudili prvo 21x50%, on nije prihvatio pa onda ponudili 23x50% i prihvatio.
Nakom toga savetovali trećeg druga i on isto dobio, preslikana situacija.
Na osnovu toga zaključujem da mora da istekne UO da bi ponudili nešto dobro
Evo mogu i ja da kažem da sam imao istu situaciju, samo što sam ja dobio 22x50% optika box 4 plavi.
Priznajem nisam dobar pregovarač😁

@dukili ,ma ja ih zvao 3 puta i na kraju se setili da zovu i bila je onako drčna i rekla da mogu maksimalno da daju 12 meseci ili ako hoću da predjem sa Belog na Plavi.Onda sam odbio i rekla mi za otkazni rok i da vratim opremu.A lepo sam im rekao da sam dobio ponudu od A1 i da u zgradi imam sve opcij.Ako me danas neko od njih bude zvao,poslaću ih u pm.Možda na nisam te sreće kao neki ovde ali nema veze,koga nema bez njega se može.I kevin postpaid ću isto da prebacim na A1 kad joj istekne u MTSu.

Ja imam stav: pre nego sto taj koji zove zine kazem: Brale, imas pravo na jedan pokusaj, ponudi najbolje sto mozes, a ja cu ti odmah odgovoriti da li si dao korektnu ponudu ili ne. Ne zelim iz principa da se ubedjujem sa vas 10 da li je dobra ponuda 3,4,11,14 ili 18 meseci po 50% ili 4x1 dinar a ostalo ovako ili onako. Kada se priblizi zavrsetak ugovora, pogledam ponude svih ponudjaca, prelistam forum, zakljucim sta je najbolji odnos cena/performansi i peglaj. Moramo da razumemo da i ti ljudi koji rade na poslu prodaje preko telefona rade sa striktnim instrukcijama i nemaju bas puno mogucnosti da nam ispunjavaju zelje. Sa druge strane, verovatno 95% korisnika nema ni pojma da imaju mogucnosti da se dogovore za bolje ponude, pa obnavljaju ugovore po defaultu.

@mlax37 ,nek me samo zovu,ima da ih otkačim samo tako iz principa.
E tako sam i ja u februaru. Beskonačnim pregovaranjima me doveli do toga da sam rešio da pređem u A1. Više osoba zvalo, svako imao svoju ponudu (sve smešne, a ja već imao 24x50). Kako su posle zahteva za prelaz i razbijanje box paketa počeli da zovu. Sve je moglo. Ali ja nisam više hteo ni za džabe. Mnogo mi lepo bez njih sad.

@dukili ,ma ja ih zvao 3 puta i na kraju se setili da zovu i bila je onako drčna i rekla da mogu maksimalno da daju 12 meseci ili ako hoću da predjem sa Belog na Plavi.Onda sam odbio i rekla mi za otkazni rok i da vratim opremu.A lepo sam im rekao da sam dobio ponudu od A1 i da u zgradi imam sve opcij.Ako me danas neko od njih bude zvao,poslaću ih u pm.Možda na nisam te sreće kao neki ovde ali nema veze,koga nema bez njega se može.I kevin postpaid ću isto da prebacim na A1 kad joj istekne u MTSu.
Potpisujem sve. Slicna situacija je bila kada sam pregovarala za clana porodice, takodje sve forumske cake upotrebljene, ali su iste ponude bile i ista drskost. Ne znam kako neko lagano dobije 23m 50%, a neko ne..

Potpisujem sve. Slicna situacija je bila kada sam pregovarala za clana porodice, takodje sve forumske cake upotrebljene, ali su iste ponude bile i ista drskost. Ne znam kako neko lagano dobije 23m 50%, a neko ne..
Niko ne dobije lagano. Ako si pročitala sve što smo pisali, prvo odbujaš ponude za 6, pa za 12, pa za 18, meseci dok nakon isteka UO ne dođu one dobre 21-24 meseca po 50%

Ako je 12 meseci upola cene ponudjeno na 733 a ja ipak predam u poslovnici da iskoristim otkazni od 30dana do isteka ugovora jel mogu u tih 30dana da ocekujem da ponude Jos neki mesec vise, i zapravo kada se zahtev za raskid preda u poslovnici ko posle kontaktira, poslovnica koja uvek nudi manje ili zovu iz centrale, da li se taj zahtev u poslvnici prosledjuje za visi nivo odlucivanje ili to poslovnica preuzima jel oni ce svakako ponuditi malo.

Dal je nekom lagano ili ne, ne znam ali znam da su me zvali pre metar dana iz Mts da mi ponude 6 meseci za obnovu UO koja mi istice uskoro 13.10.2026 i da sam gospodji sa druge strane zice rekao da me ne zovu dok ne pozele da mi daju 24x50 sto i sad imam kao benefit i to na najskupljem zlatnom boxu i da ukoliko to ne ponude imam alternativu u zgradi u vidu A1(to ih najvise boli), naravno imam pored njih i Yettel i Yunet tako da 4 isp imam da biram pa me bas briga ja cu svakako imati stabilni opticki net kod bilo koga od ta 4 isp mozda necu bas imati 1000/500 kao sad al veruj mi da mi ni ne treba pa cemo videti.
Voleo bih da cujem nekog ko je na zlatnom boxu a u skorije vreme obnavljao UO sta je dobio i na koju foru.
Ja sam da mi istekne UO i da 14.10 odem u A1 i iniciram prenos pa da vidimo sta nude tada.

Gledam sad mts box 3. Najjeftiniji paket 5500 rsd?????!!!
Nisam pratio cene ali sto bi neko uzeo optiku u Mts-u ako moze da uzme u A1 ili Yettel za manje novca???? 3,5k vs 5,5k. Meni je to suvise velika razlika u ceni. Znam da mts daje fiksni i malo brzi net ali kapiram da to vecini ljudi ne igra nesto mnogo.

Poslednja izmena:
Yettel je 4.4k za net + tv a i porediš ga sa Box 3 sa 3 usluge. I pri tom je Yettel TV usluga užasno nepouzdana.
jeste 4.4k nisam dobro video. Ja placam 3,7k posle poskupljenja.
Kako to mislis yettel tv je nepouzdan?
3.5 god sam na yetelu i nemam pojma o cemu pricas. Mada ruku na srce tv slabo gledam ali kada god sam gledao to je radilo. Da ,ruzan im je interfejs, sporije radi u odnosu na mts, losiji je net... ali ja licno sam sve to progutao za 18m po 1 rsd 🙂
Da se razumemo zabole me i za mts i yettel. Ko mi da nizu cenu uz odgovorajucu uslugu idem kod njega.

Yettel je 4.4k za net + tv a i porediš ga sa Box 3 sa 3 usluge. I pri tom je Yettel TV usluga užasno nepouzdana.
Poređenje je realno jer ne postoji Box 2 optički paket sa tv i net uslugom. Ko hoće fiksni telefon u yettelu on je dodatak od 400 din pa je opet jeftinije od mts i uz to kvalitetnija tv ponuda

Ali u mts-u ne mozes da biras da li hoces ili neces fiksni za razliku od drugih. Meni recimo fiksni ne treba.
Pre 5-6 god mts box nije bio android, kako je sad? Jel mozes da gledas youtube na non smart tv kod mts-a?

Meni recimo fiksni ne treba
Onda na adresi nemaš žensko starosti preko 50 godina i/ili nije u komunikaciji sa takvom osobom.

Ali u mts-u ne mozes da biras da li hoces ili neces fiksni
Ne možeš kad previše bukvalno shvataju tele u Telekom 😅

Pre 5-6 god mts box nije bio android
Iris model HPH07 ss 7 ovoj temi spominje u aprilu 2021. a on tehnički gledano jeste Android uređaj a sad što je "zaključan" da nema izlaženja iz Iris TV aplikacija i korišćenja drugih Android aplikacija bez budženja / "modovanja" to je druga stvar. Sad postoje novi "Move box" modeli (koje daju samo novim MTS i Supernovu korisnicima) koji su "otključani" i imaju pristup Play Store-u. Starim uglavom samo na stare HPH07 i HP4024 boxeve uvale samo Move aplikaciji kroz firmware update i teraj.

Kako to mislis yettel tv je nepouzdan?
3.5 god sam na yetelu i nemam pojma o cemu pricas. Mada ruku na srce tv slabo gledam ali kada god sam gledao to je radilo.
Zato i nisi bio u prilici da primetiš probleme o kojima se kukalo prethodnih 4 godine u Yettel TV temi.
A i prosečan srbin različito gleda na stvari koje 18 meseci ne plaća vs kad to isto iskustvo treba da plati 4.400 din. (tj 2800 - 3000 ili koliko već košta "Basic" TV paket).

visina rente varira zbog tipa mreze
A koja dva tipa mreže imaju? Ovo me kopka već neko vreme, a nikako da pitam. Meni su nudili 6 meseci, a kod mene je Huawei. On je skuplji (i zašto), a drugo je jeftinije?

Ja njima mogu da najavim taj otkazni rok kad sam pod UO a kad nisam sta da im najavljujem.
Mnogi ovako rezonuju, ali zakonski je zapravo suprotno. Dok si pod UO, to se smatra ugovorom na određeno, pa bi trebalo da bude dovoljno da im samo u bilo kom trenutku kažeš da ne nastavljaš saradnju, makar to bilo i poslednjeg dana UO. Kada ona istekne, ugovor je na neodređeno (do daljnjeg), pa otad moraš mesec dana unapred da se najaviš, jer van toga ne postoji jasna granica. E, sad, problem je što svi (makar svi veći) igrači na tržištu ignorišu taj zakonski momenat i sve smatraju ugovorima na neodređeno, te nameću otkazni rok.

Nikako da nađem. Pre sam u MtS imao Iris na VDSL, a šta je na optici MTS isto iris ili nepto drugo. Kakav je kvalitet slike na MTS optici?

Nazad
Vrh Dno