Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Na sajtu piše da ukoliko optička mreža me može da pruži odgovarajuću brzinu uskače LTE.
Nije u pitanju slučaj kada ne može da pruži brzinu jer optika uvek može.

Ovde je u pitanju usluga da se poveže na 4G sa smanjenom brzinom u trenutcima kada je optička veza u prekidu.

Ranije je nuđena Hybrid tehnologija gde LTE dodaje brzinu DSL-u ali je ta tehnologija imala mnogo problema te više ne nude takvu uslugu.

Aha, znači mišljenja si da to u skučaju VDSL nebi moglo da se upotrebi. A ja sam mislio da možda može za prva dva BoX paketa jer su oni brzine interneta do 50mb/s i nama samo malo fali da nam u to budu spakivana recimo dva TV-a sa HD slikom. To bi mnoge nezahtevne korisnike zadovoljilo kao prelazno rešenje, nužno zlo do dolaska optike. Da se ne cimamo sa Supernovom na kablu jer je i to možda mačka u džaku koliko sam čuo neke njihove korisnike.

Poslednja izmena:
Коаксијални кабал је увек бољи од телефонског. А можеш да узмеш сателитску па да ти само интернет иде преко вдсл.

Sta je sada po vama maksimum pogodnosti izvući za box crveni 4 na bakru.Nude 8 x50% popust,nekako mi je to slabo?

Ako imaš bilo kakvu drugu alternativu onda im "zapreti". Ako nemaš onda nekih 12 meseci po 50 posto je neki maksimum koji se nekako može nategnuti.

Imam box paket pod UO do polovine Januara. Mismo na VDSL i nemamo mogućnosti za optiku niti mislim da če u skorije vreme biti. Ali jedna od alternativa je Supernova preko koaksijalca.
E sad, ono što me nervira je malo problematičan kvalitet TV slike na 2 43 inčna Samsunga, iskren da budem na onom QLED slika je i za nijansu lošija nego na LED ekranu. Pa sam pomislio da bi možda HD kvalitet slike rešio manu. Ali uzalud mada kad iz Telekoma vele da ne mogu da dobijem HD sliku jer sam na VDSL-u, to je bilo pre 6 meseci.
Nazovem i pitam jel može oo isteku UO da se oređe na Supernovu vele da može. E sad mene zanima
1. Ako je neko imao ova iskustva sa obe varijante IPTV i Kabal supernova, gde je kvalitetnija slika.
2. Vidim nivi box oaketi a mog 20/4 nema. Pa kako će mi dati 50/8 kad nisu mogli prošli put? Dali to znači da sad mogu imati HD sliku na oba televizora ako potpipem za novi BOX paket. Time bi izbegao cimanke koje stvarno ne želim da bi promenio provajdera. Imam rebrasta creva u svim sobama i nebi bio problem da sve spojim bez ptrmanja ali eto ako motam onda moram. Jedino je kvalitet slike razlog zašto bi menjao provajdera.....a nebi da se cimam.
Šta vi mislite?
Koji ti je attainable rate u modemu?

Koji ti je attainable rate u modemu?
Šta reče? 🙄. Hvala druže ali kako do njega doći. Ne znam admin username i pasvord za modem. A modem je Hua hej 630.... Znam kako da promenim šifru a ne znam da uđem u admin mod 😢

Ja drugačije ne znam, mlađarija kaže da je ovo što mi treba al ne vidim to što ti tražiš al ajd....da probam.
Hvala drugar...

Prilozi

• Screenshot_20251225_174358_Chrome.jpg
    Screenshot_20251225_174358_Chrome.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Sa tim parametrima linije ti uopšte nemaš ni sad dovoljno protoka za sve.

Svaki SD Iris STB treba da ima svojih 4Mbps, odnosno linija bi trebala da bude podešena na bar 28Mbps. 20 za net + 4 + 4 za SD Iris

Ako bi hteo HD Iris, za to ti treba 8Mbps po STB-u.
Ukratko: 20 za net + 8 + 8 za 2 HD Irisa, to mu dodje 36Mbps. Tvoja linija nema šanse da podrži 36Mbps.

Moja preporuka je da ipak vidiš SN Coax. Raspitaj se i kod komšija kako im radi...

Hvala. Inače sam pitao tehničku podršku dali može HD, kaže definitivno ne. Tako da.... Čeka se kraj ugovorme obaveze i to ke najverovatnije to. Ostaviću samo fiksni u MTS, neki sentimentalni razlozi....

posto ti fix i tv nisu potrebni, najbolje uslove ces dobiti od A1, 1600 din/mes samo optika. Mts ce ti nuditi 3800 din/mes da predjes na box 4. Toliko o tome.
Vrlo interesantno. Onda ću preći na A1 ako to isto ide preko mts infrastrukture, i ako je "dozvoljeno" u Sremskoj Mitrovici. Otićiću u poslovnicu da pitam.

Meni je trnutno brzina 200/200 na MTS (box3 2999din), brže nije neophodno. Daću ponudu mts-u 50% za Box2, ili 70% za box3. Na Box 4 sigurno neću. Ko mi da nabolju ponudu, tu ću biti.

Imam još 2 ipo meseca fore...

Šta reče? 🙄. Hvala druže ali kako do njega doći. Ne znam admin username i pasvord za modem. A modem je Hua hej 630.... Znam kako da promenim šifru a ne znam da uđem u admin mod 😢

Ja drugačije ne znam, mlađarija kaže da je ovo što mi treba al ne vidim to što ti tražiš al ajd....da probam.
Hvala drugar...
32~34 bi mozda i moglo
Sto znaci bez problema ce da radi 20Mbps internet i 2 HD STB (u slucaju da moze ta brzina)

Skyshow...
Kakva sranjcuga. Kome to iskreno treba?
Za Netfliks u Srbiji i na Balkanu je pojam. Sky svaki film ili serija ima prevod a idi na Netfliks, ni jedan novi naslov koji nešto vredi nema prevod.
Inače ja tu platformu plaćam 8 eura mesečno, nije mi žao stvarno je dobra. Netfliks je izvikana stvar, plaćam ga 5 eura samo zbog mlađarije inače bi leteo ekspresno.

Koliko treba agentu da pozove korisnika?
Mislim ne bi da prihvatim box2 sa jednim mesecom free a od juna im plaćam punu pretplatu.
Možda dobijem 12 meseci 50% inače idem u a1.
Mislim da je fer.

Što se tiče skyshow, mozda sam ja imao prevelika očekivanja.drago mi je da vecini leži njihov sadržaj.
Meni je otkrovenje cimemax. Tek sada sam skontao da su tu filmovi apsolutno fantastični! Posebno cimemax2.
@dean87
...A za agente- cimni i ti bar jednom 100 100 pa proveri kako te oni dozivljavaju u sistemu, sigurno imaju polaznu osnovu za nuđenje produžetka. A onda cekaj agenta posle toga. -Nema pravila, kao sto vidis po iskustvu drugih koji su pisali ovde u temi.

Koliko treba agentu da pozove korisnika?
Mislim ne bi da prihvatim box2 sa jednim mesecom free a od juna im plaćam punu pretplatu.
Možda dobijem 12 meseci 50% inače idem u a1.
Mislim da je fer.
u poslovnici su mi nudili 4meseca50%, preko telefona 6 meseci pa sam stigo na 10meseci 50% verovatno moze da se dodje i do 12 i do 24 meseca 50% bez da se salje zahtev za migracionim kodom, al ne mogu vise da se natezem idem odma u A1. Zvace te istog dana kada zoves call centar i pitas da li mogu nesto da ti ponude, ili sutradan...

Samo da znate da postoje lokacije gde A1 ima svoju infrastrukturu pored MTS pa onda ne šalju zahtev MTSu za prenos kod sebe već ide nova instalacija. Tu je znam kakva je procedura. Zapravo onaj moj zahtev je bio na lokaciji gde je A1 imao svoju infrastrukturu, ali je tu box4, pa je upalilo zbog prenosa broja telefona (bar tako pretpostavljam). Znam da sam podneo zahtev za prenos broja plus zahtev za TV+net (na koji sam i zaboravio), pa me nekoliko dana nakon potpisivanja novog ugovora sa MTS za Box4 zvali da mi daju par datuma za instalaciju.

Dakle ako A1 ima svoju infrastrukturu i ako mobilni nije kod MTS, morate naći neki način da izborite 50% 24m a koji nije zahtev za prenos u A1.

Ja sam pre par dana kroz aplikaciju isao na produzi ugovor, Box 3 koji vise ne postoji, istice 04. Januara. Posle toga me zvali, ja blefirao da imam ponudu od A1, nudili 50% jedan mesec, pa rekla da ce proslediti zahtev dalje i na kraju zvali sa ponudom 24 meseca 50% za Box 4. Znaci bez zahteva za prenos.

Ja sam sa MTS henetalno zadovoljan. To što su ponudli ugovorom ispoštovali su svih ovih godina. Tehničkih smetnji sam imao vrlo retko ali ne h je pregazilo vreme bar na mojoj lokaciji. Mislim da su previše novca bacili na sport i kupovinu firmi. Bolje da su razvijali i širili optičku infrastrukturu kako su u početku najavljivali optika za celu Srbiju. Ovako, sveli su se na tamo neki SBB, pokrivali su samo velike gradove i to je to. Sada plaćaju danak, gube korisnike.

Ja sam sa MTS henetalno zadovoljan. To što su ponudli ugovorom ispoštovali su svih ovih godina. Tehničkih smetnji sam imao vrlo retko ali ne h je pregazilo vreme bar na mojoj lokaciji. Mislim da su previše novca bacili na sport i kupovinu firmi. Bolje da su razvijali i širili optičku infrastrukturu kako su u početku najavljivali optika za celu Srbiju. Ovako, sveli su se na tamo neki SBB, pokrivali su samo velike gradove i to je to. Sada plaćaju danak, gube korisnike.
Korisnike gube zbog cena usluga i menjanja ugovorenih uslova dok ugovor jos traje.

Koja je procedura za odjavu sa mts optike? Istekla mi ugovorna obaveza jos davno pa bih sad, od nove godine i da eliminisem troskove.
Ako neko zna kako to ide bio bih mu zahvalan na savetu.

Korisnike gube zbog cena usluga i menjanja ugovorenih uslova dok ugovor jos traje.
Da to je standardno. Stalno nešto mute. Meni su za Box 2 prvo naplaćivali 1300 din godinu dana (ugovor 2 godine), a sledeće godine su podigli cenu na 3000din. Cena je trebala biti 2600. Da bi opravdali takvo ponašanje brzo su me kontaktirali i uveli su mi besplatno TV (potpisao sam nov ugovor na godinu dana).

Sad kad treba da obnovim ugovor za treću godinu, kontaktirali su me jer mogu da kontaktiraju korisnike 3 meseca pred istek ugovorne obaveze. Naveli su da su mi prethodno dali 1 besplatnu uslugu, i da sad nemaju nažalost ništa osim 1 mesec 50% popusta.

Naravno, rekao sam operateru da su mi podigli cenu pre nego što su mi uveli usluge koje mi nisu potrebene. Meni je potreban internet minimum 100/100 po ceni oko 1600din. Tako da MTS otpada, ali zato tu su 3 nove mogućnosti odnosno 3 potencijalna provajdera koji imaju mnogo jeftinije ponude. Zbogom MTS...uskoro.

cao ljudi, istice mi mts(supernova) PLAN2 za 4-5 dana.
I ja ajde da ih pozovem i pitam da li daju neku povoljnost ako ostanem kad ono daju mi 1 mesec 50%. A komsiji koji je novi korisnik su dali 18 meseci po 50%.
Zanima me da li postoji neka forica da se ovo resi u moju korist malo bolje ? Ne bih da predjem nigde drugde jer nemam drugih opcija.
Razmisljao sam da vratim opremu i da kazem recimo zeni da ona uzme, da li se to racuna kao novi korisnik odnosno potencijalno 18 meseci po 50% ili se gleda zapravo lokacija ?
hvala

Ja sam danas preko mile zatražio da me kontaktira služba za brigu o korisnicima za eventualno produženje UO koja ističe 11.01.2026,videcemo šta se može izvuci, možda i više od 24x50% za Box4 plavi. Čekamo pozive i cenkanje😁

Nazad
Vrh Dno