Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ja imam BOX 3 start paket, preko optike. Zajedno sa dodatnim paketom, mesecno placam 3.974,00.
Prosle nedelje, odem do poslovnice da pitam koliko ce da me kosta paket posle poskupljenja i dobijem odgovor da ce taj paket biti skuplji za oko 100 din.
Pogledam njihovu vazecu ponudu paketa i vidim da BOX 3 plus, u kome je uracunat dodatni paket koji ja sada doplacujem, kosta 4.200,00.
Po milioniti put zove neki dosadnjakovic iz mts i nabedjuje me da je ipak najbolje i najisplativije da ja predjem na BOX 3 super paket, za 5.300,00. Dobicu 6 meseci po 1 din.
Ja mu spomenem poskupljenje, a on mi mrtav ladan, bezobrazno kaze kako nema nikakvog poskupljenja i kako on o tome nista ne zna ... Pitala sam ga kako je moguce da on "nista ne zna za poskupljenje" i nabedjuje me kako nista nece poskupeti, a meni prethodni dan u poslovnici potvrdili poskupljenje.
I sad ja citam vase postove i kome su sta ponudili i razmisljam se da ga sacekam da me danas ponovo pozove, pa da ga nacepim. Vise od 17 god, od prelaska sa dial up-a, ja sam njihov korisnik, a oni mi nude 6 meseci po 1 din. Bas su se pretrgli!
 
Vi kao da ne čitate temu... Istek ugovora > idp broj > 50% popusta 2 godine
 
Imam BOX 3 srednji i još 5 meseci promocije za dinar mesečno, nakon čega će pretplata biti 4200. Da li i u tom slučaju može da se dobije da ostane stara cena nakon isteka promocije?
 
A jel postoji za Box šema migracije i novih cena kao za postpejd tarife?

Šta će se desiti sa ugovorom za Box koji je imao 18 meseci po dinar ( to će potrajati još, negde do septembra, pa tek onda ide plaćanje), da li će ostati po dinar i onda poslednjih 6m po novoj ceni paketa?
Može li sada da se raskine zbog poskupljenja, iako se sada plaća dinar, i da li bi bilo nekih penala?
 
Ja se žalio, pisao mail, za moje roditelje kojima po novom cena treba da bude 1150 din veća. U pitanju je box4 crveni.
Zvali, ubeđivali 10 min da je to bolje za njih, da će dobiti brži interent itd. Majka je, po mojim instrukcijama, bila uporna i samo je govorila da je interesuje jedino da joj cena ostane ista. Nisu joj hteli to ponuditi nego su rekli da će je nazvati za 8 dana, da vide da li mogu da joj izađu u susret
Evo nastavka priče:
Zvali ponovo danas i rekli da ne mogu da izađu u susret i da mora da ide poskupljenje. Ako želi raskid ugovora, zahtev može da podnese i telefonom.
Nije mi jasno kako su brojnim članovima ovde u temi ponudili da ostanu po staroj ceni, a mojima nema šanse. Da li će se šta promeniti ako podnesu zahtev za raskid? Možda tek tad nude ostanak po staroj ceni
 
Pa podnesi zahtev ili vratite opremu , ali to mora nosilac ugovora . Uzmite nekog drugog ako nisu bitni sportski kanali - normalno čista optika
 
Ma problem je što su se jedva navikli na ovaj iris, trebalo im je više od pola godine nerviranja, stariji ljudi. Sad da im menjam, a jedina alternativa je yetel. Po pisanjima na ovom forumu jedva bi se ja navikao na njihov tv, a kamoli oni
 
Ma samo podnesi , ne kosta te nista , pa ces videti sta ce odgovoriti
Opet kazem , ja koristim BOX 4 Beli , ali ako im sportski kanali nisu bitni , podnesite zahtev i ako i dalje guraju poskupljenje pređite na SBB ili Orion , mada bi se na EONu lakse snasli , bar mislim .
 
Poslednja izmena:
Nemaju još sbb u zgradi. Potpisali su da uvode optiku ali ko zna kaće to.
Nema ni orion
 
Nemoj uzimati Yettel, ako ti je tv bitan.
Znam zato i neću. Mada je bezobrazno s strane mts-a da poskupe za više od 25%.
To je kod mojih roditelja. Kod mene imam popust 24x50% pomoću onog fazona sa idp-om. Meni će se povećati za nekih 250 din i pošto već imam dobar popust ne pada mi na pamet da se žalim, nema smisla. Međutim za njih, kojima cena sa 4450 raste na 6600 je stvarno bezobrazluk
 
Kolko ja znam kad uzmeš IDP - nemaš obavezu prelaska kod yettel-a.
 
Uzmes Yettel optiku i Eon van mreze. Za obe usluge kao nov korisnik imas popuste.
 
Uzmes Yettel optiku i Eon van mreze. Za obe usluge kao nov korisnik imas popuste.
Moguće da će to biti rešenje.
Mada onda sledi učenje i privikavanje na Eon platformu, stariji ljudi. Vidim ja da ću morati da idem kod njih svaki dan. Više ću potrošiti na gorivo nego što je ovo poskupljenje, a gde su živci. Na iris je privikavanje trajalo pola godine uz nebrojeni put odlazaka i razgovora telefonom.
 
Ako je bakar devastiran, zašto optika ide toliko kilavo?
 
@mlax37
Sve zavisi kakav su ugovor potpisali tvoji. A snalazenje roditelja znamo vecina. Zato nema sanse da moji predju sa sbb tv negde.
Ja sam potpisao 18 meseci po dinar , imam jos dva meseca po dinar i zadnja 6 po 4200. Od mene tek treba da dobiju neke pare i ako raskinu bice da za 16 meseci nisu dobili nista i meni ostaje stara cena. Plus imam alternativu sbb.
Tvoji moza nemaju alternativu, mts uzeo od njih neku kintu, stariji su i idu na rizik nece oni raskiniti. Veliko je poskupljenje , neka raskinu pa potpisu opet mozda dobiju neke benefite da ne bide drasticna razlika kao sada.
.
 
Imali su onu klasičnu promociju sa sajta, tad je bilo za nove korisnike 12 meseci po ceni postpaida za box4. Plaćaju već tri meseca punu cenu od 4450din, a sada im podižu na 6600. Poskupljenje za 1150 dinara nije malo, ispadne 25%.
Vidim ovde i u temi za supernovu su mnogima koji su se žalili ostavili staru cenu pa sam tom logikom išao i za moje ali ništa. Verovatno si u pravu, vide da su stariji ljudi pa računaju da neće raskinuti.
Ne znam šta da radim, da podnesem zahtev za raskid, možda će tada da ponude staru cenu, a ako ne ponude da prebacujem na yetel internet i sbb ott možda
 
A jel postoji za Box šema migracije i novih cena kao za postpejd tarife?

Šta će se desiti sa ugovorom za Box koji je imao 18 meseci po dinar ( to će potrajati još, negde do septembra, pa tek onda ide plaćanje), da li će ostati po dinar i onda poslednjih 6m po novoj ceni paketa?
Može li sada da se raskine zbog poskupljenja, iako se sada plaća dinar, i da li bi bilo nekih penala?
Pa naravno da ostaje 18m i posle toga plaćaš 6m po novoj ceni. Ne vidim razlog zašto bi raskidao pored ponude od 18m za dinar, kolika god da ti bude nova cena preostalih 6m. To je skoro pa džabe kad podeliš na 24m.


@keza
Zašto je toliko loša i u kom segmentu?
 
Mislio "sutra" da prebacim matore ako u mts-u ne budu bili poviojni uslovi za produžetak UO, pa me zanimalo. Na oko mi deluju ok, ali vidim da se odavno vuče ta priča...
 
Ističe u avgustu, nego mislio ako raskinrm ugovor zbog ovog poskupljenja da ih prebacim na yettel, ali pošto mts izašao u susret (ostaje stara cena do osteka uo), onda ću videti od nove ponude da li da produžavaju.
 
^ Super onda. Eto izgleda da jedino mojima nisu izašli u susret da ostane stara cena
 
Raskid bez penala, ako nisu izašli u susret možeš uvek, tj do 1.03. Yettel bar ovaj njihov najači paket pandan tvom, ali bez mobilne linije je 4300 bez gratis meseci, a neki kažu da se od agenta može izvući i 12meseci. Razlika u ceni tvog boxa sa mob linijom i yettel boxa bez mob linije i bez besplatnih meseci je 2300 dinara, te mu faktički dođe na isto, ako bi uzeo posebno postpaid paket. Ali i 6m da dobiješ od yettela što je najmanja moguća ponuda već si u dobitku.
 
i mene zvali posle uloženog prigovora na poskupljenje da mi kažu da može da ostane stara cena do kraja UO, poslali i potvrdu na mejl. imam još godinu i nešto do isteka, 24x50%, box 3 (net, mob i fix)
 
Nazad
Vrh Dno