Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Bila je promocija gde je većina ili gde su svi kanali bili otključani. Verovatno si na box 4 crveni a verovatno si skoro i ugovor potpisao pa si imao i vraćanje unazad besplatno a koje se inače plaća na tom paketu 100 dinara mesečno, posebna usluga koju recimo i ja koristim.

Imam box 4 crveni, ugovor od 2022 i od tada i uslugu vracanja i kanale, ne mislim na njihove otkljucane kanale

Imam na vikendici 2023v1_Box3 (Fiksni + Net 50/Net 400 +IrisTV Plus), potpisan 1.9.2023. i u ugovoru mi stoji da nakon 12 meseci po dinar plaćam 4500 din. gledam po šemi migracije saće mi biti 4299 din., znači da će mi pojeftiniti. Dal je to moguće?

Bila je promocija gde je većina ili gde su svi kanali bili otključani. Verovatno si na box 4 crveni a verovatno si skoro i ugovor potpisao pa si imao i vraćanje unazad besplatno a koje se inače plaća na tom paketu 100 dinara mesečno, posebna usluga koju recimo i ja koristim
Moze li pojasnjenje oko ovoga "...pa si imao i vraćanje unazad besplatno a koje se inače plaća na tom paketu 100 dinara mesečno"? Nisam jos uvek korisnik mts-a ali mi i dalje nije jasno nesto, o kakvom Vi placanju usluge vracanja unazad pricate? Danas sam jos jednom u poslovnici mts-a se raspitao detaljno oko te usluge vracanja unazad, ovde sam procitao da neki pojedini kanali imaju do 30 dana i da se TA usluga dodatno placa sa tih 100 din, a da je usluga vracanja unazad 7 dana BESPLATNA. Zamolio bih Vas da kad ovako nesto pisete, budite precizni i ne pravite pometnju.

Ne postoji posebno 7 dana a posebno 30 dana. Sve je u istom ''loncu''. RTS1 i još možda par kanala imaju 30 dana unazad (mizeran broj kanala), jedan dobar deo kanala ima 7 dana unazad a postoje i kanali pre svega regionalni i lokalni ali i neki poput BBC Earth koji ne mogu ni da se pauziraju pa nastave da se gledaju a kamoli da imaju 7-30 dana unazad.

Ko ima box 4 crveni koji je najmanje skup boks a možda ili verovatno i najrasprostranjeniji on ako hoće uslugu ''vraćanja unazad'' mora da doplati 100 dinara mesečno za ovu uslugu, na ostalim skupljim boks paketima je u okviru tih paketa besplatno.

Nikakve tu pometnje nema, na sajtu ima sve lepo opisano kao što je i gomila nas to ovde ''dokumentovala'', godinama imamo ove pakete i plaćamo šta plaćamo a neretko i preciznije odgovaramo nego oni ''operateri'' u poslovnicama. Ako imaš Iris start (bilo u boksu ili samo tv) plaćaćeš 100 dinara mesečno za tu uslugu ako želiš da je imaš a prethodno naravno da je aktiviraš čime se naravno povlači i taj obračun od 100 dinara na narednom računu. Pa pre par dana smo pisali o svemu ovome ali se ne čita, manje površnosti i paušalnosti nije na odmet.

@Miki Ue
Od kako sam se registrovao na ovaj forum (pise datum), ukljucio sam se u pricu, i veoma s paznjom svaki post procitam. Sobzirom da nemam mts, a pokusavam (eventualno) da predjem sa SBB na Mts, veoma sam detaljno se u poslovnici mts-a raspitivao oko te "funkcije vracanja 7 dana unazad". Ono sto mi je konacno receno, da se ta funkcija ne naplacuje (za paket koji bih ja, eventualno, hteo da se pretplatim) u BOX 3 paketu "Fiksna + Net 50/Net 400 + TV Plus" tj kao potpuno nov korisnik. E sad ono sto ja jos uvek ne znam, i pokusavam od svih Vas na ovom forumu da saznam je sledece, koliko je tih uopste tv kanala obuhvaceno tom pricom da se moze vracati program unazad 7 dana? Razumeo sam da, posto sve to ide preko LAN kabla, da se mogu svi kanali vracati unazad (tako barem funkcionise EON box na SBB), ali sam u ociglednoj zabludi, pa evo ukoliko mozes, pomozi mi da saznam tu informaciju, koliko se tih tv programa moze gledati unazad, ili jos bolje, prosledi mi ili temu ili neki link sa mts-a gde to moze da se vidi?
Napomena, kad se udje u info ovog paketa koji bih ja eventualno prihvatiom u opciji televizija pise sledece: Dodatne usluge: Pauziraj, iris GO, Gledaj unazad (do 30 dana). Upravo sam povucen Vasom pricom na ovom forumu i trazio pojasnjene u poslovnici sta znaci to 30 dana (koje se placa 100 din) i sta znaci to 7 dana unazad, koje se ne placa, vec je to valjda u kslopu paketa uracunato?

Poslednja izmena:
@Miki Ue
Od kako sam se registrovao na ovaj forum (pise datum), ukljucio sam se u pricu, i veoma s paznjom svaki post procitam. Sobzirom da nemam mts, a pokusavam (eventualno) da predjem sa SBB na Mts, veoma sam detaljno se u poslovnici mts-a raspitivao oko te "funkcije varacanja 7 dana unazad". Ono sto mi je konacno receno, da se ta funkcija ne naplacuje (za paket koji bih ja, eventualno, hteo da se pretplatim) u BOX 3 paketu "Fiksna + Net 50/Net 400 + TV Plus" tj kao potpuno nov korisnik. E sad ono sto ja jos uvek ne znam, i pokusavam od svih Vas na ovom forumu da saznam je sledece, koliko je tih uopste tv kanala obuhvaceno tom pricom da se moze vracati program unazad 7 dana? Razumeo sam da, posto sve to ide preko LAN kabla, da se mogu svi kanali vracati unazad (tako barem funkcionise EON box na SBB), ali sam u ociglednoj zabludi, pa evo ukoliko mozes, pomozi mi da saznam tu informaciju, koliko se tih tv programa moze gledati unazad, ili jos bolje, prosledi mi ili temu ili neki link sa mts-a gde to moze da se vidi?
U tom paketu je uključeno vraćanje unazad, lepo piše "tv plus". Paketi koji imaju "tv start" nemaju uključeno vraćanje i ta usluga se može posebno aktivirati.za 100 din mesečno.
Većina kanala ima mogućnost vraćanja, ne znam sad napamet i mislim da nigde nema pobrojano. Od onoga što se stvarno gleda, ja bih rekao da samo famozni bbc earth nema vraćanje.
Ako te neki kanal konkretno interesuje reci pa ću proveriti

U tom paketu je uključeno vraćanje unazad, lepo piše "tv plus". Paketi koji imaju "tv start" nemaju uključeno vraćanje i ta usluga se može posebno aktivirati.za 100 din mesečno.
Većina kanala ima mogućnost vraćanja, ne znam sad napamet i mislim da nigde nema pobrojano. Od onoga što se stvarno gleda, ja bih rekao da samo famozni bbc earth nema vraćanje.
Ako te neki kanal konkretno interesuje reci pa ću proveriti
Hm, ovako brz odgovor nisam ocekivao, sve pohvale za tebe :)
E ovako, nemam uopste sad neki poseban zahtev za bas odredjenim kanalom koji ima ili nema tu uslugu vracanja 7 dana unazad, prosto mi je stalo da znam da li svi tj vecina kanala ima to, u sklopu tog nekog mog (eventualnog) paketa, sto si mi sad i pojasnio, i jos jednom veoma sam ti na tome zahvalan. Prosto receno, ne znam da li si ikad koristio usluge SBB-a, kod njih je u pocetku postojao (a i sad ima) D3 uredjaj, na kome neki kanali imaju a neki ne tu opciju vracanja 7 dana unazad, a kad su pustili EON box uredjaj, koji preko LAN konekcije dozvoljava SVIM kanalima koje oni distribuiraju u mrezi, mogu da se vracaju 7 dana unazad, sto im je veliki plus. I ta funkcija na oba uredjaja je BESPLATNA.

Imao i d3 i sad imam i eon box i mts iris. Znam da se na eon-u svi kanali mogu premotati, na irisu ne mogu svi ali većina i to oni najgledaniji mogu. E sad ako gledaš nešto egzotično možda te zapadne da ne može

Ono sto jedino znam, da posle 10 g koriscenja usluga kod SBB-a, mnogo je tesko da se vratim na Mts, koji sam koristio pre nekih 15 g, u vreme pocetka iptv, pa i adsl neta. Zato sam i zahtevao sve detaljno da mi u poslovnci pojasne vezano za sve usluge u tom paketu (mislim da je devojka koja tamo radi, morala posle mene da popije lekove za umirenje heh). Ali kad ti iz istih razloga i SBB od 01.03.24. podize cene, pritom ne obaziru se na sve negativne komentare koje im upucuju vezano za brzinu interneta. jednostavno sebi kazes, ok dosta je vise, za nekih 50 din razlike u visini pretplate prelazim kod drugog jer nude mnogo vise.

Biće potrebno malo prilagođavanja, navika je čudo. Zato, nakon desetak dana biće ti isto. Eon ima bolje rešenu platformu ali je i Iris skroz korektan.
U mom slučaju presudilo je to što je mts nudio.optiku, a sbb koaksijal. Razlika je neuporediva. Naravno, posle sam se snašao i za eon tv

O tome se i radi, SBB se "zarobio" na koax netu (iako znam da imaju i optiku, ali samo za tzv biznis korisnike) i kad im prigovoris na tome, ne mogu da ti opisem kako se ponasaju drsko, kao da je to njihovo a ne Solakovo. Presudno je i kod mene bilo prelazak na mts optiku, sve drugo je bilo manje vazno, ali sam prosto iznenadjen da je iris tv ostao "zarobljen" u iptv, ne postoji opcija da se tv box vezuje preko koax-a + LAN radi dodatnih funkcija. I ja sam zadnih dana radio na toj "kombinaciji" uzimanja nekog BOX 2 paketa, a da ostavim EON box kod SBB, na zalost, ne moze, samo D3 moze, ako uzimas samo opciju koriscenja Tv. Sve drugo, povlaci neki paket (sem ako ne uzmes OTT EON).

Ono sto jedino znam, da posle 10 g koriscenja usluga kod SBB-a, mnogo je tesko da se vratim na Mts, koji sam koristio pre nekih 15 g, u vreme pocetka iptv, pa i adsl neta. Zato sam i zahtevao sve detaljno da mi u poslovnci pojasne vezano za sve usluge u tom paketu (mislim da je devojka koja tamo radi, morala posle mene da popije lekove za umirenje heh). Ali kad ti iz istih razloga i SBB od 01.03.24. podize cene, pritom ne obaziru se na sve negativne komentare koje im upucuju vezano za brzinu interneta. jednostavno sebi kazes, ok dosta je vise, za nekih 50 din razlike u visini pretplate prelazim kod drugog jer nude mnogo vise.
Ima da se naviknes za 5 dana. Tako sam i ja razmisljao. Mala je razlika izmedju eona i irisa, u korist eon-a, ali je to zanemarljivo koliko je veca razlika u kvalitetu mts optike u odnosu na sbb koaks. Razlika u brzini i stabilnosti! Za 5 godina mi net nije pukao nijednom na mts optici, a o brzini i pingu da ne pricamo.

Opet me malopre zvali iz MTSa za produžetak ugovora,ne znam gde je zapelo treći put.Da nude malo bolje uslove,pristao bih odmah,ovako...

A sto nisi reko sta bi ti koji paket, mozda bi ti ispunili zelju.

Nude da predjem na Beli Box za 6 meseci upola cene.A i neće mi dati više meseci jer mi ostalo do septembra da istekne ugovor.

Poslednja izmena:
ja ne znam što ne povećaju adsl na bar 50, zar su toliko zaostali

… možda nemaš uslove za VDSl…?! Mada, sve što ne moraju da unaprede, a znaju da nemaš alternativu, oni naplaćuju u zlatu…

Šta bi, jel neko raskinuo ugovor zbog poskupljenja? Ili ostao na starom, uz zvaničnu potvrdu ili šta god?
Nisam pameten, dođe mi da pokupim box i odnesem u poslovnicu...

Imam tri usluge kod njih. Mts optiku box 3,SN net i dobio free tv pre skoro dve godine i na kraju postaid O12 tarifa. Pisao sam im i juce su me zvali konkretno za optiku. Ostaje mi 18m po dinar a ostalih 6meseci po 3700d. Prosledili su zahtev sluzbi za postpaid i SN pa ce me zvati neko

Znači ni tebi ništa zaokruženo - i dalje treba neko da te nazove... Kao da oni nama čine uslugu.

@dejankg ovde imaš sve u vezi Iris TV pa između ostalog i u vezi vraćanja unazad.

Sve je sad jasno zašto nećeš plaćati ovu uslugu jer imaš Iris plus u okviru paketa.
Jos jednom moram da se zahvalim i tebi a i @mlax37 na potpuno detaljnom pojasnjenju, narocito na ovom tvom prosledjenom linku gde se detaljno sve "vidi" tj pojasnjeno. Ko je ovo radio u pomenutom linku svaka mu cast. Takodje uopste ne sumnjam i u to da je opticki net dosta stabilniji od koax-a (logicno), kao i sve sto uz to ide. Samo dobijam jos vece motivacije da napustim SBB i predjem na mts.

Zvali su me jutros i za box 3 nude za obnovu ugovora 6 meseci po 50% popust. Šta je neki maksimum koji mogu da dobijem?

Ako nemaš optiku to ti je maksimum, ako imaš optiku traži IDP broj i onda ti ponude 24x50%.

Pa to se podrazumeva, nije napisao da je pod ugovorom.

Meni upravo neka teta ponudila 20 % popusta na Box 4 zlatni do kraja ugovorne obaveze, zbog povecanja cene, blabla .

Nazad
Vrh Dno