Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@pajser.china.. Daju sve sto pise. Za box 4 plavi sleduju 2x stb i exstender, to znam jer sam i ja to dobio. Za plavi lite ili dodatni stb ili exstender ne moze oba. Sve zavisi koji je box.

Meni je ekstender, koji je Huawei, povezan sa modemom, koji je Nokia. Ali služi samo da pojača signal u stanu. Ne može TV da ide bežično u ovoj kombinaciji.
Ne znam šta ima SBB modem od mogućnosti. Ako ima mrežni izlaz, onda može pla preko istog brojila itd...
Ako ima wps da upari ekstender onda može i wifi..
Malo se informiši u mrežnom delu šta i kako radi. U SBB delu o mogućnostima modema.
Ne umem bolje da pomognem.

Iskreno, ne zanima me. Ne treba mi. Kada mi bude trebalo pročitaću, sigurno tebe neću da pitam.
Upario prema uputstvu, a to kako si pametan i umeš, mogao si da mu napišeš umesto da zahe....
Već deset puta pita pa nisi ga prosvetlio.

10x pitam jer mi je tehničar iz mts-a rekao da je bilo koja kombinacija nemoguća, a juče na call centru, čovek iz tehničke podrške priča drugačije... Zato kažem, neobavešteni levaci, pa tražim savet ovde, ne da bih ikoga *****avao, već da bih rešio nedoumicu i sebi učinio život lagodnijim

Ne obaziri se. Jesen pa krenuli labudovi...
Meni je skoro sbb uveo instalaciju u zgradu. Nemam nikakvog pojma o opremi i funkcionisanju iste sa njihove strane.
Ne znam ni za VDSL modem koji se davao uz mts net jer nisam imao ekstender u tom momentu.
Zato sam napisao da pogledaš u nekoj sbb temi, nisam pametan šta drugo da kažem.
Ne vidim kako bi mogli da limitiraju upotrebu samih ekstendera ili PLA.

PLA takođe ne koristim ali to je nešto što radi svugde. Elektroinstalacija je bitna u tom slučaju. Imaš negde pisano o tome, koriste ljudi. Deo za umrežavanje ako se na varam,

Za ekstender imam ova uputstva pa pogledaj sam dalje šta može, ja glup i neinformisan :)

Prilozi

• WiFi extender, opis i instalacija.pdf
    406 KB · Pregleda: 18
  • WA8021V5 Quick Start-08.pdf
    711 KB · Pregleda: 10
Sad sam bio u poslovnici i podneo zalbu, prvo nisu znale ni da je produzena promocija pa kad sam im pokazao na sajtu onda kao ok.
Na reklami se ne spominje ugovor samo pridruzivanje 4 u box 4 sto sam danas uradio a promocija od 07.10. stoji na sajtu. btw ja nisam dobio nista za prenos broja jer KT.
A pravno gledano to nebi trebalo da vazi jer to ne stoji kao preduslov, nepise nigde da brojevi koji su imali neku promociju nemaju pravo na ovu.
Pogledajte prilog 408065
Cekam sad sta ce da odluce.
Jesu li tebi odgovorili? Kod mene nije još stigao mail ali je danas zatvorena "smetnja" i stigli SMS-ovi:

received_270684645371506~2.jpeg

Samo to trenutno ovako zabavno prikazuje na MojMTS:

IMG_20231019_110433.jpg

Stize mi sms od mts-a da mi je broj izbacen iz box-a.
E sada posto sam kod komsije u box-u ne mogu mnogo da cackam sta kako, ali je sada promenjeno da ako nemas aktivni ugovor da ne mozes da koristis 4 u box 4? Ili se varam?

Ima li mozda neka dobra dusa da me ubaci kod sebe u box dok ne resim ovo?

Imaš ugovor ali je istekla minimalna ugovorna obaveza. Gube se promocije kao što su dodatni stb, 4 u 4, ...
Kod mene je puno pa ne mogu da izađem u susret nažalost.

Imaš ugovor ali je istekla minimalna ugovorna obaveza. Gube se promocije kao što su dodatni stb, 4 u 4, ...
Kod mene je puno pa ne mogu da izađem u susret nažalost.
To sam i mislio, moras da imas ugovornu obavezu da ti radi 4 u 4.. To je novo? Ili je tako oduvek samo ja nisam primetio?

EDIT:

Nazalost komsija se vraca na sbb (pametan covek), tako da moram da jurim nekog ko ima box da me ubaci, tako neko takav postoji ovde i moze da mi izadje u susret, zamolio bih da mi se javi.

@The PunisheR Box mora da bude pod UO, kad istekne UO gubi se taj bonus net za deljenje.
Bonus momenat bude tamo gde je preostalo još nekih korisnika sa "uvaljenim" Morava tarifama u to deljenje sa Box4 što više nije moguće u novijim verzijama Box paketa pa kad istekne UO za Box i gazda Boxa sklopi novi ugovor onda bude taj momenat iznenađenja za Morava drugare...

To sam i mislio, moras da imas ugovornu obavezu da ti radi 4 u 4.. To je novo? Ili je tako oduvek samo ja nisam primetio?

EDIT:

Nazalost komsija se vraca na sbb (pametan covek), tako da moram da jurim nekog ko ima box da me ubaci, tako neko takav postoji ovde i moze da mi izadje u susret, zamolio bih da mi se javi.
Ima mesta kod mene.😀
Pošalji mi broj telefona u privatnoj poruci.😁

Jesu li tebi odgovorili? Kod mene nije još stigao mail ali je danas zatvorena "smetnja" i stigli SMS-ovi:

Pogledajte prilog 409683

Samo to trenutno ovako zabavno prikazuje na MojMTS:

Pogledajte prilog 409684
Poštovani, obaveštavamo Vas da ne ispunjavate uslove za dodelu benefita u vidu 300GB za zajedničku potrošnju u okviru usluge 4u Box4. Shodno navedenom Vaš prigovor je neosnovan. U cilju daljih ostvarivanja Vaših prava možete se obratiti RATEL-u ili drugim telima za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, u roku od 15 dana od dana prijema odgovora. Vaš Mts

Eto to je sms koji sam dobio na moj upit za tu promociju.
Nisu napisali zasto je odbijeno ali mislim da je zato sto ima promociju na tom broju.
No nebitno jer Osnovni broj u paketu ima neograniceni net plus 100GB koje delimo je vise nego dovoljno.

Extender ako se koristi na mts modemu moze da sluzi da se povese dodatni iris box na njega ako ne zelite da razvlacite kablove. Ja sam ga letos dobio na poklon kad sam uvodio optiku cerki u stan. Automatski se povezao na mts-ov huawei ruter i na njemu ima jedan port koji sluzi da se poveze kablom sa dodatnim stb-om. Doneo sam ga kod mene kuci i povezao bezicno na Supernovin TC7210 ruter i radi kao extender lepo. Ako moze na SN ne vidim razlog da ne moze da se poveze na SBB.

Extender ako se koristi na mts modemu moze da sluzi da se povese dodatni iris box na njega ako ne zelite da razvlacite kablove. Ja sam ga letos dobio na poklon kad sam uvodio optiku cerki u stan. Automatski se povezao na mts-ov huawei ruter i na njemu ima jedan port koji sluzi da se poveze kablom sa dodatnim stb-om. Doneo sam ga kod mene kuci i povezao bezicno na Supernovin TC7210 ruter i radi kao extender lepo. Ako moze na SN ne vidim razlog da ne moze da se poveze na SBB.
Radiće kao extender svakako preko aplikacije ručno biraš mrežu koju će da reprodukuje

Да ли заиста од 15.10. три месеца је бесплатан HBO? Да ли неко зна детаље и да ли се може одјавити услуга пре истека бесплатних 3 месеца?

Да ли заиста од 15.10. три месеца је бесплатан HBO? Да ли неко зна детаље и да ли се може одјавити услуга пре истека бесплатних 3 месеца?

Koliko traje ugrađivanje optike u zgradi mislim od ulice.Treba ovih dana da dođu da rade e sad ne znam koliko to vremenski traje.I koliko traje otprilike u stan da uvedu

Meni su to radili u kući nekih 6 sati, iako ne treba da traje duže od par sati.

Zavisi kolika je zgrada, koliko spratova ima...

2 dana je bilo kod mene zgrada 4 sprata.

Signal je pušten posle nekih 6 meseci.

znači jedno 4 dana pošto ovdje ima 6 - 7 spratova.A signal bi trebao brzo da bude pušten mada iskreno ne znam.Ja gledam da pobjegnem od ovoga A1 interneta jer je ograničen.

ni jedno ni drugo, iptv cist.

Zdravo svima, lurkujem ponekad a evo i situacije da napišem nešto. Dakle, ističe mi BOX 4 za nekih 15 dana. Zvali iz MTS nude 7 meseci 50%. Stvarno se ne bih puno cimao oko IDP broja traženja čekanja i slično, interesuje me da li su oni raspoloženi (da ne kažem u mogućnosti) da mi daju neku dodatnu uslugu uz ovih 7 meseci? Tipa onaj HBO paket od 400-500 din, premotavanje od 100 din, tako nešto da im nakrkam... ili se sve svodi na traženje dodatnih meseci sa popustom? Hvala :)

HBO imaš besplatno do 15.1. ako nisi aktivirao...premotavanje unazad plaćaš sigurno kao i ja jer si u crvenom boksu. Nije zgoreg pitati ih. Meni ističe za petnaestak dana boks 4, nema ih da zovu kao ranije, poslah mejl danas tražeći određene uslove i beneficije koje su mi ranije i omogućavali, brzo stigao povratni mejl i sad treba da zovu ovih dana. Optika stiže polako u moj kraj, sve prokopali i zakopali, stigle instalacije u zgradu ali još uvek bez razvlačenja kablova u iste, trebaće tu još koliko vidim par meseci da to počne sa radom jer radi se baš veliki deo grada tako da sam morao delati u vezi produžavanja ugovora na VDSL.

Da da, znam za to (3 meseca HBO pa mora odjava) nego rekoh da li mogu da izvučem neki bolji uslov ne kroz jeftiniji račun, nego da za iste pare dobijem nešto bolje (neki dodatni paket za TV ili neka usluga koju bih inače doplatio)

Pa nije sad da ideš na njivu oko tog IDP broja :) Nije ni da moraš da ga iskoristiš.
Ne znam više ni sam kakve su okolne ponude, stalno se menjaju.
Taj hbo plus i gledaj unazad su ti nekih 900 dinara, 50% ti je dosta više uštede od toga, ako sam dobro potrefio cenu.
Mislim da su davali nešto kao jači box (gde imaš gledaj unazad i porodični npr.) pa platiš cenu mobilne tarife koja ide uz taj paket... Pogledaj unazad, nisam siguran, ali bile su takve ponude. To da dobiješ neku uslugu gratis nisam primetio da se spominjalo.
Mislim se 50% najviše isplati a doplati usluge koje ti trebaju.

Kruže neke info da mts redovnim platišama dake 2 godine interneta i tv besplatno? Neko da potvrdi.

Vrh Dno