Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Sklopio ugovor za box3 na vikendici 1. septembra ove godine i dobio povoljnost 12m po dinar. Početkom oktobra dolazi prvi račun 115 dinara. Stavka na računu se odnosi na fiksni telefon koji nije ni priključrn na modem, tj. nemam i ne koristim fiksni telefon.
Naravno, podneo odmah prigovor na račun putem mojmts aplikacije, dobio uredno sms da je moj prigovor evidentiran ali od tada ništa se ne dešava.
E sad, budući da je 15.10. rok za plaćanje računa, koji ja nisam platio već uložio prigovor, ne znam da li može nešto da se iskomplikuje. Nije pitanje tih 115 din, već pitanje principa pa sam zato uložio prigovor ali ne bih sada da sebi komplikujem život. Putanje je da li da platim tih 115 din ili da čekam odgovor na prigovor

Naravno da ne treba da platiš dok ti ne odgovore.
Proveri i mail, napišu ti oni tamo da ili ne treba da platiš ili će u slučaju pozitivnog rešenja, ako si već platio, to biti računato kod sledećeg računa.
To prebacivanje u sledeći račun kod njih nije baš "elegantno" i uspešno uvek, pa bolje da ne platiš da se ne bi opet zamajavao sa time.
EDIT: napišu i da se prolongira rok, ne znam sada tačno koliko, ali poklapa se sa rešenjem koje dobiješ.
U moj mts možeš samo da vidiš da je stari račun storniran a izdat novi, ili ostaje stari. Zavisi kako reše.
Tako da proveri taj mts mail ili koji si već ostavio.

Za koji dan ističe mi dvogodišnji paket za box 4. Da li će nastaviti i dalje sa uslugom, dok plaćam račune ili moram ići da obnavljam ugovor? Hvala

Za koji dan ističe mi dvogodišnji paket za box 4. Da li će nastaviti i dalje sa uslugom, dok plaćam račune ili moram ići da obnavljam ugovor? Hvala
Obavezno idi u poslovnicu i produzi tj. potpisi novi ugovor na dve godine. Inace ce ti narednog meseca doci uvecan racun ( postoji cenovnik za usluge bez ugovorne obaveze).

Nastavlja se usluga najnormalnije samo što je cena nešto veća. Sve zavisi koji paket si imao i na koji paket te migriraju nakon isteka ugovorne obaveze. Ima na sajtu tabela koja to pokazuje.
Što se tiče obnavljanja UO to već zavisi da li si na optici ili ne i da li imaš neke alteranative, tj. da li možeš da pređeš kod drugog provajdera. U svakom slučaju nemoj, kao što ti je kolega iznad preporučio, odmah trčati u poslovnicu nego pokušaj izboksovati neke povoljnije uslove. Ako prelaziš na drugog provajdera sigurno možeš dobiti bar 6 meseci po dinar (verovatno i više), a ako hoćeš da ostaneš na mts-u traži neke beneficije. Najbolje ako si na optici preko idp broja možeš dobiti 50% popusta na cele 2 godine

Obavezno idi u poslovnicu i produzi tj. potpisi novi ugovor na dve godine. Inace ce ti narednog meseca doci uvecan racun ( postoji cenovnik za usluge bez ugovorne obaveze).
mozda i nisi u pravu. Ako mu naredni mesec dodje racun uvecan za 300 dinara (tako je cini mi se nekad bilo u ugovorima "po isteku ugovora pretplata se dize za 300 dinara") to ce mu biti povoljnije nego pretplata za novi ugovor

Eeeee uvecan racun za 300 din BANKROT , a sta ako je optika i moze da dobije 24 x 50%
Šta je bolje platiti i dobiti 24x50% ili produziti ugovor za 1 mesec po 1 din
Dilema je velika . 🤣

ja placam oko 4500 din a ugovor mi istekao juna meseca.. inace imam box 3, fiksni tv i net i placao ga 3600din

cekam sta cu oko produzetka, za sad ne nude nista posebno

Neverovatno mi je koliko su cene BOX usluga skocile u zadnjih par godina, a ama bas nikakvo unapredjenje nemam. Na 20mb/s sam i sa ovim instalacijama samo cene dobijaju ubrzanje, a net stagnira, broj kanala isto, o HD slikama zabranjeno i razmisljati... a jos malo pa ce duplirati cene u odnosu na zadnje 2-3 godine

Neverovatno mi je koliko su cene BOX usluga skocile u zadnjih par godina, a ama bas nikakvo unapredjenje nemam. Na 20mb/s sam i sa ovim instalacijama samo cene dobijaju ubrzanje, a net stagnira, broj kanala isto, o HD slikama zabranjeno i razmisljati... a jos malo pa ce duplirati cene u odnosu na zadnje 2-3 godine
Kako nema , toliki sportski sadržaj košta

Znači kreće sezona, ne mogu da aktiviram hbo go/max i naplatili mi januar, a otkazao sam na vreme :ROFLMAO:

Nakon sto sam pisao i trazio MIK kod za prelazak kod drugog operatera, Iz Mts-a su mi ponudili 9 meseci sa 50% popusta za Box paket preko ADSL-a. Mislim da je to maksimum koji moze da se izvuce za ADSL...
Kako si ih kontaktirao? Ovaj ugovor za koji ja želim da ostvarim neki benefit je Box 3 na ADSL-u i ističe sredinom decembra.
Izgleda da treba da sačekam do tada, sudeći po tvom primeru?

Da,da cekao sam da mi istekne ugovor, i onda sam na fejsbuk stranicu pisao da mi kazu kakva je procedura za dobijanje MIK koda i prelazak kod drugog operatera. Onda su mi oni trazili podatke i sutradan me zvao taj lik da nudi prvo 8 meseci pa onda nakon sto sam rekao da napise da nisam zadovoljan on je rekao da moze eventualno jos jedan mesec da proba da isposluje. Nakon dva sata zva da javi da je odobreno, i imam 10 dana da se izjasnim , cekam da vidim da li ce Orion sta da resi za optiku kod mene u zgradi.

Tri meseca džabaka HBO i onda opet muke za odjavljivanje :LOL: zadnje dve godine redovno odjavljivao ili preko mile i njenog chata ili preko kol centra ili šta već i oni nikako da izgase. Pa zovi, juri i oba puta debelo premašilo tu granicu i termin kada trebali da izgase i oba puta tek posle nekog vremena to i uradiše. Nijednom doduše nisu naplatili ni dan tog naknadnog korišćenja ali volim da je sve po PS-u a ne da bazam i jurim nešto što ne treba da jurim i da se cimam bezveze.

Jel bese moglo to da se ugasi preko naloga na sajtu mts-a ili sam ja nesto pomesao? Jednom sam godinu dana placao to jer me mrzelo da se smaram sa kol centrom da bih odjavio.. sve danas cu sutra cu i prodje godinu dana :D

Jel moze neko ko ima Box4 Zlatni da mi kaze kolko je max brzinu izvukao na mobilnom na Wifi 5G (wifi6 ili obican).
Ja ne mogu vise od 450/350 da izvucem na Wifi 5G Wifi6.

Ne znam koji modem imaš. Kod mene je Nokia koja nema WiFi 6. Ima WiFi 5 standard.
Gigabit možeš samo preko mrežnog ako je tako slično kod tebe. Pogledaj za tvoj modem koji WiFi standard podržava.
Takođe i kod mobilnih, najsporija karika diktira brzinu.
Maxthon Snap20231017003604.jpg

Ja koristim svoj modem Asus GT-AX6000 koji ima Wifi6, MTS je u Bridge mode.
Telefon isto ima Wifi6 koji ko sto rekoh ne prelazi 450/350 pa reko da pitam kako je kod drugih.

Ruter Xiaomi R3P, tablet Xiaomi pad 5, oba na 802.11ac, wifi mreža 5GHz, kanal na 80MHz. U kuci sam, okolo nema drugih mreža svi kanali slobodni. Optika 600/300Mb/s. Rezultat je u sobi pored rutera na trpezarijskom stolu pored vrata. U sledećoj sobi pada na 250-350/200-250Mb/s. U četvrtoj sobi se signal skoro gubi tu se uredjaj povezuje na Xiaomi 4C ruter podešen kao lan repeter (isključen mu je dhcp i podesen roaming da odbija povezivanje uredjaja ako je signal manji od -55dBm. tako da pusti vezu kada uredaj se približi primarnom ruteru.

Prilozi

• Screenshot_2023-10-17-13-09-44-612_org.zwanoo.android.speedtest.png
    Screenshot_2023-10-17-13-09-44-612_org.zwanoo.android.speedtest.png
    967.2 KB · Pregleda: 18
Pošto u Box 3 daju besplatno WiFi extender ili PLA adapter, a pošto nemam Mts internet (već SBB) šta od ova dva mogu da iskoristim?
A šta bih da iskoristim:
1) da "pojačam" sbb wifi ako ekstender moža da se "upari" sa sbb cga2121
2) da mogu da gledam Iris u drugoj sobi na spratu jer mi ne daju drugi STB u HD rezoluciji jer mi je loš adsl pa može da radi samo jedan HD (opcija mi je da samo jedan radi u nekom trenutku)
3) bilo šta od ovo dvoje sa predlogom kako da se iskoristi (znači imam Box3: fix + Mob + Iris i imam SBB tv + net)

Izvinite ako baš previše lupetam, ali kad je džabe i sirće je slatko

Ako sam dobro ispratio uz nove Box ugovore više ne daju (ili ti prodaju za 1 din) ni extender ni PLA. Već daju na korišćenje i naplaćuju mesečnu rentu.

Piše da daju
Korisnici BOX 3: ...fiksna + TV Start + Omorika 12... imaju mogućnost da odaberu jedan od benefita, po izboru - da dobiju na korišćenje jedan besplatan dodatni STB uređaj ili jedan WiFi extender/PLA adapter po ceni od 1 dinara mesečno
Isto je pisalo pre mesec dana kada sam dobio Box 3

Pa.. ne daju, ranije su (pro)davali za 1 din extender (ja licno imam ugovor o kupovini), a sad se dobija na koriscenje i vraca se posle isteka UO. Na to je mislio @shamanNS.
A inace sumnjam da moze da se pojaca SBB internet sa MTS extenderom, znajuci koliko su u "ratnim" odnosima, ali javice se vec neko ko ima potpune informacije.

Nije problem da se vrati, samo hoću da iskoristim sve ono što reklamiraju - ili šire dezinformacije.
Iskreno, razočaran sam koliko su inertni, neupućeni... Mobilna telefonija je druga priča, al ovo sa tv-om: vrh mi je ako se zadrži crveno dugme na daljinskom, box se restartuje - očigledno su to uveli jer je bix toliko nestabilan i software toliko loš da mu treba ovo dugme (na žalost)

Tri meseca džabaka HBO i onda opet muke za odjavljivanje :LOL: zadnje dve godine redovno odjavljivao ili preko mile i njenog chata ili preko kol centra ili šta već i oni nikako da izgase. Pa zovi, juri i oba puta debelo premašilo tu granicu i termin kada trebali da izgase i oba puta tek posle nekog vremena to i uradiše. Nijednom doduše nisu naplatili ni dan tog naknadnog korišćenja ali volim da je sve po PS-u a ne da bazam i jurim nešto što ne treba da jurim i da se cimam bezveze.
Bitan je samo dan kada si zvao i odjavio se. To što drže još koji dan uključeno neće naplatiti.

Vrh Dno