Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Da kod SBB je upload manji, npr. za EON FULL paket je 300/30 ali zato im je tehnička podrška ljubazna do bola, rade nedeljom. Od trenutka prijave problema, dužni su da reše problem najkasnije u roku od 2 dana... u praksi, prijaviš problem u subotu popodne, u nedelju pre podne dolazi tehničar kod tebe i rešava problem. Odmah dobiješ podršku, nema čekanja satima kao kod Telekoma.

IRIS je loš loše odrađen, SBB interfejs na EONU je fenomenalno odrađen... plus imaš ove aplikacije koje MTS nema - h**ps://sbb.rs/aplikacije/moj-sbb/

SBB - U digitalizovanim podrucjima duzni su da obezbede 3 mesta (tv-a) za gledanje, s' toga jedan uredjaj koji ima vracanje do sedam dana (u zavisnosti od paketa koji je , konkretno za eon full ide eon boks) i dva uredjaja za gledanje bez mogucnosti vracanja a to su d3 mini ili d3 cam po izboru korisnika.
Smart TV aplikacija kao i ostalih 5 slotova za mobilni ili tablet (maksimalno 3 strima istovremeno) su podrazumevani za sve korisnike u mrezi i u sklopu su svih paketa bez dodatnih placanja. npr. ako imaš dva SMART televizora, možeš na jedan da staviš d3 cam i još plus eon boks :) a na drugi samo d3 cam

Još uvek daju 12 meseci za 1 din. ali moraš preko njihovog akvizitera. Možeš da zoveš i ovoga sa slike, On je iz Novog Sada ali radi celu Srbiju.

Pogledajte prilog 358855
Za iris jesi upravu jeste lose uradjen jos baguje tj jest zablokira i mora se restartuje ceo da bi proradio..

Moze li mi neko reci vezano za fixni u Box 3 paketu sta ima od dodatnih funkcija?
Vidim da pise da naplaciju indetifikaciju koja je odavno standard i besplatna kod svih mobilnih i nekih fixnih operatera.
Videh neke opcije i za dolazne pozive i za odlazne,ali ne znam da li i koliko se naplacuje.

Moze li mi neko reci vezano za fixni u Box 3 paketu sta ima od dodatnih funkcija?
Vidim da pise da naplaciju indetifikaciju koja je odavno standard i besplatna kod svih mobilnih i nekih fixnih operatera.
Videh neke opcije i za dolazne pozive i za odlazne,ali ne znam da li i koliko se naplacuje.
Dok sam imao Box 3 paket nije se naplacivala indetifikacija poziva na optici, a sta ima od dodatnih funkcija ne znam jer isti nisam ni koristio. Ono sto je istina da fiksni nije vise fiksni jer ide preko ont-a koji dobijas od njih i nedaj boze ako nema struje nema fiksnog, nema interneta nema fiksnog.

Ja ne znam tačno, nemam više fiksni od kako se pokvario telefon.
Imaš u tom linku koji si stavio i link ka cenovniku tih usluga. Najbolje da proveriš sa njima.

Ja ne znam tačno, nemam više fiksni od kako se pokvario telefon.
Imaš u tom linku koji si stavio i link ka cenovniku tih usluga. Najbolje da proveriš sa njima.
Bojim se da je to sve bajato i da nije azurirano k zna koliko.
Zato ovde pitam ako neko slucajno ima fixni i koristi nesto od tih opcija.

Identifikacija i poziv na čekanju su besplatni i odmah aktivni.

Ostale opcije nisam koristio.

Za iris jesi upravu jeste lose uradjen jos baguje tj jest zablokira i mora se restartuje ceo da bi proradio..
To nije pravilo zavisi od mnogih stvari a najvise od infrastrukture, stb itd.
Evo recimo nikad nisam imao nijedno kocenje ni na adsl, vdsl ni na optici.
Ali imam odlicnu tada bakarnu infrastrukturu jer sam na "korak" od centrale i od pre 4-5 godina sa optikom isto nikad nijedan jedini problem.
Istina je da mnogi imaju bas te opisane probleme ali nije do irisa vec kazem ima drugih stvari koje prave problem.
Iris kao iris je odlican meni i bolji ili bar isti kao eon posto kuci imam i Sbb i Mts tako i na fonu imam iris i eon.
Ali da dosta ljudi ima problem to je tacno i na tome moraju da porade.

Kako moze da se koristi taj poziv na cekanju na fiksnom?
Kada je uključena ta usluga: dok pričaš s nekim čuješ da te neko zove (kao drugi poziv, zvonjava). Obavestiš sagovornika da ćeš proveriti ko te zove i da ostane da čeka (otud naziv), pritisneš dugme Flesh na telefonu i broj 2 (druga linija). Kad završiš taj razgovor pritisneš Flesh, pa 1 i izviniš se prvom sagovorniku što si koristio uslugu koju, eto, plaćaš Telekomu.
:)

Kada je uključena ta usluga: dok pričaš s nekim čuješ da te neko zove (kao drugi poziv, zvonjava). Obavestiš sagovornika da ćeš proveriti ko te zove i da ostane da čeka (otud naziv), pritisneš dugme Flesh na telefonu i broj 2 (druga linija). Kad završiš taj razgovor pritisneš Flesh, pa 1 i izviniš se prvom sagovorniku što si koristio uslugu koju, eto, plaćaš Telekomu.
:)
Hvala na odgovoru😀 Posto sam na Box4 Plavi Lite preko optike, jel potrebno to dodatno aktivirati ili je vec aktivirano?

Koristim net i fixni tel (valjda bese box2,tel mora zbog neta a samo mi je net trebao) sada me zvali i nude tv na 2 godine besplatno posto koristim njihov net a posle tih 2 godine nisam u obavezi da produzim ugovor.
Da li je to istina ili je u pitanju neka prevara u smislu nekih skrivenih troskova ili da ce posle da izmisle jos nesto i da me uslove da moram da uzmem tv pretplatu?
Ja u principu tv programe i ne gledam niti su mi potrebni nego bih to dao majci da gleda a nije mi ni za nju bas potrebno.

Poslednja izmena:
Koristim net i fixni tel (valjda bese box2,tel mora zbog neta a samo mi je net trebao) sada me zvali i nude tv na 2 godine besplatno posto koristim njihov net a posle tih 2 godine nisam u obavezi da produzim ugovor.
Da li je to istina ili je u pitanju neka prevara u smislu nekih skrivenih troskova ili da ce posle da izmisle jos nesto i da me uslove da moram da uzmem tv pretplatu?
Ja u principu tv programe i ne gledam niti su mi potrebni nego bih to dao majci da gleda a nije mi ni za nju bas potrebno.
Sto bi bila prevara pobogu, ja imam box3 i dali mi za Dž TV na 2 godine po ceni ovog boxa3 sto koristim, dobio 500/160, dodatnih 100 GB, omorika 16, wifi extender, MAX HD kanale itd. i sve sto ide uz box4 plavi samo mi jos niza cena nego sto sam ovaj box3 placao😉
Do sad 6000 a od oktobra 5000.

Ne daje MTS nista dzabe, sve to stari korisnici kroz obnove ugovora bez benefita plate. Zato se novim korisnicima daje sakom i kapom a stare ne j*bu ni za suvu sljivu. Zato i imaju najveci broj prelazaka iz jedne mreze u drugu jer niko nece da bude budala i da placa za druge kada i sam moze na drugom mestu da bude nov korisnik i da ga cene i postuju a posle dve godine opet prelet negde gde su bolji uslovi za nove korisnike.

Dogod se MTS i svi ostali ne opamete bice ovako da svake dve godine pojedine ne mrzi da sve raskinu i da predju kod drugoga.

Nije samo kod nas skoron svuda da ne kazem svuda je tako.
Poenta je navuci novog korisnika i nadati se da ce ostati sto duze.
Stare korisnike sa sitnicama drzati i to je politika svih operatera/providera u svetu.
Ono sto na pocetku dobijes moras kasnije sve dobro da platis ili da menjads providere svake dve godine.
Tipa ja sam sad sklonio sve koaksialne kablove po stanu, sto bi znacilo da moram ponovo da razvlacim sve kablove ako prelazim kod drugog providera.
Oni se nadaju da ce nam biti mrsko da to radimo a i u pravu su masi ljudi se smuci i ostanu tu gde su.
Meni i nije presudna cena samo da je usluga kvalitetna.

Ne daje MTS nista dzabe, sve to stari korisnici kroz obnove ugovora bez benefita plate. Zato se novim korisnicima daje sakom i kapom a stare ne j*bu ni za suvu sljivu. Zato i imaju najveci broj prelazaka iz jedne mreze u drugu jer niko nece da bude budala i da placa za druge kada i sam moze na drugom mestu da bude nov korisnik i da ga cene i postuju a posle dve godine opet prelet negde gde su bolji uslovi za nove korisnike.

Dogod se MTS i svi ostali ne opamete bice ovako da svake dve godine pojedine ne mrzi da sve raskinu i da predju kod drugoga.
Druze, pa ja sam jedno stari korisnik da ne racunam al nekih 12 god unazad, ne znam o cemu pricas ko kao novi korisnik dobije sta?
Nisam novi korisnik u februaru ili martu mi istice ugovor od 2 godine.
Jos kad bi on citao sta drugi pisu nego je ogorcen na mts nesto i svaki cas ugrabi priliku da ih malo pljucne.
Sta ces, opusti se i ne ulazi u raspravu samo to mu uza specijalnost onda krene off, mene prosli put navukao🍻

Druze, pa ja sam jedno stari korisnik da ne racunam al nekih 12 god unazad, ne znam o cemu pricas ko kao novi korisnik dobije sta?

Jos kad bi on citao sta drugi pisu nego je ogorcen na mts nesto i svaki cas ugrabi priliku da ih malo pljucne.
Sta ces, opusti se i ne ulazi u raspravu samo to mu uza specijalnost onda krene off, mene prosli put navukao🍻
Pa jel bilo da su novim korisnicima davali po 14-18 meseci za 1 dinar, ko ce to da plati? Ti mislis da je premijer liga koja je na mts-u besplatna, nije placena je 600 miliona eura za prava da moze da uvrsti u svoju listu kanala koju prikazuju na iris-u. Samo polako sve ce to da dodje na naplatu pre ili kasnije.

Niti sam ja oogorcen ali moje su oci otvorene a daleko duze sam imao samo broj za mobilni nego sto si ti kod njih korisnik a posle vise godina seljakanja adsl-a od sezam pro-a, do ptt-a, pa do euneta i slicnih provajdera sam na kraju prebacio sve u mts da objedinim uslugu. Imao box 3 godinam a posle sa vdsl-a presao na optiku.

Ti ces tek da otvoris oci ali tada ce da bude kasno kao sto sam i ja kasno resio da dam nogu u dupe mts-u i da idem tamo gde je meni bolje i gde me cene a ne da me ponozavaju.

Naravno da citam sta drugi pisu ali to ne znaci da nemam pravo na svoje misljenje i da kazem sta mislism o celoj ovoj situaciji. I moj drug je kao ja godinama na mts-u samo je on koristio box 2 paket da bi mu isto nedavno ponudili novi box 3 sa brzim netom po ceni box 2 paketa i naravno drugar je prihvatio. Jer je on jedan od onih sto ga mrzi da dise a ne da uzme nesto da promeni u zivotu.

Uzmi ako misliš da ti treba i odgovara ti MTS net. Nije nikakva neobična ponuda, sestra je produžila box 3, dobila je box 4 po ceni box-a 3.
Kod nje nema drugih opcija ili usluga. To sada daju kao pogodnost za produženje. Nije baš ni mala stvar

Obavezno proveri prvo sa mts-om, ako se odlučiš za ostanak i box3, da li ti je net dobar i mogu HD televiziju da ti puste. To su npr. Start HD, Plus HD, MAX HD paketi.
Ako nije dobar net, onda zaboravi ponudu, kukačeš da ti je pala brzina net-a.

Pusti politiku. ko šta. ko koga i slične gluposti. Ako imaš i druge opcije, proveri prvo šta ti se isplati. Imaš iskustva po drugim temema.

Tesko da imas duze kod njih staz za mobilni kad sam ja imao verovatno si isao u OŠ jer sam prvi mob broj imao u Mobtelu od '96 a posle presao na Telekom Srbija '98 kad su i poceli sa davanjem mobilnih usluga tako da teako od mene matore drtine da si u TS duze da ne pricam o NMT mrezi koju nisam koristio licno '94 ali moj pokojni otac jeste.
Ko bre prica o tih 14-18 meseci, nas dvojica pricamo kao stari korisnici o ovome sto smo MI dobili a odlicna je ponuda bar meni, za 4200 imam box4 plavi komplet sa TV i sto ide u paketu koji sad kosta preko 6000 dinara, eto stari korisnici dobili a ti odmah pises kako samo novi dobijaju itd poznatu pricu, sto u sustini i jeste(nazalost) ali to je kod svih operatera isto, samo novi imaju top benefite stari bezveze, a moj benefit meni je zaista dobar i neocekivan kad preracunam 48000 na 2 godine usteda.
Meni ok, ako za dve godine opet to ponude pristajem opet ako ne daju nesto zanimljivo videcu sa yettelom tada al ima cele 2 god do tada i ne razmisljam sad.
Najvise uzeh ponudu zbog klinaca jer sad umesto 200/80 imaju 500/160, a ja uzeo zbog sebe TV zbog AS da gledam fudbal, zeni dao 100GB svaki mesec 2 god meni ne treba imam neogranicen na sluzbenom broju + 16GB uz omoriku i sve to jeftinije placam nego predhodne dve godinu u vreme sad kad sve cene odose gore od mog nesrecnog dizela 230 din, preko mleka, jogurta itd.
A da pritom imam i Sbb samo TV jer me je sramota sta su mi nudili i za koje novce da su i sami rekli da je bolja mts ponuda, a njih imam odavno zbog SK dok je iole vredeo sad mi osta samo N1 cisto da se cuje i druga strana ne samo AV.

A da inace sam na njihovom netu od kad su poceli komercijalnu ponudu interneta prvo imao njihov adsl bese (128/64) naravno dizali brzine a to mi bese prva kod njih pre njih SezamPro ili tako nesto pa vdsl, pa optika pre 4-5 godina, tesko da imas veceg staza od mene kod njih😎
Da ne pricam o dialup-u pre vise od 20 godina🤣 ja to deci i ne mogu da objasnim kolika je brzina bila da jednu mp3 pesmu od 4mb skidas po 3 dana peko mazge, e to su bili dani...

Poslednja izmena:
Jel to pocelo merenje čiji je veći
Ja optiku imam zadnje 2 god , istice mi ugovor za mesec ipo , najbolja ponuda što se plaćanja tiče jr orion duo paket , plus mob mts broj , ali usluga na optici mts nije skoro štucnula za 2 god - i to nešto znači
A ko ima veći zavisi ko koje naoćare nosi
Pozdrav

Ne, naravno da nije niti za tim ima potrebe, odrasli smo ljudi(nadam se) samo pricamo.
Za 5 god ni meni optika nijednom nije zabagovala koliko se secam i uvek je na max koliko to server sa kog skidam moze da isporuci

Uzmi ako misliš da ti treba i odgovara ti MTS net. Nije nikakva neobična ponuda, sestra je produžila box 3, dobila je box 4 po ceni box-a 3.
Kod nje nema drugih opcija ili usluga. To sada daju kao pogodnost za produženje. Nije baš ni mala stvar

Obavezno proveri prvo sa mts-om, ako se odlučiš za ostanak i box3, da li ti je net dobar i mogu HD televiziju da ti puste. To su npr. Start HD, Plus HD, MAX HD paketi.
Ako nije dobar net, onda zaboravi ponudu, kukačeš da ti je pala brzina net-a.

Pusti politiku. ko šta. ko koga i slične gluposti. Ako imaš i druge opcije, proveri prvo šta ti se isplati. Imaš iskustva po drugim temema.
Valjda mi je dobar net 50 Mb/s,inace nemam drugu mogucnost za net osim mts - a.

Uzmi i probaj. Imaš otkazni rok dve nedelje ako se ne varam, možda i mesec dana.
Meni je lepo radio IPTV na 50mb/s. I to prilično dugo na tri TV-a.

Samo je kvaka u tome što je većina korisnika još uvek na vdsl-u, prinuđena samo na mts. Nemaju gde.
Doduše od skoro je tu yettel ali sve je to beskorisno kada nisi na optici pa da možeš da šaraš na dve godine.

Vrh Dno