Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@Wizard74 @BobRock9x @shamanNS Ja sve što imam da kažem na ovu temu je da posle preko 20 raskida svega i svačega (što uključuje i anekse, prelaske na druge konfiguracije BOX paketa, zamene terminalne opreme, komercijalne raskide gde plaćam naknadu štete, raskide gde je oproštena naknada štete kao i raskide koje je naredilo Ministarstvo) u Telekomu i do dana današnjeg nisam banovan već imam 2 BOX paketa i Omorika 3 mobilni broj. Banovan sam jedino u A1 zato što sam pronašao unlimited LTE data exploit i uredno im to prijavio direktno IT službi koja je prosledila to korisničkom, od čega sam dobio Motorola One telefon i taj večni ban, i eventualno možda je igralo ulogu u banovanju to što sam pisao kako im je loša mreža (dok su se zvali Vip, vidim da se nisu poboljšali ni malo u te 3 godine 😉) ovde na forumu (zbog čega sam i na forumu bio shadowbanovan te 3 godine).

Zato sam i napisao koje banovanje. U mts-u treba da napravis bas tesko sr*nje da bi dospeo na crnu listu i to kada kazem mislim bas na tesko.

Svaki ruter, cak i ako u njemu po difoltu nema opcija za AP mod, moze da se setuje u AP mod. Dakle odgovor na tvoje pitanje je, da. Tu postoje dva pravila: 1) SSID na drugom ruteru (Tenda) treba da bude razlicit od SSID primarnog rutera; 2) wifi kanali primarnog i dodatnog rutera takodje bi trebalo da budu razliciti da ne dodje do preklapanja - tj. da ne smetaju jedan drugom. Napomena: AP dobijas kada dva rutera povezes mreznim kablom, nadam se da si na to mislio.
Mislio sam da tenda primi signal preko wifi i da salje signal preko wifi i kablom da povezem komp

Mislio sam da tenda primi signal preko wifi i da salje signal preko wifi i kablom da povezem komp
Stari ruter mozes pretvoriti u Access Point (gore objasnjeno) ili Wireless Extender/Repeater, ali ne u oba u isto vreme. Proveri koje opcije imas u samom ruteru (Tenda)?
Ako od njega napravis access point imaces i wifi i lan na Tendi, a ako napravis wireless extender, imaces kao sto mu ime kaze samo ponovljeni wifi. Imaj u vidu da kada koristis extender signal mora biti bar 50% jacine na mestu gde bi stavio taj extender, da bi to imalo smisla. Imaj u vidu i to da ce se i kvalitet i brzina veze smanjiti nakon extendera.

Danas se vise ne koriste extenderi/repeateri i smatraju se zastarelom tehnologijom, vec mesh sistemi.

Gde se na moj mts i stb boxu vidi sta je aktivirano? Mislim na pakete kao recimo HBO, Extra paket itd. Ako ima neko nesto aktivirano pa da slika bilo bi super. Hvala
U moj mts gore desno imaš vaše usluge, i tu izabereš box i vidi se ispod. U meniju za podešavanja stb uređaja imaš istoriju kupovine.

@Zeha Pošto već pitaš, ukratko: Moj korisnički nalog, po JMBG-u, je zaključan i ne može mu se dodeliti ni registracija pripejd broja. Probao u nekoliko "Vip centara" dok su još bili Vip. Samo "shop manager" može da ima uvid u stare ugovore i brojeve, i obično mi kažu da ne mogu da mi kažu šta se dešava i da pišem mejl na koji ne odgovore. Tako da sam ja sprečen da na svoje ime imam bilo koju uslugu u A1 (uključujući i registrovan pripejd broj).

@BobRock9x Koliko ja znam Telekom banuje samo ako im duguješ nešto dovoljno dugo da te tuže, i to samo dok ne isplatiš to dugovanje 🙂

Auuuu, pa sta si im radio čoveče.
Ne mogu da zamislim situaciju, jedino da si im se svima naspominjao rodbine ili prebio nekog u poslovnici... :)

zato što sam pronašao unlimited LTE data exploit i uredno im to prijavio direktno IT službi koja je prosledila to korisničkom, od čega sam dobio Motorola One telefon i taj večni ban, i eventualno možda je igralo ulogu u banovanju to što sam pisao kako im je loša mreža ovde na forumu
@Zeha Sve sam već napisao, to je cela priča. Nebitno, zato i nisam paradirao to na blogu i svuda. Smešno je.

Čak sam i na Tviteru blokiran, bez razloga, jer mesecima nisam pričao sa njima i onda su me blokirali.

1622530084690.png

Ako te zanima još nešto, javi mi se u DM. Da ne zagađujemo temu više, već sad sam preterao.

U poslovnici u Kg me ladno otkačiše za extender, u fazonu nije nam poznato da se daje za din. Ja reko ljudi pa pise na sajtu, za korisnike box 4 plavi, a proverio sam i u centrali u Bg, al dzabe...

Naruci emailom na [email protected] i obavezno navedi da si isao u poslovnicu u svom mestu i sta su titamo rekli...
U zahtevu navedi ime, prezime, adresu, tel. broj i sifru korisnika (pise u recunu, levo gore).

Produzio sam box 3 paket (fiksni, net i tv). Dobio sam 3 meseca po dinar, koliko sam i trazio. Ugovor je glasio na dva meseca po dinar i kao prilog je bio dokument kojim je odobren jos jedan mesec.

U poslovnici u Kg me ladno otkačiše za extender, u fazonu nije nam poznato da se daje za din. Ja reko ljudi pa pise na sajtu, za korisnike box 4 plavi, a proverio sam i u centrali u Bg, al dzabe...
IMG_9032.jpg

Evo pokaži im ugovor, kako izgleda.

Hvala puno na inf. Msm da se oni prave l...a zasto nzm, jer je stvar prosta. Ako je na sajtu jasno napisano, ko moze da ga kupi za din, sta tu ima da dalje da se polemiše.

Kako ljudi koji su pod ugovorom i imaju Q11 box da dođu do novog MTS-ovog Iris box-a Skyworth HPH07?
Palo mi napamet da se prijavi da je neispravan Q11 tipa da se gasi ili gubi kontakt :D Jel bi moglo to da prođe?

Probaj.
Reci im da se cuje zujanje i kvrckanje, da prekida, da si paranoican i da te strah da ce se zapaliti ... :)

Od juče korisnik box3 Plus, instalirano ovo sto ste predlagali ovde (Q2 i Hph07). Pohvala za montere, sve uredno sve počišćeno, kao da nisu bili :) Net preko moba i Ratel test 204/67, kasnije uveče oko 21h brzine bile oko 115/60 pri proveri. Preko kabla nemam net tj nemam komp da proverim :)
Obzirom da imam sbb i dalje, slika na d3mini je bolja za razliku od ovih SD na Irisu. HD na Irisu za mene odlični. Ovo pogledao na brzinu jer TV slabo gledam, uglavnom deca vrte crtaće tako da i nisam nesto kompetentan oko TVa. Sledi privikavanje na Iris i pretragu kanala itd...deluje komplikovano :)

Kako ljudi koji su pod ugovorom i imaju Q11 box da dođu do novog MTS-ovog Iris box-a Skyworth HPH07?
Palo mi napamet da se prijavi da je neispravan Q11 tipa da se gasi ili gubi kontakt :D Jel bi moglo to da prođe?
Možda po ugovoru imaš pravo na još neki dodatni box.

Tako je kod mene bilo, imao sam 2 komada Q11 i kad se pojavio ovaj najnoviji pravac u poslovnicu po ovaj treci gratis. Box 4 plavi.

Danas su mi uveli box3 optiku, ja zadovoljan... Zvao sam call centar da pitam kako mogu da proverim stanje besplatnih minuta za fixni tel i teta mi rece pa mozete nas da pozovete :) . Wtf zar ne moze preko aplikacije?

И мене занима за фиксни, листинг.

Sad sam malo gledao fudbal i primetio sam da slika malo secka. Sta moze da bude problem? Na exe netu mi je bilo perfektno preko coax kabla...

И мене занима за фиксни, листинг.
Listing poziva za zadnja 4 meseca može da se vidi preko sajta https://moj.mts.rs/

Za besplatne minute ne znam pošto ne koristim Box, ali može da se vidi ukupno trajanje razgovora u mesecu (bez zaokrugljivanja svakog razgovora na minut). Kod mene je podeljeno na Domaći ka fiksnim i Domaći ka mobilnim mrežama, ali postoji i prikaz po zonama, gde se verovatno prikazuje ostvarni saobraćaj sa drugim zemljama.

Nisam uspeo pronaci na prethodnih par strana da je neko pisao o ovome, pa me zanima da li je moguce praviti "custom" box4 pakete, nesto tipa BOX4 Beli(ali da u to ukljucim 4 broja telefona i da ne budu na omorika 3 nego na omorika 1 paketu)?

Imam jos jedan problem. Svaki put kad ugasim pa ponovo upalim iris on mi trazi password? Inace sam promenio default pass zbog decice da ne mogu da cackaju...

Da li je moguce na huawei stb q11- preko av out se spojiti na pojacalo /AVR risiver kako bi zvuk isao preko muzckog sistema jer ima neko iskustva sa tim.

Stoji na 60 hz ali nisam uspeo da nadjem podesavanje na 50hz ni na irisu ni na tv-u, u piranju je stariji samsung plazama tv.

Vrh Dno