Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pozdrav drustvo ..

Treba mi savet tj vase misljenje, trenutno sam u SBB-u i imam paket TRIO Gold , nude mi EON Full za 3999 din s tim da su mi trazili da doplatim prikljucak za D3 mini oko 2000 + 230 din mesecno koriscenje D3 mini , tako nesto. Ja sam im rekao da cu mozda pristati na ponudu ali samo ako mi ponude D3 mini bez prikljucne takse i bez placanja mesecnog korsicenja pa je ostalo da se to proveri kod sefova jer sam im rekao da ako mi to ne ponude preci cu u MTS itd .. Cimaju me vec dva dana a ja nikako da se javim jer ne znam sta mi je ciniti , s jedne strane ako predjem u MTS ( Fiksna + Net100/ Net400 + TV Max = 3900 din ) imao bih 6 meseci po 1 din, znaci ustedeo bih 200e sto nije mala lova. S druge strane citam iskustva ali su sva vezana za optiku a kod mene u Zrenjaninu je nema , bar koliko ja znam , pa me interesuje vredi li uzeti ovaj BOX paket bez optike umesto NEO Full ?

Za stare korisnike nema nikavih popusta i benefita pa sam popizdeo kad su mi trazili da im to sve dodatno platim a kod njih sam skoro 15g , a onda pomislim pa vi bi vise voleli da ja vas muzem umesto vi mene pa lepo odem u MTS i ustedim lovu , pa posle 2.5g opet odem u SBB i tamo uzmem 6 mesci po 1din kad se vec prave toliko glupavi.

Koliko je komlikovan prelazak iz SBB u MTS i na sta da se obrati paznja ?

Nekad davno sam bio u MTS ali zbog boljih brzina neta sam presao u SBB , a to da li je treutnih 150 ili ce biti 100 Mb/s ne igra mi nikakvu ulogu ako bez optike daje tu brzinu i da radi stabilno. Sto se tice fiksnog kako sam procitao ovde, treba ici na nov broj jer je velika zezancija da ostane isti , vidim da se spominju i neki problemi oko paketa koji su ukljuceni i pretplatu ali o tom potom i ovako sam preterao :)

Pozdrav drustvo ..

Treba mi savet tj vase misljenje, trenutno sam u SBB-u i imam paket TRIO Gold , nude mi EON Full za 3999 din s tim da su mi trazili da doplatim prikljucak za D3 mini oko 2000 + 230 din mesecno koriscenje D3 mini , tako nesto. Ja sam im rekao da cu mozda pristati na ponudu ali samo ako mi ponude D3 mini bez prikljucne takse i bez placanja mesecnog korsicenja pa je ostalo da se to proveri kod sefova jer sam im rekao da ako mi to ne ponude preci cu u MTS itd .. Cimaju me vec dva dana a ja nikako da se javim jer ne znam sta mi je ciniti , s jedne strane ako predjem u MTS ( Fiksna + Net100/ Net400 + TV Max = 3900 din ) imao bih 6 meseci po 1 din, znaci ustedeo bih 200e sto nije mala lova. S druge strane citam iskustva ali su sva vezana za optiku a kod mene u Zrenjaninu je nema , bar koliko ja znam , pa me interesuje vredi li uzeti ovaj BOX paket bez optike umesto NEO Full ?

Za stare korisnike nema nikavih popusta i benefita pa sam popizdeo kad su mi trazili da im to sve dodatno platim a kod njih sam skoro 15g , a onda pomislim pa vi bi vise voleli da ja vas muzem umesto vi mene pa lepo odem u MTS i ustedim lovu , pa posle 2.5g opet odem u SBB i tamo uzmem 6 mesci po 1din kad se vec prave toliko glupavi.

Nekad davno sam bio u MTS ali zbog boljih brzina neta sam presao u SBB , a to da li je treutnih 150 ili ce biti 100 Mb/s ne igra mi nikakvu ulogu ako bez optike daje tu brzinu i da radi stabilno. Sto se tice fiksnog kako sam procitao ovde, treba ici na nov broj jer je velika zezancija da ostane isti , vidim da se spominju i neki problemi oko paketa koji su ukljuceni i pretplatu ali o tom potom i ovako sam preterao :)
Ti pre svega treba da vidiš da li ti telefonska parica podržava 100. To je u slučajevima kada si blizu centrale. Godinama sam uporedo koristio SBB i mts net 20 (privatna kuća, tri stana, bilo potrebno). Neuporedivo stabilniji je bio mts.

Posle mnogo godina sam na staroj adresi otkazao sbb net jer je bilo mnogo često prekida, ali i lošeg signala, nestabilne brzine interneta koja je i u trenucima kada su povećali na 100, znala da bude ispod mts-ovih 20.

Prešli su moji (ja se odselio) na optiku i nijednom nisu zvali da kukaju kako nešto ne radi.

Bakar je kod mene bio izuzetno stabilan i u najgorim vremenskim uslovima, kada su reke išle ulicama.

Prebacivanje broja nije nikakva posebna procedura. Od Telekoma čak dobiješ i privremenu numeraciju (kako bi dobio kompletnu uslugu) dok SBB ne odobri prenos broja u mts, odnosno prodje otkazni rok.

Obratiti pažnju na opremu, odnosno na to da bude nova.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ни ја то не бих боље срочио, Телеком (мтс) дефинитивно има најстабилнији интернет, бар мене дивних 10 година служи, можда пукне једном у току месец дана (ресетује се рутер сам од себе) али контам да је то до пакета (10/1), вероватно је на бржем протоку још стабилнији. Брзина због парице и шума не прелази у довнлоаду више од 8.50 а у аплоаду иде до 0.70, мени је одлично, чак ни еон бокс не вуче превише интернета како сам мислио да ће да оптерети везу. :d

Pozdrav drustvo ..

Malo je i do sreće sa mts-om. Ja sam na uvodjenje usluga i konačnu aktivaciju box 4 paketa cekao vise od 20 dana. S obzirom da je iptv u pitanju, kvalitet slike zavisi od kvaliteta mreze. Protok 10/1 jedva ostvari 7.5/0.6, pritom cesto varira, a ledi/kocka se slika na tv-u.

Zavisi koji ces paket/protok plus ako ti treba N1 I Nova S, mozes da uzems Eon porodicni za 499rsd mesecno, bez UO. Na kraju, na tebi je odluka, ali Box 4 svakako ima svoje prednosti

Povodom SD paketa,kojeg su mi bez mog odobrenja ,stavili u ugovor,dobio sam odgovor da se HD kanali dodatno placaju,ugovaraju.
Pojma nemam o čemu pričaju.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Hvala puno na brzom odgovoru , prvi korak je proveriti da li parica podrzava 100 mb/s brzine .. Ako bude jos nekih nedoumica javljam se :)

Kako placaju?Zar nisu sad HD kanali u svim paketima?
U ugovoru, je neko stavio plus SD tv paket,koji nigde ne postoji.
Razumeo bih da postoji vise tv paketa unutar jednog boksa,ali ovako, da mi call centar kaze, da sam potpisao ugovor za penzionere, koji imaju stari tv,je ne smesno,nego bezobrazno.

Poslednja izmena:
Tamo su mi rekli da se HD kanali dodatno plaćaju!!!

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 10237/102395 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 15773/142672 kbps
Noise Margin(Up/Down) 10.5/8.9 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/1.1 dB
Output Power(Up/Down) -31.6/13.3 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 85/1004
Interleave Delay(Up/Down) 2/5 ms
INP(Up/Down) 1/2 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 1933/0
FEC Errors(Up/Down) 40971/47633
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 617 h 28 min 47 s

Da li je mnogo grešaka za ovoliko sati rada modema?

Hvala!

Ja sam razumeo da si zvao call centar.Izgleda da ni oni sami ne znaju sta pricaju.Kao imas stari tv pa zbog toga ne moze.Gluposti.

U kom si ti to gradu kada ne znaju? I kada lupetaju

Neces verovati Beograd.
Opet sam ih zvao jutros,opet ista prica, da se u plavom box 4 paketu,doplacuje hd paket.
Ne znam, koje, i cije sendvice oni konzumiraju tamo????

Poslednja izmena:
Oni kazu da bi se proverilo da li parica moze da nosi odredjenu brzinu mora se imati fiksna linija kod njih , bezveze , znaci moras uzeti fiksnu liniju da bi to uopste i proverio , pretpotavljam da bi izlaskom neke njihove ekipe to moglo da se proveri. A da vas pitam , mislim da komsinica pored mene a koja radi kod njih ima MTS , znaci stan pored , da li mi ona moze biti neki reper za brzinu parice tj ako ona ima net brzine 100 Mb/s onda bitrebalo da i ja imam tu mogucnost, zar ne ?

Poslednja izmena:
Neces verovati Beograd.
Opet sam ih zvao jutros,opet ista prica, da se u plavom box 4 paketu,doplacuje hd paket.
Ne znam, koje, i cije sendvice oni konzumiraju tamo????

Jesi na nekom od "novih" box paketa?

Da probamo iskristalizati ako je moguce dve stvari, posto nakon procitanih 50-tak stranica i dalje ima poprecnih razmisljanja:

1. Nakon isteka ugovora sa MTS-om za neki Box paket, ukoliko se zeli ostati na istom i dan nakon isteka potpisati novi ugovor jer se to vodi kao 'Novi' ugovor ili kao 'Obnova' ugovora, samim tim jel se dobija 6 meseci ili 3 meseca gratis?

2. Na sajtu stoji '** HD kanali su dostupni tamo gde postoje tehničke mogućnosti.' a kad se pokusaju gledati stoji da nisu kupljeni...Box 4 je u pitanju...Jel do tehnickih mogucnostili ili do placanja? Kako im doskociti?

Oni kazu da bi se proverilo da li parica moze da nosi odredjenu brzinu mora se imati fiksna linija kod njih , bezveze , znaci moras uzeti fiksnu liniju da bi to uopste i proverio , pretpotavljam da bi izlaskom neke njihove ekipe to moglo da se proveri. A da vas pitam , mislim da komsinica pored mene a koja radi kod njih ima MTS , znaci stan pored , da li mi ona moze biti neki reper za brzinu parice tj ako ona ima net brzine 100 Mb/s onda bitrebalo da i ja imam tu mogucnost, zar ne ?

Podnesi zahtev, oni provere mogućnosti, nema šta da potpisuješ ako ne radi. Bar je kod mene tako bilo.
Imaš otkazni rok 14 dana, uvek dobijem papir koji se popuni i podnosi se zahtev za raskid ugovora.

To bi @HDMI trebao da uradi ako mu je ta opcija u opticaju. Inače hvala za upozorenje, moraću sada da pripazim za prelaz na BOX 4 šta su napisali u ugovoru.
Meni tu nije jasna jedna stvar, da li ti u samom ugovoru piše PLUS SD, bar sam te tako razumeo. Ako piše samo PLUS TV (bar je kod mene tako) onda moraju da ti uključe HD kanale ukoliko postoje tehničke mogućnosti (zaobiđi poslovnicu, korisnička, opcija 3 za aktivaciju i zahtevaj da ti aktivraju HD kanale ako su ti ranije radili). Ne vidim kako mogu da ti naplate paket koji nemaju u ponudi, nema ga u menijima STB-a (bar ga nije bilo do pre neku nedelju), nema u cenovniku, nema ga na sajtu... najveći problem za njih je bio što ih nigde nema kao ponuda i nemaju na šta da se pozovu u vezi naplate a u ponudi stoji "** HD kanali su dostupni tamo gde postoje tehničke mogućnosti.".

Pripreti raskidom, zahtevaj umanjenje cene, ratel... nemam pojma šta ti odgovara.

Da probamo iskristalizati ako je moguce dve stvari, posto nakon procitanih 50-tak stranica i dalje ima poprecnih razmisljanja:

1. Nakon isteka ugovora sa MTS-om za neki Box paket, ukoliko se zeli ostati na istom i dan nakon isteka potpisati novi ugovor jer se to vodi kao 'Novi' ugovor ili kao 'Obnova' ugovora, samim tim jel se dobija 6 meseci ili 3 meseca gratis?

2. Na sajtu stoji '** HD kanali su dostupni tamo gde postoje tehničke mogućnosti.' a kad se pokusaju gledati stoji da nisu kupljeni...Box 4 je u pitanju...Jel do tehnickih mogucnostili ili do placanja? Kako im doskociti?

1. ni jedno ni drugo, ona treća opcija 2 meseca/dinar za istu uslugu i njenu obnovu (zato nisam imao mogućnost da prigovaram na uskraćenu HD uslugu).

2. Još ne znam kako je uspelo :) cimao sam ih dva meseca. Meni je pisalo "nema kanala" ili sigurno nije bilo ništa u vezi kupovine (promenila se potpuno ponuda kroz meni kada su uključili novi BOX paket nakon prošlog BOX paketa, u smislu da su nestale opcije za kupovinu HD kanala npr.)

Meni u ugovoru pise Plus SD.Niko me nije pitao , da li hocu SD ili HD.
Kada sam dosao u poslovnicu,rekao sam da hocu BOX 4, oni su mi rekli da mogu imati max 100 mega na vdsl-u,jer sam na 1 metar od isturenog stepena, po njihovom programu.Odabrao sam 50/8,dosao kuci,i nemam HD kanale.Pogledam ugovor, tamo pise Plus SD.

Meni u ugovoru pise Plus SD.Niko me nije pitao , da li hocu SD ili HD.
Kada sam dosao u poslovnicu,rekao sam da hocu BOX 4, oni su mi rekli da mogu imati max 100 mega na vdsl-u,jer sam na 1 metar od isturenog stepena, po njihovom programu.Odabrao sam 50/8,dosao kuci,i nemam HD kanale.Pogledam ugovor, tamo pise Plus SD.

Znači da sem u različitim brzinama interneta i IPTV usluga se izgleda razlikuje između optike vs adsl/vdsl.

Neko je odlicio, da sa ovakvim parametrima, ne mogu da imam HD kanale!
ec4dd9388201ac56704d845774703a83.jpg

A kad si potpisivao ugovor,nisu ti nista rekli?Na sajtu lepo pise sta ide u koji paket i sad nikom nista.*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i...

U poslovnici mi nisu nista rekli.Call centar,od 5 poziva,pet razlicitih odgovora.Najnoviji odgovor je, da se prefiks SD u TV paketu,dodeljuje tamo gde nema tehnickih mogucnosti za HD kanale, sto u mom slucaju ne odgovara stanju na terenu.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Nisam pametan šta da ti kažem, imaš komotno uslove za HD.
Šta možeš da uradiš ne znam, da li prigovor ratelu, da li imaš pravo na raskid...

Meni su ovo parametri, tri STB-a, zgrada iz '68-me, instalacija iz tog vremena do isturenog stepena, čak i po stanu je matora žica (optiku smo potpisali ali tek treba da stigne, najava radova je za novembar za sada):
MaxthonSnap20190822233504.jpg
Nestajalo je struje pre par dana, non stop kopaju nešto u okolini, budu parametri bez mnogo greški posle par restarta modema.
Radi bez problema i net i TV bez obzira na ovaj broj greški.

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno