Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Svaka usluga se naplacuje od trenutka kada se ona instalira, a sam Box, kao Box od trenutka kada su sve aktivne.

Šta se dešava ukoliko mi budu instalirali opremu oko 20. decembra, prvi od šest meseci koji su besplatni je zapravo to parče od 20. decembra do 1. januara? [emoji848]
Zanima me jer sam na Orionu u obavezi do 31. decembra, pa da smislim kako mi je najisplativije da potpišem ugovor za box

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Nije mi ideja da plasim Ujka Edija, nego se sada tek setih da pitam, sve zaboravim ;)
Da li je neko imao situaciju da NEMA fixni, i trazi Box, a oni ne mogu VDSL da isporuce? Sta se desalo?

Cekam bas odgovor za takvu kombinaciju :)

Videcemo da li ima VDSL portova posto su pre nekoliko godina bili izriciti da ne moze nikakav Box paket ako nema tehnickih uslova za fiksnu liniju.

Nije mi ideja da plasim Ujka Edija, nego se sada tek setih da pitam, sve zaboravim ;)
Da li je neko imao situaciju da NEMA fixni, i trazi Box, a oni ne mogu VDSL da isporuce? Sta se desalo?
Ujka Edi nažalost nije na Orionovoj optici, nego na ADSL-u. Da imam uslova za Orionovu optiku, verovatno ne bih uzimao box [emoji14] Ali dobro, makar imam fiksni, pa samim tim ispunjavam uslove za box, s tim da bih ja uzeo optiku, tj. plavi box, s obzirom da ima već dva-tri meseca otkako imam telekomovu optiku u zgradi :)

Prošlo mi vreme za edit posla, elem, kolega na drugoj temi javio da je danas promocija u Immo centru, a kako mi je to u komšiluku, skoknuo sam kako bih potpisao ugovor. Osam meseci je po dinar, uzeo sam box 4 plavi.

E sad, ima tu nekih nejasnih momenata, rekoše mi da broj koji budem dodao za 100gb se dodaje na moj račun, što je u suprotnosti sa onim što sam do sada čuo i o čemu se pisalo ovde. Uglavnom, brojevi koji se budu priključili na tu promociju za deljenje interneta imaju 10% popusta na pretplatu.

Racun se salju na racun vlasnika broja telefona.

1.png

Tako je i meni bilo rečeno ranije, verujem da ovi danas nisu bili najbolje upućeni.

Ono što me još zanima - dodao bih sestru kao broj za onih 100gb. Međutim, ona je pod ugovorom do 5. februara, na paketu Mix XL (1200 dinara). Prebacio bih je na Omoriku 1 koja je jeftinija (1100). Da li treba da čeka istek ugovora da bi potpisala jeftiniji paket, ili može da plati razliku u ceni, ili postoji neka treća opcija? Požurio bih, jer ova promocija traje do kraja decembra.

Ne, to za popust vazi za Box 2/3, koji su bez mobilne linije, pa se pridruzivanjem linije dobija taj popust. Ne vazi to za Box 4, barem niti pise igde, niti je iko pomenuo da je dobio taj popust do sada na Box 4.

Ujko, OK ti imas optiku na MTSu, ali sta za one koji nemaju, nego se nadaju da postoji VDSL, i jos uvek nemaju fixni na toj adresi? Ne zelim da placam fixni... verovatno bi mi nakon duzeg cimanja izasli u susret da se otkaci bez penala, ali ni to ne bih ;)

Nisam siguran da li je to podrazumevano, ili je to samo unutar ove promocije danas, jer nisam video nigde na sajtu. Ma i oni su u haosu, jedni kažu jedno, drugi drugo [emoji53]

Ma kakav haos, to su ljudi obicno koji dodju na tu "poziciju" na brzaka priuceni, da prodaju sto vise. Nije ni fora da znaju mnogo, shvatio je i MTS da sto je pametniji radnik, to manje uradi sa krajnjim korisnicima ;)

Ti sto tako stoje van MTS poslovnice u centrima verovvatno i nisu MTS, nego oni "Lele direkt" muljatori, koji samo uzmu lovu da se preko njih potpise i nista drugo ;)

Taj fazon, alfaunits. I meni bilo sumnjivo, nigde nisam na sajtu bio našao da brojevi koje dodajem za 100gb imaju 10% popusta na pretplatu na box 4, ali rek'o možda je nešto novo, oni rade tu pa znaju bolje, da se ne mešam :D

Ne, to za popust vazi za Box 2/3, koji su bez mobilne linije, pa se pridruzivanjem linije dobija taj popust. Ne vazi to za Box 4, barem niti pise igde, niti je iko pomenuo da je dobio taj popust do sada na Box 4.

Ujko, OK ti imas optiku na MTSu, ali sta za one koji nemaju, nego se nadaju da postoji VDSL, i jos uvek nemaju fixni na toj adresi? Ne zelim da placam fixni... verovatno bi mi nakon duzeg cimanja izasli u susret da se otkaci bez penala, ali ni to ne bih ;)

Bas tako ,i ja pridruzio par brojeva ali mi ne rekose za taj popust .

Meni su isto nešto slično rekli da bi svaki član domaćinstva ako nema već postpejd kod njih uz novi ugovor ako bi ga pridružio boxu 4 dobio dodatnih 10% popusta na pretplatu.

Je li neko pridruživanjem brojeva Box 4 paketu dobio i:

"Korisnik broja (osnovna linija, Omorika) je aktivirao opciju Dodaj u Box i omogucio Vam besplatne medjusobne razgovore i SMS poruke."

Koji telefon je najisplativije uzeti pa ga baciti na oglase uz box 4 za 8 meseci za dinar? :D

Хоћу да напустим СББ јер дижу цене старих пакета иако смо још под уговором, па мислим да узмем box 4. Одлична понуда је ми истиче и мобилни код њих. Са таквом понудом уштедим преко 20 хиљада за две године! Е сад...
Зар је могуће да и у породичном ТВ пакету немају ни један ХД канал?
Како РТС приказују, ако ови пуштају само ХД слику?
Ако се узму она два додатна stb уређаја, како се они повезују? Преко телефонског, мрежног кабла или преко бежичне мреже?

Питао сам пар пута преко оне chat услуге на сајту, али увек пуне веза пре одговора.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

stb povezujes preko mreznong, sto se tice tv ja mislimda ima rts hd i jos neki u free packu, jednina dobra stvar kod tv je premotavanje pa u vecini slucajeva ne moras da gledas reklame, ako oces rts imas i free na rtsplaneta

Jel ima neko da preko vdsl tera 50/8 net i iptv?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

imam ja 50/8 mbps net i 3 STB-a preko VDSL. nema HD kanala u tom osnovnom paketu, RTS HD takodje nije u osnovnom paketu.

Sent from Galaxy S8

Vazi, hvala. Pitam jer ovde u Smederevu ko zna kad ce da krenu sa optikom...pa da znam da li uopste parica moze da podrzi tu kombinaciju. Sad je pitanje dal ce ova u stanu moci...

stb povezujes preko mreznong, sto se tice tv ja mislimda ima rts hd i jos neki u free packu, jednina dobra stvar kod tv je premotavanje pa u vecini slucajeva ne moras da gledas reklame, ako oces rts imas i free na rtsplaneta
Хвала! Значи у дуплексу ћу морати развијам бежичну мрежу и на спрату, јер како би иначе повезао додатни stb. Мислим није ми поента да развлачим lan каблове по целом стану, само да би гледао ТВ.

Него ви немате Cinestar пакет? Нешто нисам видео у понуди. Мораћу пре подношења захтева за фиксни да се још мало распитам код њих.

Иначе у Новом Саду, на новој Детелинари су укопали оптику, али, према њиховим информацијама, немају у скорашње време вољу за прикључивање зграда.

Него пре пар порука неко је питао, ако нема фиксни како може да узме box пакет. Ја имам "замрзнуту" линију од Телекома још од пре десет година, па треба са личном картом да поднесем захтев за поновно активирање. Тада им кажем да хоћу box4 и пријавим мој мобилни да бих добио и ту нови пакет и додатне гигабајта интернета. Како девојка са 0800100150 каже, треба да реше захтев у року од 15 дана. Узела је моје податке и поднела захтев за оптику да ме зову. Чим се стекну услови, бесплатно прелазим на оптику.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Vazi, hvala. Pitam jer ovde u Smederevu ko zna kad ce da krenu sa optikom...pa da znam da li uopste parica moze da podrzi tu kombinaciju. Sad je pitanje dal ce ova u stanu moci...

Takodje zivim u Smederevu, Cvijiceva ulica, imam net paket 50/8, 2 stb-a, zbog lose parice dobijam samo 32/8, cekam optiku. Zvao pre par dana i kazu da ce posle n. godine ce poceti sa uvodjenjem optike u centru grada, ako im je verovati.

Da li je moguće Telekom ruter/modem/konvertor (ili šta god korisnici optike dobiju) podesiti bridge mod, i postaviti svoj ruter?

Imam svoj ruter, firewall i wifi access pointe, i do sada sam uvek rešavao tako sto koristim svoju opremu, na nju kačim STB?

Da li su Telekom korisnici na CGNAT u, tj da li je moguće koristiti DynDns ili mora da se kupi staticka IP Adresam i koja je cena statičke ip?

^^
Znaci dok dodje do mene na Papazovcu bice posle Nove godine (2023.) [emoji38] Trenutno sam na box 3 sa 20/4 netom, ako ne bude moglo 50/8 potpisacu ovo sto moze...pa kad stigne optika.
Vise mi znaci za Bg da u Jerkovicu stigne sto pre, da otkacim klosare iz sbb-a.

^^
Znaci dok dodje do mene na Papazovcu bice posle Nove godine (2023.) [emoji38] Trenutno sam na box 3 sa 20/4 netom, ako ne bude moglo 50/8 potpisacu ovo sto moze...pa kad stigne optika.
Vise mi znaci za Bg da u Jerkovicu stigne sto pre, da otkacim klosare iz sbb-a.

Majstore koje sam video da rade optiku po okolini su mi rekli da "ukljucivanje" pustanje optike bas pocinje od periferije grada, tako da nadaj se da ces je imati pre mene.

Da li je moguće Telekom ruter/modem/konvertor (ili šta god korisnici optike dobiju) podesiti bridge mod, i postaviti svoj ruter?
Ako imas vezu, ili uzmes staticku IP. Ne daju vise PPPoE podatke. Ali tehnicki je moguce.

Da li su Telekom korisnici na CGNAT u, tj da li je moguće koristiti DynDns ili mora da se kupi staticka IP Adresam i koja je cena statičke ip?
Uglavnom i da jesi na CGNAT, mozes da ih cimnes i kazes da ti je za kamere ili slicno potrebna javna, i otvorice ti barem port neki, ne moras staticku.

Nazad
Vrh Dno