Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Standardno Telekomovo zavlačenje.

Telekom ne dozvoljava Beotelu da pusti signal dok ti ne razdužiš opremu. Tako su isto i mene zavlačili kad sam prelazio na Beotel pre godinu i po dana žvakom da, kako port ne bi bio razmontiran, treba da se razdužim tek kad Beotel pusti signal jer razduživanje znači prekid ugovora (MIK su uredno izdali) i naravno, od puštanja signala nije bilo ništa sve dok tek iz trećeg pokušaja uspeo da razdužim opremu nakon dopisivanja i sa Telekomom i sa Beotelom i Beotelove provere kod Telekoma u čemu je problem. Cimanje je trajalo više od deset dana.

Poslednja izmena:
A što jednostavno ne raskineš ugovor za box i tako vratiš opremu pa onda idi Beotelu pa nek oni traže od telekoma sve što im treba.

^NIKAKO! VDSL portova na mnogim lokacijama vise nema, ako vrati opremu i raskine ugovor, 99% su sanse da nece imati mogucnost da dobije vise VDSL sve dok neko sa te centrale ne otkaze svoj VDSL.

a i ovako ako predje na beotel nece imati mogucnosti vise za vdsl vec samo za adsl, zar ne? i tu je ogranicenje do 20/1mbps dok na vdsl moze da ima i dosta vece brzine..?

Sent from Galaxy S8

VDSL port podržava i ADSL, sigurno ga neće menjati ako već postoji.

Imaće mogućnost za VDSL ako se jednog dana vrati kod Telekoma ili regulator kojom naučnom fantastikom natera Telekom da počne da radi veleprodaju VDSL-a kako bi i drugi provajderi mogli da ga ponude korisnicima.

Tu se namece jedno veoma prosto pitanje.
Zasto bi to telekom radio sa korisnicima koji su odlucili da predju na drugog provajdera?
Valjda je donekle normalno da telekom štiti sebe i svoje potencijalne kupce....

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

tako moze da izgubi port na centrali..

Sent from Galaxy S8
Pre 2 godine sam hteo kod beotel (zbog akcije tada) ali kazu nema slobodni port veleprodaje,kao nema ni jedan ali eto upravo se jedan oslobodio,jedino mi ostalo da uzmem box paket.
Kad bi sad raskinuo sve onda bi se to desilo sta si naveo,nebi ni dobio vise slobodan port.

Poslednja izmena:
Pa kako onda išta mogu da nude. Potom dođe da onaj ko nikad nije koristio adsl prvi put onda može da uzme samo kod telekoma.

ADSL portova mislim da nema vise tamo gde se preslo na VDSL centrale. Dobijaju se VDSL modemi i portovi sada i za 10/1.
^mislim, na osnovu manjeg broja ljudi koje znam, mozda u globalu nije tako.
Ali inace da, samo ADSL moze kod drugih, a u stvari drugi i nemaju VDSL modeme verovatno pa i mora ADSL port.

Pre 15 dana sam im pisao na mejl da trazim neku povlasticu za novi ugovor ,kod caleta stari super box istice za 5 dana.Nude mi 4 meseci za dinar ,stim da u ta 4 meseca moram da placam mobilni ,999dinara,a posle 4meseci cena je 3999.Mobilni paket je 600 minuta ,i 102gb neta ,nisam bas sve zapamtio.Ali posto je cale hteo da smanji na box 2,ili 3,a bez mobilnog ,tada daju samo mesec dana.Tako da smo odustali i preci ce verovatno na sbb ,ili exe,da prostudiramo ponude.

Sta traze osim uredjaja ,prilikom raskidanja ugovora,mislim na kablove ,hd ,skart...i da li traze lan kablice.

Posle koliko iskljucuje telekom usluge (box 3)
Jel i dalje tolerišu 2 racuna neplaćena ili su skratili rok.
Odnosno racun za decembar da li ce tolerisati do 20-og februara ili ce ranine iskljuciti...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Uskoro mi istice ugovor na box-u. Sta mogu da im trazim kao povlasticu za produzenje ugovora?

I da li imate neki drugi predlog, posto razmisljam da ukunem fiksni? Sta je najpovoljnije vezano za net i iptv?

Posalji im mejl,daceti ponudu ,mene su nudili 4meseci gratis imao box 4.Hteo sam da smanjim na box 3 bez mobilnog,tada ponudili samo mesec dana .I na toj adresi sam otkazao.

Sta traze osim uredjaja ,prilikom raskidanja ugovora,mislim na kablove ,hd ,skart...i da li traze lan kablice.
Danas sam uzeo vdsl ruter. Pitam za lan i phone kabl i kaže "meni ne treba, samo ruter sa strujnim" i vrati mi - plus u kutiji novi kablovi. Lepo.

Ali me zanima, posto sam potpisao 20/2 posle nekoliko meseci čekanja na vdsl.
Speed test ne prebacuje 10/1. Šta sad? Moram li da vraćam vdsl i opet uzimam adsl ruter ako vratim 10/1 jer neću plaćati 100 din mesečno džabe...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Verovatno ti jos nisu pustili odgovarajuci paket ili te nisu prebacili na vdsl port. Pogledaj u parametrima linije na ruteru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Šta ovo znači?
0c2598abf12adf8103e2b828f8e8ba67.jpg

@zigic: Nisu te još prebacili na VDSL port. Mene su prebacili posle 24h od potpisivanja ugovora.
Zato je lepo što ruteri koje sad dele podržavaju i ADSL i VDSL inače bi sad bio bez neta sve dok ne odrade prebacivanje na VDSL port. Ako skontaš i sutra da još nisi prebačen na novu brzinu onda ih zovi pa ih smaraj oko toga. Varira to od mesta/grada/centrale, negde prebacivanje odrade 2 sata posle potpisivanja ugovora, negde posle 2 dana, a negde to odegnu na nedelju dana. Zavisno od "gužve". Najčešće je oko 1 dan.

Pustili. Speed test kaze 18/2.

Šta mu dodje sad ovo? 30/2
I ovo 69/13?
744ff936a7533a623de11c84b090b4c3.jpg

30/2 brzina koja ti je pustena. 69/13 maksimalna procenjena moguca brzina linije na ovom profilu ali to nije bas najtacnije. Nemas li mozda IPTV? S obzirom da je Interleaved i 30Mb verovatno imas 2 STB-a. Ne verujem da bi te tek tako castili 10Mb :)

Poslednja izmena:
Jedan stb
Kad sam pitao jel može 50mb reče ne. Ova je maksimalno moguca.

Poslednja izmena:
onda me cudi da su ti pustili tu brzinu i ako je vec tako speedtest bi mozda trebao da pokazuje 20mbps down a ne 18... ali ok je i ovako.. 50mbps sa iptv ne bi bas mogao, na granici je.

Sent from Galaxy S8

Internet saobracaj je limitiran na 20Mb/s sto je kod ADSL tehnologije nekih realnih 18-19Mb/s tako da je s te strane sve u redu. Ostalo je namenjeno za IPTV saobracaj. 50Mb/s nema govora ni bez IPTV-a, margina je dosta niska, eventualno bi mogao jos par Mb/s vise nego sada.

Boga mi, danas full 20/2.
Čak i sa upaljenim mts tv. Na adsl mi je obarao sa 9 na 7 kad upalim tv. Sad na vdsl nema uticaja.
90d8a184d401c91d7abf5ff3ab48b2e7.jpg

Vrh Dno