Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Grckoj kartica dobro radi na svim mestima,bez pina sam placao najmanji iznos 2e a najveci do 20e,svi su opremljeni aparatima za beskontaktno placanje cak i pekara,jedino vam treba kes za trafiku i pijac.

Jedino cigare ne daju preko kartice, moze jedino u slucaju da kupujes jos nesto preko 10€ pa onda cigare e tad moze karticom da se plati.
Objasnjavala mi je radnica u prodavnici kad sam je pitao zasto nije moguce, kaze u fazonu Vlada im tako namece ali nije znala da mi objasni detalje jer ne zna engleski dobro, a ja ne znam grcki, pa tako da sam ostao uskracen za full objasnjenje zasto je to tako.
A zeni trebale cigare a ja gledao da skinem sa kartice da mi ostane kes, dzaba morao sam da podizem € sa bankomata, pisao sam u TB temi posto sam sve placao njom jer su svi govorili da MTSB kartica ne prolazi nigde.
Sad ispada suprotno, ali nema veze zatvorena je ta tema znam da dogodine mogu opusteno sa mtsb karticom da kupujem bez bojazni da "nece proci".

Sent from my Tapatalk

Možda nema veze za vladom Grcke. Drugar drzi mini market i ima citac kartica, i ako ja npr dodjem i kupim samo cigare i platim karticom, on je u minusu, zbog provizije koju mu uzima banka i minimalne zarade koju ima na cigarama.

Poslednja izmena:
To je u Srbiji, to znam, pisem za Grcku, pa zena lepo rece vlada im to zabranjuje.

Sent from my Tapatalk

Ako drugo lice u pošti uplaćuje novac na moj račun ima li proviziju od 45 din ili nema?

Nebitno je ko uplaćuje dokle god je u onoj formi za uplatu...

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ima li neke bitnije razlike izmedju racuna plus i telenorovog startera tj. vredi li otvarati mtsov racun i uzimati karticu?

Trenutno gledam opste uslove i pise da je "Prenos na račune kod druge banke u zemlji " bez naknade za web i mBanking, ne znam da li ovde misle i na placanje komunalnih usluga, jer to nisam nasao u sekciji o elektronskom bankarstvu.

Video sam "Prenos sredstava za plaćanje Telekom usluga i
komunalnih usluga javnim preduzećima" koji se naplacuje 30din, ali to je u ekspozituri banke, kojih svakako nema u NS.

edit: zaboravih da napisem da znam za prednost podizanja bez naknade sa bilo kog bankomata.

Poslednja izmena:
Klik na prvu stranu za detalje...

Ali u suštini sve je to besplatno što si pitao. 500 je kartica, važi 5 godina i to je to.

Poslednja izmena:
Ali i isplacuje iste, ne samo uplata.
Vidi @optical ja imam i jedno i drugo, ne znam podjednako koristim obe kartice/banke.
Svaka ima svoje prednosti TB zato sto mozes na bankomatu da uplacujes dinare, evre bez problema ima mCash, sa druge strane Mts kes uzimas sa bilo kog bankomata, placas za Dz u TB na startru koji te interesuje imas proviziju od 30 din, u Mts imaju malo povoljniji kurs za $/€, itd.
Dzabe i jedno i drugo, moj ti je predlog da uzmes obe kao i ja onda ti je full imas sve sto jedna nema ima druga.

Sent from my Tapatalk

Klik na prvu stranu za detalje...

Ali u suštini sve je to besplatno što si pitao. 500 je kartica, važi 5 godina i to je to.
Čitao sam prvu stranu, ali owim je to napisao u maju, pa sam mislio da su od tada bar ispravili tarifnik, a možda nešto i promenili. Ovako sam bar siguran.

@MisaLion Razmišljam da ga otvorim baš zato što nema provizije, ali problem je što mogu uplaćivati jedino preko TB računa, jer nema ekspozitura ovde. Moram pogledati koliko Telenor naplaćuje prenos, pa ako se isplati, otvaram i mtsov.

TB naplacuje 30 din na Starteru svaki prenos van banke.

U tom slučaju sam trebao prebaciti platu na mtsov, pa sa njega puniti Telenorov. :) Faktički bi bilo sve besplatno.

U tom slučaju sam trebao prebaciti platu na mtsov, pa sa njega puniti Telenorov. :) Faktički bi bilo sve besplatno.
Никад није касно,бар је лако промијенити банку.

Ljudi, da li se naplacuje provizija ako elektronski, sa recimo Intesinog racuna, prenosim u mts banku? Otvorih pre neki dan, kad stize mi sad sms da sam u minusu 500 - za karticu verovatno. Kad pre ...
Znam za postu i format, ali nemam sada ovde blizu, pa da mi prebaci neko, i dam mu kes.

Zavisi da li ti Intesa naplacuje proviziju, meni ne naplacuje znaci zero dinara.
Da 500 ti je za karticu imas fore metar dana da uplatis ne moras odmah i nece ti racunati kamatu.

Sent from my Tapatalk

Izgleda kartica ne radi za viber kredit,juce narucio za 4.99 usd,banka rezervisala 4.23 eur,viber Luxembourg nije pruzio uslugu i trazio sam od banke da mi deblokiraju sredstva,koja su na cekanju.

Jel pitao neko ili da ih smaram, da li planiraju da uvedu placanje po poziciji valute? Eur za eur, usd za usd ...
Znam da to "ne umeju" da kazu, ali mozda je neko odavde naleteo na nekog tamo koji se razume. Ovako gubi smisao. Jedino prazni eur ako hoces u US da kupis jer neretko je tamo cena usd=eur. Msm, ne kupujem nista skupo pa da je propadanje u pitanju, no
reklama da postoje 4 valutne pozicije nije tacna.

То картичарске организације одлучују и задужују банке у еврима,наплаћују провизију и тако зарађују.

Po proceduri MTS Banke aktivne rezervacije se skidaju posle 14 dana.

То није дуг период за неиздржати,мада су мени у Комерцијалној скинули резервацију онда кад сам се жалио(3 дана)уз све потребне доказе.Претпостављам да кад имате све потребне информације за скидање резервације,можете и МТС банку звати да то исправи,нечекајући овај крајњи рок.

A je l uplata deviznih sredstava i dalje moze samo u mts bank poslovnicama ili moze u svim obicnim njihovim poslovnicama?

U mts poslovnicam ne mozes nista. Mada, ajd ad se ogradim, ne u jednoj velikoj gde sam ja otvorio racun. Nemaju platni promet u poslovnicama. Zato i nisu mogli odmah da da naplate trosak kartice, vec me slali negde, a ja prestah da ih slusam.
Banku i mts telekom gledaj kao odvojene firme.

Poslednja izmena:
Ja imam trenutno otvoren tekuci racun u Komercijalnoj banci. 150 dinara je odrzavanje, a 50 dinara E-banking. Postoji li nesto sto imam u Komercijalnoj banci a ne bih mogao da ostvarim u MTS banci?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno