Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo sad tarantula888 kaze da ima troska a alfaunits kaze da nema i sad mi nista nije jasno. A zvao sam MTS banku i njihovi operateri nemaju pojma za AdSense...

Istina je da na sajtu stoji da za LORO nema provizije ali opet kao sto kaze tarantula to nije LORO? :rtfm: Tuzno je sto sami operateri ne mogu to da mi porvrde nego se ovde bakcemo...

Ne kaze on da ima za AdSense vec da uvek neko placa INO banku.
To ne mozes menjati. Bilo u TB ili MTSB ces imati identican trosak za sada. Po ovome sto drugi kazu bice nula.

Пошто се нова новац шаље на девизни рачун уз инструкције за плаћање из иностранства(тако бар пише на интернету)то подразумијева да је лоро дознака,што опет подразумијева одређени трошак посредничке банке.Тај трошак можда плаћа пошиљалац од укупне суме.Не видим како би било без икаквог трошка за било кога,пошиљаоца,примаоца,банку.

Pored naknada prema tarifnim stavovima ove Tarife, od korisnika bankarskih usluga naplaćuju se i
stvarni troškovi koji za Banku nastaju u vezi sa izvršavanjem odgovarajućih usluga, kao što su:
§ troškovi koje zaračunavaju druge banke koje učestvuju u izvršenju posla;
§ troškovi SWIFT poruka;
Banka prethodno upoznaje klijenta da u vezi sa izvršavanjem usluga mogu da nastanu stvarni troškovi
i sa visinom tih troškova.

Ово је дио из Општих услова за Рачун Плус,на самом дну.

Poslednja izmena:
Ako priliv AdSense-a dodje u Telenor Banku onako kako oni uplate, to znaci da ti ne placas taj trosak.
Dosta servisa stavi OUR za troskove. Neki preuzmu troskove neznajuci, a neki imaju mozda ugovore po kojima uopste ne plate te troskove. (ovo drugo je pretpostavka)

Pozdrav,
Da podelim i ja neka svoja iskustva vezana za uplate iz inostranstva. Šta će i kako biti naplaćeno zavisi od više faktora. Glavno je šta će pošiljalac pri uplati odabrati, odnosno ko će platiti troškove transakcije. Postoje tri opcije: SHA (da podelite troškove), OUR (na teret pošiljaoca), BEN (na teret korisnika). E, sad pošto srpske banke nisu u tom nekom sistemu koji omogućava direktno slanje novca iz inostranstva, sve one koriste usluge neke posredničke banke kako bi novac došao do korisnika.
Važno je pratiti instrukcije vaše banke za devizne uplate kako posrednička banka ne bi bila izabrana proizvoljno, što će vam stvoriti dodatni i ne baš mali trošak. Međutim, neke posredničke banke, bez obzira na to koja od tri pomenute oznake je stavljena, ipak deo naplate od korisnika, pa se o tome raspitajte kod vaše banke.
Trenutno imam devizni račun u AIK banci. Oni imaju svoju proviziju od oko 300 dinara fiksno. Posrednička banka ne naplaćuje transakcije do iznosa od 100 dolara. Za više od tog iznosa naplate oko 10 dolara. Kolege koje rade za istu kompaniju kažu da im u Intesi nikakvu proviziju ne naplaćuju i da dobijaju onoliko koliko su zaradili. To, već, nisam lično proverio.
Sad dolazim do glavne stvari. Pošto je nekoliko vas istaklo da mts u mnogo čemu kopira Telenor banku, da napomenem da su kolege koje su prešle u TB imale veliki problem. Naime, iako su ispoštovali instrukcije za devizne uplate, provizija posredničke banke se kretala između 17 i 30 dolara bez obzira na iznos. Ovde u temi sam pročitao da je neko novac sa Payoneer prebacio na račun u mts banci i da mu je naplaćena provizija od oko 20 dolara, a da je uplata bila tipa 50 dolara. Zbog toga bi možda trebalo izbegavati ove banke za sada kada je reč o uplatama iz inostranstva.

На дну ОУ за Рачун Плус сам ово пронашао
Pored naknada prema tarifnim stavovima ove Tarife, od korisnika bankarskih usluga naplaćuju se i
stvarni troškovi koji za Banku nastaju u vezi sa izvršavanjem odgovarajućih usluga, kao što su:
§ troškovi koje zaračunavaju druge banke koje učestvuju u izvršenju posla;
§ troškovi SWIFT poruka;
Banka prethodno upoznaje klijenta da u vezi sa izvršavanjem usluga mogu da nastanu stvarni troškovi
i sa visinom tih troškova.
Е сад,ко хоће може бити први па нек нас обавијести о стварним трошковима пријема(ако их има).Гугл је Гугл и он може и бесплатно(за корисника)да шаље новац.Ја бих радије отворио рачун у ТБ(ако постоји банкомат)за овакву исплату јер су чланови форума потврдили да нема никакве додатне провизије за Адсенс,док се ова МТС мало не разради.

Poslednja izmena:
Ne znam sto dele one papire za uplatu za karticu, kad vec posle 1 dan skinu sa racuna 500 kinti za izradu... Kolika bese kamata posle mesec dana minusa?

Sent from mTalk

Kako znati sta posaljilac stavlja OUR, BEN ili SHA?

Izgleda da ne moze niko da bilo sta garantuje pa cak ni sami zaposleni u MTS banci. Probati pa videti... A posto je iznos od preko 100$ izgleda da ce naplatiti nesto...

Kolege koje rade za istu kompaniju kažu da im u Intesi nikakvu proviziju ne naplaćuju i da dobijaju onoliko koliko su zaradili. To, već, nisam lično proverio.

Upravo sam razgovarao sa Intesom i receno mi je da za LORO priliv, pod koji spada AdSense uplata, postoji provizija od 0.3% (min 300din) za iznose 100 - 10.000$. Sto se tice posrednicke banke to ne znaju jer je to do posaljioca. Kako tvojim kolegama leze onoliko koliko su zaradili?

Poslednja izmena:
Можда су примали до 100€,мислим да је тада бесплатно.

Niko vam nece male uplati slati sa OUR, a velike sa BEN:) Ko je lud da vam plati slanje za male sume?
Jedini nacin da se zna je pitati posiljaoca.

Ovde je sigurno rec o nepreciznim iskustvima. Tj. uvek je firma placala, ili nikada nije placala. Ili je promenila! Ali nije to do Intese da ona ne naplati za manej iznose "svojom voljom".

Код мене све ради, лепо сам се пријавио онлајн, завршио посао у мтс пословници и картица стигла у сандуче. Малопре сам уплатио на рачун у мтс банци, паре легле док сам прелазио улицу. Ажурнији су кад се паре скидају, када купујем нешто, још картицу нисам ставио у новчаник, а стигла порука да је скинуто.

• Like
Reagovanja: M J
Uplatio sam u posti ,nije bilo provizije. U 13:45 obavljena transakcija,ali jos nije novac na racunu.Koliko se ceka na priliv ?

Nekoliko sati,ili ako uplatis kasnije uvece sve do narednog dana oko podne

Uplatio sam u posti ,nije bilo provizije. U 13:45 obavljena transakcija,ali jos nije novac na racunu.Koliko se ceka na priliv ?
Ja sam pre 2 nedelje uplatio posle 16h bio je vikend...i primio sam pare tek u ponedeljak ujutru... Pre 2 dana sam uplatio u 12h i posle nekih sat ipo mi je leglo na karticu

Kakav je ovo drugi tip računa, koji nije Račun Plus? U tom tarifniku opet za Račun Plus piše da je bez naknade za održavanje?

Ja sam pre 2 nedelje uplatio posle 16h bio je vikend...i primio sam pare tek u ponedeljak ujutru... Pre 2 dana sam uplatio u 12h i posle nekih sat ipo mi je leglo na karticu
U 16 je zadnji kliring u mts banci, sve sto uplatite nakon 16 se prebacuje sutradan ili ako je petak onda u ponedeljak.

Није ми јесно зашто пошта која ради до 19 сати не продужи рок уплате до 17 сати док је у већини банака,које раде много краће,рок до 17 сати.

Racun je moguce otvoriti u bilo kojoj MTS ekspozituri?

Treba da mi stigne neki novac iz inostranstva i sad mi na mejl stigla poruka od neke Verice kao da treba da posaljem dokument o deviznom prilivu. Dobio sam neki dokument u pdf formatu od nje. Jel ja treba njoj da prosledim taj njen dokument ili sta? Nije mi bas najjasnije...

Jel imao neko problem kod uplate u posti,da su trazili proviziju za uplatu na tekuci racun u mts banci? Zenu mi nabedise da mora provizija 50 din,nije se ogla sa njima razjasni ,nego isla u mts banku.Vala im to ne bi proslo kod mene. :D

• Like
Reagovanja: M J
Cim je racun primaoca od mts banke i poziv na broj tvoj racun oni odmah tamo znaju da nema provizije. Tako i ja prvi put kad sam uplacivao..rekli su videcemo sad prvi si koji to radis,cim su videli da je poziv na broj moj broj racuna i racun kao mts primalac rekli su mi odmah aha kao nemas proviziju onda..

I ja sam u posti isto uplatio kao u primeru iz ugovora i onda su mi rekli da se taj racun vodi na neko privatno lice. Onda sam insistirao da uplatimi da promeni ime primaoca na mts banku posto sam to isprobavao sa 200 din i proslo je bez provizije i leglo je kasnije na racun

I meni su u pošti rekli da se račun vodi na neko privatno lice. Ja sam odmah pozvao MTS banku i dao radnici na šalteru svoj telefon pa nek se oni izdogovaraju. Ispalo je to da je taj račun, što se vodi na nekog, zbirni račun i onda oni u MTS banci prebacuju pare prema pozivu na broj. Pretpostavljam da može uplatiti i u pošti direktno na moj račun,ali bih verovatno platio proviziju.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Treba da mi stigne neki novac iz inostranstva i sad mi na mejl stigla poruka od neke Verice kao da treba da posaljem dokument o deviznom prilivu. Dobio sam neki dokument u pdf formatu od nje. Jel ja treba njoj da prosledim taj njen dokument ili sta? Nije mi bas najjasnije...

Svaki priliv iz inostranstva treba da se pravda. Nekad je dovoljno da se popuni izjava o poreklu novca (pretpostavljam da je to dokument koji ti je poslala), nekad treba dodatni dokument (ugovor i sl.) koji potvrđuje istinitost tih podataka. Popuni to što ti je poslala i vrati, pa javi ako ti nije teško koliku proviziju je uzela posrednička banka.

Ja danas prebacio i platu, valjda ce da gruva sve bez problema... :)
Aliexpres radi, ebay i paypal takodje, rekose cekove daju odmah posle prve uplate, samo mora do poslovnice da se ode direktno... Jedino nisam testirao sve banke da li daju lovu, Postanska daje lovu i stanje a Sosijete nije mi prikazala stanje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno