Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није баш уобичајено да ово раде у по бијела дана.Нешто брљаве.

Ovo je vec drugi, mozda treci, put da MB e/mBanking ne radi, bez najave.

Kod Intese mi se to desilo JEDNOM cini mi se, i to zato sto sam slucajno pogeldao kada je neko javio, nije mi trebalo bas tada. A u Intesi imam racun od 1995/6.

EDIT: Nisam probao da li radi sada, nego sam odgovorio na sliku gore da se desilo pool-u da ne radi.

Poslednja izmena:
Šta ti ne radi, meni radi logovanje normalno.

Neradi ebanking ali dobro tu je mbanking mada cudno da bas usred dana da rade bilo sta ali ajde valjda bice na dobro :)

Primetio sam u izvodu čudnu situaciju, plaćao sam nešto karticom preko interneta više puta u maju i na sajtu gde sam plaćao je naveden jedan iznos i taj iznos dobijem u sms-u kada platim, a u izvodu je za svaku tu pojedinačnu transakciju veći iznos za 40 - 100 dinara. I na kraju kao šlag na tortu sam zadužen za oko 200 evra na jednom datumu (27.maj) iz više puta. A plaćao sam nepravilnim datumima i tačan iznos sa sajta sam dobijao u sms poruci. Taj iznos 200 evra mi nije prikazan u sms poruci a prikazan je u izvodu kao "NBS Knjiženje transakcija po karticama". Zanima me jel to mts banka počela da naplaćuje kao i Telenor plaćanje u inostranstvu? Tj.internet plaćanje u inostranstvu?
U pitanju je online prodavnica Zara.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
MTS karticom si sa Zara sajta placao u dinarima?
Vrlo verovatno je doslo do konverzije. Ne mogu da tvrdim, posto namerno za nase sajtove ne koristim devizne ili multi-currency kartice, vec Intesinu MC (ona nije multi-currency! Partije su nezavisne, limit je zajednicki).

Ali nasi sajtovi se mahom vode kao strani procesori, i zbog toga naplata ide kroz evre, a ne kroz dinare ukoliko kartica ima EUR partiju. Jedini izuzetak za koji znam je Intesina MC za sada.
Sto znaci da ako si imao dinare, vrlo je moguce da je povukao dinare u EUR, da bi naplatio.
Daj neke konkretne transakcije (ili mozes sve na PM), mogu da potvrdim da li je to to.

Nemam pametan predlog inace! Ne znam kako da se vidi da li ce nas sajt naplatiti lepo sa dinarske partije ukoliko ona postoji i na njoj ima dovoljno dinara.

EDIT: Provereno je sajt naplatio u evrima. Samo da utvrdimo na PM sta je prethodilo cemu.
Moguce da je on sebe zeznuo, ne znajuci ovaj problem sa "nasim" sajtovima, a mozda je u MB napravila bug slican Visa Inspire fijasku koji sam opisao u zasebnoj temi.

Poslednja izmena:
Jel se desava jos nekom da neprikazuje stanje kako jeste tj imao sam 200 kinti na racunu i prebaci mi brat sa svog mb racuna 4200 ,ja kupim neke karte i koje su 4160 i stanje na racunu 4300 gore dole koji dinar nije otislo u rezervisana sredstva ali vidim na moji racuni/tekuci racuni/transakcije i tu stoji na cekanju da je sto je ok s obzirom da sma radio to petak popodne ali nije im jasno kako u raspolozivom stanju stoji.
Posaljem ja burazeru 100 kinti radi testa sinoc da vidim da li ce da skine i tek ujutro izvrseno sa mb na mb.Sms Obavestenja pola nedobijam, povukao sam 130 eura sa pp reko ajde da testiram mc i jos nije stiglo ali ga ima na istoj onoj lokaciji koji sam naveo malopre i stoji ova slika i nije dostupno sto je verovatno i ok ali mi pre se to nije desavalo da kada nesto platim bude i dostupno nego bude u rezervisanim sredstvima.
Skoro sam imao slican problem gde je brljavila app 2 razlicita stanja pokazuje na m i e banking ovi natelefonu/chat/poslovnici nemaju pojma kazu pisi email a oni neodgovaraju tako da ja neznam koliko imam na racunu jer prosli put progutao mi je bankomat mc i odbio transakcije iako pise kao sad da raspolozivo je a nije.
Jel neko povukao sam pp na mc mb i koliko je uzelo fee osim 4 eura koje je normalno dosad uzimalo ?

Poslednja izmena:
Од свега тога,мени су само каснила обавјештења по потрошњи картице,мислим јуче,око сат времена.Остало у реду.

Mojima su kasnila skoro ceo dan jednom ove nedelje SMS obavestenja.

Nek kasne obavestenja nego sto nepise kojim sredstvima raspolazem, jer evo upravo mi je skinulo automatski 15$ kao i svaki mesec (zwift app koju placam za prijatelja) a i dalje stoji raspolozivo stanje kao i od petka i euri koje nisam imao u tom trenutku i dinare ista cifra izgleda skida sa paypal-a pare koje ja nisam video, kad je stiglo sms obavestenje stoji ajde da kazemo pravo stanje ali ja to stanje nevidim kroz raspoloziva sredstva.

U kom raspolozivom stanju ti nije tacno? SMS, eBank?

ebanking i mbanking kad je skinulo ovo zwift 15$ tu u sms-u je jedino tacno stanje pisalo

Posalji im screenshot onda!
To je ozbiljniji problem nego da SMS ne bude tacan/kasni.

Inace, ne samo za MB nego i za ostale banke, ja sam primetio da meni telefon prikaze vreme kada je poslao posiljalac, a ne kada je stigla kod mene.
Po tome mogu da vidim da recimo kasne SMS obavestenja, a ne da mreza zeza.

Tipa, ako kaze da je poruka stigla u 21h sinoc, to znaci da je nisam primio na vreme. Ali kod mojih je pisalo stigla pre koji minut, za nesto kupljeno dan pre (poruka stigla pre koji minut, a vreme/datum u samoj poruci o transakciji je jucerasnje)

Zasto nekad SMS obavestenja stizu u razlicitim formatima. Tipa koriscenje kartice tu i tu iznos taj i stanje, a nekada samo pise koriscenje kartice te i te bez stanja, bez iznosa i onda ne znam ni da li mi je ispravno skinuto pa moram da ulazim u aplikaciju.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Pusti im mail, ne bi smelo.

Koji pin se koristi prilikom plaćanja karticom, onaj što je dobijen uz karticu ili neki od ona 2 pina što smo sami određivali?

Paypass plaćanje nije moguće?

Za mc onaj koji ti stavis to mozes sam da napravis preko e/m bankinga, a za dinu onaj koji si dobio mozes i njega da menjas ali se placa.

Zasto nekad SMS obavestenja stizu u razlicitim formatima. Tipa koriscenje kartice tu i tu iznos taj i stanje, a nekada samo pise koriscenje kartice te i te bez stanja, bez iznosa i onda ne znam ni da li mi je ispravno skinuto pa moram da ulazim u aplikaciju.

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Isto i kod mene. Na mejlove mi bas i ne odgovaraju a u cc pojma nemaju za mnoga pitanja, odgovaraju da se posalje mejl.
75af2299101c630971b6f9a5889aeffc.jpg

Bacite im svi mailove, i pustite tacan tekst kako dolaze poruke.
Ocigledno je u pitanju bug koji presece poruku kada vidi PULL ili neki karakter..

Ja im pisao mail zasto raspoloziva srestva vikendom nisu azurna nestoji u rezervisana oni kao raspoloziva sredstva to je najtacnije i kome se sad zaliti pisati jer neznam ko je gori poslovnica chat telefon mail a mogu misiti tek za notifikacije mada ja imam neku teoriju posto malo malo pa nesto rade kao da im nije sihronizovan sat na svim serverima pa im ni baze podataka nisu sihronizovane kako treba pa tako neke transakcije dodje obavestenje a neke ne mada ovo neverujem da ikad priznace :D

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Ako si im pisao kao sto ovde pises nije ni cudo sto ti nisu odgovorili. Udri neku tacku, zarez, jer ovo sto pises je nemoguce procitati :d

• Like
Reagovanja: M J
Neki klinja tek usao u PHP vode znaci, i ne zna za special characters :)

Koji pin se koristi prilikom plaćanja karticom, onaj što je dobijen uz karticu ili neki od ona 2 pina što smo sami određivali?

Paypass plaćanje nije moguće?

Moguće je i radi nesmetano. Moraš samo prvu transakciju karticom da uradiš sa pinom, posle je moguće koristiti Paypass za manje iznose bez unosa PIN-a. Ne sećam se koji im je limit za Paypass bez PINA, obično do 2000RSD.

Prva transakcija po dobijanju kartice i posle svake promene pina kroz e-bank mora da bude na bankomatu.

Još mi nisu odgovorili na mejl skidaju li proviziju za online plaćanje ka inostranstvu. U sms-u mi stiže 1 iznos a u mesečnom izvodu prikazuju uvećan. Ako su krenuli kao i Telenor na start paketu, onda se, meni lično, više isplati plaćati Telenoru progresiv 300 dinara nego ovima 100 ono što u TB košta 0.

Koji veci iznos, jesi bacio sliku ovde? Ili iznose.

Kupujem na aliexpresu već neko vreme i uvek u cent tačan iznos se skida, bez ikakvih dodatnih naplata

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka

U sms-u stoji tačan iznos koji skidaju a u izvodu veći, evo u slikama 3 primera. Ja sam imao takvih transakcija 10ak sigurno.
Znači naplaceno je 9, 870,00 a u izvodu stoji 9,914,00.
Naplaceno je 7,580,00 a u izvodu stoji 7,614,00.
Naplaceno je 14,970,00 a u izvodu stoji 15,051,00.
Samo za ove 3 transakcije 159 dinara više.
Dakle iznos je 3x veći. Nije to neki iznos da dižem frku ali u njihovom cenovniku ne piše kolika je provizija za plaćanje u inostranstvu. Stoji prazno polje.
A ako sam im već dao 500,600 din onda mi se više isplati da TB prebacim na Progresiv i ne razmišljam.
Ovo mi deluje kao ono kraduckanje na postpejdu kod njih. Drzavna posla.
6da5df155961be36ed6a83f9e9f4be2c.jpg

Ništa ti nisu ukrali. Piše ti iznos transakcije u eurima, kurs po kome su ti radili konverzju i tačan iznos zaduženja u dinarima. To kad provučeš karticu je samo iznos rezervacije koji se radi po srednjem kursu. Pročitaj ugovor, tamo pišu sva pravila po kojima se radi.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno