- Učlanjen(a)
- 29.11.2006
- Poena
- 440
Uzeo sam mt:s 3G net paket sa ZTE MF 622 modemom, sa OGROMNIM popustom iz razloga sto sam student (da da, jos uvek).
Cena kartice .......................... 1 dinar.
Cena aparata ZTE 622 .............. 999 dinara
Paket APSOLVETN (ko mu dade ime...) ......... 5 GB (upload+download) .... 1200 dinara mesecno.
Ovo je excerpt iz mog mejla, da ne pisem 2 puta.
Eto...
Cena kartice .......................... 1 dinar.
Cena aparata ZTE 622 .............. 999 dinara
Paket APSOLVETN (ko mu dade ime...) ......... 5 GB (upload+download) .... 1200 dinara mesecno.
Ovo je excerpt iz mog mejla, da ne pisem 2 puta.
Pozdrav Xxxxxxx,
Delimicno sam resio problem. Sinoc sam citavu noc "radio" na brzinama koje su 1/5 brzine modema. 🙂 Iskreno, ja sam mislio da modem (56k) uci coveka strpljenju, ali ovaj kvazi GPRS "Oh boy!".
Ping mi je redovno preko 800, u trenutcima ludila je negde oko 500 do 600, dok skoro uvek ide preko 1000.
Najveci link u downloadu je bio 42 Kbit/s (oko 4KB download, sto ni jednom nisam izvukao, a pokusao sam vise puta), a u uploadu je oko 12 Kbit/s.
Sinoc sam i nesto uspeo da uradim, jer je download bio do 3KB u sekundi, ali sada (upravo) ovo je smesno jer mi je download 116 Bit/s (1/10 Kilobajta 😀). Saljem screenshot, ako uspem.
Uzgred budi receno, modem ZTE MF622 je djubre. Jer bolju konekciju (haha sam se sebi smejem, kad kazem bolju mislim u poboljsanju od 10% koje je zaista minorno, ali opet povecanje) ostvarujem kada karticu ubacim u mobilni SonyEricsson W610i i povezem se preko USB kabla na net, nego sto mi je to preko ovog modema.
Jos nesto, u vezi modema. Modem se ponasao kao stari modeli Motorole (mobilnih telefona) pre nego sto treba da prime poziv. Svi aparati u sobi, napominjem da sam odmakao od televizora i zvucnika modem preko 2 metra, pocinju da "zuje". Mozda ovaj modem nije los za nesto, ali to nesto sigurno nije 3G net. 🙂
Da li postoji ikakva mogucnost da ja ovaj internet nateram da radi bolje ili je to Sizifov posao?
--
Vaš,
Nemanja A. Ćosović, PlumTS Inc.
Eto...