Šta je novo?

mts 3G net, iskustva korisnika

Zgreva se kao i mobilni telefon ako ga duže koristiš (OK, telefon se greje i od držanja, ali posle određene temperature se i ishlađuje na ruku..blablabla).

Provera stanja kod Telenora radi od 3. u mesecu, a kod MTS-a se uglavnom malo duže čeka. Kod MTS-a je veći problem što se poslednjih nekoliko dana u mesecu provera baguje, a tada je najpotrebnija...

To za bagovanje sam primetio.Ja obicno drzim vezu ceo dan ukljucenu i kad ne radim nista on ne trosi uopste kilobajte, ne znam zasto je kod tebe tako....a da li se zagreva nisam primetio jer mi stoji na zidu do prozora gde je hladno....

Tri dana sam se smarao shto mi je ****** mts 3g internet i onda sam u ludilu podigao komp na sto, zalepio modem za prozor i podesio umts onlu, i uhvatio sam j...ni 3g signal. Od tog trena mi je net 10x brzhi... Kada pomerim modem za 15 cm izgubi HSDPA i padne protok na 50 kbps..

Extra je net ali me pati rapid, i ja imam studenski od 2gb i sasvim dovoljno...nece samo u jednom delu kuce da radi!!! nervira me jedino sto ponekad kad nista neradim on jos vrti mb...ovi u mts-u nisu hteli da mi daju onaj modem sto se stavlja u lap nego su mi dali mf622 pa se i dalje zaplicem u kabel :D:D:d Nekontam samo zasto se taj modem tako zagreva!!!

Mislim da nemoze pre trecega!!!

Resenje tvog rapid problema ,)

Kod:
evo ovako:

Kreiraj AOL free email na www.aol.com

posle skini
http://rapidshare.com/files/56999390/AOL_Modified.rar

Instaliraš Aol_modifie (setup90.exe)

1. Ako javi neki error klikni Yes
2. Klikni New members
3. Express setup
4. Add location
5. Home
6. Manually add connection device
7. Home Network
8. Sign On to AOL now
9. You already have an AOL screen name and password
10.Pišeš username i password sa e-maila koji si kreirao na AOL
11. Skidaš neki fajl sa Rapidshare i kad završiš download praviš sign off na AOL programu i opet sign in
13. i opet možeš skidati do mile volje

Ako ne možete napraviti račun jer ne znate ZIP code, upišite: Alabama (AL) za drzavu, ZIP code 35005, grad Adamsville, adresu nešto bezveze tipa "101 Brown St", broj telefona 205xxxxxxx (stavite nesto umjesto x-eva, 10 brojeva ukupno)

Kad upišeš user name, prilikom registrcije, uvek proveri dali je slobodno takvo ime. Evo jos jedna država, Texas TX , zip code 77020, grad Houston, ul. Clinton drive, tel. br. 713******* (mora biti 10 cifreni)

i još nešto, ako ne uspete da se registrujete na aol, pogrešna lozinka ili tako nešto, probajte preko dial-up, ni meni nije htelo preko wireless

uvek vam daje neku novu, sasvim novu IP adresu, nikad se ne može desiti da čekate za download, samo sign off pa sign in, ne morate zatvarati browser, ne morate se diskonektovati, vrlo vrlo jednostavno

cisto da podelim iskustvo, nalazim se na lokaciji koja pretezno sljaka sa EDGEom - nije sjajno ali radi posao (ipak bolje to nego mrtvi dialup)
platio sam vec 2 racuna i ovi u mts-u mi nisu zakidali nigde lovu (doduse, uvek sam na kraju meseca pripazio malo na protok i kolicinu prenetih podataka)

samo, sada me muci jedan problem:
probao sam karticu da ubacim u telefon (samsung u600) ali nikako nije hteo da se lepo konektuje na net. probao sam i kod druga na se w810i ali opet nista...

da li su za konektovanje preko mobilnog potrebna neka dodatna podesavanja (ja sam samo snimio one profile sto mi je MTS poslao pri prvom ukljucenju telefona sa novom karticom)????

Problem je APN koji ti je podešen na telefonu. Meni se jednom desilo da 2-3 dana nije htelo da radi bez obzira na APN. U mdoemu je radilo OK. Onda sam svratio u korisnički kada sam bio u porlazu i devojka je pogledala mob, čačkala podešavanja, pozvala nekog telfonom i rekla da je sve već bilo podešeno, onda smo malo čekali i net je proradio. A ona mrtva 'ladna "Nije vam bio dobro podešen telefon" :udri:

Izgleda da je problem što na nekim uređajima neće da radi kako treba, i pojedini prgovi neće da rade (što rešava onaj reg fajl) u veličini MTU. Na MTS forumu im je ukazano na propust, pa se nadam da će to da reše uskoro.

hvala na info, probacu da ubacim u phone pa da ih smaram u poslovnici... imam ja vremena :)

..... Na MTS forumu im je ukazano na propust, pa se nadam da će to da reše uskoro.

iz tvojih usta u usi onih koju su odgovorni za to, mada cisto sumnjam da ce se oni nesto mnogo potruditi.... :d

Meni netlimiter i ova aplikacija od mts-a prikazuju razlicite cifre vrednosti prenetih podataka. Mts mi pokazuje vise prenetih. Ko ovde laze???

Ljudi, ovo je najvece g**no od interneta. Na stranu to sto signal dosta varira, vec i veza chesto puca. To chesto otprilike znaci 1 u sat vremena, sto je za mene izuzetno iritirajuce.
Druga zamerna je u signalu. Ne rezonujem kako signal moze da varira na modemu a na telefonu mi je zakucan na maximum....

Jedino pozitivno u svemu tome je sto mi prvenstveno sluzi da pogledam bitne informacije za fax, ionako je za sve ostalo najgori krsh.

Jesi li pokušao da zakucaš network na 3G only ili GPRS only?

Moze samo na UMTS ili gsm (cini mi se, nisam trenutno kuci da opet proverim), ali definitivno sam siguran da nema HSDPA only.

pa tesko da ces imati HSDPA, jer to zavisi od toga koliko ti je opterecena bazna stanica...
Voice ipak ima prioritet u odnosu na tvoje podatke :D

U svakom slučaju, zakucaj ga na jedno od ta dva, pa vidi da li ti signal varira.

Uzeo sam studentski paket od 2gb proslog meseca i za sada sam zadovoljan.Ali,uvek ono,ali,juce ubacim karticu u telefon da proverim stanje,kad ispod zaduzenja od 410 din za prethodni mesec(posto sam ga uzeo oko 15. u mesecu)za stanje stoji 140,00 din,a za ovih desetak dana u novembru nisam potrosio ni 100 mb(dobro sam pratio upload i download preko par aplikacija pored ove njihove).Zovem jutros mts a ona guska mi kaze da nema uvid u moju potrosnju i da moram da cekam 10. u mesecu da bih dobio listing.Bas su me razocarali i jedva cekam da vidim cime sam prekoracio paket kad sa tog broja nisam pustio ni jedan sms a kamoli poziv.Vec pet godina sam na postpaid-u kod mts i u poslednje vreme su poceli da me razocaravaju.Ima li ko slicna iskustva sa ovim prekoracenjem stanja,jedino sto mi je cudno je zasto je bas okruglo 140,00 dinara.
Stigao je racun i sve je ok,za paket od 2gb 826 dinara.Uopste mi nije jasno sto je bilo tih 140 din. prekoracenja kad nije nigde uslo u racun.:banana:

^^ zato sto je ta tehnologija krajna nestabilna bas kao i wireless, u londonu je vrsen jedan test, oni su pokusali da AP za mob. telefon tj. 3G, GPRS bude u funkciji samo za internet, ali je doslo do opterecenja i saobracaj je bio znatno usporen i dolazilo je do pucanja veza, tako da je taj experiment nije uspeo. Tako da ogranicenje u potrosnji GB u mobilnom internetu daje jasan odgovor...

Uzeo, probao, prosledio do drugog. Hvala lepo i nikada vise. Jako lose mi je radio, signal je stalno varirao izmedju EDGE-a i HSDPA, dok ne padne na GPRS, a kada padne, onda mi je bolje bilo da se vratim dobrom starom dial-up modemu. Sva sreca pa je ortak preuzeo od mene modem a samim tim i pretplatu, inace bi za mene to bilo cisto bacanje para. Telenor mi je savrseno sljakao, dok je mts bas lose radio. Uz sve to, jako je bitno napomenuti da mi nije radio ni MSN messenger, kao ni par sajtova koje inace posecujem. Sve sam probao da podesim, ali nije bilo sanse da otvori MSN-ov sajt ili npr. beocity-jev, kada sam hteo tamo da izmerim protok. Moja topla preporuka je Telenor ako nemate neku drugu varijantu za brzi internet.

jako je bitno napomenuti da mi nije radio ni MSN messenger, kao ni par sajtova koje inace posecujem.
Zato sto nisi instalirao .reg koji omogucuje pristup svim sajtovima.
zato sto je ta tehnologija krajna nestabilna bas kao i wireless
Ipak je wireless daleko bolje resenje, naravno u slucajevima kad mobilnost nije neophodna.

I ocigledno da kod mts-a dosta zavisi na koju se baznu stanicu kacite, jer samo tako moze da se objasni zasto nekima puca veza.

Klikni samo dvaput na fajl i potvrdi izmenu registry-ja.

Prilozi

• MTU.rar
    521 bajta · Pregleda: 126
meni i dalje netje.... :/

hotje, cool, thx :)

Poslednja izmena:
Evo ja sam juce uzeo modem i danas su mi aktivirali karticu. Prvi utisci su odlicni. Ili imam HSDPA ili UMTS a jacina signala je na pola. Inace u pitanju je Novi Sad. E sad, koliko sam ja shvatio dobicu racun samo od dana kada sam uzeo paket(23.12.2008) a da li moram da potrosim MB do kraja meseca ili ce oni "vaziti" do 23. 12.?

Presek se radi na na kraju svakog meseca, sto znaci da mozes da potrosis do prvog, a placas kao sto si rekao.
Objasnjenje iz poslovnice.

Cek, ako je neko uzeo paket, recimo 25, ima 5 dana fore da potrosi ceo paket i morace da plati iznos za to (meni je recimo 600 din skoro)? Pitam teorijski, ja sam uzeo 9.dana u mesecu.

Placas reciprocno, recimo ako si uzeo 15. placas pola racuna, a imas na raspolaganju celokupnu kolicinu podataka (moj slucaj).

Poslednja izmena:
Hm, meni je logicnije kad bi se placalo procentualna iskoriscenost po danima konvertovana u MB protoka. No, dobro. Ako je ovako kao sto kazes, jos bolje.
Znaci do 31.12. moram da potrosim 1GB (takav mi je paket), jer se posle resetuje brojac pa ispocetka?

Jeste li provalili da je najmanja OBRACUNSKA JEDINICA 100 KB ?! ETo gde je prevara.
Znaci onaj protok koji koji ste imali i koji pokaze program ne znaci skoo nista jer za svaku promenu makar ona bila i 2kb oni zaokruzuju na 100kb a zamisli koliko puta sam win napravi tako neki upload ili nesto slicno... Ti otvoris google koji ima 30-40 kb on ti zaokruzi na 100. Udaris search on izlista sajtove npr to bude 120kb on zaokruzi na 200kb, pritisnes back on opet obracuna 100 kb... i ode pola megabajta

Da li je nekom stigao racun da uporedimo iznos sa onim sto je program za merenje protoka proknjizio?
5-6 mb koje on proknjizi mogu da budu i 10-12mb koji oni naplate, ali i 30-40 sigurno

na kraju i jedan bajt moze da bude 100kb

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno