Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

@Marcus:

uzmi u obzir za konfiguraciju sledece:

Intel atom - ...with a thermal design power specification ranging from less than 1W to 2.5 watts for mobile devices

proverio sam sto mi rece drugrar, moj stari sempron na 1.8 ga iskida po benchovima, poredim sa njim jer je i on troshio jako malo oko 25w ako se secam dobro... drugim recima atom je prilicno... smanjen.

Sto se grafichke tiche mrzi me da trazim al mislim da ide do maximuma od 64mb shared mem, zato sam gore tako i napisao, moguce da gresim/taj overview gresi.
Ljudi igraju starije igice, ja bih instalirao, quake2 (mozda cak i 3 moze) i fallout... :)

nisam trol i promise: za PS ti ne treba toliko jaka mashina ;)) samo ako si u industriji pa radis sa 20x20k pixela da bi omogucio camera movement i bolje projektovanje u 2.5d i 3d :) hocu da kazem da moze da radi bez problema u rezoluciji koju wind nudi :)

@pereee:

Ako ti vec treba desktop zamena + mobilni racunar u istom, uzmi u obzir MSI 12" Notebook-ove.

npr.

PR200 - oko 800e sada

i

VR201 - ispod 500e <--- sem toga sto je 12ica sve je manje vishe jache, dodaj pare koje bi dao na externi dvd i sitne gluposti, cena se svede na isto.

(cene sam pokupio iz gigatrona, mozda su negde jeftiniji/skuplji)

ah da za padove u full house... drzi ga na sredini stola, sve je to fino sto moze da izdrzi sve i svasta, al na kraju se svede na to dal si imao srece ili ne, tj. kako je pao.

peace out.

@samartian

Iskida ga u benchovima u office radu..;-)
Ne kazem da je wind azdaja ali kazem da za jaci office rad i ultra mobilnost,jer je ovo ipak UMPC,wind je bestbuy..
Poz

@samartian

Iskida ga u benchovima u office radu..;-)
Ne kazem da je wind azdaja ali kazem da za jaci office rad i ultra mobilnost,jer je ovo ipak UMPC,wind je bestbuy..
Poz

slabije performanse...
ali da .... " za jaci office rad i ultra mobilnost,jer je ovo ipak UMPC,wind je bestbuy.." apsolutno tacno :)

samo se nadam 6cell verziji, necu jos da kupujem ...

Poslednja izmena:
Za sve vlasnike Wind-a pitanje.
Da li je nekako moguće naterati atom da se ne deli na dva procesora (Hyperthreading)?
Zašto postavljam ovo pitanje?
Primetio sam da prilikom reprodukcije HD 720p samo jedna polovina procesora je maksimalno zauzeta dok druga je opterećena sa 5-10%, tako da u Windows Task manager-u zauzeće procesora nikada ne prelazi 60%. Prilikom reprodukcije video koči s vremena na vreme što uzrokuje desinhronizaciju zvuka i slike.

Pomenuti "problem" se manifestuje i prilikom reprodukcije putem KM player-a i BS Player-a.

Pozdrav

Nisam ulazio u tematiku Hyperthreading-a ali koliko vidim u bios-u takvo podesavanje ne postoji..
U "advanced" opcijama samo postoji podesavanje speed-step za stednju baterije tj. mogucnost da prebacis procesor na pola snage i paljenje AHCI moda i to je to..
Mozda sa novim bios-om,ja imam 1.05 ali ne verujem
Poz

U pojedinim testovima bilo je priče da je kombinacijom tastera Fn + F10 moguće podići brzinu procesora na 1,9GHz. Ja jedino što sam uspeo je da smanjim brzinu na 800MHz kada u Power shems postavim na Max battery.

Da li je potrebno u BIOS-u (koji je, uzgred, jadan što se podešavanja tiče) nešto izmeniti da bude moguće povećanje brzine?

Pozdrav

Znas kako..fora je u tome da su prvi modeli koji su izlazili za testing imali mogucnost da sa kombinacijom tastera fn+f10 podignu snagu procesora za 300mhz tj na 1.9ghz ali su shvatili da ova slabasna 3-cell baterija u tom slucaju ne bi izdrzala ni sat vremena i mogli bi da zatvore proizvodne pogone umpc uredjaja a i naravno to je bio deo marketinga..mali procesor na 2ghz(nije lose)..sada ta kombinacija tastera sluzi za smanjivanje radnog takta procesora na 800mhz radi cuvanja baterije..
Prvi modeli su imali i veliki enterr taster zbog cega mi je mnogo zao ali.sta je tu je..
shto se tiche povecanja brzine procesora iz biosa nema sanse,kazem kao i malopre mozda uz neki novi bios ali ne verujem jer bi se to odrazilo na trajanje baterije,jer bi svi furali 1.9ghz i zalili se na bateriju.mozda sa nekim programima (third-party) moze ali se nisam igrao ali i ne planiram skoro dok ne osetim potrebu za jacim procesorom..
Izgooglaj malo pa ako nadjes nesto javi..a i ja cu da pogledam:)
Pozz

Evo ko hoce da se igra sa OC-om winda

Link je sa MSI WIND foruma

http://forums.msiwind.net/hacks-and...ide-tips-3dmark03-geekbench-scores-t2897.html

objasnjava kako podici clock do 2Ghz+..pa javite da li ste spalili wind:p

Ja iskopao na netu i 1.08 beta bios, koji omogucava overclock. U BIOS-u je moguce podesiti 3 stepena 8, 15 i 24%, nakon toga u windowsu pritiskom na Fn+F10 ukljucuje se Turbo, ja postavio na 24% i cpu radi na 1980MHz, pri cemu lampica na power dugmetu svetli narandzasto. Losa strana ovog beta biosa je to sto se gube Fn funkcije na svim tasterima osim prvog reda na tastaturi (znaci Fn+F1,2,3 itd. radi, ali npr. Fn+strelica gore ne radi). Takodje, neki ljudi su se zalili da im posle flasha nije radio WiFi, USB, BT pa su morali da rade reflash. Kod mene je sve proradilo iz prve (osim pomenutih Fn funkcija).

Koliko sam ja ukapirao Fn +F10 je dizao takt na 1,9GHz samo priključen na struju, tako da priča oko većeg trošenja baterije ne pije vodu. Jedino ako su na test primercima primetili da Atom-i crkavaju ako neprekidno rade na 1,9GHz pod punim opterećenjem.

Pitanje u vezi podizanja brzine je bilo više informacije radi. Nije mi jasno zašto Atom na već opisan način (u jednom od predhodnih postova) radi, tj. ne koristi maksimalno svoju brzinu.
Wind je namenjen supruzi, a ona će da koristi Word, Word i možda Word :) .

Pozdrav

@rus
Zato sto u zavisnosti od podesavanja za potrosnju struje moze da trosi samo onoliko koliko mu je potrebno..tj.ako mu TREBA vise od 800mhz radice na svih 1600mhz,a ako mu ne TREBA..
A eto kao shto shagrath kaze izasao je bios 1.08 beta koji kada izadje zvanicno ce podrzavati i overclock na 1.9Ghz(sada pravi probleme sa ostalim fn tasterima)Shto samo upucuje na to da je takav bios vec postojao na testnim modelima i da je povucen..

Hvala na komentarima. 12 incha mi je veliko(kuci bi ga prikljucio na 19ku), uporedio sam ih, a ove zahtevne igre me stvarno ne zanimaju, igrao bi recimo cmr2, hitmena, commandose itd. Jos jedno pitanje glasi da li na njega mogu da prikljucim 5.1 zvucnike ili samo 2.1 i kako zvuce(muzika mi je jedan od prioriteta). :smoke:

Mozes prikljuciti 5.1 zvucnike samo zaboravi 5.1 zvuk :) Dakle samo "clonove". A i rekao si da te zanima muzika, sta ce ti 5.1? :) Inace kvalitet zvuka je kao i na standardnom laptopu...

Zato sto bi mi to bio jedini racunar u stanu. Trenutno imam bb sw-g25 zvucnike i mozda bih uzeo 5ce, ali izgleda da ne sljakaju dobro(po tvom) pa cu ostati na 2.1. Za sada samo ispitujem teren, bez probe u praksi svakako necu uzeti nista.Za sad jos nisam nasao nikog ko ga ima da ga ja testiram(winda i eee1000).

Zato sto bi mi to bio jedini racunar u stanu. Trenutno imam bb sw-g25 zvucnike i mozda bih uzeo 5ce, ali izgleda da ne sljakaju dobro(po tvom) pa cu ostati na 2.1. Za sada samo ispitujem teren, bez probe u praksi svakako necu uzeti nista.Za sad jos nisam nasao nikog ko ga ima da ga ja testiram(winda i eee1000).

Zvučnici na Wind-u su neopisivo loši (bolji zvuk imaš na novijim mobilnim telefonima), ali kada se priključe slušalice zvuk je odličan. Nisam probao da priključim zvučnike ali pretpostavljam da je zvuk u tom slučaju odličan.

5.1 zvučnici (bar ovi koje ja imam) imaju kao konektore 3x3,5mm "bananice", a na vindu imaš samo jedan 3,5mm izlaz za slušalice/zvučnike i jedan 3,5mm ulaz za mikrofon, tako da nije ni moguće priključiti na Wind 5.1 sistem.

Wind ima zvučnu koja podržava 3D zvuk (demo slušan na slušalicama je fenomenalan - zaista se ima osećaj da zvuk kruži oko glave).

Pozdrav

5.1 zvučnici (bar ovi koje ja imam) imaju kao konektore 3x3,5mm "bananice", a na vindu imaš samo jedan 3,5mm izlaz za slušalice/zvučnike i jedan 3,5mm ulaz za mikrofon, tako da nije ni moguće priključiti na Wind 5.1 sistem.

Pozdrav

Proveri imali tvoj 5.1 sistem stereo ulaz??? Ako ima, klasicnim stereo puta stereo kablom ga prikljucis i to je to. Inace skoro nijedan laptom nema podrsku da na njega prikljucis 5.1 sistem osim toga da dokupis 5.1 PCI-e zvucnu karticu.

Poslednja izmena:
Proveri imali tvoj 5.1 sistem stereo ulaz??? Ako ima, klasicnim stereo puta stereo kablom ga prikljucis i to je to. Inace skoro nijedan laptom nema podrsku da na njega prikljucis 5.1 sistem osim toga da dokupis 5.1 PCI-e zvucnu karticu.

Izvini, moja greška. Kada sam napisao sistem mislio sam na aktivne (kompjuterske) zvučnike.

Imam Logitech X530 i oni imaju 3x3,5mm "bananice". Ako imaš "sistem" sa Stereo sound processor-om (npr. Technics SH-EH750) onda je moguće iz stereo zvuka (2 kanala) dobiti okružujući (5.1 kanala), ali to je daleko od doživljaja koji nudi "izvorni" 5.1 signal.

Pozdrav

I što bi na kraju ca 6 cell baterijama? Koliko ove 3 cell u svakodnevnom radu traju?

Vidim da su tek ovih dana poceli da pricaju o 6-cell baterijama u zapadnoj evropi,engleska i te fore,kao pojavili su se u prodaji..nestasica je svuda.a kada ce kod nas stici,ko zna
Sto se tiche 3-cell ima gore koliko hoces postova na tu temu ali ajde..2-2.5 sata
Poz

Poslednja izmena:
Kupio Wind. Odusevljen sam! Imam samo 2 zamerke. zvuk preko ugradjenih zvucnika je veoma los, i kabal za struju je ko smrznuto bastensko crevo!!!! Moram da nadjem neki savitljiviji i tanji.

Mislim shto se tice zvuka da je max koji moze da se ocekuje zadovoljen tako da ne mozes da kazes da je los.naravno ako ga poredis sa ne znam chim naravno da je krsh ali za ono sto wind i jeste zvucnici su sasvim ok..
Sto se tice kabla ja bih stvarno voleo da je punjac kao za eee 701 da mogu da ga stavim u dzep ili jos bolje u torbicu ali..(stvarno je ogroman,i punjac i kabal)

Kupio Wind. Odusevljen sam! Imam samo 2 zamerke. zvuk preko ugradjenih zvucnika je veoma los, i kabal za struju je ko smrznuto bastensko crevo!!!! Moram da nadjem neki savitljiviji i tanji.

Na MSIWind.net je bilo razgovora na temu kabla za struju. Onaj treći kontakt na kablu, sto dolazi gore ili dole, je u stvari uzemljenje i nije - kazu - neophodan.

Moze ici kabl sa 2 kontakta, kakav se moze naci i na pijaci, s tim da treba iseci plastiku izmedju, tako da moze da se udene u MSI-jev ispravljac.

Nisam to probao u praksi :)

Jel neko probao ove 8.9" modele? Ovamo kod nas u CG u100 poskupio 10%, ima veći disk i nije crn nego bijeli i kažu da je svuda tako pa me interesuje koliko je sad kod vas?

koji je linux u ovom u90x ?
i da sta mu je "8.9” TFT LCD Overlaid Touch Panel"??

To bi znacilo da ima Touch screen, mada cisto sumnjam, takav ekran poseduju FLYBOOK modeli koliko se secam....:S:

Mada nema touch panel, vec je greska u opisu proizvoda (desava se)

Jesu li dimenzije ovog U90 iste kao i kod U100, koliko sam gledao opise, izgleda da jesu????

Poslednja izmena od urednika:
mmmmm e to je vec....malko ruznjikavo. Sutra idem da vidim kakav je

Nazad
Vrh Dno