Šta je novo?

Msi Rx1950pro/t2d256e

• Začetnik teme Začetnik teme demios
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Gore pomenuta kartica voli da se greje....sve to i ne bi bio toliki problem da ona ne ide na def klokovima u zatvorenom kucistu 78+ stepeni, sto za posledicu ima da mi se x2 3800+ (@2.64 1.4v) zagreje do 66+ a cipset do 50+.
Onda sam ja otvorio kuciste i one 2 osmice uperio u cipset i graficku, te prilazem i slikice radi pojasnjenja (a i znam da volite da resavate probleme oko hladjenja 😀 )
Crvene linije oivicavaju graficku, a plave SB, cisto orijentacije radi.
Kuler od SB se prostire od memorijskih slotova pa skoro do kraja ploce, tj. graficka je direktno iznad njega! Konfiguracija je iz potpisa, a pitanja su:

1.sta mislite o graf. hladnjaku, da li dobro lezi, tj. da li su ove temp, za ovo doba godine normalne?
2.da li da ga poliram?
3.da li da poliram CPU kuler?
4.da li da poliram SB kuler?
5.sugestije...

:wave:

Prilozi

• Slika1.webp
    Slika1.webp
    160.8 KB · Pregleda: 109
  • Slika2.webp
    Slika2.webp
    128.5 KB · Pregleda: 113
Ja sam imao slican problem sa x1950pro, ali ne sa jezgrom kartice vec sa zadnjim delom kartice koji ne pokriva hladnjak a na koji se kaci naponski kabl. Pregrevao se i nestajala je slika pa sam to resio na slican problem kao i ti, evo i par slika, a temperature procesora i chipset-a mislim da su ti malo pojacane, bolje vidi sa boljim CPU cooler-om da resis prvo temperaturu samog procesora, mozda se onda i chipset svede na nesto manju temp...ja imam orleans [email protected] i u full load-u mi je nekih 44-45 sada kad je toplo, ali on se i ne greje toliko verovatno kao tvoj X2...a da vidi skini taj gpu hladnjak, pa pogledaj kako naleze da se pasta nije stvrdnula ili da se sam hladnjak nije zagusio od prasine...

Prilozi

• Slika(12).webp
    Slika(12).webp
    53.7 KB · Pregleda: 92
  • Slika(13).webp
    Slika(13).webp
    80.4 KB · Pregleda: 112
Ma sve je cisto, tj. 3 dana staro, a pasta na gpu je super. Ne znam samo da li da skidam fabricki ventilator i da stavim osmicu da duva u istom smeru. Odozgo nece imati efekta osmica jer ova ustvari i nisu rebra, (za one koji ne znaju) vec podsecaju na tunele koji se pruzaju od ventilatora do izlaza iz kucista skoro celom duzinom karte. Moje misljenje je da su maksimalno jadno napravili sistem hladjenja, ali nema veze. Provericu koji se deo kartice najvise greje, pa ti javljam. Ovako kako stoje stvari, ne zabada, ali bih ipak hteo da zatvorim kuciste 🙂 Videcemo sta sutra donosi. Hvala na savetu.

Da to je nesto kao IceQ cooler-i sa HIS kartica koji izbacuju topao vazduh napolje, to je ubicno dosta dobro hladjenje, vidi da ti se ne greje kartica kao i meni pozadi, moja je Club-3D a video sam da skoro sve imaju taj "problem" zbog duzine i ne pokrivenog dela kartice hladnjakom...

Nazad
Vrh Dno