Šta je novo?

MSI R9 270X problem sa drajverima

CommandeR

Poštovan
Učlanjen(a)
30.12.2014
Poena
70
Imam ovu karticu, ali sve radi normalno dok se drajver ne instalira, kad se instalira, u toku podizanja sistema, kad se pojavi Starting Windows tu stane i neće dalje? Šta da radim?

Misliš da će tako biti efekta?
P.S. koristim privremeno 8800GT jer nisam uspeo da je osposobim. Pokušaću sutra.

ako je do softvera sigurno ce biti efekta,a malo su drugojaciji simptomi (mada nije skroz iskljuceno) da je hardverski problem.ako DDU ne pomogne isprobaj na drugom kompu,ako bude isto reklamiraj kartu.

ako je do softvera sigurno ce biti efekta,a malo su drugojaciji simptomi (mada nije skroz iskljuceno) da je hardverski problem.ako DDU ne pomogne isprobaj na drugom kompu,ako bude isto reklamiraj kartu.

Istekla garancija, ne znam da li da probam da je ispečem, radio sam jednom to sa ovom 8800GT, stara je kao biblija, ispekao sam je prošle godine I radi bez problema. Ne znam šta bi se desilo sa R9 serijom? :D Da ne ostanu samo dugmići

lako cemo za pecenje,prvo sve odradi sto ti je receno.

lako cemo za pecenje,prvo sve odradi sto ti je receno.

Skinuo sam DDU, pokrenuo komp u Safe Modu, obrisao stare ATI drajvere, ali nakon instaliranja novih, opet komp zabode na Windows Starting i ne ide dalje. Probao sam i na drugom kompu i isto.

Proveri da li kartica lepo upada u pci-express slot.

Ako upada, probaj live instalaciju ubuntua ili nekog linuxa, ako radi , reinstaliraj vindouz.

Ako i live instalacija zafrkava, problem je u biosu kartice.

Nađi nekog ko ume da uflešuje bios u karticu , i još važnije, nekog ko zna KOJ bios može, a koj ne može da se uflešuje.

Kartica ulazi u Windows bez drajvera, radi komp bez problema. Ali tek kada se drajver instalira, i kada se rebootuje sistem, tada stane na Starting Windows. Upada lepo, nije do toga.
Probaću da joj flešujem bios.

Proveri koju memoriju kartica ima (hynix, elpida... ) , na techpowerup.com imaš kolekciju 270x biosa.

Bios mora da podržava memoriju koju tvoja karta ima, inače ćeš da imaš blek skrin.

Probaj i sa nekom starijom verzijom drajvera pre flesh-a BIOS-a.

Druze, uradio sam ja to, vratio sam je i na prvi bios i na najnoviji, ja imam normalnu sliku, nemam problema sa radom kartice, bios na maticnoj je takođe na zadnjoj verziji. Nije do toga, ko zna šta se desilo sa njom.

Ima neki mali prekidac na kartici, meni stoji levo na polozaju 1, ne znam čemu to služi, ali kad je na 2, onda neće ni da pusti sliku. Ne znam da li da probam da je gurnem u rernu, ali mislim da njoj nije problem u tome.

taj prekidač je bios switch .

da li si kupio novu ili polovnu karticu ?

Polovnu, radila je ona dosta kod mene, nije nikada otvarana. Evo sad pišem ovo, komp radi, kartica je unutra, imam sliku, imam sve, samo ne smem drajver da instaliram jer će da zakuca kad bude restartovao. Ne znam gde da nađem neki stariji drajver. A ne znam ni kako da zamenim bios. Ona ima poslednji BIOS izgleda, ne znam kako da vratim neki stariji. Probao sam preko AtiWinFlash ali on izbacuje "Program is not responding..." ne znam šta mu je.

Ako neko zna, voleo bih da mi napiše korak po korak da sredim to (Taj BIOS Update). Hvala.

Ovako najkrace sto mogu, nadji BIOS koji odgovara tvojoj karti X270 pa proizvodjac, treba ti ploca sa integrisanom grafikom, ostavi ubodenu kartu i napajanje koje ide u kartu stavi switch u polozaj 2 a monitor ubodi u integrisanu grafiku i onda flesuj preko ATiWinflasha al ti treba i RBE i bitno je da ukucas mesto koje flesujes, raspitaj se po googlu imao sam negde primer sa 6950 posto sam s**** drugi BIOS
pa je imala slicne probleme dok nisam vratio original sa 6950, a teo sam na silu da pravim 6970, rodih meche i nista, bar je REfleshovah.

(Probaj pre svega reset BIOS ploce, to da stane znak sam video jedanput sa 9600GT na Asrock ploci sa ATI radeon integrusom i nikad nisam resio zabode 4 kugle i nista a na drugim plocama je sasvim normalno radila)

Poslednja izmena:
Probao sam sve BIOSe za grafiku, svih 5 komada, ista priča. Sistem se podigne, izađe plavi ekran sa natpisom Welcome, i nakon toga kad treba da se pojavi Desktop, meni izađe Black Screen.
Ne znam šta da radim, pitaću nekog servisera, ako ne, ode u kantu.

Mislim da nisi procitao pazljivo sta sam ti napisao, treba da flesujes BIOS karte na nekoj ploci koja ima grafiku, mozda da pocnes sa switch 1 ili ti prvi BIOS pa switch 2 ili ti drugi BIOS, ako ces da je bacas vrlo rado bih je otkupio.

Mislim da nisi procitao pazljivo sta sam ti napisao, treba da flesujes BIOS karte na nekoj ploci koja ima grafiku, mozda da pocnes sa switch 1 ili ti prvi BIOS pa switch 2 ili ti drugi BIOS, ako ces da je bacas vrlo rado bih je otkupio.
Imaš oglas na kupujemprodajem, ja to ne umem da sredim, pogledaj i javi se tamo ako hoćeš da trgujemo.

nije problem u biosu definitivno . skini hladnjak i stavi u rernu (zagrejanu) na 190 stepeni na 10 minuta.

nije problem u biosu definitivno . skini hladnjak i stavi u rernu (zagrejanu) na 190 stepeni na 10 minuta.

Pa nije, da nešto ne valja od toga bilo bi drugih problema. Ali ovo je moja kartica koju mesecima koristim, i od jednom se ovo desilo, a nisam je forsirao, povremeno sam igrao po neku igricu sa njom, i to tipa 1 - 2 sata. Sad sam kupio ATI i nikad više. Može da priča ko šta hoće, mnogi su rekli da je nVidia zakon, i jeste, u svemu.

Tako je, javi nam se kad se probudiš iz sna. thumbs.gif

Inače, mislim da karta ne radi u 3D i zato "stane". Imao slučaj sa 8500GT.

Tako je, javi nam se kad se probudiš iz sna. Pogledajte prilog 173001

Inače, mislim da karta ne radi u 3D i zato "stane". Imao slučaj sa 8500GT.

2GB Radeon i 2GB GTX nikada ni približne neće biti, jer GTX770 sakati u radu, i uzmi 270X koja je u toj klasi, i vidi koje će igrice kako raditi. Možda ima neke igrice koje bolje da rade na Radeonu, ali imao sam prilike da vidim Far Cry 4, Battlefield 4, određene programe za video obradu, i po većinskom mišljenju mene i mojih kolega, nVidia radi bolje.

Poredjenje 270X i GTX770?

770 jača za klasu.

nebitno , problem je u hladnom lemu na čipu . rerna će da sredi stvari .

[youtube]uu1s1EOPJlY[/youtube]

190 stepeni, 10 minuta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno