Šta je novo?

MSI NX7900GTO 512Mb DDR3 oc-potencijal.

Mmm...lepa kartica ...nema sta.
A i deluje nekako robusno...uliva poverenje...

Da li je ovaj cooler na njoj bolji od Zalmana VF700-CU?

Poslednja izmena:
Jel se ti to bunis sto ne mozes jos da se igras ili sto imas "samo" 12K? :trust:

sto imam "samo" oko 12k :d morace c2d da padne uskoro izgleda :smoke:

p.s.pazi sta radis sa vmod-om pogledaj attach. inace nibitor mi cita 1.4v za 3d gpu voltazu

Prilozi

• hotchipsgtxwa7.jpg
    hotchipsgtxwa7.jpg
    155.1 KB · Pregleda: 86
  • GTO.MODVMEM.JPG
    GTO.MODVMEM.JPG
    116 KB · Pregleda: 107
Doooobro, i?! :trust: Nisam skapirao sta si hteo da mi kazes... :S: Znam da se greju ali sta s njima? Merio sam voltaze i na samoj karti i uz toleranciju multimetra sve je Ok, 1.85V mem i 1.4V GPU. GPU nebih nista dirao ali memaru svakako.
Moram da kupim pastu pa cu bas da probam i Zalmana na karti, cisto da uporedimo mada mislim da je Zalman ovog puta inferioran. Posebno mi se svidja sto se ovaj cooler ne cuje uopste i nikako nebih stavio VF700cu na 12V koji onda galami vec...

Poslednja izmena:
Zalman i galami u istoj recenici?! Al smo postali picajzle pod stare dane :p

Moje sumnje su se obistinile!!! Malte ne isti rezultati kao i sa gs sto bi se postigli a kartica dosta skuplja. Inace Mare druze cestitam na novoj kupovini i na VIP statusu :wave:

Ja sam ovde nov, tako da pozdrav svima ljudi! I dalje ne mogu da verujem sta ovaj lik tvrdi,GS samo malo losiji od GTO-a(tj prakticno GTX-a)?!Kada samo pomislim da sam nedavno i ja imao u planu da uzmem GS-da sam ga uzeo sad bih se jeo.Za samo nekoliko desetina evra gore GTO je trenutni BEST-BUY u celom svetu.Inace SPACEMASTERU svaka cast na overclocku!
Komentar na 3-D Markove:Ako neka kartica u 3-D Marku da procentualno vise rezultate od neke druge to ne znaci da je samo za toliko i brza(npr. u 3-D Marku 2005 6600GT je dobijao preko 8000 a 6800 ULTRA oko 12000 sto je scor za 50% veci a ultra je brza skoro duplo). Ja vam savetujem da kartice testirate u nekim igrama(HL 2:episode 1 na primer) i to u nekoj srednje visokoj rezoluciji (1280x1024),sa obavezno svim detaljima na max i ukljucenim AF(16 x) i AA (4x).Jos treba da uskladite i podesavanja u drajverima i to bi bilo to.Naravno procesor i ostale komponente ne smeju da budu bottleneck.Ovako nema lazi i prevare,ako kartica daje duplo veci broj frejmova znaci da je duplo brza i kraj price.

Ubedljivo najlepsa kartica na svetu, ja je mozda kupim samo zato sto mnogo lepo izgleda :d (ne igram igrice nemam ni jednu u kuci :D)

RISPEKT,brate :) potpuno se slazem za izgled.
Inace,gore sam pogresio sa onim primerom-u pitanju je 3-D Mark 2003.

Ja gledam sa stanovista pro-gamera :p (kako ovo smesno zvuci). Evo danas smo produzili ugovor o sponzorstvu na jos 2 godine...i eto sada moram da nazdravim :bottle:

E Zoki pozdravio te Hans Urlich :cigar:

Nemojte da instaliram taj jadni BF i pobijem vas sve NOZEM :-devil-:

Probao sam GTX mod ovako kao na slici i ne radi. Jedini zakljucak je da ovo obelazeno govance kvari celu pricu :mad: Bice i to reseno ;)

Prilozi

• 79gtxvmod2-neradi!!!.JPG
    79gtxvmod2-neradi!!!.JPG
    193.4 KB · Pregleda: 104
Ne postoji kartica koja moze da vozi sve trenutno objavljene igre na max podesavanjima.
Cak ni XTX, a kamoli GS ili GTO. BTW kartica je super. Definitivno trenutni best buy u srednjoj vishoj klasi...

Koji driver-i su najbolji za klokovanje, meni sa 91.47 nece ni da mrdne sa stock-a.

nikolas61 je napisao(la):
@[SAJ]ber Kurajber
Podeli to sa nama kako ce biti reseno ;)

Da ne kacim sliku ponovo, pogledaj moj post na drugoj strani... (br.42)

Slazem se da ne moze da tera bas sve igre ali veliku vecinu da. Ne mora bas da se izivljava i sa rezolucijom ali u 1280 gura kao blesava sto je vecini dosta (vlasnici TFT-a). Posle muka sa 6800GS najzad igram Ghost Recon u 1440 sa max podesavanjima sve na max sa 50fps a karta default :smoke:
Kako nece da mrde?! Ja vozim iste drivere i rade odlicno. Pusta mi clock do 736/804.

Ma, jesi ti to komsija probao?!
Naprimer: Call of duty 2, Oblivion, Call of Juarez, Ghost Recon u 19x12? Ne ide to bas tako glatko kao sto mislis

Ako Maxa kaze onda cu da verujem na nevidjeno mada se secam kada je kukao da mu Oblivion ne radi kako treba :d
BTW, meni "glatko" znaci bar 50fps bez padova ali to je subjektivno skroz. Posto je meni monitor ogranicavajuci faktor 14x9 ne mogu da naguram tolike rezolucije (sto je mozda i dobro jer bih opet kukao) pa sve leti i ne znam cime bih zamorio grafiku. Ali u tome i jeste bila poenta kupovina... Da budem miran neko vreme.

Pa zavisi... Nece da prodje test nekada na istim clockovima mada bas da nece da mrdne sa def... To jos nisam cuo.
Ljudi, odradio sam vmod memorije... :d Uspesno! :p
Ipak radi ono sto sam probao prvog puta ali mi se izgleda zicica prekinula pa nije htelo da radi naravno. Sinoc sam to uradio ali nisam stigao da se zezam jer sam bolestan a i ukljucili mi ADSL pa sad nemam ni vremena. Na 1.92V je mem radila na 850 ako nekoga zanima. 100K je 1.9V, 50K daje oko 2V.

BTW, jel moze neko da mi objasni kako to da grafika bolje radi sa GTO biosom koji ima zategnutije timinge od GTX-a? Zar nebi trebalo da je obrnuto? Sa GTX-ovim biosom artifaktuje na 830 vec a sa GTO vozi na 850... :trust:

timing - GTX - GTO
tRAS - 24 - 22
tRC - 34 - 31
tRFC - 43 - 39
tRCDR - 12 - 10
tRCDW - 8 - 6
tRP - 10 - 9
tRRD - 8 - 10

Prilozi

• V-mem_mod.JPG
    V-mem_mod.JPG
    144.2 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
Verovatno razlika nije samo u tajminzima. ;)
Kad sam imao 9800SE@Pro kartica nije htela lepo da radi sa originalnim 9800Pro biosom vec samo sa modovanim 9800SE biosom (modovan u Pro).
BTW, ko jos klokuje iz drajvera? Zna se da se max OC postize sa 3rd party programima (ATITool, Riva Tuner...).

Poslednja izmena:
Uzmi bios sa kartice i zameni onaj Device ID, ako bas hoces da ti pise GTX. Ako radi odlicno ne diraj nista. Barem, ja ne bi. ;)

Ma boli me uvo sta ce da pise nego me zanima u cemu je fora... Ne mogu da provalim nikako

Pazi ti da ti se ne otkine to zalemljno pa da proshara po shtampi.
Inache ekstra je karta. Ja sam se smorio od modova i radim sad neko programiranje ali nishta bitno. A shto se tiche zashto brze radi sa GTO bios-om...tajminzi. Zategnuta je na malo drugachiji nachin zato ide vishe.
Ma vazno je da radi bolje.

@Spacemaster: Ma odavno sam se ja vratio iz sela. Bio sam samo za vikend 14-15 oct.
Shto se tiche za mod one asusovke, ako sam potreban javi.

Nece da se otkine, moze da izdrzi tezinu grafike ;) Probao odmah, ne pitaj zasto :d
Ali i dalje mi nije jasno to za bios. Vise je znatizelja u pitanju nego nesto
drugo. I dalje ne mogu da se pomirim sa time da memorija za zategnutijim tajminzima postize jace clockove :trust:

Pa izgleda da je tRRD odgovara vishe na 10 nego na 8 a postoji josh gomila tajminga koje nisi naveo.

evo i 2006ce na Socket 754 platformi sa 7900GTO... "tricavih" 5248 poena ;)

Prilozi

• 3dmark2006.JPG
    3dmark2006.JPG
    213.6 KB · Pregleda: 140
Nazad
Vrh Dno