uNesc0 je napisao(la):OK, nemas frkeHvala ti na odgovoru.
Nego Vule, jesi li ti probao svoju? Kakva je situacija sa njom? Doom3, 3dmark01/03/05.
Matori, jel' mi se to cini ili imas nesto protiv ovih obogaljenih FX6800 nVidia? :d:d:dMilan je napisao(la):Smanjis takt, prvo memorije pa onda stavis 66.70 drajvere(nikako 66.xx jer oni nikako ne valjaju) pa DX9 pa patch pa onda DX9c da bi na kraju smanjio i takt GPU-a. Ako i tako ne radi predji na win98 i pusti 3dmark `99(ili neki stariji) pa ako ti prodje 3 puta onda mozes u finalnu fazu instalacije XP-a i naravno tu je promena napajanja a mozda i memorije.:d :d
P.S.
Naravno sve ovo ne vazi ako rivatuner ne probudi ostatak karte i ako ste lose crack-ovali patch. :eyebrows: :d
Milan je napisao(la):Smanjis takt, prvo memorije pa onda stavis 66.70 drajvere(nikako 66.xx jer oni nikako ne valjaju) pa DX9 pa patch pa onda DX9c da bi na kraju smanjio i takt GPU-a. Ako i tako ne radi predji na win98 i pusti 3dmark `99(ili neki stariji) pa ako ti prodje 3 puta onda mozes u finalnu fazu instalacije XP-a i naravno tu je promena napajanja a mozda i memorije.:d :d
P.S.
Naravno sve ovo ne vazi ako rivatuner ne probudi ostatak karte i ako ste lose crack-ovali patch. :eyebrows: :d
vule85 je napisao(la):OC 375/910 Mhz :7509
CAR je napisao(la):Matori, jel' mi se to cini ili imas nesto protiv ovih obogaljenih FX6800 nVidia? :d:d:d
vule85 je napisao(la):Probano... Zadovoljan! :banana:
Athlon 2600+ (166x12.5) 256 DDR Elixir 333 Mhz 2.5-3-3-11
3DMark 03:
Default 300/700 Mhz : 6288
OC 375/910 Mhz :7509
Nego, ne mogu da je otkljucam, tj. bas i neznam kako se to radi... Imam Rivu 15.1 i u NVstrap stoji 8x4, kada uradim dvoklik na one ostale pise da je 12x5 ili 16x6 i kaze da moram da restartujem ali kada restartujem ponovo stoji 8x4, kao da nista nisam ni uradio...
I jos jedan problem... Kartica radi PERFEKTNO kada stoji na defaultu, tj. vrti sve igre i testove 3-4 sata ali kad OC-ujem testove radi bez problema (3D mark) ali ni jednu igru nece u 3D da pokrene... Odvozam jednu stazu Colina a vec na drugoj - ugasen monitor. Fifu nece ni da pokrene, kada krene da ucitava utakmicu, cuje se publika ali posle sekund-dva - mrak. Moram da gasim komp na dugme pa da ga ponovo palim i onda radi sve OK.
Ma ja sam prezadovoljan kako kartica radi i na defaultu (prva koja je odvozala 3dmark 03 bez seckanja) i ne treba mi nista jace! Nego, ako neko ima resenje za to otkljucavanja, barem da probam...
70 Hz u 2D?!? Uuuu, daj to 'vamo, ja nikako da probijem 60 Hz na ovom monitoru! :d:d:dMilan je napisao(la):Pazi meni se ne svidja ni "obican" 6800 kako radi, imao sam ga kuci par dana. Hteo sam bas da vidim licno sve i da probam sve. Jedino gde bolje radi (ja imam 9800pro ICE-Q) je D3. Tu igru izuva u 1024x768 AA4;AF8 imao sam 54-55fps-a i radi tecno i mekano bas onako kako treba. Za ostalo, pa ovo je moj osecaj :S: . FarKraj je smesan pored Ati-ja, 3dmark 05 je brza za 50 poena,slika u 2d mi izgleda kao da je u 70hz i generalno mi je sve to nekako putem stapa i kanapa. Mislim da su se vratili sa ovom kartom ali daleko da su bolji. Ja licno bi pre uzeo i dalje ATI-ja.
Delija je napisao(la):Izvini, jel' si se ti zeznuo kad si napisao da imas 256MB RAM-a, ili...?
p.s. Sa toliko memorije ti nece komp raditi brzo ni da imas 2 komada 6800Ultra u SLI rezimu! :d
diviner je napisao(la):Naime, ono zbog cega sam krenuo da kucam ovaj post, je prije svega preporuka nesto skuplje, ali i dalje odlicne Leadtek A-400 TDH (6800) kartice, koja ima skoro necujan sistem hladjenja (nesto je bucniji jedino po boot-u...cim udje u win, drajveri spustaju broj obrtaja kulera na nekih 2500-3000), mnogo pasive u istom (cak se i dobro OC-ovana jedva "zamlaci"), a fino se i OC-uje ! Otkljucavanjem dodatnog quad pipeline-a (kartica po defaultu ima 3 x 4 = 12) i OC-ovanjem na 385/940 (def. 325/700) dobijao sam preko 11000 u 3dMark2003 i blizo 20 000 u 3DMark2001SE (sa 61.77 drajverima...moguce je da bih sa novijim dobio jos vise)...Napominjem da je kartica pri ovom kloku bila apsolutno stabilna u igrama, i da nije proizvodila niti jedan artifakt, ili neku slicnu graficku anomaliju! Igranje DoomIII s ovom grafickom je predstavljalo jedno pravo malo zadovoljstvo (koje je nazalost kratko trajalo jer je kartica morala da se vrati) . Nije lose za 280€ kolika mu je tada bila cijena, no odlucih se da ipak malo sacekam pad (posto ionako nemam vremena da je posteno "uposlim").
I da...kartica nije pravila ama bas nijedan problem, i na svim klokovima ploce (220) ili samog GPU/Gmemorija radila stabilno i pouzdano (probano na intel 865PE platformi, kao i mojoj barton 2.4Ghz...).
[Mancha] je napisao(la):...
Skor gore je na 350/550 (gpu/mem) i svi pipelinovi. Radi kao sat. Moze i vise, ali kao sto rekoh granice cu ustanoviti kad budem imao vise vremena.
Problem je 99% resiv ili novim biosom ili novim Riva Tunerom, tako da cemo ipak imati zver za relativno male pare![]()
notax je napisao(la):Po svemu sudeći odlična karta. Ako je cena oko 280 Evra, to je onda grom. Da li postoje podaci koliko se procentualno od tog konkretnog modela otključavaju ??
[Mancha] je napisao(la):Pardon, Doom config je bio opoganjen posto je prethodno radio na 9800pro, na 1024 high (8xAF) je 64.1fps, bez tweakova, default
Za sada (dok ne nadjem neko drugo resenje) definitivno pomaze da se spusti clock memoriji. Onda radi i sa otkljucanim pipelinovima. Proveri na kom clocku memorije ce tvoj raditi ok, moja radi na 550 u svim aplikacijama. Skor i na tim frekvencijama je vise nego odlican, a nacicemo resenje i za vise. Low level o/c ne radi ni sa jednim biosom (bar kod mene) ali nije ni bitno, koristi forceware sekciju u Riva Tuneru. Cekam neki noviji bios editor, jer je moguce da ima veze sa latencijama memorije, ali ovi trenutni to ne mogu da menjaju niti da detektuju.uNesc0 je napisao(la):Kako meni nikako nece da proradi.
Izbrisao sam RivaTuner, stavio onaj BIOS iz attachment-a, ponovo vration RivaTuner i onda mi prepoznaje graficku kao 6800 (ne 6800le). Tako mi je i u Display Properties.
Sada, nikako ne mogu da strap driver, odnosno to je Low Level overclock. Sad ja ne mogu da kliknem na enable low level overclock (zatamnjeno mi). U cemu je problem? Jel' ima neki drugi bios (ako se ne varam ono je Leadtek -vidi se na boot-u)? U cemu je kvaka?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari