Šta je novo?

MSI NX6800LE - wooohoooo

Evo danas idem po nju, javicu ti veceras kako radi!

Evo sad sam je uzeo, ova izgleda IDENTICNO onom full 6800 modelu, imate attach sa benchmarka, posto je to ta kartica, cak ima i potenciometar :D

Cujemo se uvece kad obavim sve testove...

Prilozi

• MSI_NX6800_03_small.JPG
    MSI_NX6800_03_small.JPG
    14.2 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
Bila je ok, pa sam ponovo probao riva tuner, pa ponovo nije bila ok (ni na defaultu). Pa sam ponovo besomucno flashovao i sad ponovo radi ok :D
Probaj sledece: smanji takt memorije u riva tuneru (forceware sekcija) na 349 (698) i stavi da se dize tako. Restartuj, pa probaj onda. Zvuci jako glupo, ali cini mi se da radi.
Inace, izgleda da je za sve kriva NVidia, naime ljudi se masovno zale na 6800le i to ne samo MSI, nego i na ostale. Izgleda da je prva tura chipova bila bagovita. Bila je i neka prica da pojedine aplikacije pogresno detektuju broj pipeline-ova (t.j. detektuju i maskirane), pa da se zato desavaju problemi, ali ja u to ne verujem posto su pipeline-ovi na ovih par karti 100% ispravni. Meni se cini da je problem u biosu ili mozda u kombinaciju riva tuner-bios. Anyway, siguran sam da ce to biti reseno, da li nekim biosom ili zamenom karti (ako se ispostavi da je bilo takve serije).
Stay tuned !

OK, nemas frke :) Hvala ti na odgovoru.

Nego Vule, jesi li ti probao svoju? Kakva je situacija sa njom? Doom3, 3dmark01/03/05.

Smanjis takt, prvo memorije pa onda stavis 66.70 drajvere(nikako 66.xx jer oni nikako ne valjaju) pa DX9 pa patch pa onda DX9c da bi na kraju smanjio i takt GPU-a. Ako i tako ne radi predji na win98 i pusti 3dmark `99(ili neki stariji) pa ako ti prodje 3 puta onda mozes u finalnu fazu instalacije XP-a i naravno tu je promena napajanja a mozda i memorije. :D :d :d

P.S.
Naravno sve ovo ne vazi ako rivatuner ne probudi ostatak karte i ako ste lose crack-ovali patch. :eyebrows: :d

uNesc0 je napisao(la):
OK, nemas frke :) Hvala ti na odgovoru.

Nego Vule, jesi li ti probao svoju? Kakva je situacija sa njom? Doom3, 3dmark01/03/05.

Probano... Zadovoljan! :banana:

Athlon 2600+ (166x12.5) 256 DDR Elixir 333 Mhz 2.5-3-3-11

3DMark 03:

Default 300/700 Mhz : 6288
OC 375/910 Mhz :7509

Nego, ne mogu da je otkljucam, tj. bas i neznam kako se to radi... Imam Rivu 15.1 i u NVstrap stoji 8x4, kada uradim dvoklik na one ostale pise da je 12x5 ili 16x6 i kaze da moram da restartujem ali kada restartujem ponovo stoji 8x4, kao da nista nisam ni uradio...

I jos jedan problem... Kartica radi PERFEKTNO kada stoji na defaultu, tj. vrti sve igre i testove 3-4 sata ali kad OC-ujem testove radi bez problema (3D mark) ali ni jednu igru nece u 3D da pokrene... Odvozam jednu stazu Colina a vec na drugoj - ugasen monitor. Fifu nece ni da pokrene, kada krene da ucitava utakmicu, cuje se publika ali posle sekund-dva - mrak. Moram da gasim komp na dugme pa da ga ponovo palim i onda radi sve OK.

Ma ja sam prezadovoljan kako kartica radi i na defaultu (prva koja je odvozala 3dmark 03 bez seckanja :D ) i ne treba mi nista jace! Nego, ako neko ima resenje za to otkljucavanja, barem da probam...

Poslednja izmena:
Milan je napisao(la):
Smanjis takt, prvo memorije pa onda stavis 66.70 drajvere(nikako 66.xx jer oni nikako ne valjaju) pa DX9 pa patch pa onda DX9c da bi na kraju smanjio i takt GPU-a. Ako i tako ne radi predji na win98 i pusti 3dmark `99(ili neki stariji) pa ako ti prodje 3 puta onda mozes u finalnu fazu instalacije XP-a i naravno tu je promena napajanja a mozda i memorije. :D :d :d

P.S.
Naravno sve ovo ne vazi ako rivatuner ne probudi ostatak karte i ako ste lose crack-ovali patch. :eyebrows: :d
Matori, jel' mi se to cini ili imas nesto protiv ovih obogaljenih FX6800 nVidia? :d:d:d

Milan je napisao(la):

P.S.

Ahahahahahha.

I na kraju dodju likovi koji traže preporuku za novu NV kartu. Kažu: Neću ATI. Čuo sam da je nekompatibilan sa igrama. :D:D

vule85 je napisao(la):

Jezgro se tu vec jako zagreje, a memorija SIGURNO moze vise... Kada ne diram jezgro memorija ide i do 915 bez problema, izvrtim par Mother Nature testa u 3DMarku03, ali nisam imao vremena da ispitujem krajnji limit memorije... Probacu u ponedeljak pa vam javim...

P.S. Konacno da sam i ja ubo neku karticu koja se dobro klokuje... :D

CAR je napisao(la):
Matori, jel' mi se to cini ili imas nesto protiv ovih obogaljenih FX6800 nVidia? :d:d:d

Pazi meni se ne svidja ni "obican" 6800 kako radi, imao sam ga kuci par dana. Hteo sam bas da vidim licno sve i da probam sve. Jedino gde bolje radi (ja imam 9800pro ICE-Q) je D3. Tu igru izuva u 1024x768 AA4;AF8 imao sam 54-55fps-a i radi tecno i mekano bas onako kako treba. Za ostalo, pa ovo je moj osecaj :S: . FarKraj je smesan pored Ati-ja, 3dmark 05 je brza za 50 poena:),slika u 2d mi izgleda kao da je u 70hz i generalno mi je sve to nekako putem stapa i kanapa. Mislim da su se vratili sa ovom kartom ali daleko da su bolji. Ja licno bi pre uzeo i dalje ATI-ja.

P.S.

Bucna je do j@j@ :,,:

vule85 je napisao(la):
Probano... Zadovoljan! :banana:

Athlon 2600+ (166x12.5) 256 DDR Elixir 333 Mhz 2.5-3-3-11

3DMark 03:

Default 300/700 Mhz : 6288

Nego, ne mogu da je otkljucam, tj. bas i neznam kako se to radi... Imam Rivu 15.1 i u NVstrap stoji 8x4, kada uradim dvoklik na one ostale pise da je 12x5 ili 16x6 i kaze da moram da restartujem ali kada restartujem ponovo stoji 8x4, kao da nista nisam ni uradio...

I jos jedan problem... Kartica radi PERFEKTNO kada stoji na defaultu, tj. vrti sve igre i testove 3-4 sata ali kad OC-ujem testove radi bez problema (3D mark) ali ni jednu igru nece u 3D da pokrene... Odvozam jednu stazu Colina a vec na drugoj - ugasen monitor. Fifu nece ni da pokrene, kada krene da ucitava utakmicu, cuje se publika ali posle sekund-dva - mrak. Moram da gasim komp na dugme pa da ga ponovo palim i onda radi sve OK.

Ma ja sam prezadovoljan kako kartica radi i na defaultu (prva koja je odvozala 3dmark 03 bez seckanja :D ) i ne treba mi nista jace! Nego, ako neko ima resenje za to otkljucavanja, barem da probam...

Izvini, jel' si se ti zeznuo kad si napisao da imas 256MB RAM-a, ili...?

p.s. Sa toliko memorije ti nece komp raditi brzo ni da imas 2 komada 6800Ultra u SLI rezimu! :d

Milan je napisao(la):
Pazi meni se ne svidja ni "obican" 6800 kako radi, imao sam ga kuci par dana. Hteo sam bas da vidim licno sve i da probam sve. Jedino gde bolje radi (ja imam 9800pro ICE-Q) je D3. Tu igru izuva u 1024x768 AA4;AF8 imao sam 54-55fps-a i radi tecno i mekano bas onako kako treba. Za ostalo, pa ovo je moj osecaj :S: . FarKraj je smesan pored Ati-ja, 3dmark 05 je brza za 50 poena:),slika u 2d mi izgleda kao da je u 70hz i generalno mi je sve to nekako putem stapa i kanapa. Mislim da su se vratili sa ovom kartom ali daleko da su bolji. Ja licno bi pre uzeo i dalje ATI-ja.
70 Hz u 2D?!? Uuuu, daj to 'vamo, ja nikako da probijem 60 Hz na ovom monitoru! :d:d:d

Sto se bucnosti tice... trebalo bi da probas ovu moju 5900 Ultru, sa 2 ventilatora... pa ovo ubija od buke! :S:
Do juce mi je bio jedan Ti4200 u masini, to je bila poezija... TT12 na 2000 RPM, fan na Enermax-u utisan maximalno potenciometrom, sve 8-ice pogasene, otvoreno kuciste... ma, poezija. NISTA se ne cuje!

A sad... STRA-VA!!!! :mad:
Ono, jeste da se i O/C-uje nenormalno, i da ima 256 MB memorije... ali preterano bre... :zgran:

P.S. Daj taj 6800 u moju masinu, pa da vidimo da li je razlika samo 50 poena! ;)

Delija je napisao(la):
Izvini, jel' si se ti zeznuo kad si napisao da imas 256MB RAM-a, ili...?

p.s. Sa toliko memorije ti nece komp raditi brzo ni da imas 2 komada 6800Ultra u SLI rezimu! :d

Ma testirao sam kod devojke jer mi tek u ponedeljak stize 2x512 Corsair DDR400, pa cemo onda da vidimo hoce biti nekih poboljsanja...

Pozdrav!

Inace, koje drajvere da stavim? Imam 61.77, to sam dobio uz karticu, pa me zanima koji su najbolji 6x.xx ???

Evo za pocetak (see attachment)
Radi pa izuva :D
Moze jos mnogo vise, ali mi je dosta testiranja za danas, pa cu nastaviti kad stignem.
Nemogu da verujem da od silnih ljudi sa tim problemom niko nije provalio.
Na nekom svapskom site-u se ubise od raznih teorija i nista
Problem je u detekciji frekvencije memorije koja se nekad umesto 350 (700) detektuje kao 700 (tj. ne pola od toga nego ceo broj, pa ispadne 1400) i onda se desi to sto se desi.
U Riva Tuneru postoji opcija koja je sluzila da bi se kod nekih starijih karti detektovala frekvencija memorije kako treba. 6800le ima isti problem pa je potrebno podesiti to i onda radi kako treba.
Skor gore je na 350/550 (gpu/mem) i svi pipelinovi. Radi kao sat. Moze i vise, ali kao sto rekoh granice cu ustanoviti kad budem imao vise vremena.
Problem je 99% resiv ili novim biosom ili novim Riva Tunerom, tako da cemo ipak imati zver za relativno male pare :D

Prilozi

• msi6800le.jpg
    msi6800le.jpg
    86.3 KB · Pregleda: 112
Bas volim vas istrazivace! :D

Svaka cast na trudu, sad cu da probam pa da javim rezultate... Imam novi RT 15.2, sad sam ga skinuo, nego gde je ta opcija???

Nije jedna opcija nego moras proci kroz vise njih...u okviru "low level system tweaks" idi na zadnju "karticu" za zatim aktiviraj najdonju opciju (govorim okvirno, jer nemam vise 6800 karticu koju sam testira, tako da su mi sa mojim Radetom te opcije trenutno nedostupne...neka ti neko detaljno specificira kroz koje opcije moras proci), i tu ukljuci bit paterne, koji predstavljaju dodatnu quad pixel shader jedinicu (trenutno imas 2 x 4, odnosno dvije otkacene), kao i vertex !

Naime, ono zbog cega sam krenuo da kucam ovaj post, je prije svega preporuka nesto skuplje, ali i dalje odlicne Leadtek A-400 TDH (6800) kartice, koja ima skoro necujan sistem hladjenja (nesto je bucniji jedino po boot-u...cim udje u win, drajveri spustaju broj obrtaja kulera na nekih 2500-3000), mnogo pasive u istom (cak se i dobro OC-ovana jedva "zamlaci"), a fino se i OC-uje ! Otkljucavanjem dodatnog quad pipeline-a (kartica po defaultu ima 3 x 4 = 12) i OC-ovanjem na 385/940 (def. 325/700) dobijao sam preko 11000 u 3dMark2003 i blizu 20 000 u 3DMark2001SE (sa 61.77 drajverima...moguce je da bih sa novijim dobio jos vise)...Napominjem da je kartica pri ovom kloku bila apsolutno stabilna u igrama, i da nije proizvodila niti jedan artifakt, ili neku slicnu graficku anomaliju! Igranje DoomIII s ovom grafickom je predstavljalo jedno pravo malo zadovoljstvo (koje je nazalost kratko trajalo jer je kartica morala da se vrati) . Nije lose za 280€ kolika mu je tada bila cijena, no odlucih se da ipak malo sacekam pad (posto ionako nemam vremena da je posteno "uposlim" ;) ).

I da...kartica nije pravila ama bas nijedan problem, i na svim klokovima ploce (220) ili samog GPU/Gmemorija radila stabilno i pouzdano (probano na intel 865PE platformi, kao i mojoj barton 2.4Ghz...).

Eh...sad da i ja ko i svi testeri ispisem od koga sam dobio karticu na "test" ! Student !!!

Poslednja izmena:
@vule85

Odmah pored onog crvenog dugmeta za "self distract". :D:D

Poslednja izmena:
diviner je napisao(la):
Naime, ono zbog cega sam krenuo da kucam ovaj post, je prije svega preporuka nesto skuplje, ali i dalje odlicne Leadtek A-400 TDH (6800) kartice, koja ima skoro necujan sistem hladjenja (nesto je bucniji jedino po boot-u...cim udje u win, drajveri spustaju broj obrtaja kulera na nekih 2500-3000), mnogo pasive u istom (cak se i dobro OC-ovana jedva "zamlaci"), a fino se i OC-uje ! Otkljucavanjem dodatnog quad pipeline-a (kartica po defaultu ima 3 x 4 = 12) i OC-ovanjem na 385/940 (def. 325/700) dobijao sam preko 11000 u 3dMark2003 i blizo 20 000 u 3DMark2001SE (sa 61.77 drajverima...moguce je da bih sa novijim dobio jos vise)...Napominjem da je kartica pri ovom kloku bila apsolutno stabilna u igrama, i da nije proizvodila niti jedan artifakt, ili neku slicnu graficku anomaliju! Igranje DoomIII s ovom grafickom je predstavljalo jedno pravo malo zadovoljstvo (koje je nazalost kratko trajalo jer je kartica morala da se vrati) . Nije lose za 280€ kolika mu je tada bila cijena, no odlucih se da ipak malo sacekam pad (posto ionako nemam vremena da je posteno "uposlim" ;) ).

I da...kartica nije pravila ama bas nijedan problem, i na svim klokovima ploce (220) ili samog GPU/Gmemorija radila stabilno i pouzdano (probano na intel 865PE platformi, kao i mojoj barton 2.4Ghz...).

Po svemu sudeći odlična karta. Ako je cena oko 280 Evra, to je onda grom. Da li postoje podaci koliko se procentualno od tog konkretnog modela otključavaju ??

Poslednja izmena:
[Mancha] je napisao(la):
...
Skor gore je na 350/550 (gpu/mem) i svi pipelinovi. Radi kao sat. Moze i vise, ali kao sto rekoh granice cu ustanoviti kad budem imao vise vremena.
Problem je 99% resiv ili novim biosom ili novim Riva Tunerom, tako da cemo ipak imati zver za relativno male pare :D

Cek, je li ovo u pitanju konkretno tvoja graficka ili je to sa nekog svapskog sajta? Ako je tvoja kako si uspeo?

Evo i ja sam uspeo! :banana:

Znaci, Athlon 2600+ (166x12.5 @ 2.09 Ghz) 256 DDR Elixir 333

MSI 6800LE : 16x6 @ 350/900 Mhz = 9912 3D Marks 2003 (FW 66.81)

Medjutim, opet nastaje problem pri igrama, pa cak i pri 3D Marku 2001 jer se monitor ugasi... Interesuje me ta opcija u Rivi koju je naveo Mancha da se ukljuci neko prepoznavanje frekvencija pa da onda (barem njemu) radi sve perfektno...

Prilozi

• 3D Mark 03 (16x6 @ 350_900).jpg
    3D Mark 03 (16x6 @ 350_900).jpg
    196.1 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
Po svemu sudeći odlična karta. Ako je cena oko 280 Evra, to je onda grom. Da li postoje podaci koliko se procentualno od tog konkretnog modela otključavaju ??

To su ti one koje je student spomenuo u gornjem threadu! Samo sto on nije znao kako se te kartice OC-uju :p :d (e kad ga ja moram uciti starom zanatu :p ...tako ti je to kad se predje u, i samo, trgovce ;) )! Kod dvije koje smo propustili kroz sake, obe su se ponasale slicno (obe su bile modabilne, i obe su radile odlicno nakon moda...licno sam probao Doom III, RB Rally, Colina itd)! Po rezultatu iz marka se moze zakljuciti da je kartica skoro duplo brza nego 9800PRO!? Da objasnim onima koji zele sebi da priuste istu, i ovaj fenomen...Kartica jeste brza za nekih 80-90%, ali samo u izvrsavanju pixel i vertex efekata...kada poredite 3DMarkom 2001SE, dobicete svega 35% veci rezultat, a slicno je i sa igrama (FarCry i dalje malo muti sliku u prvoj tabli, na oko 40-ak frejmova, sto u osnovi ne pravi veliku razliku). Jedini izuzetak je Doom III koji radi zaista primjetno brze (poznato je da je isti dobro optimizovan za nvidiu).

I da...280 je bila cijena prema meni (dilerska)...sada koliko racunaju maloprodajnu (+ obavezan porez), zaista ne znam!

Poslednja izmena:
U vezi Doom-a. AF je pretpostavljam na 8-ici, a AA?

Kako meni nikako nece da proradi.

Izbrisao sam RivaTuner, stavio onaj BIOS iz attachment-a, ponovo vration RivaTuner i onda mi prepoznaje graficku kao 6800 (ne 6800le). Tako mi je i u Display Properties.

Sada, nikako ne mogu da strap driver, odnosno to je Low Level overclock. Sad ja ne mogu da kliknem na enable low level overclock (zatamnjeno mi). U cemu je problem? Jel' ima neki drugi bios (ako se ne varam ono je Leadtek -vidi se na boot-u)? U cemu je kvaka?

[Mancha] je napisao(la):
Pardon, Doom config je bio opoganjen posto je prethodno radio na 9800pro, na 1024 high (8xAF) je 64.1fps, bez tweakova, default

Lepo!
Bogami, izuva! :D

uNesc0 je napisao(la):
Kako meni nikako nece da proradi.

Izbrisao sam RivaTuner, stavio onaj BIOS iz attachment-a, ponovo vration RivaTuner i onda mi prepoznaje graficku kao 6800 (ne 6800le). Tako mi je i u Display Properties.

Sada, nikako ne mogu da strap driver, odnosno to je Low Level overclock. Sad ja ne mogu da kliknem na enable low level overclock (zatamnjeno mi). U cemu je problem? Jel' ima neki drugi bios (ako se ne varam ono je Leadtek -vidi se na boot-u)? U cemu je kvaka?
Za sada (dok ne nadjem neko drugo resenje) definitivno pomaze da se spusti clock memoriji. Onda radi i sa otkljucanim pipelinovima. Proveri na kom clocku memorije ce tvoj raditi ok, moja radi na 550 u svim aplikacijama. Skor i na tim frekvencijama je vise nego odlican, a nacicemo resenje i za vise. Low level o/c ne radi ni sa jednim biosom (bar kod mene) ali nije ni bitno, koristi forceware sekciju u Riva Tuneru. Cekam neki noviji bios editor, jer je moguce da ima veze sa latencijama memorije, ali ovi trenutni to ne mogu da menjaju niti da detektuju.
Jos nesto, u lowlevel O/C tab-u imas More button, u njemu moze da se podesi nacin detekcije frekvencije memorije. U slucaju daljih problema, promeni donju stavku sa Auto na force off

Vrh Dno