Šta je novo?

MSI NX6600 Diamond

• Začetnik teme Začetnik teme topuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
E ovako: kupio sam dotičnu kartu i apsolutno sam prezadovoljan. To je u sustini downclockovani 6600GT bez SLI konektora za 170 evra. Default taktovi su joj 400/800Mhz. E sad, memorija je OK, ima hladnjake na sebi i klokuje se na preko 1,1Ghz, ali jezgro nece preko 440Mhz, jel moguce? Cudi me, jer znam da je 500Mhz neki krajnji minimum za 6600 karte. Jel moguce da moj e smanjena voltaza ili sl. Sta treba da radim?

Vidi ja imam NX6600GT i takodje sam prezadovoljan. Ja sa memorijom stizem do 1170 ali core ide do 560 (default je 500). Ovo su vrednosti sa kojima nemam apsolutno nikakvih artefakta i problema ni sa jednom igrom ili testom (visesatni 3DMark2003/05). Ovo je takodje vazno jer sam tek kad sam stavio da se 3DMark vrti 6 puta video probleme na 590/1200. Ne znam krajnje granice jer sam se zaustavio cim je pocelo da daje zelene artefakte u Far Cry. Mislim da je preterano ocekivati 500 i da je i tih 1,1 GHz za memoriju previse, ne preteruj, ja ne bih prebacivao ni GHz. Od prevelikog kloka moze da se desi da kartica pocne da se pregreva sama od sebe i onda ne pomaze spustanje na default. Ja drzim na 550/1150.
Za ovo nisam siguran da li utice, u BIOSu PCI Express Frequency - 101.

Sve u svemu po meni je to sto postizes odlicno i mislim da treba da budes zadovoljan. Ja sam prezadovoljan MSIom posle dva ocajna iskustva sa ASUS karticama (GF2Ti i FX5600).

Poslednja izmena:
topuz je napisao(la):
E ovako: kupio sam dotičnu kartu i apsolutno sam prezadovoljan. To je u sustini downclockovani 6600GT bez SLI konektora za 170 evra. Default taktovi su joj 400/800Mhz. E sad, memorija je OK, ima hladnjake na sebi i klokuje se na preko 1,1Ghz, ali jezgro nece preko 440Mhz, jel moguce? Cudi me, jer znam da je 500Mhz neki krajnji minimum za 6600 karte. Jel moguce da moj e smanjena voltaza ili sl. Sta treba da radim?

JA sam takodje zaintersovan za tu karticu u PCI-E izvedbi,pa me zanima jel pricas o AGP ili PCI-e verziji.

Trenutno imam Leadteka 6600 i na njemu jezgro ide do 520Mhz,tako da mi je bas neverovatno da taj Msi ide do sam 440Mhz

Pricam o PCI-E. I nece preko 440Mhz za core, pa da ga j*em.
@Placebo: Zasto je preterano? Pa 6600 GPU je projektovan za brzine od 500Mhz i vece. A i memorija, zasto bi tebi bilo bezbedno da radi na 1,1Ghz a meni ne bi kada je u pitanju ista 2.0ns GDDR3 memorija.

A preko cega si klokovo?? posto u riva tuneru nedaje vise od 450+mhz-a pa da te to mozda nekoci ili koristis coolbits??

Ma u rivi sam klokoavao, ali ona daje do 600Mhz, nije to problem.

topuz je napisao(la):
@Placebo: Zasto je preterano? Pa 6600 GPU je projektovan za brzine od 500Mhz i vece. A i memorija, zasto bi tebi bilo bezbedno da radi na 1,1Ghz a meni ne bi kada je u pitanju ista 2.0ns GDDR3 memorija.

OK Stimpy, onda je nasviraj na 1,2GHz posto moja hoce da radi na 1, 2 ali sa jezgrom zavisno od aplikacije pocinje zezanje vec na 570.

Placebo je napisao(la):
Mislim da je preterano ocekivati 500 i da je i tih 1,1 GHz za memoriju previse, ne preteruj, ja ne bih prebacivao ni GHz.
Kakvo preterivanje? :trust:
Pa on ima prakticno identicnu kartu kao i ti!

Kako je i sam rekao, "u sustini downclock-ovan 6600GT"... isti NV43 cip, ista GDDR3 memorija od 2ns (kojoj je, po fabrickim specifikacijama, zagarantovan rad na 1 GHz).
Samo bi razlika mogla da bude u hladjenju... tj. efikasnosti hladnjaka. Tu bi mogle da se razlikuju tvoj GT i njegov klot 6600.

Meni je u leru na 400Mhz temperatura >50C. Da nije to? Da razmisljam o nekom silenceru, ili, jos bolje, o zalmanu?

ja sa mojim Club3D-om 6600GT mogu max da izvucemo 540/1200 cim stavim vise od 540 eto meni zelenila na monitoru
inace kartica je AGP i extra je pre nje sam imao 5900xt isto u Club3D izvedbi
inace klokovao sam je iz drajvera

topuz je napisao(la):
Meni je u leru na 400Mhz temperatura >50C. Da nije to? Da razmisljam o nekom silenceru, ili, jos bolje, o zalmanu?
Ako vec hoces da menjas cooler, i razmisljas se izmedju Silencer-a i Zalman-a... mislim da ti je bolji izbor Silencer.
On jeste strasno tih (skoro necujan), a sigurno je bolji izbor za O/C od Zalman-a... pa ces imati i tisinu i performanse 😉

A ti mislis da je pregrevanje uzrok?

@Topuz
Probaj da je overclockujes iz drajvera, imao sam slicnih problema kod prijatelja tj. iz Rive nije htelo preko 450mhz a iz drajvera glatko ode na 580...

topuz je napisao(la):
A ti mislis da je pregrevanje uzrok?
Nisam to rekao. Ne znam koji je uzrok.

Samo sam ti naveo da je, po meni, mnogo bolji izbor odgovarajuci Silencer cooler.

Ovako, kad sam kupio mog Leadteka, otkljucao pajpove,klokovao bla, bla, bla, gpu se strava grejao. Na HSI i na GPU hladnjaku stoji neka budjava pasta, sto neko rece NIVEA. Nadji neku bolju pastu i stavi je trebalo bi da ces moci vise za gpu.

Jedan moj sugradjanin sa foruma je dolazio do mene i mi nismo kartu mogli da poteramo vise od 430 za gpu pa da je jeb*s. On je otisao do Poison Free-a sa froruma , nabacili su AS5 na HSI i na GPU cooler i sad siba na 550...

Inace ako hoces bolje hladjenje preporucujem ovaj Thermaltake Giant 3, 10E u MBSoftu. Jedini je problem da li ce pasovati, ali vidi sa Manchom, on radi tamo pa iskombinujte nesto... Lepo hladi i kada su obadva fana ugasena, ja ga tako drizm preko noci. Kada ukljucis fan na high i ukljucis mali blower onda je bash bucan. Sta da ti kazem, mem. mi je bez ikavog kulera bila uzarena (nisam mogao da drizm prst malo duze) na 700mhz a sad pici na 750 mhz i mlaka je, moze jos ali fali voltaze.

Sorry na smarackom postu ali ***... 🙂

Poslednja izmena:
topuz je napisao(la):
Jel moguce da moj e smanjena voltaza ili sl. Sta treba da radim?

Mozda je i ovo uzrok, a da flashujes bios od odgovarajuce MSI 6600GT karte, pogledja thread o Leadtek_u 6200 koji se stavljanjem biosa od Sparcle 6600 karte povecava voltaza cipa i dobija se klok cipa od 550MHz bez problema?
Jedino sto bi tu bio problem je ako stvarno nece da radi na 500MHz sto prosto nemogu da verujem da nece hteti preko to vrednosti.

A jel smem da stavim bios od 6600GT, posto nije potpuno identicna kartica? Mislim, ima nekih malih promena na PCB-u u odnosu na 6600GT.

Probaj sa pastom ja mislim da je do toga pa tek onda se zezaj sa biosem!!!!Trazi malo na stranim forumima reshenje😉

Nazad
Vrh Dno