Šta je novo?

Msi N260gtx-t2d896-oc

Da malo ozivim temu

Otkrio sam gde lezi problem vezan za obaranje frekvencije GPU-a i memorije. Ukoliko posedujete multi monitor okruzenje kartica uvek radu u 3D modu. Promenio sam brdo drajvera i sa 180.70 sam konacno mislio da sam ubo onaj "pravi" kada sam video da se na desktopu vracaju 2D klokovi kada izadjem iz neke igre ili benchmark programa. Odusevljenje je trajalo nepunih 2 dana sve dok nisam hteo da pogledam neki film na TV-u i ukapirao da mi je iskljucen secondary display. Nakon njegovog ukljucivanja karta se prebacila u 3D mod i vise nema mrdanja. Znaci ne postoji nikakav magican drajver sa kojim ovo cudo radi - 2D klokovi kod 260/280GTX ne rade ukoliko imate prikljucena dva monitora! :wall:

^Hm, znachi normalno je da GTX200 serija obara klokove u 2D modu?

Od pre neki dan imam 260-icu, tako da nisam bash najbolje upucen. (Ja sam mislio da je to problem i odmah se bacih na google i bench da vidim o cemu se radi. :D)
E sad, to znachi da grafa uvek radi u full throttle 3D modu kad se pokrene neka igra?
Vidim da ima i low power 3D mode, pa me zanima da li grafa dizhe klokove i napon na taj mod kad se upali neka igra, ili je to samo za video zapis i sl.?
Da preformulishem pitanje... Da li se mozhe desiti da grafa radi u low power 3D modu kad se startuje neka igra, shto automatski znachi da ce biti loshije performanse? Ili je uvek u full throttle 3D? :)

Manji off:

Sry ako sam pogreshio temu, na search mi nije nista nashao u vezi 2D/3D klokova kod GTX200 serije. :)

Poslednja izmena:
^Hm, znachi normalno je da GTX200 serija obara klokove u 2D modu?

Od pre neki dan imam 260-icu, tako da nisam bash najbolje upucen. (Ja sam mislio da je to problem i odmah se bacih na google i bench da vidim o cemu se radi. :D)
E sad, to znachi da grafa uvek radi u full throttle 3D modu kad se pokrene neka igra?
Vidim da ima i low power 3D mode, pa me zanima da li grafa dizhe klokove i napon na taj mod kad se upali neka igra, ili je to samo za video zapis i sl.?
Da preformulishem pitanje... Da li se mozhe desiti da grafa radi u low power 3D modu kad se startuje neka igra, shto automatski znachi da ce biti loshije performanse? Ili je uvek u full throttle 3D? :)

Manji off:

Sry ako sam pogreshio temu, na search mi nije nista nashao u vezi 2D/3D klokova kod GTX200 serije. :)

2D mod je rezervisan za desktop i multimediju dok je 3D mod sa visim klokovima rezervisan za igre. Licno nisam imao problema da mi se u nekoj igri karta ne prebaci u 3D mod, medjutim bilo je ljudi sa 280GTX kartama i nekim verzijama drajvera koji su odbijali da prebace klokove kartica za 3D mod ili su jednostavno u toku igre obarali klokove. Ukoliko ne primecujes da ti neka igra "secka" nemas taj problem posto su 2D klokovi dosta nizi u odnosu na 3D.

Nazad
Vrh Dno