Šta je novo?

MSI K9N NEO-F problemi pomoc

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Znaci doticna ploca...ako smem da KAZEM za sada nista samo problemi a imam je tek jedan dan

Posedujem Genius KB 21 multimedija tastaturu koju ne prepoznaje tj ne radi ni na startup(nema ulaska u BIOS) niti posle u Windows-u u kome ako se pritisne neko dugme zamrzne sistem(ponekad) btw mish radi
Druge tastature rade...a ova GENIUS radi na drugim konfama

Sledeci problem...AUDIO

Posle instalacije HD audio drivera desavaju se sledece stvari

LINE IN na koju kacim audio sa TV kartice Terminator ne radi pa stoga nema ni zvuka u TV aplikaciji(sve mi smrdi da kao sto ne podrzava genius ne podrzava ni terminator)

LINE OUT na koji kacim moje GENIUS 2.1 zvucnike ne radi kako treba...daje zvuk na wooferu i na jednom satelitu i to je to...

Ostalo je OK za sada ali plasim se novih problema

Pitanje dal bi probleme resio update biosa ili drivera za audio?

Stvarno sam razocaran...nadam se da su mi zvucnici riknuli ali opet zasto nece tv kartica i njen audio da rade...

napominjem da je na EPOX NF2 prosoj masini sve radilo kao podmazano!!!!!!

Jedan problem resen tj eventualno dva

TV kartica proradila...nije bilo do drivera nego do aplikacije Quick TV koja ima update koja omogucava HD audio tako da je sad sve ok(inace moj najveci problem tj to mi je bilo najvaznije na kompu)

A za zvucnike izgleda da su riknuli...Josh cu ici do komsiluka da probam zvucnike ali garant je riknuo izlaz za levi satelit na kutiji subwoofera...

A Genius multimedia tastatura izgleda nije podrzana od MSI ploce

Sam ti lepo rekao da ne uzimas taj MSI!

Trebao sam da poslusam ali nisam mogao ni da pomislim da ce biti ovako nesto...Ok nije strasno sada ne radi samo moja tastatura...
Barem je grafa vrh

Posle je*anja nema kajanja...

Vrlo surova konstatacija Li!

Ja korsitim MSI ploche od 2001 godine i nisu mi pravile vecih problema ...

Eto meni nece da prihvati tastatru Genius a hoce jadnu A4tech od 200din...ova genius kosta 1300din(ok jeste ona multimedija tastatura al da nece da radi u DOS-u pa to stvarno nema veze)
Al bilo pa proslo sa performansama sam zadovoljan ali taj propust za tastaturu...

Eto meni nece da prihvati tastatru Genius a hoce jadnu A4tech od 200din...ova genius kosta 1300din(ok jeste ona multimedija tastatura al da nece da radi u DOS-u pa to stvarno nema veze)
Al bilo pa proslo sa performansama sam zadovoljan ali taj propust za tastaturu...

A zašto uopšte misliš da je problem u ploči? Vrlo verovatno je problem u samoj tastaturi.

A zašto uopšte misliš da je problem u ploči? Vrlo verovatno je problem u samoj tastaturi.
Sta vrlo verovatno???SIGURNO je problem u Geniusu...
@jonesba,na sta mislis kad kazes da ploca nema podrsku za tasturu?Na kakve propuste mislis od strane MSI-ja,to sto ne ''podrzava" tu tastaturu?lol

Tastatura radi na 4 druga kompa i radila na mom prethodnom...Dao sam je sestricima nek se njakaju sa njom...Kada sam prikljucio moju tastaturu em je ponekad dizao Windows 2-3min,ako nije to posle javlja u device manager-u cas je ima cas nema,pa na pocetku ponekad javi keyboard interface error,a svaki put znaci uopste ne reaguje na stiskanje tastera(bio kog na tastaturi)

Problem nije u Geniusu...Zasto onda perfektno radi na ostalim kompovima u komsiluku a i radio na mom prethodnom...
Mislim zaboravio sam na to ali eto desavaju se i takvi propusti od velikih firmi...Sto je tu cudno da MSI zabrlja i napravi nekompatibilnost sa ovim modelom Genius tastature

Meni to vise lici na problem do konkretne ploce...

Probaj da tastaturu zakacis preko USB/PS2 adaptera ( ako je PS/2 ).

Tastatura radi na 4 druga kompa i radila na mom prethodnom...Dao sam je sestricima nek se njakaju sa njom...Kada sam prikljucio moju tastaturu em je ponekad dizao Windows 2-3min,ako nije to posle javlja u device manager-u cas je ima cas nema,pa na pocetku ponekad javi keyboard interface error,a svaki put znaci uopste ne reaguje na stiskanje tastera(bio kog na tastaturi)

Problem nije u Geniusu...Zasto onda perfektno radi na ostalim kompovima u komsiluku a i radio na mom prethodnom...
Mislim zaboravio sam na to ali eto desavaju se i takvi propusti od velikih firmi...Sto je tu cudno da MSI zabrlja i napravi nekompatibilnost sa ovim modelom Genius tastature
Pa cekaj...i druge tastature perfektno rade na toj ploci,zar ne?Nema tu nekompatibilnosti sa odredjenim modelom tastature ili ne,ne radi msi drajver za svaku tastaturu...lol

glupo pitanje, ali, da li si probao da nakacis neku drugu tastaturu, udjes u bios i ukljucis "enable USB keyboard support" ?! :trust:

Poslednja izmena:
imam K9N neo vec 7 meseci za sada nema nikakvih problema,
overclok je dobar ali je jos bolji od kada sam fleshovao bios od K9N Ultra, Sempron 2800+ radi na 2,7ghz bez problema tako da sa moje strane sve najbolje o doticnoj ploci

Tastatura nije USB nego PS/2...Jednostavno keyboard interface error...ne vole se maticna i tastatura sta je tu cudno....problem je resen kupio logitech

pa znas kako, ja visim na MSI plocama vec godinama i mogu da kazem da pored ostalih koje sam probao, MSI je stabilna ploca, pouzdana itd, dokle god ne trazis vrhunske OC rezultate od nje, sa druge strane posle nekolik genious proizvoda mogu sve najgore da kazem o doticnima. Nije problem MSI ploca vec jeftini genious...Toliko o tome. Iako ta tastatura radi na drugim plocama, to nije merilo kvaliteta ni MSI ploce ni genious tastature. Uzmi logitec officee keyboard za 1200din i sve ce ti raditi + je bolja tastatura. Ja je vec 4 godine koristim.

ja imam slican problem.
imam plocu msi k9n platinum nf 570 i genius comy kb19e tastaturu. Kad sam je prikljucio preko ps/2 nije radila uopste (znaci ne rade lampice ni bilo sta drugo). Onda sam je prikljucio preko usb adaptera na usb port i proradila je. Medjutim, cesto mi se desava da se nesto zaglupi, recimo ne radi levo dugme misa ili se sistem ponasa kao da je levo dugme misa stalno pritisnuto ili sl. To potraje neko vreme, onda ja "izlupam" levo, desno dugme misa, shift, ctrl, alt, i onda se sve vrati u normalu.
kad skinem sa starog kompa prastaru dtk tastaturu sve radi ok, osim multimedija tastera.
kad stavim genius kb19e na stari komp opet sve radi ok (u njemu je abit kx7-333) i to sve sa multimedija tasterima!

Iz ovoga se da zakljuciti da stvarno postoji nekakav problem sa msi plocama i genius tastaturama i to na strani msi ploce.
Kako, zasto???
ima li resenja za ovo bez zamene komponenti?

Nazad
Vrh Dno