Šta je novo?

MSI GTX480 Hydrogen @900Mhz

Koštaće mnooogo više nego jedna već spakovana.... :)

Nema svrhe sada da pakujem SLI, pošto sve leti samo tako, ali za jedno godinu dana

Posto znam da si je kupio po veoma interesantnoj ceni smatraj sebe sreckovicem;). Tesko da ces opet naleteti osim ako neko od malobrojnih vlasnika koji su dosli do karte na isti nacin ne resi da se oprosti od nje! A za godinu dana ihaaa... promenice se mnogo toga... a tada ce vec nesto drugo biti interesantno:D

Pod uslovom da na ima krovu ima vetrogenerator od 3kW ili se prikrade sa kucistem HE Djerdap :)

Nije to ništa, pogledaj mašinu u postu iznad svog :)

@nessa: Pa tada će se prodavati za 120-150e pošto je izbor kupaca ograničen, a iskreno sumljam da će GTX680 biti jači od dve GTX480 u SLI-u. (Nadam se da hoće, ali male su šanse)

Auu 480puta 3?!Mogu samo da zamislim da se kojim slucajem hlade vazduhom-kuciste bi se istopilo,ventovi bi pravili mini tornado!
Btw sta se inace radi sa tolikom kompjuterskom snagom?

nvidiom se ne otkljucavaju mobilni. mislim mogu, ali nije isplativo.

Pod uslovom da na ima krovu ima vetrogenerator od 3kW ili se prikrade sa kucistem HE Djerdap :)

Ma dovoljno je i ovo sto imam...

Nije to ništa, pogledaj mašinu u postu iznad svog :)

@nessa: Pa tada će se prodavati za 120-150e pošto je izbor kupaca ograničen, a iskreno sumljam da će GTX680 biti jači od dve GTX480 u SLI-u. (Nadam se da hoće, ali male su šanse)

Slazem se oko cene i izbora kupaca, a dali ce nadolazece generacije biti i koliko jace videcemo...

U *** al' su se namnozile :d.Secam se da odavno covek fura 480-ke ali ne videh da je triplirao. Zverski setup!

Steta sto nemam jos jedan slot na ploci...

Auu 480puta 3?!Mogu samo da zamislim da se kojim slucajem hlade vazduhom-kuciste bi se istopilo,ventovi bi pravili mini tornado!
Btw sta se inace radi sa tolikom kompjuterskom snagom?

To je zabluda, ne postoji igra ili neki drugi program osim Furmark-a koji mogu da dovedu do pregrevanja u 3sli ovih GPU

Igra pasijens. Verovatno otključava mobilne ili sl.

Otkljucavam zenska srca:D

nvidiom se ne otkljucavaju mobilni. mislim mogu, ali nije isplativo.

Pa na kolicinu, hmmm?:d

ajde kada vec palamudimo, koliki boost imas u odnosu na 1 kartu? da li imas 2x uvek i svuda u odnosu na 1 GTX480? :)

ajde kada vec palamudimo, koliki boost imas u odnosu na 1 kartu? da li imas 2x uvek i svuda u odnosu na 1 GTX480? :)

Ako si aludirao da je previse za jedan monitor slazem se sa tobom... Uglavnom je tako kao sto kazes sto se tice boost-a ali ne pravim ovaj sistem za zabavu na jednom monitoru 1920x1080, svaka ce terati svoj u istoj rezoluciji gde ce doci do izrazaja i snaga.

Poslednja izmena:
Da dodam da mi BF3 ne pada nigde ispod 100fps, i mozete reci "nije nesto", ali proc je usko grlo....
Rentabilnost sistema takodje nije realna ali sta da radim kad volim i ovako mator da slazem kockice...
Da ne kvarim temu bice o ovom sistemu mnog vise u drugom podforumu cim sve zavrsim..

Poslednja izmena:
nemoj da mislis da te osudjujem, samo me je zanimalo zbog procesora i monitora...jesi li gledao koliko imas sa 1 kartom, pa sa 2, pa sa 3?

Ne razumem zasto bi me ti ili bilo ko osudjivao? Karte skaliraju i vise nego dovoljno. Sa dve imam skoro dupli FPS a treca je na jednom monitoru visak jer je skaliranje FPS mnogo manje u odnosu na dodavanje druge na jednu.

Takođe ne zaboravite da ujednačenost FPS je mnogo bolja sa 3 karte nego sa 2 u SLI-u. Bil je test kod Tome pre koji mesec o micro stuttering-u u varijanti sa 2,3 i 4 karte.

Nego daj neku sliku sistema da balavimo malo onako strašno.
Takođe svaka čast za šporet-radijator: http://www.frozencpu.com/products/14240/ex-rad-293/Phobya_XTREME_Super_Nova_1260_Radiator_35290.html

Da imam više keša na raspolaganju sklapao bi ovako sličnu mašinu, samo bi išla ili u Corsair 800D ili u novi Cosmos 2.

Koje su ti temperature na kartama i na procesoru pri mrcvarenju u testovima, a koje su u normalnom radu? Koji je proc u pitanju?

Vetrenjača ***!!!!

Sry zbog duplog posta, morao sam za ovo da se oduševim. :)

Prilozi

• img_3922zlfi.jpg
    img_3922zlfi.jpg
    237.6 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Ceo sistem jos uvek nije u full izdanju, jer fale neki delovi (most i linkovi za graficke karte) tako da sada radi jedna na vazduhu u kucistu. Ipak je ovo Srbija pa i pripreme teku sporo. Procesor je 930. Nisam od onih koji testiraju i traze rezultat iz komponenti, ali cim bude sve skockano bice koja fotka i nekoliko reci uz SS a naravno uz pomoc dva clana ovog foruma okaceno u podforumu. Sto se tice kucista apsolutno se slazem za CM ili Cors ali polako, pa ne berem lovu sa grane vec mora krvavo da se zaradi, a i zena me je i za ovo vec dovela pred likvidaciju:d
Temperature na vazduhu ne prelaze 85c(najtoplija karta) pri igrama, ali pri furmarku *kratko testirano* je 94c sto je stvarno mnogo. Na vodi javljam kad sve proradi...
Sto se tice RADA ici ce 4kom 230/200mm CM umesto ovih 14ica jer postizu bolje rezultate uz manje buke a lakse se kontrolisu, nesto ovako>

Prilozi

• SUPERNOVA7.jpg
    SUPERNOVA7.jpg
    179.2 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Mmmmmm, zlo i naopako. Kako si nabavio radijator i koliko je to kockasto zadovoljstvo stajalo. Takođe kako planiraš da ga montiraš, tj ima li nosače za stajanje pored kućišta?

Ode tema u OFF , nadam se da niko ne zamera. Rad je donet iz Nemacke (aquatuning)kao i neke komponente preko rodjaka. Nema nosaca i za prvo vreme ce stajati na stolu bez nosaca (samo ja prilazim, cerka ima lap-top), jer pravim kuciste samo za njega nalik kucistu za njegovom manjeg brata 1080.

I onako je nas pet vlasnika dotične kartice sve prodiskutovalo o istoj. Tema je o komponenti sa vodenim hlađenjem, tako da joj radijator dođe kao neophodni dodatak. :)

Obavezno slike sistema da pogledamo.

Sad gledam te vase testove, identicna stvar kao i moja gtx570 pod EK blokom samo sto ste vi prosli bar 200 eur jeftinije po kartici :p

Mene je izašla 185-190e, što dođe da si dao 400e za 570 + EK FC WB. Ufff, izuvanje. :)

Zato je ovo bio best buy ove godine za tri dužine.

Eh kad pare nisu problem :p

Nazad
Vrh Dno