Šta je novo?

MSI GTX480 Hydrogen @900Mhz

kakav matrox (mada mi je to bio username na sezamu :D), s3 bi bio pravi zachin ovde, u virge sa 4mb varijanti, zverina :D

evo josh malo off-a u vidu cvekla salate, ali od dve varijante iste :D

Prilozi

• ScreenShot380.jpg
    ScreenShot380.jpg
    322.7 KB · Pregleda: 71
cek malo?jel ovo kombo 6870+6850 ili dve 6850?rezultat je odlican,samo kontam kada bi imao neki SB kloknut na 4.5+ghz,da ih poteras,mislim da bi ti min fps bio daleko veci!ili mozda gresim?

cek malo?jel ovo kombo 6870+6850 ili dve 6850?rezultat je odlican,samo kontam kada bi imao neki SB kloknut na 4.5+ghz,da ih poteras,mislim da bi ti min fps bio daleko veci!ili mozda gresim?

jeste taj kombo, ali nije neshto mnogo bolji od 2x6850. ova 6870 radi verovatno sa 960 shejdera, jer joj zauzece ne prelazi 95% uglavnom, dok je 6850 99%.

naravno da bi bilo, gledao sam neke rezove sa 5850 safir extreme cf na naklokovanom sendiju i bome ima razlike.

poenta priche je da zavisi ko shta preferira odnosno igra. multi gpu radi brutalno u dosta stvari i brzi je i od 480 i od 570 i od 6970 i to za lepih ~20-30%, ali u par igara multi gpu ne radi kako valja i ***. mislim da sam to vec spomenuo, al ajde :D

Poslednja izmena:
da,kontam da sve igre ne koriste u potpunosti crossfire pogodnosti,zapravo mislim da je tu veci problem u drajveru nego u samoj igri....ali sve u svemu opet ko sta preferira ;)

Ja sam za "jedna al' vredna",eventualno neka dual gpu kao nekad dobra gtx 295 ili sad gtx 590,bas sam skroman ;)

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

jeste taj kombo, ali nije neshto mnogo bolji od 2x6850. ova 6870 radi verovatno sa 960 shejdera, jer joj zauzece ne prelazi 95% uglavnom, dok je 6850 99%.

naravno da bi bilo, gledao sam neke rezove sa 5850 safir extreme cf na naklokovanom sendiju i bome ima razlike.

poenta priche je da zavisi ko shta preferira odnosno igra. multi gpu radi brutalno u dosta stvari i brzi je i od 480 i od 570 i od 6970 i to za lepih ~20-30%, ali u par igara multi gpu ne radi kako valja i ***. mislim da sam to vec spomenuo, al ajde :D

U kojim igrama CF ne radi dobro, Ja sam citao za F12010, nfs shift2 znas li jos neke, a sto se tice ovog setupa ja mislim da su ove dve kartice jace i od gtx580 naravno u igrama koje podrzavaju cf a svaki dan ih je vise. Mislim da je u krizi jaci bar za 10 fps-ova.

Osnovni problem sa dual card setap-om je taj što većina novih igara nisu optimizovane (tj drajveri) za CF/SLI u trenutku kada se pojave. Najčešće moraš da sačekaš par nedelja da ATI/Nvidia ne izbace nove drajvere koji podržavaju taj naslov. To sve govorim za AAA naslove, dok većina igara koje nisu blokbasteri jako loše radi sa dual card setap-om i posle par meseci.

Da li je neko probao Oblivion ili Fallout 3 na CF/SLI konfiguraciji? Razlika između 1 ili 2 karte ravna nuli ili čak sa jednom kartom radi brže.

witcher 2 je radio ochajno, ali sam probao sa novim petchom i radilo je bolje. crysis 2 isto loshe radi dok se malo ne odrade tvikovi ali odna se dobije treperenje slike, kao i u shiftu, generalno velika vecina podrzava CF, mana je shto ti treba cf plocha (mada danas eto vec i ploche od 80+e podrzavaju, a evo i ova moja 990xa chak i sli i to za 100e) pa to i nije neka mana jer ako neko da 300e za grafulju, pretposytavljase da ima i dobru plochu sa podrshkom za multi gpu, ali ono po meni shto je najveca mana, je ipak mikro primetan ali primetan mikrostuttering kod multi gpu setapa kao i kod dvoglavih karti. nije neshto mnogo, ali se primeti. na gtx-u 480 akd sam imao, nekako glatko radi pa chak i kad pokazuje ispod 30 fps, ali opet kazem to je neshto subjjektivno i jedva primetno. kome smeta neka uzem single i to je to, meni neshto mnogo ne smeta. meni je sve to super dokle god ima 50-60fps avg :D

Jedno pitanje ako neko moze da mi pomogne kupio sam ovu kartu danas ali nisam dobio vodeno uz nju. Sta bi ja sad trebalo da radim posto ne vidim nigde da pise da su obavezni da isporuce vodeno uz karticu, ja sam po postovima mislio da se dobija uz karticu ali nista.

Gde je nadje?
Ako si je kupio on-line mislim da mozes da je vratis u roku od 15 dana 'no question asked'.

Sent from my brick using Tapatalk

Ima u ponudi u radnji u kojoj se prodavala i ranije ali nije vise onako bezobrazno dobra ponuda. 23k din je i nije sa H50.Mada,gtx 480 sa full WB i po toj ceni je jos uvek super kupovina...

Gde je nadje?
Ako si je kupio on-line mislim da mozes da je vratis u roku od 15 dana 'no question asked'.

A meni rekose "Nema i nece vise ni biti" :)

Ista ova firma gde su svi kupovali samo filijala u Cacku. Mislim ne kapiram dobio sam karticu sa vodenim blokom ali ne i hladjenjem, da se ne razumem povezao bih je i pregorela bi. U sustini ekstra je graficka samo sam mislio da se dobija i vodeno uz nju sad ne znam sta da radim dal da stavljam neki vazdusni kuler ili da trazim vodeno. Narucio sam je preko telefon pa su rekli da imaju na lageru u cacku i poslali ekspresom ali ne bih je vracao, ekstra graficka za male pare.

Onda se snadji za vodu... Bilo bi joj vruce na vazduhu :)

Trazim, zovem ne mogu nigde da nadjem nema niko vodenih kulera, ako bi mogao neko da mi preporuci neki vodeni gde ima da se kupi ili vazdusni ako moze.

Vrati je druže i ne zamajavaj se sa vodenim, ako nemaš iskustva. Teško ćeš naći za nju cooler, a i ako nađeš neki neće biti ispod 50e. Takođe tu ostaje i pitanje skidanja WB i montiranje coolera, što bi trebalo da uradi neko stručan.

Vrati je ili je prodaj dalje.

vec vidim neke zainteresovane za kupovinu :D:D

shalu na stranu. trebalo je da obratish paznju na ono shta kupujesh. i da si dobio h50 uz nju, ne znam kako si mislio da skarabudzish da ti ono hladi grafichku, ako si na to mislio. ali sve jedno, trebalo je da dodje pride ako je recheno. pa ako si i planirao vodeni sistem, da te barem on izadje jefitnije, kad prodash h50, al ovako....ochekuj barem 150e (pod uslovom da hldish i cpu, kad vec uzimash vodeno)

Poslednja izmena:
Nazalost ta akcija sa H50 je bila veoma ogranicena,sada je jasno naznaceno da ide "klot"kartica bez H50.Kartica je fenomenalna za onog ko vec poseduje "vodu" kao nacin hladjenja.Malo si se izleteo uzevsi karticu bez vec pripremljenog vodenog hladjenja...

^^
Za Hydrogen su nastavci 1/4"
Cini mi se da su creva na H50 isto 1/4"!? Valjda su mislili na to kad su pravili 'bundle' za prodaju.
A imaju i da se kupe prelazi sa 1/2-1/4-3/8" tako da to ne bi bio problem... Hm, Srbija... valjda ne bi bio problem... :))

Mozda je tako hteo da napravi sistem?

EDIT: Tamo je pumpa na bloku... Da li bi sistem mogao opsluziti oboje ili bi se ipak morala odvajati pumpa od bloka da bi se iskoristila za solo hladjenje graficke? Jel' probao neko ko je kupio paket karta+H50?

EDIT2: Pumpa je integrisana u blok :d Znaci pitanje je da li je sistem dovoljan da oboje opsluzuje?

Poslednja izmena:
Gledao sam malo ima da se uzme acelero extreme plus. Mozda bih mogao da ga uzmem a onda da prodam ovaj blok sa karte i to mu dodje na isto. Samo ne znam koliko je dobar kuler vidim da se kartica ekstra greje.

Ta karta je se ne greje, to je "smederevac him self". Ako nemas vodeno onda imas ozbiljan problem. Mislim da je bolje da je prodas nekome ko ima vodeno i prezalis to sto pre. Iste pare mozes dobiti sigurno jer karte nema vise.

^^
Za Hydrogen su nastavci 1/4"
Cini mi se da su creva na H50 isto 1/4"!? Valjda su mislili na to kad su pravili 'bundle' za prodaju.
A imaju i da se kupe prelazi sa 1/2-1/4-3/8" tako da to ne bi bio problem... Hm, Srbija... valjda ne bi bio problem... :))

Mozda je tako hteo da napravi sistem?

EDIT: Tamo je pumpa na bloku... Da li bi sistem mogao opsluziti oboje ili bi se ipak morala odvajati pumpa od bloka da bi se iskoristila za solo hladjenje graficke? Jel' probao neko ko je kupio paket karta+H50?

EDIT2: Pumpa je integrisana u blok :d Znaci pitanje je da li je sistem dovoljan da oboje opsluzuje?

Dobro su oni znali kada su pravili bundle, da ta dva sistema nisu kompatibilna i to nije ni bila namera u startu. H50 se dobijao na poklon i to je to.

A budženje H50 na 480 GTX zaboravite odmah. :S:

Verujem da je 1x120mm premali za tu zivotinju.

kad se setim, u wi*wi*u je ranije bilo da se kupi komplet TT vodeno za tipa 45e, i eto, moglo bi da se tako neshto skarabudzi. pumpa da se prikrije ispod hardova, radijator na izduv i milina i tishina. ili josh bolje, bilo i onih cpu blokova jefitnih, a solidnih, pa samo uz kupovinu radijator za ~5-6k din josh pride i malu modifikaciju s775 kachenja na s1156/1155, moglo je za ~110e da se napravi ultra jeftin, a odlichan vodeni sistem. to sam bio i ja uradio i prodao sve za tipa 90e :D...***

Poslednja izmena:
nikolas61 je napisao(la):
Gresis.

idle 37C load 55C ambijent 28C

Drago mi je da gresim. Super je sto je neko probao i da radi zadovoljavajuce. Napisao ja to i posle kontam da karta sa fabrickim coolerom gura na 100c, na vodi nema sanse da dogura toliko.

Dobar single radijator 120 (ne slim) sa dva obicna venta u push-pull i BILO kakva pumpa za vodeno, posto samo imas jedan rad i blok...zavrsis posao
Posle lako dodas u loop i cpu kada skupis kesa za blok.. Sve u svemu za 100e mozes da uzmes super pumpu i 240-360 radijator a posle samo dodas jos jednu grafu/cpu u loop.
da grafa sa blokom za tih 200+e je SMESNO JEFTINA. :)

Nazad
Vrh Dno