Šta je novo?

MSI GTX480 Hydrogen @900Mhz

Da, ali je 600MHz nizi klok, kao sto sam i predpostavio magistrala ropovi i 300Mb mem. su ucinili svoje, normalno i vodeno jer bez njega nista. E sad da je i 570 na vodi tu bi se dobilo jos nekih 30-50MHz za proc za memoriju sumnjam jer ovo je blizu plafona. Tako da bi bili pata karta mozda neka nijansa za 570, ali to je to, a i zavisi od primerka, tako da moze da bude al ne mora da znaci

Poslednja izmena:
Dobra kupovina, mada ne i fantastična. Naime, za 200e recimo može se evo na oglasima uzeti 6950 2GB (moddovana u 6970), sa pisanom garancijom, što je osetno jače od GTX480, primetno manje troši struje i biće sigurno jednog dana lakše je prodati...

ovo je ipak novo i 3g naspram manje od 2g garancije. a i ne bih rekao da je sporije ovako klokovana karta. dosta je tishe i hladnije, ali pitanje je samo da je to super nekom ko vec ima vodeni sistem.

Osetno jače i nije. Koliko vidim iz pretrčavanja po testovima 6950/70 na par sajtova 480-ca je tu negde kao 6970. Negde ih lepo šije, a negde je kao 6970.
I ta referentna 6950 mi samo delimično završava posao jer bi i nju morao da rastavljam i stavljam pod vodu. Što znači univerzalni WB samo za GPU, dok za hlađenje naponske ipak moram da koristim neki ventilator (kao što je bio slučaj na dosadašnjoj 5870).
Ovako Full cover WB, tišina, milina, odvrni kartu do kraja i vozi bez bojazni.

Za ~ 240 EUR za nekog ko vec ima vodeni sistem, kao sto rece demios je odlicna kupovina. 54c u loadu pri ovim vrucinama je smesna temperatura, da ne spominjemo nema buke kao i sjajan OC.

Za 240e dobiješ i MSI 480 Hydrogen i Corsair H50, koji prodaš za 55e, tako da te karta izađe 185e.

Pa cena je onda presmesna za tu kartu. Svaka cast na kupovini. :)

Dobra kupovina, mada ne i fantastična. Naime, za 200e recimo može se evo na oglasima uzeti 6950 2GB (moddovana u 6970), sa pisanom garancijom, što je osetno jače od GTX480, primetno manje troši struje i biće sigurno jednog dana lakše je prodati...

Po testovima je GTX 570 negde oko 5% brzi od GTX 480 ali i to zavisno od igre.
ATI 6970 je tu negde kao GTX 570 sto znaci da ce biti vise equal sa GTX 480 .
Gde si ti video da je osetno jaca bilo gde kad je GTX 570 sad u vecini slucajeva brzi pogotovu sa poslednjim updateom drivera?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S.Nesto mi je cudan taj min fps u Unigine i kod gace i sharshootera!8 i 9 fps?!
Da niste imali glitch?!

Poslednja izmena:
ja sam imao blagi utisak da mi je gtx 480 bila malko brza od gtx 570 (obe klokovane i ne rachunajuci vantage), pogotovo u dx11 testovima. ali to sam samo ja :D
ali zato grejanje i buka....leleee... zato ovo sa ovim wb i po ovoj ceni je spas, ali opet, za one sa vodenim ili koji planiraju vodeno.

Jos jedanput da vas podsetim 480 ima siru magistralu, 8ROPa vise i 1.5G mem. na istim klokovima morala bi da bude brza, ali 570 se bolje klokuje, pogotovu mem. pa se time kompenzuje nedostatak u gore navedenom. Sto se tice buke i 570 se cuje kad se baci na 900 i vise, samo voda to spasava , e sad treba da imate vodeno hladjenje;)
Pogledajte malo gornje postove
Ajde da uradimo Metro za obe na 900/1980

Poslednja izmena:
Uopste ne mora toliko da igra uloga sire magistrale 8 rops,mozda malo kolicina memorije U 2560X1600 ali i to je mizerno.
Poenta je da je GTX 570 bolje podesen chip,da je GPU tweakovan i logicno je onda da ce karta da radi cak i brze.
Po techpowerup overall :
http://tpucdn.com/reviews/Powercolor/HD_6870_X2/images/perfrel.gif
dok recimo u 1920x1200 ima jos vecu prednost,mislim na GTX570.
Otprilike upravo onako kako je nVidia i najavila okvirno oko 5% brze od GTX480.
Sve zavisi i od testa i postavke istog.

P.S.Daj da vidimo te vase rezove u OC rezimu ;)
Moze Warhead ako nije problem?

Poslednja izmena:
PC, mislis da haven nije merodavan.Moze Crisys2 onaj portugalski test sa DX11.Razlika i to tehnoloska je u mem.kontroleru koji je kod 570 mnogo bolji i optimizovanijoj strukturi cipa tako da se samim tim manje greje i bolje OC

Poslednja izmena:
Pa trebalo bi da jeste kao test za sirovu snagu ali obzirom da je na 5xx seriji jos malo poboljsan tesselator trebalo bi da GTX 570 bude ipak malo brza.
Sve u svemu od kako su poceli sa serijom 5xx nisu je adekvatno ispravili sa driverima tj optimizovali.
Ta arhitektura ima jos potencijala u to sam ubedjen 100%.
Posto vas interesuje tesselacija probajte Crysis 2 DX11 max detalji cisto da se razdvoji prica oko sintetike i 3d engine-a neke igre.

P.S.Ovaj GTX 480 je stvarno odlicna kupovina ,mene licno ne zanima potrosnja toliko koliko mi je bitno da je ohladim i da imam vrhunske performanse ukljucujuci overclock.
Obzirom da sam se cesto igrao sa GTX480 karta je stvarno mnogo mocna.

Poslednja izmena:
Da pocnemo prvo od drajvova, mislis na 280

Pogledajte rezove Crysis warhead-a. He he, razlika između 19x12 AAx0 i 19x12 AAx8 su manje od 1 FPS, što bi trebalo da znači da kartu u ovom slučaju nešto ipak koči?

CPU neko? :eyebrows:

Prilozi

Evo ti moj rez na default.
Ispraticu ovu temu pa cu kaciti i ja neke rezove.

Zbog malog kloka CPU-a za sigurno ces imati manji min fps sto se vec vidi u odnosu na moj rez sa [email protected] Ghz mada je ovo 1080 rez kod mene
tako da probaj u istoj rezoluciji pa vidi koliko ces da dobijes.Svakako ovo je default dok je kod tebe dobro overklokovana karta tako da se oseti ipak razlika .
E sad Crysis bar sto se tice sintetike nije bas toliko vezan za visinu CPU kloka od nekih 3.0 Ghz pa na dalje dok vec u live gamingu i mozes da osetis usko grlo.
[email protected] Ghz je za tu kartu u svakom slucaju usko grlo.
GTX-u treba minimum neki [email protected] Ghz za lagodan rad preko i5/i7 Sandy bridge u jos boljoj kombinaciji.

Prilozi

• Warhead.png
    Warhead.png
    178.8 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Pc je si video moje testove za haven sa 2600K na 3.6 i 4.5G nema razlike

Evo sada je valjda u redu.
CW 1920x1080 8xAA
Karta na 900/1980

Razlika zbog CPU-a oko 4 FPS i to pored 200 Mhz klokovanije karte kod mene. Ček da izvrtim sa kartom na def.

Prilozi

• CW-Q6600@3,6-GTX480@900-1980-(1920x1080)-AAx8.jpg
    CW-Q6600@3,6-GTX480@900-1980-(1920x1080)-AAx8.jpg
    530.8 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Postavi na 732/1930 to je klok za 570 na def i na 1080 rezoluciju

Pc je si video moje testove za haven sa 2600K na 3.6 i 4.5G nema razlike

Pa o tome ti i pricam sve zavisi od engine-a.Sintetika uglavnom ne oseca prelaz od 3.0 Ghz pa na dalje osim min fps gde mora da se odrazi,
ali opet sve zavisi od samog bencha.ispod 3.0 Ghz pocece ipak i tu pad performansi.
To je ono sto sam i pominjao.Unigine je otprilike test sirove snage kartice kako i "snage" samog tesselatora..

@Sharpshooter
To je to za 19x12 sa 8xAA
Uradi kako ti je gaca rekao u 1080p + na default vrednostima karte bez AA za mene !

Poslednja izmena:
Pitanje je koliko moze da bude razlika izmedju Q6600 i 2600K na 3.6G to je on sto je razlicito kod poredjena i da li je uopste ima jer ovde uporedjujemo snage kartica a ne celih sistema Sandy ima bolji mem kontroler i svaka igra koja trazi svrljanje po mem. ce to iskoristiti.

Poslednja izmena:
Evo karta na taktovima 570 1920x1080 AAx0

Prilozi

• Q6600@3,6-GTX480@732-1930-(1920x1080)-AAx0.jpg
    Q6600@3,6-GTX480@732-1930-(1920x1080)-AAx0.jpg
    532.5 KB · Pregleda: 46
To je to, Ovde je malo nizi min.FPS ali zato veci max.FPS i to je to malte ne nema razlike

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno