Šta je novo?

MSI GTX 960 2GD5T OC ILI MSI R9 380 2GD5T OC ?

Milosnis018

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600G
Matična ploča
ASUS PRIME A320M-K
RAM
KINGSTON Beast 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200MHz CL16 - KF432C16BBK2/16
GPU
AMD Radeon RX 6650 XT: PowerColor RX 6650 XT
Storage
KINGSTON SNV2S500G & KINGSTON SA2000M8250G & Patriot P210 2048GB
PSU
IG-MAX IG6650 CENTAUR 650W
Kućište
IG-MAX
Monitor
ASUS TUF 32'' VA VG328QA1A 90LM08R0-B01E70
Ostale periferije
Sony Playstation 5
Laptop
LENOVO IdeaPad 1 Ryzen 7 5700u 16gb ddr4 1TB NVMe
Mobilni telefon
Motorola Edge 40 & Motorola Moto G54 Power
Pametni uređaji
Honor Watch GS Pro
Steam
jomilos84
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zdravo.
Uzeo sam pre par dana MSI GTX 960 2GD5T OC

Razmišljam da je zamenim za MSI R9 380 2GD5T OC

Cena je ista. Koja je bolja ?

Evo *** trenutno imam Stalkera i CS GO na racunaru,igrao sam 2-3h bez problema.Za vikend cu dobro da istestiram.
Uglvnom sam prezadovoljan.Cs go sa 120 fps na 220-250:D.Stalker na max sa 25-29 na 59-61.
Tako da sam bukavlno duplo i vise dobio.
Samo jos za vikend cu malo detaljnije da testiram napajanje.Pa ako ne mora da se ne otvaram 10+ hiljada za napajanje

Eeeee izgleda ima problem.Evo sad sam startovao Batman Arkham Knight i dogodi mi se da mi monitor ode off,tj iskoci mi poruka na monitoru nema signala.Racunar i dalje radi,ali samo iskoci nema signala.Jel to do napajanja,ili nesto do igre ili nesto trece?

ako je moj problem do napajanja.Jel ce biti dovoljno ovo napajanje i kakvo je?

http://www.itsvet.com/napajanje_chieftec_ctg_750c-pdaa1-57.i?id=781

E bas sam popizdeo,mislio sam d ce 600w biti dosta

Poslednja izmena:
Jesi li reinstalirao drajvere nakon zamene grafičke karte? Skini poslednju verziju sa AMD sajta (ili 14.12), obriši postojeće i instaliraj iznova.

Posto sad idem na posao.Cim dodjem kuci cu to da probam.Radilo je sve normalno na Cs go i na Stalkeru.Ali cim sam pustio Betmena,posle 1 min igre monitor ode off i iskoci por no signal.
Kad sam je kupio nisam brisao stare drajvere od 6850 nego skinuo nove sa amd sajta (beta) i samo instalirao.
Sad mi se ne daje 100e za napajanje ako bas ne mora.
Danas cu da probam da obrisem drajvere i sa nekom drugom igrom,i sa aida.

Mislim da nije do napajanja, probaj prvo sa driverima, stavi 15.9.1 beta u mene su ti rade ko sat. Ove zadnje nisam instalirao tako da nez kakvi su, oprobaj sa driverima vidi slucajno da nije nesto do kabla cim izgubi sliku na monitoru, ako se opet ponovi vidi jel vruce napajanje izbaca li vruc zrak.

Jel mozes molim te da mi das link od tih drajvera.Ja uspeo jedino da nadjem 15.11 beta.
Aj danas cu sve to da probam.Bas mi se ne daju pare za napajanje

http://www.guru3d.com/files-get/amd-catalyst-15-9-beta-download,1.html

Jesi probao odavde?
sto se tice napajanja ono da je novo bilo bi dovoljno, ali upitno je koliko sada zaista moze da isporuci snage, ruku na srce Fx 8300 na 4.8Ghz + R9 280X nisu mali potrosaci ako se problemi nastave spusti procesor na def takt to ti je cas posla cisto testa radi, ako pukne opet nije do napajanja, ako bude sve radilo kako treba onda znas sta ti je ciniti.
Ovo ti je savjet da sto prije saznas na cemu si ;)

Mada cim ti gasi monitor moze biti da napajanje nema dovoljno snage pa gasi monitor, ja lepo pricam daa fx 8300 na 4.8 i 250x nije za zezanje sa tim napajanjem, prvo si trebao da vidis realnu snagu napajanja da bi znao sta da kupis..

Evo sad idem kuci.Prvo cu da pobrisem drajvere da instaliram nove na cisto.
Onda cu da probam na Far Cry 4(*** bagovitog Betmena).FC4 bi trebao lepo sve da optereti.
Mada mi rece devojka da se danas 2 puta dogodilo dokj e komp bio na idle.Samo mi izbaci no signal na monitoru,mrdam misa nista se ne desava.Sve radi vrti,samo na monitoru pise no signal.
Tako da ne verujem da je napajanje.Jer u idle mi izbacuje,a juce sam 3h igrao CS bez problema.
Nista prvo cu da pocnem sa drajverima.

Poslednja izmena:
1. Vrati procesor na def.
2. Reinstaliraj Win.

Ovako...

Skinuo sam program sto je umart rekao,obrisao drajvere pisalo da imam drajvere od 6850 i od 280x(obrisao sam sve).Instalirao sam nove 15.9.1 beta.Pokrenuo sam betmena,isto mi zakucalo..Onda sam pokrenuo Aida stres test pratio temperature sve ok,pratio 12v palo je na 11.952v.Pipap napajanje sve bilo jedva mlako...
Sad probacu na FC4 da vidim sta ce tu biti.Ali mi se cini da je problem bio do drajvera + bagoviti betmen.
Aj sad cu da ponovo sve testiram pa da vidim gde sam.

Ako puca na idle-u pogasi sve power saving opcije.
Haj testiraj FC4 bas vidi grije li se to napajanje.

Onako mislim da u peaku tvoja konfa povuce oko 400w, e sad da li to napajanje toliko staro moze to da izdrzi nez. samo prati ako ne bude pucalo grije li se, ako bude opet pucalo probaj da pogasis power saving cim puca na ulazu u batman moguce da je problem prelaza iz 2d u 3d

Evo ovako sta mi se desava...

1.Napajanje je mlako
2.Upravo sam ponovo igrao CS G) 2h bez greske
3.Pustio sam aida stres test 10 min sve islo glatko
4.Na Betmenu mi pukne uvek na onoj prvoj sceni u kaficu
5.Dogodilo mi se danas i juce kad ostavim komp da miruje i kad mi se iskljuci monitor posle 10 min(ne mogu mrdanjem misa da ga ukljucim)pise no signal.
6.Malo pre mi se to dogodilo sa Dying Light..Posle toga sam igrao jos 1h bez problema.

Mislim malo mi cudno,zakuca mi,pa mi posle da da igram 1h..Da je problem napajanje uvek bi mi pucalo...Sto je najgore u idle ne bi trebalo da puca.

Mislim negde me nesto hebe,a ne verujem da je napajanje.

Jel ima ko jos koju ideju,posto nekako mislim da nije napajanje.Cak i u aida pod stresom 12v nije padao ispod 11.952v,temperatura max mi je bila oko 64c.

pre ce biti da su power saving opcije + bagoviti betmen napravili konfuziju,jer ako prezivi aidu na maks otpanju nema sanse da bilo koja igra moze i da pridje tolikom opterecenju.kad kazem maks otpanj mislim i cpu i gpu i diskove,sve da se popali u aida stress testeru,inace nema mnogo poente.

Evo pustio sam 30 min aida stres(sve) proslo glatko.Napajanje bilo mlako,jedino onaj kabl koji ulazi u napajanje bio malo vruc.Napon na 12v nije opet isao ispod 11.952v.
Igrao sam 2h CS i jos 1h FC4 na max..Trebalo bi da definitivno otpisem napajanje kao problem?
Sad sto se tice power saving..U biosu mi je sve pogaseno od kada sam uzeo plocu,isto u win sam ukljucio high performance odavno..Nemam ideja sta jos mogu da sredim?

Poslednja izmena:
Control panel- HW and sound pa izaberi power options tu stavi na balance pa mu nedaj da ide u sleep i da se ne gasi nikad monitor i ostavi ga na idle ne smije se ugasiti, a to sto batman zeza to macku o rep to je bagovito probaj staviti +20 u MSi afb power limit i mozes cekirati onu opciju force constant voltage cisto da joj ne pada mozda napon mada mislim da je to sto batman puca nesto do win-driveri-grafika-sama igra nesto ne stima, ali eto isprobaj ovo pa javi ;)

Evo sad idem kuci.Prvo cu da pobrisem drajvere da instaliram nove na cisto.
Onda cu da probam na Far Cry 4(*** bagovitog Betmena).FC4 bi trebao lepo sve da optereti.
Mada mi rece devojka da se danas 2 puta dogodilo dokj e komp bio na idle.Samo mi izbaci no signal na monitoru,mrdam misa nista se ne desava.Sve radi vrti,samo na monitoru pise no signal.
Tako da ne verujem da je napajanje.Jer u idle mi izbacuje,a juce sam 3h igrao CS bez problema.
Nista prvo cu da pocnem sa drajverima.
Sto se tice nemogucnosti paljenja monitora problem je u zero core i resava se aplikacijom DummyTray (cica glisa) koja ne dozvoljava kartici da se komplet ugasi i resava problem.

Zbog komplikacije oko kredita pošto je R9 289x jeftinija od GTX 960, uzeo sam R9 380. Javljam rezulatate.

20151113151937hdr.jpg

20151113152214.jpg

GTX 960

nvidia.jpg

R9 380

bez-naslova.jpg

Donekle se nadograđujem na ovu temu ali pitanje je sledeće:

GTX 960 4GB Vs R9 380 4GB

Šta je bolja kupovina?

Moj glas bi islo r9 380, koliko sam gledao testove u igricama se bolje pokazala u 1080p rezoluciji. Nije neka velika razlika u fps-u, ali ipak ima.

Poslednja izmena:
380 je za nijansu jači...nijansu. U suštini, ako su igre koje igraš naklonjeniji NVidije, uzmi 960...ako više vole AMD, uzmi 380. U svakom slučaju, uzmi verzije sa 4GB.
Još jedna varijanta ti je R9 380x, primetno je jači od obe...ja bih uzeo nju. Sapphire Nitro 380x košta koliko i MSI-jev 380 sa 4GB...svašta. Uzmi taj Nitro, verovatno je best buy sada.

Poslednja izmena:
Fallout 4, GTA V, možda probam još nešto ali to mu je to... Planiram ponovo Skyrim da odigram :)

Problem je što za cenu nove 960/380/380x sa 4GB ram može se uloviti polovna 970 GTX, koja je totalno druga priča.

Šta raditi? 970GTX naravno ima domaću garanciju :)

Pre bih rekao da je mislio na ~280e.

Ako ima 970 sa garancijom za toliko onda nema dileme, svakako je bolji izbor + Fallout 4 bolje radi na Nv.

EDIT: ako je mislio na onu Inno sa KP-a bolje da je zaobiđe, nije se dobro pokazala.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno