Šta je novo?

MSI GTX 760 OC PROBLEM

Mladen_Brabus

Cenjen
Učlanjen(a)
13.07.2013
Poena
169
Danas sam kupio u Emmi-ju graficku kartu MSI GTX 760 OC MSI-GeForce-GTX-760-02.jpg i sve radi bez problema dok se ne pokrene igra.
Cim se pokrene igra (GRID 2) posle 10 sekundi se racunar ugasi i nece da se upali narednih nekoliko minuta.Kartica se jako ugreje za to kratko vreme dok je pri normalnom radu skroz hladna (sto je u neku ruku i normalno,mada...).

Ostale komponente su :

1. Asus M5A97 R2.0
2. Kingston 2x8 gb 1600 silver
3. AMD FX 8350
4.LC Power 650w

Ako neko ima neku ideju sta bi moglo da bude dobro bi mi dosla pomoc ili savet. :)

Sta se desava u drugim igrama kakvo je to napajanje jel novo? koji je tacan model.

Sta znaci jako se ugreje kartica,koji je to red velicina temperatura?! Grid 2 je poznata kao igra koja ume dobro da namuci kartu...mozda kuler nije dobro nalegao?!

Isto se desava i u World of Tanks (ali sa ovom igrom se to desava posle 10 min...valjda zato sto graficki i nije toliko zahtevna).

Pa u roku od minut se ugreje kao da je radila sat vremena konstantno.

Napajanje je Lc Power LC6650GP3 v2.3 i kupljeno je novo.

Zaboravio sam da napomenem da kada upalim racunar ventilatori na grafickoj se dosta brzo zavrte jedno 5 sekundi i onda se opet vrate na min broj obrtaja.

Ne znam da li da uradim update bios-a,mozda nesto pomogne... :D

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da napomenem da kada upalim racunar ventilatori na grafickoj se dosta brzo zavrte jedno 5 sekundi i onda se opet vrate na min broj obrtaja.

To je normalno da se pri paljenju ventovi rade na maxu.

Da li ventovi ubrzaju kada pokreneš igru ako ne problem može biti drajver?

Probaj da izmeriš temperature dok igraš World of Tanks posle nekih 5min.

Napajenje može biti nedovoljno jer ima 2 12v grane (sad zavisi od distribucije?) a grafička je zahtevna, pa je moguće da se uključi Over Power zaštita. Ako imaš za grafu od 240evra kupi neko napajanje od bar 120evra sa jednom 12v granom.

Poslednja izmena:
Aj ukljuci furmark i prati temp. i obavezno prati brojeve obrtaja graficke!

Ventovi na grafickoj se svo vreme vrte skoro besumno,jedino kad se komp sam ugasi pa se pokrene ponovo,tad se brzo zavrte.

Druze nisam te bas dobro razumeo sto se tice napajanja,slabije se razumem u kompjutere pa bih te molio da bi to malo pojasnis. :)

A za obrtaje prilikom ukljucivanja racunara je normalno zato sto se tada ventilatori okrecu u suprotnom smeru kako bi skinuli prasinu za sebe tako je kod msi-a.

Napisi koliko ima ampera sa 12v grane ili najbolje slikaj to na napajanju.Moguce je i da napajanje slabo mada ne bi trebalo.
Edit:Tek sad vidim koji je model nema sanse da je to slabo jer moze cak i 2 bez problema da pokrene!

Poslednja izmena:
Sad sam tek video tacan model (ispravio sam u prethodnom postu).Nije to slabo napajanje moze i dve da pokrene.Nego pokreni furmark i prati obrtaje venta na grafi.

Ovo može biti problem 2 12v grane i oba konektora na istoj grani. Slika ukradena od sekiraša. Kod nekih napajanja na istoj grani sa napajanjem za grafičku može da bude i 24pinski za matičnu i pola eps12v što zna da bude problem kod jakih grafičkih, naravno o distribuciji 12V grana ništa ne piše ni na sajtu ni na recenziji.
Capture.JPG

Furmark ne opterećuje procesor 100% pa ne daje pravu sliku bolji je 3D Mark, probaj i msi afterburner pa izmeri temp i brzinu venta, sa njim možeš i podesiti brzine venta ako je temp problem.

Poslednja izmena:
Rekao sam ti da gledas obrtaje znaci kada ukljucis neki test da li se povecava broj obrtaja nego kada nista ne radis.Neki od programa za pracenje:aida64,hwmonitor...
A da nastelujes obrtaje koristi msi afterburner ili speedfan.

Poslednja izmena:
Ja sam sa ovakvom granom povezao graficku... :D

Ne povecava se broj obrtaja ventova na kartici.

E pa nasteluj na veci broj dok ne dodjes do prihvatljivog odnosa temperature-buke (kartica ne bi trebalo da predje preko 70c).Dosta kartica imaju taj problem.:D

Konkretna kartica ne bi trebala da ima tih problema, posedujem je već dovoljno dugo da mogu da kažem da se u realnom radu niti greje puno niti je bučna. neka lepo skine MSI Afterburner, pokrene neku igru i prati temperature u monituru, pa neka postavi screenshot ovde da se vide tačno kolike su temperature i brzina ventilatora, ako je to uopšte problem. Ovako je sve samo obično nagađanje.

Ne mogu da pratim kako se ponasa kartica zato sto se komp ugasi posle 2 minuta nakon pokretanja igre.

Sad sam promenio raspored povezivanja...8-pinski konektor sam uzeo sa jedne grane a 6-pinski sam povezao preko onog adaptera koji se dobija sa karticom...dva molexa u 6 pin i isto se desava.

Ne mogu da pratim kako se ponasa kartica zato sto se komp ugasi posle 2 minuta nakon pokretanja igre.

Sad sam promenio raspored povezivanja...8-pinski konektor sam uzeo sa jedne grane a 6-pinski sam povezao preko onog adaptera koji se dobija sa karticom...dva molexa u 6 pin i isto se desava.

Aj da napomenem da su drajveri ver. 320.49

Slusaj bre.Skini msi afterburner i nasteluj obrtaje na veci broj nego sto je u stanju mirovanja i onda gledaj temp.
Ako to nije onda je nesto drugo.

Poslednja izmena:
Slusaj bre.Skini msi afterburner i nasteluj obrtaje na veci broj nego sto je u stanju mirovanja i onda gledaj temp.
Ako to nije onda je nesto drugo.

Ma ja mislim da gpu boost cim dodje do 80C obara takt i time sprecava kartu da se pregrije, tako da vjerovatno nije do toga.
Najprija neki problem sa napajanjem, moj savjet pokreni heaven test i uporedo cinbench 11.5 optereti max procesor i graficku tako da iskljucis mogucnost napajanja.
Ako prodje heaven i cinbench istovremeno nije do napajanja, tako da trazi problem dalje, ali cim se komp gasi hmmm smrdi nesto na napajanje.

Slusaj sta ti ljudi govore :D Lepo snimi msi afterburner pokreni furmark i prati temperature u afterburner-u i kako se vent ponasa tj podize li broj obrtaja kako se podize temp, ako ne podize onda imas da podesis , podesavaj tipa koliko stepeni toliko procenata obrtaja ventova i posle fino podesi ( ovako samo za test podesi )

A da ti otvoris stranicu kucista, ukljucis klimu i pokusas ponovo?

Meni klima u sobi radi stalno...kad pipnem hladnjak od procesora hladan,kao da ne radi,a fx 8350 je koliko sam cuo poznat po visim temperaturama. :D

Meni klima u sobi radi stalno...kad pipnem hladnjak od procesora hladan,kao da ne radi,a fx 8350 je koliko sam cuo poznat po visim temperaturama. :D

Onda te je posetio Marfi, vratio ti je milo za drago za onu MSI plocu :p Trebao si i ASUS karticu uzeti da se slaze sa plocom :D Jesi li gledao sta se desava dok vrtis furmark, sta se desava sa temp kartice i obrtajima venta i jesi izvrtio ono sto ti je goldi rekao?

Vrteo sam furmark...sve je ok,kartica se greje (normalno) i sve normalno radi,bez gasenja racunara.

Prolazi mi kroz glavu da uradim update bios-a :D

Koliko znam gtx 760 nije postojala kad je ova moja maticna izasla.Trenutno je verzija bios-a na ploci je 1503 a najnovija je 1903 i ima neku ispravku ,,Fixed Power On By RTC function failed,,

Sta vi mislite da li da uradim update bios-a ? :D

Poslednja izmena:
Da.

Furmark radi odlicno ali kad udjem u igru racunar se ugasi posle 1-2 min.

Nazad
Vrh Dno