Šta je novo?

MSI FX5700Ultra

To je onaj nepostojeci proizvod, jel tako broze, marti i nedjo ? :d 🙂

Javljaj i uporedi sa 9600Pro i nekom kartom iz klase 9700-9800 !

OptiPlex je napisao(la):
To je onaj nepostojeci proizvod, jel tako broze, marti i nedjo ? :d 🙂

Javljaj i uporedi sa 9600Pro i nekom kartom iz klase 9700-9800 !
heh, nije nepostojeci, ali nije bas da ga ima ko sase (nemka Mancha kaze jel to MB dobio sample ili kontigent... i po kojoj ceni)
U svako slucaju kartica je brza od 9600XT ima odlican 2D, ali daleko je od 9700-9800 klase!
Poz
Nedjo!
P.S
Mora da si pobrkao nepostojeca sa "nigde-ih-nema" nVidijama XT!!?

@Opti... a sto mene prozivas molicu lepo!? Ja se nisam ukljucivao u diskusiju o 5700 jer nema ni potrebe - 9600XT je bolja i ja ne bih trosio reci mise mada... mislim... znas... :d 😀

Pa i nije 9600XT toliko bolja... veruj mi. 53.03 su chudo, mnogo veci napredak nego ovi Catalysti... sve isto kao i kod 3.4...

Zaboravih na cuvenu razliku u 2d-u :d

Znaci ispada da je FX5700 dobra kupovina? A ja mislio da uzmem 9600...:|

Mancho da li mi mozes reci kako jedna i druga kartica radi sa nekim igricama (mislim na to da li mozda ima problema) ako si probao? Posto sam na natu citao da Homeworld 2 puca na FX5700Ultra :cuss: , dok vidim da radeoni sa svakom novom verzijom catalyst-a ispravlja (a u nekim kvari ctp; ) igranje u nekim igricama. A po tvom misljenju koja kartica ima lepsi prikaz slike i da li je to minorna razlika ili je bas uocljiva?

Igrale se FX-ije na sred zemlje Dembelije.

Jos da se isproba sa nekoliko aktuelnih igara i ako radi OK, onda je za 175E to definitivno best buy. (osim onog polovnog Mediona na oglasima za 130E)

Mozda sam ja corav, ali ja neku razliku u kvalitetu slike ne vidim, a 2D pogotovo (959NF). Doduse ne koristim AA i AF, mada sam primetio da ATI bolje radi AA, t.j. cinilo mi se da na NV kartama AA bas i ne radi posao (na svim ne samo na 5700), mada su po meni sve ove sem najjacih karti neupotrebljive sa AA i AF u vecini igara.
Sto se kompatibilnosti tice, mislim da su NV karte uvek bile manje problematicne, nisam probao puno igara, ali bi se ipak kladio na 5700.
Nazalost nemam Homeworld 2, ali ga ima moj kolega, koji je zamenio svoj 5600 za 5700Ultra, pa cu ga pitati za utiske. On ujedno i igra vise nego ja (i raznorazne igre), pa cemo za koji dan imati i informaciju kako se razne igre ponasaju na njemu.

Hvala na informacijama cheers jer se ja dvoumim koju uzeti izmedju ove dve, a ako budes imao neke nove informacije javi.

I na kraju - Radeon 9600 XT ili FX5700?

kUdtiHaEX je napisao(la):
I na kraju - Radeon 9600 XT ili FX5700?

nemoj nikako FX5700. Ali FX5700 Ultra je vec odlican izbor. :mrgreen:

Kutijo, ukusi se razlikuju, dude... 🙂 Ovo ono, lowculture...

Medion ne vredi 130€. Prvo, te karte nemaju garanciju, drugo, nemaju DVI izlaz.

nesharm je napisao(la):
Medion ne vredi 130€. Prvo, te karte nemaju garanciju, drugo, nemaju DVI izlaz.

Verovatno si u pravu. Ali ja gledam sa svog licnog stanovista, to znaci da mi te dve stvari nisu bitne, vec samo brzina karte.

[Mancha] je napisao(la):
Mozda sam ja corav, ali ja neku razliku u kvalitetu slike ne vidim, a 2D pogotovo (959NF)

To isto i ja kazem, ali uvek dodje neko ko odvali da "o razlici u 2d-u i divx reprodukciji nema potrebe ni raspravljati" ctp;

Ono sto mene zanima, kakve su te kartice u poredjenju sa vernim ti4200? Vrede li doplate od 100-inak evrica?

Nazalost, zamenio sam sa ortakom na par dana moj MSI Ti4200 za HIS 9600pro, pa ne mogu da bacim iste rezultate i za njega, ali ovako "od oka" mislim da njega ne bih menjao nizasta ispod 9700pro, narocito ne vredi 100e doplate (nisam siguran da bih dao vise od 30e) u odnosu na 9600pro/XT/5700Ultra

Pod pretpostavkom da novac nije problem :beat: (ali to ne znaci da sebi mogu priustiti 9800Pro/XT 🙁 ) da li je bolje zameniti MSI 4800SE u MSI FX5700Ultra i ostati na 512 Mb RAM-a, ili ostati na MSI 4800SE i povecati RAM na 1Gb?

bigfoot1 je napisao(la):
Pod pretpostavkom da novac nije problem :beat: (ali to ne znaci da sebi mogu priustiti 9800Pro/XT 🙁 ) da li je bolje zameniti MSI 4800SE u MSI FX5700Ultra i ostati na 512 Mb RAM-a, ili ostati na MSI 4800SE i povecati RAM na 1Gb?

Zavisi za koje namene ti treba.
U svakom slucaju, dodaj te pare za bolji monitor. :mrgreen:

leksa je napisao(la):
Ono sto mene zanima, kakve su te kartice u poredjenju sa vernim ti4200? Vrede li doplate od 100-inak evrica?

U sustini ne. Nista ispod 9700, sto rece jedan prethodnik, nije vredno te zamene. Tu su sve jako mali procenti u pitanju (pri tome ne mislim na 3d branka vec konkretno na igre) i bez obzira sto izazivaju buru odusevljenja kod maxa i nedje 🙂 objektivno za toliku doplatu ne vredi. Bolje je dodati jos koju desetinu € i uzeti proveren polovan 9700Pro koji se zaista oseca u masini.

@bigfoot
Bolje daj pare u nesto drugo, kad vec ne mozes da uzmes nesto sto ce se osetiti

[Mancha] je napisao(la):
Preliminarno:
Sa 53.03 driverima
3dmark 2003 XP 9.5x200,8RDA+,2x256MB Corsair PC3200LL
Malo sam ispao iz fazona... jesu li ovo default clockovi za 5700 Ultra?
Mislim, na stranu to sto tamo pise da je core clock 50 MHz :d ... jesu li to inace default taktovi? (za 9600 Pro vidim da jesu)

Ako je tako... da li *ikako* moze da se predvidi koja ce karta biti brza kada se "pritegnu", odnosno malo jace O/C-ju? (sta da vam kazem, mene samo to interesuje... :beat🙂
I kakva je (tj. kakva bi bila) situacija u duelu 5700 Ultra vs. 9600XT (100 MHz za jezgro viska, mora da znaci nesto)?

Nazad
Vrh Dno