Šta je novo?

MSI FX5700Ultra

FX5700 Ultra 'oce na 550/1 GHz!
Cena od 175€ je jako dobra, poredjenja radi toliko kosta i Sapphireov Radeon 9600XT FireBlade, koji hoce na 575/700 MHz Koji je uporediv po performansama sa FX5700Ultrom i jedino se razlikuje po tome sto je kompaktnija kartica koja ne zahteva eksterno napajanje (nekome to mozda moze da znaci) i ima HL2 kupon 😉 (sto takodje nekome moze da znaci).
Obe kartice imaju sjajan 2D prikaz, a u 3D-u Radeon je ipak bolji jer ima pravo trilinearno filtriranje (nVidia koristi tzv. Brilinearni filter kojije izmedju Bilinearnog i trilinearnog po kvalitetu) i Full DX9 FloatingPoint precision (24bit, naspram 16bitne i 12bitne kod NV36).
U svakom slucaju izmedju ove dve kartice moj izbor je 9600 XT!

Eh sad to je malo previse generalna ocena. Neke su mozda bolje ali vecina svakako nije!

veruj marti, vecina izgleda bolje na nV! Ne znam ni ja sto... I to velike, hit igre!

E sad cu da dodjem Max da pokupim te hit igre sto imas pa da vidim u cemu je fora! 😀

MAD_MUzzY je napisao(la):
Stim sto i pored svih peglanja koje radeon izvodi, igre(novije) izgledaju bolje na nV. Proverio.

POz.
Ajde, majke ti, konkretno! Naslov i sta tacno bolje izgleda!
A kad je rec o peglanju, ja bih pre rekao da ga nVidija cini baz zbog svojih tehnoloskih nedostataka, i tera developere da se lome 6 meseci duze po naslovu kako bi isti iole brzo radio na NV!
Uostalom, kakoko GPU koji nema pravo trilinearno filtriranje moze da renderuje kvalitetniju sliku!? Ono sto je nekoliko puta potvrdjeno jeste da ATI ima i bolji FSAA algoritam...
Meni sada pada na pamet samo Jedan Black Hawk Down koji je TWIMTBP igrica, a koja se gusila na NV i renderovala dalko losije vodu (posto je tu koriscen PS) nego na ATi-ju! Kad se setim jos javljam! 😉

Jeste, ima i tih primera (TR AOD je TWIMTBP igra, a sa poslednjim 49 patchom NE RADI UOPSTE sa FX karticama!!! - drv 44.03 do 52.16 - ne znam da li su 53.03 ovo ispravili). Medjutim, ta igra je krsh, a NFSU, Call of Duty, Prince, LOTR, HALO, sve malo do daleko izgleda bolje na nVidia karticama (ne govorim o filteru tekstura jer sam sa obe igrao sa Quality 8x aniso, bez AA). Dakle, bolja gamma, realnije boje... Moguce je da se meni vise svidja (i maziju) na karti koju nemamo, ko zna... ali nismo jedini..

Ja kad sam to govorio pre ko zna koliko vremena vi ste mi se smejali i bombardovali me nekakvim teorijskim stavkama o odstupanju od standarda za sejdere i slicno. A ja lepo vidim da mi je Gothic 2 (i jos mnoge stvari) lepsi bio na Nv-u Ti4200 nego na 9700Pro. (p.s. Gothic 2 je istinski hit, ono sto pominje max sa izuzetkom Prince-a i CoD ja stvarno nemam pojma sta kvalifikuje za naziv hit 😛

Nedjo je napisao(la):
...
A kad je rec o peglanju, ja bih pre rekao da ga nVidija cini baz zbog svojih tehnoloskih nedostataka, i tera developere da se lome 6 meseci duze po naslovu kako bi isti iole brzo radio na NV!

To je totalno peta tema...

Uostalom, kakoko GPU koji nema pravo trilinearno filtriranje moze da renderuje kvalitetniju sliku!? Ono sto je nekoliko puta potvrdjeno jeste da ATI ima i bolji FSAA algoritam...

Kako, pa ... pitaj nV :mrgreen: . Uglavnom njihov Quinix(ili kako vec) radi posao i brz je. A koju god foru da koriste, uspeva im.

Meni sada pada na pamet samo Jedan Black Hawk Down koji je TWIMTBP igrica, a koja se gusila na NV i renderovala dalko losije vodu (posto je tu koriscen PS) nego na ATi-ju! Kad se setim jos javljam! 😉

...uh...
kad malo uhvatis vazduha od sega sto si rekao, pokreni za pocetak HALO na nV-u. Ako kazes da ti lepse izgleda na ATi-u onda ok, postao si sunjektivan. Ustvari dopustas da ti trenutni trend gradi misljenje, tako da si postao totalno nekonstruktivan.
ATi jeste brzi, i ima "lepsi" AA i brzi aniso ... itd. ali nV sve to malo lepse radi.

MAD_MUzzY je napisao(la):
...
ATi jeste brzi, i ima "lepsi" AA i brzi aniso ... itd. ali nV sve to malo lepse radi.
???? "malo lepse radi"!!! I na kraju ti prejudiciras da sam ja subjektivan i da sam dopustio da mi trend gradi misljenje (kako god da si mislio da je to moguce)!
U krajnjoj liniji subjektivni smo i jedan i drugi "lepota" uostalom i jeste stvar subjektivnog misljenja.
Bilo kako, ovaj trid se pretvorio u tresenje prazne slame ctp;
Poz
Nedjo
:wave;

Joj, blago meni kada mi graficka kartica treba samo da iscrta Winamp i prozore 🙂 Pixel i Vertex shaderi mi sede iskljuceni i stede struju 🙂 . Ne dolazim u situaciju da primetim da mi kartica od 300e lose renda neki potok na 100m udaljenosti u sceni koja traje 2 sec... 🙂

Nazad
Vrh Dno