Šta je novo?

msi 970a-g46 best buy ?

Učlanjen(a)
12.10.2012
Poena
170
Spreman sam da izdvojim do 7000 din za novu maticnu pa rekoh da se posavetujem dali je ovo najbolji izbor za te pare msi 970a-g46 ? :D

Slazem se, 990 cipset za FX 8xxx seriju je najbolje resenje :) Top procesori, top cipseti :)

ploca MSI 970A-G46 i FX6300

Ja kupio MSI 970A-G46 i vec je saljem na reklamaciju,izgleda da se ne voli sa FX6100 ili je memorija napravila problem..MSI firma je ocigledno u velikom opadanju..Trazicu na reklamaciju neku ASUS ili GIGABYTE,

Imam ovu plocu i FX6300 i mislim da nesto nije u redu,Win 7 64-bit-a mi ocenjuje procesor sa 5.4.Kazu da ocena nije bitna,al neki pisu da im ovaj procesor daje ocene 7.5 sa malim klokom.Ova ploca ima i brzi overklok koji kod mene ne radi,cim povecam mnozioce ona zabode.Neznam sta se tebi desavalo pa si je reklamirao i sta bi mi savetovao da ja uradim?CPU-Z mi pokazuje frekvenciju 1400 (200 x 7) umesto 3500,a u biosu 3500,temperatura u biosu oko 40 a u sistemu 18.Mozda sam pogresio u nekim podesavanjima?Reinstalirao sam i sistem,cak sam i win8 instalirao??????????????????????????

Probaj da apdtejtujes BIOS, zvuci da je to problem :)

Recite mi koliki klok mogu da ocekujem na msi970a-g46 uz amd fx-6200? a da ga hladim cm hyper 612s?
ima li neko ovu kombinaciju kako ga sluzi?

i da li je ova ploca best bay ya 60e? kolika joj je vrednost :d

Zdravo,

Koliko vidim sve MSI 970A-G46 su crke usled opterecenja od OC-a, pretpostavljam u na fabrickim vrednostima nece praviti probleme? Da li sam u pravu?

Ja imam 970 a -g46 . Oprosti se od overkloka. Mene su ubedjivali da moze , ali veruj mi , nema nista od toga. Imam fx 8300 i svaki najmanji klok , iznad fabrickog daje katastrofalne rezeltate i greje nenormalno . Zamenio sam je posle par dana za asus m5a99x evo r2.0. Razlika je nebo i zemlja..

Za one koji kažu da ne može...24/7 već nekih 8 meseci :) stabilno hladno.
msi 46.png

Ja sam pre dve god imao msi 970a g45, uzeo u emmi za 8 soma, naklokao athlona x4 640 na 3,8 na 1,5v sve radilo ko sat, pokusao I na 4 ali proc nije hteo dalje[emoji14]posto sam taj komplet nazalost prodao sad planiram uzeti istu plocu tj naslednika g46 koja ima bar neke hladnjake na naponskoj, a ja imam 2x120 I 2x140 ventilatore na kucistu tako da me pregrejavanje ne dotice :D a proc fx 4300 vrv cisto dok ne dodje zen ili skupim vise para za skylake[emoji14]

Uzmi fx 6300 mala je razlika.

De mala, razlika 23eur xD To dodam u graficku I imacu za gtx 950, ako to ne uradim ne gine mi 750Ti, a ona ne moze lepo da se klokuje zbog ogranicenja sto ne moze da koristi 6-pinac, a ona gigabyte 950 moze da ide I na 1500 sa boostom i tako prestize default 960 :p A radeon vise uopste ne uzimam u obzir, sada sto ga imam imam ga, od sada samo nvidia...

Poslednja izmena:
Pa zavisi kolika mi bude plata posto nije fiksna... cak sam planirao i5 6400, Asus z170-p I 8gb ddr4, ali bi ostao na trenutnoj grafickoj koja je super za moju HD Ready rez, ali ima neki problem I Baca mi black screen sa sound loop povremeno, pa moram da resetujem komp, a to mi ide na zivce pogotovo kada predjem neku zeznutu misiju I pukne, a ne sacuva ili jos gore corrupt save I dodje mi sve da razvalim, a to se desava samo u gaming-u... druga solucija bolja fm2+ ploca, naklokati jos malo ovaj 5600k(s obzirom da na ovoj krs maticnoj iz potpisa ga drzim na 4,3, a nemam ni voltage control), I uzeti gtx 950 I nju takodje naklokati na 1500 I biti relativno miran, al sta znam, zeznuta dilema :D al vrv cu ici na ovu drugu soluciju, najvise mi se isplati za gaming, a ne planiram do kraja godine prelaziti na vecu rez od HD Ready tako da za sada ostaje tako :D hvala na odgovorima!

Nazad
Vrh Dno