Šta je novo?

MSI 9600gt

ivanvolf

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
330
Ljudi kupio sam ovu karticu i neverovatno sam razocaran. Sve igre rade extra tu nemam zamerki ali poslali su mi V2 verziju sa manjim hladnjakom koja je neverovatno bucna. Dugo sam razmisljao,citao testove i forume i odlucio se za MSI upravo zbog tisine. Kakva su moja prava sobzirom da sam narucio jedno a dobio drugo?

prod_bbb06c340eac57c731d8e6bb9bfa0199.jpg

Image001.jpg

Image002.jpg

Da zivimo negde drugde verovatno bi imao neka prava,a ovako...

Odes tamo gde si kupio, izaberes neki drugi model, vrate ti/platis razliku u ceni i to je to...

Jel ona dva prsta sto se vide na slici,od nogu ili ruku,?:)Nikako da provalim!:D

Poslednja izmena:
:) Od nogu! Znaci zamena ne bi trebala da bude problem?

Sve zapakujes u kutiju kako je bilo i sa racunom odes tamo gde si kupio i uradis kako ti je Omnik rekao.

I ja mislim da oko zamene ne bi trebalo da bude problema!Samo to uradi sto pre jer kako kazu"GVOZDJE SE KUJE DOK JE VRUCE".Pozz!

A kad je bucna, samo dok ne ucita drajvere (kad radi na 100%) ili je uvek bucna? Ja imam onu V127 i bucna je dok se ne ucitaju drajveri (dok se podize Windows), a kad se ucitaju stoji na 35% i ne cuje se uopste, a isto tako se i ne greje. Maximalno kolko sam video da se ubrzao ventilator pri opterecenju, po vrucini (nemam klimu u kuci), je bilo oko 45% i to se isto nije culo nista.

^Tako je.
Bilo da kontrolu obrtaja rade drajveri ili Riva Tuner, kartice su bucne prilikom startupa, dok se ne ucita drajver.
Ako na ovoj MSI postoji kontrola obrtaja (a mislim da postoji), ovaj problem sa bukom se lako resava Riva Tunerom i stavljanjem obrtaja na fixed ~50-60%.

Dakle, probaj Riva Tunerom da podesis obrtaje, i to je to.Ista stvar bi se desavala i sa bilo kojim drugim modelom, ove kartice samo sa drajverima instaliranim (a bez tweakera ili Riva Tunera) vrte vent na 100% i veoma su bucne.

Meni drajver, bez ikakvih tweakova automatski spusti broj obrtaja na 35%, sto je verovatno i najmanji broj obrtaja koji je fabricki podesen. Malo nervira dok se podize sistem dok je na 100%, ali sva sreca to ne traje dugo :) Verovatno moze tweakovanjem biosa da se i to podesi da recimo maximalan broj obrtaja bude nekih 60% (mislim da ne treba vise, ako se ne OC-uje karta, a i u tom slucaju mislim da ne treba), a svakako u riva tuner-u moze da se podesava kako hoces, ali to tek kad ucita drajvere.

^ E super onda, to nisam znao, posto mi je poslednja karta koja je regularno "sama" odradjivala regulaciju venta bio ovaj 7900GTO.I u RT-u se za njega moze podesiti razlicito 2d/3d. Svaki 8800GT koji sam imao prilike da isprobam morao je kroz Riva Tuner da se "utisava" , ali na fixed (bez 2d/3d moda).No dobro, nije strasno, sve dok postoji kontrola obrtaja.

Ja sam imao ovu V801 sa referentnim kulerom

Ja sam je cak spustio na 25% preko riva tunera i bucna je, verovatno nije ista brzina u pitanju, mozda je 100% na v2 3000 a na v1 2000rpm. Ili je razlika u rebrima na hladnjaku. Mogu da snimim tj. da probam da snimim.

Poslednja izmena:
Hm, pa moguce da je do rebara. Kolko vidim na toj V2 su veci razmaci, pa moguce da to nesto utice na nepovoljno strujanje vazduha sto se buke tice. Ova moja je na 35% ultra tiha, znaci ne cuje se uopste... Nego, jel ima razlike kad ti stoji na 100% i na tih 25%, sto se buke tice?

Ima razlike i te kako, na 100% cuje se u komsiluku na 35% u drugoj sobi a na 25% samo u mojoj sobi smeta. Snimio sam telefonom 25 se ne cuje 35 se cuje a 100 je glasniji nego u stvarnosti tako da nije merodavno ali mogu da upload-ujem ako treba.

Drugar ima Gainward 9600GT i isto mu se fan vrti na 100% dok se neuchita driver...
Zanimljivo da moja Gainward 8800GT GS uspori fan na 35% chim udje u BIOS... :trust:

Ima razlike i te kako, na 100% cuje se u komsiluku na 35% u drugoj sobi a na 25% samo u mojoj sobi smeta. Snimio sam telefonom 25 se ne cuje 35 se cuje a 100 je glasniji nego u stvarnosti tako da nije merodavno ali mogu da upload-ujem ako treba

Onda je definitivno do hladnjaka sto ima sira rebarca. Ne znam sta bi drugo moglo biti...

Hladnjak je mnogo manji verovatno je zbog toga stavljen brzi kuler, ionako je brzina izrazena u procentima a ne prava brzina pa neznam kolika je brzina na V1 a kolika na V2. Odokativno i pod prstom na 25% se vrti sigurno 1500rpm ako ne i brze.

Poslednja izmena:
Ja imam crnu v 801 (na slici je bila crvena ali ..) i isto radi na 35% temp oko 47 stepeni, necujna.

ja bi skinuo nbitor proverio dal podrzava ovu karticu i izmenjao parametre bios-a kako mi odgovara, tako sam uradio sa palit 8800GT i zadovoljan sam

Nazad
Vrh Dno