Šta je novo?

MSI 4670 i GPU-Z

FilipV

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2009
Poena
169
Nedavno sam uzeo 4670 i rešim malo da se poigram OC, međutim sa drajverima koje sam dobio uz karticu Riva nije mogla. Instaliram danas novi Catalyst 9.8 i opet neće.

Takođe me buni GPU-Z, GPU mi je na 750 Mhz a memorija na 873. E sad kad kliknem Sensors GPU core clock mi očitava 165 i 750 Mhz naizmenično a GPU memory clock 250 i 873 Mhz i tako stalno dok surfujem. Takođe mi je Fan Speed stalno na 1RPM, otvarao sam kućište i cooler radi na sigurno više od 1.

Da li neko ima rešenje?

Poslednja izmena:
Obaranje takta na 165/250 je power management kartice i potpuno je normalno, time se obaraju taktovi i smanjuje potrosnja. Na zalost, to malo zagrevanje i potrosnju na ogromnom broju 4670 kartica ne prati i kontrola broja obrtaja ventilatora, koji se uvek vrti maksimalnom brzinom :(

Da bi iskljucio ovaj PM, moraces da flesujes novi, editovani BIOS za svoju graficku, ali iskreno ne znam zasto bi to uopste radio - ne utice ni malo na performanse.

Sto se overkloka tice, novi drajveri ocigledno nisu podrzani u Riva Tuneru, pa mozes probati i ATI Tray Tools.

taj model ima fan sa dve zice-crnu i crvenu,nema trecu(senzor) zato ti stoji 1rpm....Znaci nemas kontrolu obrtaja...

Samo mala ispravka, 4670 uopsteno nema kontrolu obrtaja, a ne zato sto ima samo dve zice. Pa evo ja na mojoj 4850 imam isto samo 2 zice pa fan lepo povecava i smanjuje br obrtaja po potrebi.
A za obaranje taktova ti je Dusan lepo odgovorio, to je odlicna stvar, ne greje se i ne trosi kad ne treba..

Ja sam pricao o manuelnoj kontroli...a za nju treba i senzor :)

Aha, ti si u stvari pricao o "kontroli obrtaja" ( u smislu nadgledanje rpm-a ), a ne "kontrola obrtaja" ( u smislu podesavanje rpm-a ) :) onda da, treba treca zica.
Al sta ti je onda manuelna kontrola? Rucna? :p

Riva Tuner je kompatibilna samo sa ati catalis drajverima do 9.2.

Aha, ti si u stvari pricao o "kontroli obrtaja" ( u smislu nadgledanje rpm-a ), a ne "kontrola obrtaja" ( u smislu podesavanje rpm-a ) :) onda da, treba treca zica.
Al sta ti je onda manuelna kontrola? Rucna? :p
pa ne znam da li si nekada koristio ati catalist centar...i u sklopu njega imas da fiksiras obrtaje fana na kartici...E to je manuelna kontrola....Pogledaj sliku pa ce ti biti malo jasnije...

Poslednja izmena:
Vrh Dno