Šta je novo?

mSATA SSD u Srbiji ?

Frozen

Cenjen
Učlanjen(a)
03.06.2011
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800x & CM Hyper 212 Black Edition
Matična ploča
Gigabyte B550I AORUS PRO AX
RAM
G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz
GPU
PowerColor AMD RX 7800 XT Hellhound
Storage
Samsung 990 Pro 2TB & Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Razer Barracuda X 2022
PSU
Cooler Master V850 SFX Gold
Kućište
Cooler Master NR200P White
Monitor
LG 32UD59-B & Hisense 55E7HQ
Miš & tastatura
Redragon Kumara & Logitech G502
Mobilni telefon
Xiaomi POCO F3 256/8gb
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
I vani su priiilicno skuplji - vise se isplati uzeti veci obican SSD, ako mozes?

I vani su priiilicno skuplji - vise se isplati uzeti veci obican SSD, ako mozes?

tako cu najverovatnije i da uradim... planirao sam da uzmem ovaj http://itsvet.com/proizvod/samsung-256gb-ssd-sata600-mz-7pc256b-ww/comp_comp_hdd/1/2421 i da ga stavim na mesto HDD-a, i da uzmem jedan eksterni HDD od 1tb kao storage... postoji i druga varijanta da izvadim optiku pa da na njeno mesto stavim HDD ali to je malo komplikovanije pa cu verovatno ici na prvi nacin :)

Pozuri sa kupovinom da ne bi nestalo...

Izvuci taj HDD, njega u externi rack, a SSD na njegovo mesto ;)

2.5" USB HDD rack? U bilo kojoj ozbiljnijoj radnji. Max. 40e mozda kosta, ali ima i za 20e varijanti.
Nazalost nemam konkretan model da predlozim, jer su sve to no-name firme.

Poslednja izmena:
Da se vratimo na osnovnu temu (mSATA SSD u Srbiji) i ozivimo je.
U slicnoj sam situaciji, imam Dell Insprion 5720 sa mSATA lezistem i uzeo bi jedan 64 ili 128 GB SSD, ali jedini mSATA SSD koji sam nasao kod nas je gorepomenuti transcend, koji radije ne bi da komentarisem :). Recimo da bi uzeo jedan Cruical M4 128GB mSATA (http://www.crucial.com/store/partspecs.aspx?imodule=CT128M4SSD3), samo kada bi imalo kod nas.

Poruci taj sa Crucial-a i nadaj se da te nece odrati spediter :)
Ili neka vam neko uzme kad ide u EU, to je prilicno mali uredjaj, moze i u novcanik da stane.

Hvala, pokusacu sa 120 GB varijantom (takodje ima u istom katalogu).

Ima li u Segedinu da se nabavi mSATA SSD? Idem tamo sledece nedelje pa reko da pitam jer i mene muci ovaj problem...

A koliko bi koštalo da se poruči neki crucial m4 - iz priče sa podrškom, moguće je platiti i visom, iako traže paypal account... Iz UK, EU država..

Nista jos nema kod nas, kad budem isao van negde nabavicu ako se posreci lokacija.

Posto sam skorije obilazio nase radnje zbog msata, u jednoj su mi rekli da: "u zemlji Srbiji ne mozemo da prodajemo druge msata diskove osim Transcend modela", sto se ispostavilo kao tacno posto sam svim vecim i manjim racunarskim radnjama slao mail u vezi msata diskova, i oni su mi odgovorili da ne uvoze te msata ssd-ove, iako u ponudi imaju obicne sdd diskove od istih proizvodjaca (crucial i mushkin) :(

A za X arenu se raspitaj da li daju garanciju, meni su rekli samo da poruce iz inostranstva i da ti dostave.

Svaki uredjaj koji firma poruci mora da prodje onaj glupi, i za male kolicine skup atest. Tako da za mSATA me uopste ne cudi sto je mali izbor.

Ako nekome treba veci, neka se javi, uskoro porucujem M500 od 960GB, pa moze i neki mSATA da upadne ;)

Ovako nesto ja pokusavam da nabavim :(
Kod:
 http://www.pcsekira.com/forum/showthread.php?p=263918#post263918
pcsekiru zameniti u znate vec sta :D

ili koga mrzi da prekucava ovo je direkt http://goo.gl/sKHgo

Poslednja izmena:
Au kakva budževina... 40$ ne isplati se. Možda je bolja varijanta da se uzme neki adapter i izvadi bluray a ovaj ubaci u neki externi USB..
Ne sećam se kad sam koristio taj bluray uređaj

Pojavili su se kod nas:
Intel 30GB 525 series, mSATA, 3.6mm, 500/275MB/s (SSDMCEAC030B301) 6.4K RSD
Intel 60GB 525 series, mSATA, 3.6mm, 500/275MB/s (SSDMCEAC060B301) 12K RSD
Transcend mSATA SSD 32GB, MSA740, SATA III, mSATA, 415/90 MB/s (TS32GMSA740) 5K RSD
Transcend mSATA SSD 64GB, MSA740, SATA III, mSATA, 520/180 MB/s (TS64GMSA740 ) 8.7K RSD
Transcend mSATA SSD 128GB, MSA740, SATA III, mSATA, 520/270 MB/s (TS128GMSA740) 15.3K RSD
Solidni SSD-evi, ali ipak cini mi se preskupo za sada, osim mozda ovi Transendi 64 i 128 GB nisu losa varijanta sobzirom na kapacitet

Poslednja izmena:
Hehehehe, mora da su dobavljaci videli ovu temu :D

Vrh Dno