Šta je novo?

ms sql reporting service

Shedoks

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2004
Poena
319
Dakle,

Interesuje me kako napraviti izveštaj koji će da iz dve tabele koje su u relaciji 1:N da izvuče sve podatke u relaciji po ključu u jedan red.

Npr:
Tabela1
ID1

Tabela2
ID2
ID1
Podatak

Treba mi način da umesto izlaza tipičnog qverija
Kod:
select tabela1.*, tabela2.podatak
from tabela1 left join tabela2 on tabela1.id1=tabela2.id1
u obliku:
Kod:
id1 podatak1
id1 podatak2

vrati izlaz u obliku:
Kod:
id1 podatak1 podatak2 podatak3 .... podatakN

Cross-tab

To sto tebi treba se zove Cross-Tab query (ili report). Obrtanje kolona i redova.
Nisam nikad ovo koristio ali sigurno moze pa probaj malo da pitas drugara googla. 🙂
Sigurno postoji neki clanak kako se to radi u SQL reporting servisima.

Pa na prvi pogled bi se reklo da mi to treba, medjutim nije.
U crosstab qveriju rezultat "Preseka" mora da bude deo neke agregatne funkcije, a tekst to ne moze biti.

Daj onda malo vise detalja o te dve tabele i primer kako bi da ti izgleda report.

Ponestalo mi je pametnih ideja. 🙁

Ako sam dobro ukapirao ti hoces da svaki kontakt ima promenljiv broj(kolicinu) telefona. A hoces izvestaj koji ce biti ogranicen posto ne mozes beskonacno redjati telefone u jednoj liniji. Po meni mislim da treba da odustanes od nekog zahteva. Ili unapred odredjena kolicina tel. brojeva ili izvestaj gde ce se pojavljivati jedan ispod drugog.

Ako ostanes pri svom mozes probati da napises stored proceduru koja ce ti izgenerisati privremenu tabelu sa pa onda polako da u nju na trpas podatke kako ti trebaju, ali mislim da je to besmisleno.

Good luck !

Nazad
Vrh Dno