Šta je novo?

MS SQL Autoshrink

silverglider

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poena
770
Prenosim nešto sa Oracleta na MS SQL Server (2005) i sad ne mogu da nađem jednu stvar. Koliko mi je poznato, ako je autoshrink uključen, server bi trebalo da ide od baze do baze i uradi shrink (na onima koje su za to konfigurisane). Ako se ne varam loop je definisan na 30 minuta. Ili sam ja ćorav i ne mogu da nađem gde se podešava to vreme ili tih 30 min prosto nije promenjivo.

Eh sad, ja taj autoshrink u principu ne bih ni koristio (da ne bi u kombinaciji sa autogrow pravio neptrebno zauzeće i fragmentaciju), nego bi u periodičnoj nightly skripti proveravao DBCC SQLPERF (LOGSPACE) i kada mi veličina transaction log fajla prekoračuje, lupam sad, 90% dozvoljene veličine, okinuo bih manuelno bekap/truncate/shrink. Ali svejedno me kopka da li taj period od pola sata za autoshrink može da se podesi li ne (u prevodu "ko je blesav, ja ili MS?").

Nisi blesav ti.:) Kad se ukljuci autoshrink, on uskace svakih pola sata i radi svoj posao na jednoj od baza na kojoj je ukljucen. Ne moze se promeniti. Znaci moras uraditi manuelno ukoliko hoces da radis u drugacijem intervalu.

Nazad
Vrh Dno