Šta je novo?

MS Smartphone "must have" programi

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,095
ideja nije originalna, video sam da svaki od relevantnih foruma za Smartphone-ove ima bar jedan sticky thread sa ovom tematikom...

mislim da je zgodno spojiti iskustva. Ja sam brdo vremena potrošio (neću da kažem izgubio, da li ima veće radosti nego istraživati po netu nakon kupovine novog gadget-a), tražeći raznorazna rešenja, instalirajući i deinstalirajući programe, tako da sam došao do nekolicine fenomenalnih programa. To je ono što daje pravu vrednost jednom Windows Mobile aparatu.

Napominjem da većina programa postoji i u PPC verziji, tako da i PDA vlasnici mogu da daju neku dobru ideju. Neke od instalacija čak pokrivaju obe platforme.

Prvo i osnovno, preporučujem svima da instaliraju Windows Mobile 2003 ukoliko im aparat pruža tu mogućnost. Funkcionalniji je, brži, mnogo udobniji, čak i neophodan za neke od programa. Neznatno više zauzima memorijskog prostora, ali kako ćete aplikacije instalirati na SD karticu, ovo nije relevantno. Pogotovo je značajno maksimalno sačuvati internu memoriju aparata pošto je neophodna za normalan rad.

Evo šta ja imam instalirano na aparatu:

QuickClose (zatvara sve aplikacije)
BetaPlayer (0.096 - savršen)
1-Calc lite (sjajno rešen kalkulator)
Arcsoft MMS Composer
MobiPocket (ebook reader)
Total Commander
Smart Explorer
xBar 2.6 (task manager)
Agile Messenger (ICQ, MSN... klijent)
Profi Mail (email klijent)
PHM Registry Editor
RJV RegTweaks UI
Sprite Backup

:)

Poslednja izmena:
Jel stvarno nema niko nista da doda?Ajde ljudi potrudite se malo...Ima toliko mpx-sovaca... :wave:

Total Commander za PC (ne PPC ili SP) ima plugin za WinCE uređaje, tako da vrlo lako možete da kopirate kroz kabl, ako nemate card reader. Toplo preporučujem za manipulaciju sa samim uređajem, prebacivanje shortcuta i organizovanje start menija.

u svakom slučaju Card Reader/Writer je must have stvar za imati.

počeo sam da kucam, ali pošto imam dosta aplikacija, lakše mi je da pohvatam screenshotove :)

a na PC-u koristim:

1. plugin za Total Commander - vidi fon kao lokalni disk! znači, plugin je extra, nije onako spor kao explorer, odmah učitava sve (pod)direktorijume, a dvoklik otvara fajl (ne prikazuje properties kao explorer)

2. SmartPhone Studio - slanje/prijem/manipulacija SMS-ova! extra free program, više ni ne ulazim u onaj inbox na fonu, već isključivo čitam/šaljem sms sa njim :)

e sad, molba, kako pravilno konfigurisati arcsoft MMS? (slika u zip-u)

Prilozi

• pics.zip
    76.1 KB · Pregleda: 186
organizuj tolike ikonice po folderima! Ja sam napravio poput Start menija na PC-u, Accessories, Games, Tools... Zgodna stvar je otvaranje programa glasom, izgleda da telefon ima izuzetno dobro rešeno prepoznavanje glasa, čak i u situacijama kada okolina nije baš tiha. ;)

nesto mi sporo ulazi/izlazi iz folder, pa ne bih da ih stavljam u foldere. kad ulazim u games folder, treba mu 3-4 sekunde, pre ću doći do programa sa more (taster 9). čak ću i games prebaciti u "root", i dodati im prefiks x da odu na kraj.

a te fore sa voice, nikad nisam voleo :)

nego, jel zna neko kako da podesim arcsoft mms za 063?

Kad smo vec kod igrica probajte,ako vec niste:

- smartdarts [pikado]
-turtle madness [poznato sa PC-a]
-bounty hunter [pinball]

-NES emulator sa super mariom 1 i 3
Tesko je igrati super maria bez dzojpeda,ali je simpaticno videti ga na telefonu :)

mene je raspametio Duke Nukem 3D, međutim potpuno je nemoguće igrati na tastaturi. Sa mišem bi igra bila savršeno igriva. Neko da napravi adatper za USB na telefonu, i tako je potpuno standardan. :D To bi bilo zanimljivo videti.

sokoban,odn. "boxy pocket" niko ne ne igra?
takodje preporucujem incredible machine koji se u win.mob. verziji zove "aworld"
jedino igre tog tipa mogu da se igraju...sve sto trazi makar malo reflexa ili cimanja je neupotrebljivo

kad sam vec ovde,treba mi pomoc za instalaciju fonta,skinuo sam comic sans,prebacim na telefon,ali ne moguda se snadjem gde treba da ukazem odn. izaberem taj font...

sad nadjoh program za instalaciju fontova -> "BLAddFont"

ziveo comic sans!

Poslednja izmena od urednika:
Preporucujem da skinete novi beta player,sad se zove TCPMP ,osim sto radi savrseno podrzava jos neke formate [npr.AMR]
Evo i linka za download

This link has expired. :(

moraćemo da se snađemo na drugom mestu, ali sama informacija je dovoljno korisna...

nakon par dana korišćenja TCPMP vratio sam se na Betaplayer. Razlika u puštanju filmova je ogromna, sa TCPMP u svakoj iole dinamičnijoj sceni se gube frejmovi - eksplozije posebno, imaju 2 frejma u sekundi. Betaplayer u većini istih scena odradi posao savršeno, eventualno štucne na trenutak.

Verovatno se TCPMP generalno bolje pokazuje na bržim Windows Mobile aparatima, ali na MPx200 je Betaplayer definitivno bio i ostao mera. U pitanju je unstable 0.096 verzija, koja apsolutno nijedan problem nije napravila.

TCPMP nudi čitanje još ponekih formata, ali je višestruko teži program, i to se primeti ne samo po mnogo više smanjenog prostora na memorijskoj kartici, nego i u samoj upotrebi. Pretpostavljam da se sve to generalno odnosi i na trošenje baterije, posebno u MP3 reprodukciji.

A gde naci Sprite backup_?

AutoFlight 3.0 - svi winmobile vlasnici bi morali imati ovo (pogotovo mpx200(aka "slaba baterija")).

program isključuje telefon sa mreže u zadatom intervalu i gasi karticu - ali telefon ostaje funkcionalan. meni je sa setovanjima 03:00 - 07:00 produžio trajanje baterije na cela 2 dana, iako je jedva jedan dan izdžavala!

program je trial, ali DC++ čini čuda :)

InterKey za naša slova, i ostala međunarodna...

Da li svi vi imate Mpx200, ili neko ima neki drugi model? Zasto toliko sporo se veliki proizvodjaci odlucuju za MS Mobile? Mislio sam da ce bar Motorola nesto da uradi sa Mpx220, kad ono. Isto tako i Samsung.

Ne vidim poređenje MPx220 i Samsunga? Niti kakve veze ima sa temom? Ako možeš da pojasniš.

A kakav drugaciji komentar da cujes od "prodavca automobila"? :D:D:D

Pa pitao sam (kao sto mozes procitati), da li svi ovde imaju mpx200 i da li je na pomolu jos neki model poznatih proizvodjaca koji ce biti kvalitetniji od mpx200, jer se mpx220 koliko vidim nije proslavio.

Mislio sam, i Samsung nesto pokusava sa WinMobile modelima, ali cini mi se da im slabo ide. Pokusavaju i sa Symbian-om, ali ako je verovati mobile-review.com -u, cak i modeli koji nisu krenuli u prodaju su daleko iz Nokie. Nokia koliko vidim ni ne planira WinMobile telefone.

Duke Nukem 3d smartphone je strava,isti kao na pc-ju

Moze jedan info: kako instalirati program na mpx200 koji je u .cab-u? probao sam sve sto mi je palo na pamet, i ne ide...

.cab arhivu/fajl prekopiraj na mpx, recimo na sorage card i prosto ga pokreni sa plavim dugmetom iz nekog file explorera....

Kako vam se svidja ovakav start meni na MPX200:

ss0009ci.jpg

ss0014hp.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno