Šta je novo?

MS Office:Mac 2008 - sneak peak

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
M$ Mac BU je pokrenuo sajt na kome mozete videti sta novo ce doneti Office 2008 u verziji za OS X 10.4 i 10.5.

http://www.macoffice2008.com/

U pitanju je, konacno, universal verzija Office-a iz Microsoft-a.

Inace, postoji jos jedan sajt namenjen Office-u za Mac, a koji je pokrenuo Mac BU u okviru M$-a...

http://www.artofoffice.com/

BTW: Sajt je uradjen u flashu, a ne u MS-ovom silver-whatever formatu...

Poslednja izmena:
BTW: Bas je cool novi Office... Pregledao sam sve klipove. Ima neke fancy animirane efekte kojih nema na Windows-u, ali najvise mi se svidja ("najvese me se svidja...") to sto je universal i sto necu morati vise da imam aktivnu nijednu PPC aplikaciju. Uvek mi je otvoren Entourage koji je PowerPC kod, a sve ostalo je Intel.

Jos samo da ne radi kao sto rade svi Microsoftovi programi. Btw, 2004 me nije nesto odusevio...

Meni radi sasvim korektno - mada Numbers koji dolazi u okviru iWork paketa se bolje snalazi sa pojedinim XLS fajlovima. Neke fajlove koje Excel 2004 uopste ne moze da procita, Numbers prikazuje bez problema...

Divno...

Zavisi u kakvoj si branši. Mnogi Macovci će morati imati novi Office zbog novih nativnih formata (mada, ako se ne varam, NeoOffice sada ima podršku i za docx format).

Mislim da nove XML Office formate podrzava i iWork 08... Nisam 100% siguran, ali mislim da je tako.

neki ne mogu bez Outlook-a / Entrougara (nikako da zapamtim kako se zove na Mac-u :|b )

Ja koristim Entourage. Smara me Apple Mail. Zato iscekujem Office. Ostalo mi i nije toliko bitno, mada ne znam kako bih se privikao na nesto drugo za pisanje textova, osim Word-a. Gadan je taj MS: tesko sa njima, tesko bez njih :)

Entourage je genijalan program. Daleko je bolji od Mail-a i lepsi je.
Presao sam na webmail pa ga vise ne koristim :(
Gmail je fantastican i ima notifier tako da mi je potpuno zamenio pop3 programe.

Poslednja izmena:
@filipo me2! me2!... :)

Mene najvise iritira sto ne mogu da sinhronizujem Entrourage i Google Calendar...

a jel moze iCal i Entrourage?

iCal moze da se sinhronizuje sa Google calendarom ;)

btw delimire to ja opcija samo u najnovijem Entroug.... ??

pa ne koristim ga vishe :D
ali znam ko ga koristi ;)

btw Office moze da se updejtuje cak i ako nije legalan? npr. CS3 ne moze provereno ;)

Iz nekih screenshotova koje sam danas pogledao, mogu da kažem da mi je Entourage ružan ko lopov :) Smešna su mi ona velika "dugmeta" u gornjem levom uglu :D

:D :D e ***... u pravu si VOYAGERu ... mislim i cela ta filozofija M$ Offica je toliko pregazena da nemam reci. Ne mogu da verujem da se Delimir bash toliko navikao na Word da se plati sa njime!? Probaj www.papyrus.de i zaboravices na Word ;)

A pazi, Word je bio Word, Word je ostao Word (sve do evo ove očekivane 2008-ice), ali Entourage prvi put otvaram, pa se tu odmah prelama da li ti se interfejs sviđa ili ne :)
Word mi je ok :) I Pages su mi ok. I NeoOffice Writter mi je ok :)

A daj neke screenshotove Papyrusa :)

:D pa tako izgleda Papyrus. evo ga jedan screenshot sa Atarija...

osim toga sto ga ne skines i na probash? Demo je ogranicen na jednu stranicu i mesa "p" i "d" kad stampa.

Prilozi

• pap_nonmodal.png
    pap_nonmodal.png
    43 KB · Pregleda: 97
E jeDeš ga, Daš mi to treDa u životu :D

I ja sam u demo modu..mešam p i b :D

Poslednja izmena:
pa ako ti se svidi dacu ti full verziju... :D problem je sto bas ne smem da je spreadujem previse jer je na "nacije" ime... ;)

Pa samo mi pojasni u čemu je u prodnosti u odnosu na druge već pomenute editore? :)

Ili je to samo ljubav sa Atarija :)

Apple-ov iCal, Address Book i Mail su super programi, ali smara to sto nisu ubjedinjeni pod jedno. Sve je super integrisano (a i cool je fora sa slanjem kontakata iz Address Book-a preko bluetooth-a), ali samo da su dodali neki launcer u okviru maila za sve te programe bilo bi super.

Isto tako Apple Mail ima debilnu foru da ne mozes da definises dva akaunta sa istim POP3 serverom, userom i paswordom, ali razlicitim SMTP-om.

Kod kuce koristim drugi SMTP, posto mi od kuce preko ovog provajdera ne radi slanje mailova sa Benchmark-ovog SMTP-a. U Entourage-u sam definisao dva akaunta, jedan koji koristim iz kancelarije i u kome su za POP3 i SMTP podesavanja ukucani podaci Benchmark-ovih servera. Takvo setovanje ne radi od kuce, pa koristim kao SMTP provajderov SMTP i sve sljaka bez problema.

Medjutim glupavi Apple Mail, mi kada pokusam da napravim drugi akaunt sa izmenjenim SMTP podesavanjem, javi da je dfinisani POP3 server sa datim usernameom i paswwordom vec u upotrebi na drugom akauntu i kaze mi da moram da promenim username... Smor.

Ipak mi Entourage deluje kao bolje resenje, iako mi ne treba Exchange podrska i ostale M$ munje...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno