Šta je novo?

MS Office:Mac 2008 - sneak peak

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Juče se na OiNK-u pojavio Office 2008 beta :) Ima 465MB.

A evo pojavi se danas i na RS-u i MediaFire-u :)

80% :)

Jos samo da radi koliko toliko pouzdano (mada, M$ je to...), pa da u potpunosti eliminisem PPC kod sa masine...

Poslednja izmena:
ˆ :lol:

Za one koji bi da skidaju sa Rapida bez premium naloga, evo jednog lepog sajta :)
Rapidgrabber.org :)
Možete da koristite neke downloadere , sve dok u njima namestite da se skida samo 1 stream i ako vidite neku opciju Connection...: Unlimited smanjite na 1 :) (ovo je kod iGettera u Advanced tabu).

Kako ti radi novi office?

Vidim da je lik koji ga je okacio na Demonoidu postavio i neke shotove, lepo izgleda - lepse nego 2007 na PC-ju :)

Up an running! :)

Mnooogo brze radi od starog Office-a, posebno Entourage. Npr. kod mene je sporo prikazivao HTML mailove i uopste mailove sa attachmetnima kada je ukljucen preview istih. Sada sve radi mnogo brze... Medjutim, zaglupljuje se kod importovanja baze iz Office 2004, ali sam iz drugog pokusaja ipak uspeo. Pukao mi je i kada sam kliknu na opciju Dictionary (ne koristi sistemski Apple Dictionary). itd... Interfejs podseca na iWork 08, mada je M$ ovaj interfejs razvijao vise od godinu dana, tako da je pre obrnuto.

Ima lepoh animiranih efekata prilikom otvaranja galerije templateova ili word art-a.

Evo par shotova...

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    104.7 KB · Pregleda: 107
  • Fullscreen_2.png
    Fullscreen_2.png
    320.8 KB · Pregleda: 98
  • Fullscreen_1.png
    Fullscreen_1.png
    349.7 KB · Pregleda: 113
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    26.9 KB · Pregleda: 107
  • Scaled Image.jpg
    Scaled Image.jpg
    276.5 KB · Pregleda: 111
Evo i kako izgleda iWork '08...

Prilozi

• Scaled Image 1.jpg
    Scaled Image 1.jpg
    197.1 KB · Pregleda: 99
  • Scaled Image 2.jpg
    Scaled Image 2.jpg
    192.2 KB · Pregleda: 94
  • Scaled Image.jpg
    Scaled Image.jpg
    325.9 KB · Pregleda: 102
Za Office 2k8 ili za iWork '08?

BTW: Koristim njegove ikonice za jedan od externih HDD-ova :)

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    157.8 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Za Office 2008. :) Možda i za iWork ali nisam siguran. Nisam ga video na AIM-u 2-3 dana...

BTW, probaj ikone dizajnera Susumu Yoshida. On je bio pozvan za razgovor za Apple GUI team ali je odbio jer živi u Japanu a morao bi da ide u USA...

Upload (1715 ikona, svaki set svoj folder 40Mb): http://www.megafileupload.com/en/file/13755/Susumu-Icons--zip.html

Poslednja izmena:
cool info Ronnie Coleman!! ako imash josh neke zanimljivosti na tu temu pisi! ;)

Ah da... Ja sam Ronnie Coleman i imam Icons Collecting Opsesivno-Kompluzivni sindrom. :)

Imam preko 3Gb ikona najkvalitetnijih icon design autora danas. Da ne bi mnogo pričao evo screenshota:
Icons.png

Svaki autor ima svoj folder. Unutra svaki set ima svoj folder i u njemu ICO i PNG folder sa ikonama. Sve ih čuvam u ICO (za Windows sytem) i PNG (za dock su zgodnije). Na posebnom DVDu ih imam u Mac OS X (što je tebi zanimljivo, jelte...) ICNS formatu da ih koristim kada pređem na iMac. :)

P.S. WidgetWidget i Iconbase su payware.

P.P.S. A za novi Office samo pohvale. Engine ne znam kakav je ali je GUI dosta dosta lepši.

Poslednja izmena:
Ovaj My Day "widget" je super stvarcica. Iz njega je moguce: kreirati i brisati taskove; pozivati Entourage klikom na neki od taskova ili oznacnih mailova; moguce ga je podesiti da se prikazuje samo u menu baru i poziva proizvoljnom kombinacijom tastera; pregledati stavke iz kalenadara...

Ne zauzima mnogo memorije - oko 25 MB.

Prilozi

• splash.png
    splash.png
    174.6 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Lepsi splash screen nisam video :)

@Ronnie C: Ikonice mogu da budu prava mala remek dela. U pocetku je jako tesko napraviti ih, posebno za male rezolucije. Mislim da se vecina novih ikonica pravi u vektorskom programu i posle rasterizuje, dok kod Office 2003/2007 ikonica mi se cini kao da je neka kombinacija vektorskog i rasterskog (!?)

@delimir: Ovaj splash screen mi je nakako stilizovaniji i umereniji od onog Photoshop-ovog. Ovaj bas prija ocima, dok mi Photoshop splash screen deluje kao od neke video igre :)

Definitivno se nove ikone rade u Illustratoru, evo primera:
http://www.ndesign-studio.com/resources/tutorials/itune-icon/

Ali su mi Office2003/2007 ikonice i dalje misterija :) Previse su ostre za vektor, a sa druge strane imaju antialisovane ivice.

Novi Entourage rula totalno! Radi mi mnogo brze nego u verziji 2k4.

Ova beta istice za 2 dana. Ima li vesti o novoj?

Ima lek za staru :)

Ne smem da postujem - banovaces me :)

Poslednja izmena:
Fala -V-O-Y-A-G-E-R-u za pomoc :p

Ima li iko ko zna kako da namestim u Entourage-u da mi automatski stavlja potpis na kraj e-mail poruke? U 2k4 je to radio sam a sada nesto nece (a ne videh nigde opciju za to).

I tako je medju mase dosla finalna verzija Office-a 2008.

Primetno stabilniji od bete, jednako trom al opet brzi od 2004 :)

Vrh Dno